Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Jag är i behov av ett till rum

Jag vill flytta. Till en trea. Det här funkar inte.
För det första så är det Eriks skrivbord och Eriks dator, så jag har egentligen inget skrivbord överhuvudtaget. För det andra så behöver jag ett bord där jag kan ha alla mina målargrejer, för som läget är nu så sitter jag i köket, vid köksbordet.

Jag ryms inte. Jag skulle vilja ha ett eget arbetsrum med två skrivbord/ett hörnskrivbord placerade som på bilden. Så att jag kan snurra från dator till målarbordet sådär enkelt och bra. Så att jag kan lyssna på musik samtidigt som jag målar, utan att behöva släpa in hela ljudanläggningen i köket bara för att jag håller till där. Så att jag kan låta pennorna stå framme och vara vackra och inspirerande. Så att jag kan hänga upp inspiration och teckningar på väggen ovanför, som påminner mig om den kreativa människan jag är.

Vi har ansökt om en trea, men det verkar lönlöst att hoppas på en hyresrätt i den här stan..

28 comments on “Jag är i behov av ett till rum”

 1. Förstår vad du menar :/ jobbigt o ha det så. Men bilderna känns i alla fall kreativa för oss 😉 alltid nåt!

 2. åh va roligt! det kommer lösa sig! Har letat lägenhet här i min by Borås ett tag och efter lite letande och tur så har vi äntligen hittat en! 🙂 Så ni kommer säkert garanterat hitta en! Du är ju en sån bra person! Karma du vet, ger man mycket gott så kommer det komma mycket gott till en tillbaka! ^^

 3. Förstår hur du känner, själv skulle jaga aldrig klara av att ha en tvåa om man är två. Det blir för lite plats och då blir det bara att alla grejer trycks ihop, och man skulle bli för mycket på varandra.

 4. Haha GUUD va jag känner igen mig! 😉 Kan verkligen förstå ditt problem. I vår nuvarande lägenhet sprider jag ut mig överallt, köket, sovrummet, vardagsrummet... Det ligger pennor, papper, kamera, sladdar, staffli, skruvmejsel (?) och gud vet allt... Som tur är flyttar vi ner till en trea i Linköping efter sommaren så då får jag eget arbetsrum. Har också tänkt ha skrivbord i vinkel. Det är skönt att ha ett renodlat ritbord och sen ett datorbord. Ritbordet får gärna vara ett sånt man kan vinkla. Så slipper man sitta som en ostbåge, haha 😉

  Lycka till med att hitta hyresrätt! Ska hålla tummarna för er!

 5. Tack sötis 🙂 Ja jag funderar på en ny header, när tiden finns till det 😉

  Hoppas allt är bra med dig! kram

 6. Hm. dumt, vi har en trea, dock i Örebro. Extrarummet står typ tomt. Det bara är.
  Hoppas ni får en större lägenhet snart, man vill ju kunna ha sina favvogrejer framme.

 7. Jag känner precis samma sak!! Man får ingen lust att måla när det knappt finns ordentligt med plats att breda ut sig på. Ett helt rum ämnat för konst och kreativitet vore verkligen något!

 8. Haha hm.. vi bor i en trea och jag känner att jag inte får plats! Jag fattar inte hur ni överlever 2an, även om det kanske är knappt. Jag förstår att det är svårt att hitta nåt större i en sån stad. Det är då man nästan önskar att man bor i typ.. ja Skara kanske. Billigt och ja.. billigt..

  Jag vill antingen ha ett större rum i en 3a, eller ett fjärde stort rum. jag vill så gärna ha min egna lilla fotostudio men det går inte i vår lägenhet - såklart. Har försökt att få mina föräldrar att flytta till nåt stort hus i närheten så jag kan sno lite plats, men misslyckas var eviga gång. ;D

  Och jag som trodde att föräldrar skulle göra vad som helst för sina barn! Vad är det för en elak familj jag har? :O

 9. Tänk dig då hur det är för oss som bor i Sthlm på 38kvm!! 🙁
  Dock slipper jag problemet med att släpa runt ljudanläggningen.. det finns ju bara ett rum liksom 😉

 10. Sv: Jag vet inte hur priserna är i din del av landet, men här i mitten av landet så blir det ofta billigare boendekostnad om man köper ett hus. Ja, om det nu inte är väldigt stora renoveringsbehov. Här får man väldigt mycket hus för mellan en halv och en miljon.

 11. Jobbigt att känna sig trängd, utrymme är bra för själen. Hoppas ni hittar en större lägenhet snart, eller kanske ett hus.

 12. Jag bara älskar akvarell, själv målar jag oljemålningar 🙂 p.s älskar din kjol !!

  /Love, L

 13. Jag skulle vara intresserad av eran lägenhet, om ni hittar en trea (: Tror du det skulle vara möjligt? 😀 Vad ligger eran hyra på?

 14. Hoppas det löser sig med 3:an för er! Jag kan känna samma sak, det blir för trångt med den tvåa man har. Håller tummen 🙂

 15. Hejsan!... Jag vet att du inte vill ha en sådana här fråga men jag förstod inte i inlägget du förklarade... Kostar EN penna 30 kronor?? Är nämligen intresserad av att köpa dom... Dom verkar bra och du är helt fantastisk på att rita! 🙂