Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Vallmo

Canon 5dmkII + Canon 135/2,0L
Hade lite problem när jag skulle fotografera dessa två. De dansade omkring lite hit och dit i vinden och jag var för långsam för att hinna med. Men det blev bra ändå tillslut. Tycker det ser ut lite som en målning.

För övrigt var det länge sedan jag var ute och fotade blommor bara sådär...
Hade nästan glömt hur man gör...

74 comments on “Vallmo”

 1. Underbar!! Helt otroligt snyggt! Är det objektivet du använde ett macro-objektiv?

 2. Tänkte faktiskt häromdan: "Gud så tråkigt det är med alla som fotar macro på blommor hela tiden...."

  men den här bilden fick mig att äta upp orden lite. Väldigt fint komponerad, och vackra färger. Som du skriver, ser lite ut som en tavla! Den ljusgröna passpartoun (stavas det så??) gjorde verkligen sitt 🙂

 3. Oh, det ser verkligen ut som en målning! Jag har alltid älskat vallmo på bild, men jag har aldrig någonsin sett en irl 🙁

 4. could you put your texts in english too? it would be nice to understand something =) i'm very bad at swedish.

 5. hej elin! jag undrar om de var denna tjej http://tezzilicious.blogg.se/ som hade tagit en bild av dig? har minnet av det.

  nu har hon nämligen gjort en ganska så ful grej igen. hon har haft en tävling i samarbete med tvspelsweb.se och hon vann tävlingen själv. de är vad jag tror iaf. bidrag nummer 1 i tävlingen har samma namn som henne, hennes blogg existerar inte och alla som röstade på bidrag nummer 1 hade utan URL-adress och var spammade efter varandra.

  tycker de är sjukt synd nu eftersom bidrag nummer 1 vann. och ifall de är hon själv så är de väldigt svinit gjort alltså..

  tänkte bara om de va samma tjej som tog bilden av dig. hoppas du har de bra iaf. kramar!

 6. Mkt trevlig ljus i bilden!
  Skulle vara kull att se några mer detaljerade bilder på vallmon! Det skulle du nog vara mkt bra på att fotografera...

 7. sv. haha alltså jag fattar inte att hon inte bara kan ge sig? xoxo

  ifall hon nu inte hade ljugit och kommit på den där tjejen så hade hon väl bevisat de på ngt sätt.. t ex att länka vinnarens RIKTIGA blogg? 😉

 8. sv. haha ja jag såg din animering av båda bilderna.. de va därefter jag hittade hennes blogg från första början, insåg direkt att de va ngt fel på henne.. någonstans

  även om hon inte ger sig vill jag ine att hon ska få priset utan att ngn som förtjänar det ska få de så hon fattar att hon gjort fel. t ex den som kom på andra plats 🙂

  alltså usch, nej jag blir så sur. hon bor inte så långt från där jag bor faktiskt, åker snart dit och knackar på (y)

 9. tack än en gång för hjälpen elin!
  magnus på tvspelsweb hörde av sig och hon kommer inte få sin reflexskärm 😉 fick en "belöning" som tack för hjälpen. men hade inte klarat mig utan dig!

  ha en fortsatt fin dag, hoppas vi hörs igen.
  kramar!

 10. tack än en gång för hjälpen elin!
  magnus på tvspelsweb hörde av sig och hon kommer inte få sin reflexskärm 😉 fick en "belöning" som tack för hjälpen. men hade inte klarat mig utan dig!

  ha en fortsatt fin dag, hoppas vi hörs igen.
  kramar!

 11. Den här bilden gillade jag verkligen! En sådan perfekt bild som man borde rama in och hänga upp på väggen och vara stolt över! Du är så grym Elin, du inspirerar mig 🙂 Rock on!

 12. Definitivt lika vacker som en målning. Kanske kan du skissa av bilden?

  Jag är inne på min sista vecka som au pair i USA, på fredag börjar tre veckors semester i NYC, LA och Vegas - häng på och spana in min bildrika blogg!

 13. Känner igen det där med att allting bara vill "dansa" ibland, man tar med stativ, trådutlösare och allt man har för att det ska bli skarpt, men så sätter blåsten stopp för det.. 😛 Med den bränvidden blir det ju också lite extra klurigt (använder den ofta själv 90mm*1,5)

  Men det är en väl genomförd bild, jag tycker också att det liknar en tavla, denna typen av bokeh liknar målarfärg.

 14. Jättevackra blommor!
  De är verkligen knepiga att få still på bild har jag också märkt någon gång när jag försökt ta bilder på dem.. Men med tålamod så går allt;)

 15. Jättevackert! Sällan blombilder blir särskilt intressanta, men precis som du säger känns den här som en målning. Lite rå, enkelt och helt enkelt poetisk. Dessutom är vallmo en av de vackraste blommorna. Ja den här gillade jag!