Emelie II

36


Modell: Emelie E. Make-up, Foto&Styling: Jag
Utrustning: Canon EOS 5d Mark II + Canon EF 50/1,4 USM
Inställningar: s1/640, f/2,2 & ISO100

När jag ser den här bilden så blir jag så förbannad på mig själv!
Den hade säkert varit min favorit av alla jag tagit, om jag inte misslyckats så totalt med skärpan. För kort skärpedjup, så ena ögat blev oskarpt. Gör inte så mycket på en liten bild på webben, men jag hade gärna velat förstora upp den till min portfolio. Fan.
Buhu! Nu är jag riktigt förtvivlad faktiskt. Som det kan bli.

Toksnygg är hon i allafall, Emelie 🙂

36 responses to “Emelie II

 1. Wow, utrolig bra! Jeg kan ikke se at det ene øyet er mer uskarpt enn det andre, men det er uansett et utrolig flott bilde! 🙂

 2. Jag skulle önska mer "förtvivlan" i modellens ansiktsuttryck. Hon är för "ljuv" för att vara trovärdig 😉

 3. Ser inte ut att vara så oskarpt?, kan du inte använda unsharp mask på det, eller det beror kanske på hur stor du vill ha bilden som du själv säger.
  När jag själv misslyckas med skärpan brukar jag ändra bana helt och göra något helt annat av det i photoshop. Att experimentera med Threshold är till exempel något som funkar utan problem trots oskärpa. Det förutsätter att du gillar denna effekten förståss.
  Bara tips! 🙂

 4. Den här bilden älskar jag! Underbart vacker och det är verkligen Emelie oxå! Vilket hår och vilka ögon!

 5. Jag säger då ÄNTLIGEN! i färg =D gillar denna bild.. jag är då inte lika proffsig som du med foton även då man önskar det hehe, så ser väl inte de fel du ser =P

 6. kan du inte ha en liten snabb kurs i fotografering, typ vad alla olika inställningar betyder och hur man fixar den perfekta bilden? 😀
  Eller en snabb kurs i illustrator vore jätte bra 😀 jag är nybörjare med det och har testat mig fram jätte mycket men jag tror jag och många andra skulle behöva lite hjälp av din super hjärna 😀 <3 Du är bäääst!

 7. Halloj Elin!

  Förstår om du är less på dig själv… För du har rätt, det skulle vara en kanon bild att förstora upp!. Och även om man inte ser något på webben av oskärpan…. Så finns den ju där likt.. pip… då man vill ha den till något annat än webben!

  Som sagt. En sjukt fin tagen bild i övrigt!
  Får man fråga vart du satte fokuspunkten exakt?

 8. Tjo! 🙂
  Tänkte fråga en grej, hehe. Kommer du förminska bilderna till Streetstyles.se? T ex. till 800px eller lägga upp dem högupplösta?

 9. Åh, innan du skrev detta så tänkte jag inte ens på det men jag är iofs inte lika duktig. 🙂 Jag tycker oavsett att du gjorde ett jättebra jobb!

  <3

 10. Haha, jag har försökt tittat och jag ser inte heller ngt fel direkt på ena ögat…men det är väl för man är ovan, inte lika duktig :)..

 11. Haha, bara sådant som du (som är expert) ser. Jag tycker bilden är gööörsnygg, och tänkte inte alls på det med skärpan där.

  Och angående ditt senaste inlägg så var just denna bild min favorit av det kollaget. Och den bilden på dig nere i högra hörnet, också jättevacker. 🙂

 12. Hejsan 🙂
  Jag har letat i 30 min nu efter ett ställe som jag kan översätta mitt namn till alviska men hittar inget , skulle bli jätte taksam om du kunde göra det åt mig.. Förstår att det är lite jobbigt men jag skulle bli as glad om du gjorde det:)

 13. Snygg bild! Men synd att du tog för kort skärpedjup :/ Verkligen skittrist när en liten inställning förstör en hel hög med bilder, det är jag expert på så vet hur det är.

