Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Sökes / Böcker av Maj Bylock


Drakskeppet, Det Gyllene Svärdet & Borgen i Fjärran
Det är en ungdomstrilogi som utspelar sig på Vikingatiden.
Skrivna av Maj Bylock.
Det var mina favoritböcker när jag var yngre och jag skulle bli så glad ifall jag kunde hitta någon som kunde sälja dessa böcker till mig. De har slutat trycka böckerna och jag hittar bara första boken på tradera/blocket.

Någon som har böckerna/vet var dem finns?

39 comments on “Sökes / Böcker av Maj Bylock”

 1. Maj är grym! Hennes serie om häxor läste jag när jag var liten! Och Drakstenen mm var också galet bra.

  Har du kollat på antikvariat? Annars kanske någon lågstadieskola har i sitt bibliotek?

 2. Åh jag läste också dem där böckerna när jag var liten, jag lånade dem på biblioteket och jag älskade dem. Synd att de har slutat att tryckas... :/

  Kolla på antikvariat.net, vi brukar rekommendera kunder att gå dit och söka upp böcker om de är definitivt slut (slut hos förlag och bokhandel). Hoppas du hittar dem. 🙂

 3. Jag hade kollat med Sf-bokhandeln via nätet. Om de inte går att få tag på via SFB så finns det en nättjänst som att för en massa Bokantikvariat, jag minns tyvärr inte exakt namn för det men prova att googla.
  I GBG finns ett bra antikvariat förresten där jag hittat en hel del som jag inte trodde gick att få tag på... Röde Orm heter stället (om det finns kvar), ring dem å kolla.

  Maj Bylocks böcker är och har varit så väldans poppis så de borde gå att få tag på.

 4. Hur gör du så att texten i inlägget kan hamna bredvid bilden?
  Tacksam för svar. 🙂

 5. Tror jag läst ngn såndär nån gång för väldigt länge sen i skolan. ;P Känner igen dem men kommer inte ihåg någonting om dem.

  Vet inte, tyvärr.

 6. Har du kollat bokantikvariat? Där brukar dom ha väldigt mycket på sådana ställen 🙂 Du kan ju också kolla biblioteket, där brukar dom ju ibland sälja ut lite äldre böcker också 🙂

 7. Hej Elin,
  Jag har de böckerna hemma, fast i en och samma bok. Om jag har rätt så heter den första boken "Drakskeppet" och inte "Drakstenen", för i så fall har jag det du söker. 🙂 Den var också min favorit när jag var yngre, en otroligt bra triologi, glömmer den aldrig.
  Boken jag har innehåller alla tre böckerna, alltså "Drakskeppet", "Det gyllene svärdet" och "Borgen i fjärran" av Maj Bylock, och den har samma omslag som den första boken. Jag är säker på att det är samma bok (böcker) vi pratar om, om du menar "Drakskeppet" på den första boken (som det står på framsidan på boken du har på bilden i inlägget).
  Jag lämnar min mail så kan du ju höra av dig om du vill veta mer (och jag tänker inte ta betalt för den, förutom ev. frakt, bara roligt om den kommer till användning).
  Lina Palm
  Malmö

 8. Hej! Som någon annan skrev här över, antikvariat.net! Där listas alla böcker som finns på antikvariaten runt om i landet och om den inte finns där kan man skriva upp sig på en intresselista typ, så när just den boken kommer in någonstans så får du ett mail med pris och först till kvarn. Sjukt smidigt! Jag fick vänta ett halvår på min ungefär, men den kom ju in tillslut!

 9. Jag måste bara säga att (som om du inte visste ;)) du är grym på din sak!
  Jag ska köpa systemkamera till hösten och kommer verkligen att ta hjälp av dina tips och trix, så TACK! 😀 Dina guider är sjukt bra!

 10. Kolla in min blogg, ni kommer älska den och lägger dessutom ut flera inlägg varje dag och säljer dessutom snygga kläder + prylar ibland för lämpliga priser ! 🙂

 11. du kanske har fått tag på dom nu. men annars så har jag "borgen i fjärran". har aldrig gillat boken riktigt. om du skulle vilja ha den kan jag skicka? 🙂

 12. åååh vad kul att du med läste de böckerna! likadant gjorde jag och min kompis, det var så spännande med häxor och olika varelser i skogen. haha.