Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Underbara Sommarkväll

Freelensing [Mer info om detta här!] med Canon 5dmkII + Canon 50/1,4. Redigerat med iMovie.
Musik: Brian Crain, "A Walk in the Forest"

Handhållet filmat, så videon är en aning skakis.
Man tänker inte på att ta med stativ vid sådana här tillfällen tyvärr.... 😉
Tyckte att det blev riktigt schysst. Vackert och mina badvänner fick vara lite anonyma.

46 comments on “Underbara Sommarkväll”

 1. woooow vilken underbar video 🙂
  Kan inte du göra ett inlägg där du lätt förklarar hur man börjar använda manuellt på kameran?
  Vill komma igång men de men vet inte hur jag ska börja.. ge gärna tips.. tacksam svar! 🙂

 2. Riktigt härlig video, det är så man vill att ens sommar ska ut! När man tänker på sommar ja då har man din film i tanken. Helt perfekt!

 3. Men det gjorde inget att du inte hade stativ... "Skakningarna" gjorde bara videon mer vacker och äkta. Sjukt underbar video alltså! Riktigt bra gjort 🙂

 4. Jag tycker att det bara tillför att du har filmat handhållet. I detta sammanhanget skulle inte "perfekt" varit snyggt. Men detta är stilfullt!

 5. hejsan.
  Jätte fin film verkligen. Vad använder du för program när du klipper film? Håller på att lära mig filma men det är svårt att få det snyggt.
  Använder du mac eller pc?

 6. *
  *
  *
  MAGDALENA: Jag redigerar med iMovie på Mac 🙂
  Men jag har även redigerat med MovieMaker på PC, dock skapar det programmet bara en massa problem hela tiden, så jag klarar inte de längre 😛
  *
  *
  *

 7. Ahh, grymt. Bra sätt att använda freelensing på. Tycker det gjorde sig väldigt bra i rörlig bild, det gör ingenting att det är oskarpt, utan det förhöjer det snarare.

 8. Nevnarien jag har en fotofråga till dig som jag hoppas du kan svara på!

  Jag har nämligen en Nikon D60 men det vanliga kitobjektivet... 18-55 f3.6-5.6... men även om jag ställer in allt manuellt så går det aldrig att få ner bländartalet till 3.6. Kameran har bara tillåtit så lågt bländartal några få gånger under detta år jag har haft den. Varför?

  Jag vet att du använder en Canon och kanske inte kan så mycket om Nikon, men tänkte bara fråga eftersom det kanske finns en chans att du vet ändå. 🙂

 9. Riktigt fint! Tyckte det var charmigt att det var handfilmat, det gjorde att det kändes mer personligt men ändå lyckades du få det att se professionellt ut 🙂

 10. Jag snor frågan som Leina ställde ;), det beror på att det minsta bländarvärdet på det objektivet är olika beroende på vilken brännvidd du använder. Vid 18 mm kan du ha 3,6, men på 55mm är det lägsta värdet uppe i 5,6. Varför man gör så här har att göra med att det blir billigare konstruktion.

 11. har jag fel eller funkar detta bara om man har ett objektiv med fast bländare??? annars är det väl bara jag som inte får det att funka 😛

 12. ÅÅÅÅ den är så fint gjord filmen! Den måste du använda när du bloggar för T...4!
  Kan jag få publicera den på min blogg? Om jag får, så har du min tillåtelse att lägga in den som ett gästinhopp åt mej... PUSSIS!

 13. SOMMAR! Lööövli! Okej, jag ångrar mig. Jag vill inte ha höst. Jag vill ha det där!
  Tack för inspirationen, i helgen ska jag nog försöka skapa nåt. Underbar video!

 14. Hej! Jag tänkte bara fråga.. hur får du bilderna att fortfarande vara skarpa när du lägger in de i iMovie? Så fort jag drar in mina bilder i iMovie blir det världens sämsta kvalle..

 15. Åh, alltså den här videon är verkligen ett konstverk i sig. Så grymt snyggt du klippt ihop allt, och så otroligt vackert med musiken (!) och vågornas brus (!) samtidigt som man fylls med massor av fina sommarkänslor. Personligt och ändå anonymt när du använt freelensing, passar väldigt bra till filmen. Så otroligt fint! :')