  Men där ser man ju att även proffs kan göra fel 😉

 14. Du är otroligt begåvad, och har grymma modeller 😉

  Kommer följa din blogg, för man blir bara så sjukt glad av dina bilder. Kanonverk! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jag godkänner integritetspolicyn * for Click to select the duration you give consent until.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Emelie II

64Modell: Emelie E. Make-up: Sanna D. Foto&Styling: Jag
Utrustning: Canon EOS 5d Mark II + Canon EF 135/2,0L USM
Inställningar: s1/400, f/2,0 & ISO100

Det var en massa personer som gick förbi oss igår när jag fotade och det var någon som undrade om vi höll på med brudfotografering… haha. Lite kul faktiskt. 😉

Nu ska jag klä mig i någon skir sommarklänning och ge mig ut i det vackra vädret!
Eller okej… det kanske inte är så smart förresten, om jag hade tänkt mig att kräla omkring i jorden på jakt efter blommor… Jag vill ju gärna att kläderna ska vara hela och rena när jag åker till Turkiet om en vecka 😉

Ps. Överexponeringen är poängen. Allt kan inte vara regelmässigt korrekt hela tiden 😉

64 responses to “Emelie II

 1. Hej elin! Måste börja med att säga att jag älskar alla bilder du tar. Du får nån magisk skärpa och känsla över dina foton, mycket imponerande. Tänkte bara fråga har du några speciella tips när det gäller att fota killar? Tycker det är väldigt svårt att inte få dom att se feminina ut och väldigt enformigt att fota alla killar i liknande poser!

  Skulle vara tacksam för svar !
  Caroline

 2. Ganska skruvat egentligen att du ska behöva förklara dina bilder för att folk inte ska börja hacka. Man borde väl förstå att du som medveten fotograf inte bara råkat överexponerat bilderna. Men, hade du inte skrivit så hade det säkert varit en hel del som börjat klaga direkt. Är det inte konstigt hur folk beter sig egentligen? Konstruktiv kritik är så sällsynt i dagens samhälle. Vill också säga att jag älskar bilderna, speciellt den undre. Exponeringen ger verkligen en speciell känsla. Du är grym, Elin!

 3. Bara så du vet så blir det väldigt konsigt med designen när man kollar tillbaka i ditt arkiv, bilder hoppar upp (på dig) högst upp, mitt i headern 😉

 4. håller med Julia, det finns en anledning att du la upp bilderna just precis såhär – du ville ha dem såhär!! jesus du kan din grej, om det sticker i folks ögon att de är lite överxponerade.. jaha, så synd. jag gillar dem i alla fall! starkt. ser sådär vackert drömska ut…

 5. fina bilder 🙂
  Hoppas inte vulkanaskan sätter stopp för eran resa. Men den ska väl ha lagt sig till dess hoppas jag. 🙂

 6. Skitsnyggt! I like….. Jag har nyss köpt min första systemkamera. Håller på att försöka lära mig så mycket som möjligt om fotografering, vilket inte alltid är så lätt. Det finns så mycket "måsten" och regler. Här är ju ett alldeles lysande exempel på en underbar bild, fast reglerna säger att det INTE är det! Up your´s, hädanefter gör jag som jag vill, precis som du!

 7. Hejsan, du har ju underbart fina bilder och är jätte bra på att fotograferaoch kan mycket om kameror, så jag tänkte fråga om du tror att vidvinkel objektivet canon ef 28/2,8 är bra, eller om man ska satsa på något bättre? 🙂 ha det bra :)^^

 8. sv: aha, okej jag har en canon 1000d 🙂 j ojag måste tänka på saken, vill vara nöjd med det jag köper så 🙂

 9. Supefina foto.

  En liten fråga vad heter typsnittet du skrev Emelie med på bilden ovan ?

  PRIMB = Please Reply In My Blog <3

 10. Hej,, Undrar hur du fått till ljuset? Jag ska fota bröllop i sommar och gillar det ljuset..

 11. superfina bilder! älskar ljuset, och därför måste jag fråga om du gjort överexponeringen dirket i kameran eller i camera raw/photoshop?

 12. Helt rätt, ibland får man chansa lite och breaking the rules! 😀 Skitsnyggt i alla fall, blir sugen på att testa, även om jag är helt superkass på så ljusa bilder. Kickass!:)

 13. "Ps. Överexponeringen är poängen. Allt kan inte vara regelmässigt korrekt hela tiden ;)"

  Regler är till för de som inte kan. Men om man kan som du är det mer konstnärligt frigörande att tänja på gränser.
  Och detta är ju fantastiskt lyckade high-key bilder! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jag godkänner integritetspolicyn * for Click to select the duration you give consent until.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Cart
 • No products in the cart.