Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Landskapsbilder

Canon EOS 5d mark II + Canon EF 50/1,4 USM
s1/200, f/10 & ISO100

Sen jag började fotografera porträtt har det blivit allt mindre landskap och naturbilder.
Det är tråkigt tycker jag. Förr var det det jag kunde bäst och nu tycker jag bara att det blir ett par tafatta försök till bra landskapsbilder.
Det där med landskap är svårare än vad man tror.
Det jag ogillar mest i mina landskapsbilder är färgerna. Det blir bara helt fel på något sätt. Eller det blir åtminstone inte som jag tänkt.

Här är i alla fall en bild på de mörka, effektfulla molnen från när jag och Sanna fotade i söndags 🙂

73 comments on “Landskapsbilder”

 1. OMG!! Den översta bilden är det maffigaste i molnväg jag sett på länge! Härligt med den petrol/blå tonen, som understyker molnens maffighet!Den skulle vara en suverän tavla som STOR!

 2. Bilderna är ju helt underbara! Jag tycker den i färg är strået vassare, färgerna är sjukt snygga. Samtidigt som en sv/v bild alltid får lite annorlunda känsla, ofta något dramatiskare tycker jag.

  Vad har du använt för utrustning till den här bilden?

 3. riktigt snyggt!
  jag är ganska så kass på landskapsbilder, blir ofta bara platt... det är faktiskt MYCKET svårare än vad man tror 😉
  din bild gör sig nog bäst i färg tycker jag, molnen så fina då 🙂

 4. Jag tycker att det blev jättevackert! Speciellt moln är nästan det finaste man kan fota, de blir alltid så mäktiga på något sätt.

 5. Den första bilder är SÅHÄÄÄÄR snygg! Du är verkligen grym! Och så tänkte jag berätta att du har gjort att jag börjat måla och teckna. Var inne på din blogg när du hade gjort en teckning och tyckte den var jättefin, gick igenom hela arkivet av alla dina teckningar och blev bara så himla inspirerad till att göra nåt själv. Letade fram några gamla pennor och gjorde min första bild. Nu gör jag flera och flera och tycker det är hur kul som helst och blir bara bättre och bättre! Tack för det! 😀 Kramisar

 6. Hola! Me llamo Elisabeth,solo escirbir en espanol pero espero que vaya bien 😀

  Me gusta tu blogg . Por favor responda!

  Gracias de antemano 😀 <3

 7. ja visst är det svårt att få med de där fantastiska färgerna och det där fantastiska ljuset?? man får köra med olika exponeringar, eller i alla fall är det vad jag brukar se som "lösningen".. något du är bra på att fånga är ljusstrimmorna som kommer ner mellan molnen, det lyckas jag ALDRIG få med. tyvärr resonerar jag "så då fotar jag inte landskapsbilder", istället för att nöta nöta nöta... haha
  hursom - gillar bilderna! 🙂

 8. Hej hun!

  Kanske du kan hjälpa mig? Jag ska på sittning och har tre klänningar som passar hyffsat bra, men kan inte bestämma mig... grön, blå eller röd?

 9. Let's hope you haven't missed the new Gossipgirl blog! Well it's not just any blog bc it's only about GOSSIP GIRL! I have all the news you need to know about Gossipgirl!

  you know you love me
  Xoxo

 10. Tycker den var asball i färg! 🙂 Jag lyckas inte alls på långa vägar med landskapsbilder men du är ju grym på allt, haha 😀

 11. Gör dina Facebook-besök roligare! Gå med i ”dagens musikvideo” och få nya musikvideotips i statusraden varje dag. Tipsen kommer från vår eminenta tipspanel som har sjukt bra koll på ljud & bild. Klicka länken för att komma direkt till sidan!

 12. Åh Elin, du lyckas alltid. Skulle jag använda en bild för att förstora till en tavla så skulle det bli den översta bilden i inlägget. Helt otroligt vacker!

 13. Helt fantastisk fine bilder! Likte det både i farger og sort/hvitt. Bildene var magiske på hver sin måte, og så utrolig fine at jeg gjerne kunne hatt dem på veggen i stua. Helt fantastiske bilder!

 14. Herrejävlar vilken otroligt häftig bild! Shit vilken effekt ett par moln kan ha! Älskar den översta bilden med färg, perfect!♥

 15. Jag tycker och kommer alltid att tycka att alla dina bilder är så grymt snygga! ÄVen landskapsbilderna, så tyck inte att dom blev dåliga, det finns många som vill kunna fota som du! ♥

 16. Underbara ovädersbilder du har tagit! Våra oväder på Bahamas skapar trevliga kontraster eftersom havet är så blått/grönt. Men dessa bilder är fantastiska, jag gillar den översta mest.

 17. Molnen och regnet är otroliga. Du har ändrat lite med färgerna i den översta bilden med va? Jag gillar dem båda, även fast jag inte har så mycket för färg i vanliga fall.