Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Mitt vackra Jönköping

Canon EOS 5d Mark II + Canon EF 70-200/2,8 L IS II USM
Slutartid 1/400, Bländare 2,8, ISO 400 (200mm)
Jag skulle göra vad som helst för att få bo i den här delen av stan.
Låg ett sjukt fint hus nästan precis där jag tog bilderna. Lämnade en lapp i brevlådan med texten "Hör av er när ni flyttar". Nej, det gjorde jag inte, men jag skulle ha gjort ;
Jag är så sjukt sugen på att flytta nu, så det går inte att förklara. Vill köpa en bostadsrätt och fixa till den precis som jag vill. Har redan en massa önskningar. Helst skulle jag bo i ett hus med 3-5 lägenheter och tillhörande trädgård i ett lugnare område. Som Bäckalyckan på bilden, till exempel. Åh. Dock är det mest rika människor som bor där, men jag kan ju bli undantaget ;P
 

För några veckor sedan var det en lägenhet i ett hus byggt på 1700-talet som såldes. Det var så perfekt!
Jag gillar gamla hus. De är inte så förutsägbara. Och den där idylliska innergården som kommer vara så underbar på våren och sommaren.
Drömma kan man.
Två bilder som är tagna med testobjektivet.
Något som jag gillar och som man verkligen märker skillnad mot budget-gluggar, är att det inte blir så "grumligt" när man zoomar in på 200mm.
 
Visst är det vackert i Jönköping? 🙂

33 comments on “Mitt vackra Jönköping”

 1. Håller helt med dig, skulle vara riktig fint med ett hus i det området...finns ju en hel del riktigt fina! Antar dock att min plånbok springer å gömmer sig vid blotta tanken.

  Får rikta in sig på mindre mål, typ objektivet du testar just nu 🙂 Får nog lugna mig x antal månader bara...

 2. Faktiskt så är småland mitt paradis. Tror att det är för att min älskade farmor kom därifrån. Jag blir varm i hjärtat av dina bilder. Vill liksom dit jag med!
  Måste också säga att du ÄR så fin i håret. Såg att du hade ditt år i bilder du också 😀 Jag tycker att du är som en flaska fint vin, du blir bara bättre och bättre!!

 3. Ja, visst är det något speciellt med gamla hus? Jag har liknande drömmar. En egen vacker villa från sekelskiftet eller liknande... hemlig igenvuxen trädgård bakom järngrindar.
  Det är lite som att gamla hus lever. Och minnen från människorna som bodde där förut bor kvar. Nybyggda hus har ingen själ, de är så stela.

 4. Hej! Du kommenterade min blogg igår. Jag får tacka för de fina orden. Jag gör endel plåtningar då och då, just nu ligger det tyvärr nere lite eftersom jag både pluggar och jobbar, samt att jag mestadels jobbar med fotografer som inte bor i Jkpg.

  Men du är ju grymt duktig på att fota iaf ser jag! Det är kul att komma in på duktiga fotografers sidor och beskåda lite.

 5. Det ser verkligen fint ut. Frågan är om man någonsin kommer lämna Stockholm. Det skulle vara för typ större städer som NY eller London. Personligen gillade jag Singapore. Väldigt Random kommentar, sorry 'bout that! 🙂 GOD JUL förresten

 6. sv: Haha LÄTT! Vänta, ska bara samla ihop några miljoner eller så....... host

  Maj ja, absolut, inspirationen skulle ju flöda om man bodde så. Vi hörs av när vi är rika, så kan vi bo grannar sen 😉

 7. Haha, jag älskar också gamla hus.. Min mamma gick faktiskt och knackade på ett hus och frågade om dom inte villa sälja och det kunde dom faktiskt tänka sig så dom tog hennes nummer osv men sen hörde hon av dig och sa att hennes man inte ville det 🙁

 8. Just nu kanske det är en dröm, men om ett par år är det kanske din verklighet. 🙂

 9. Vackra Jönköping 🙂 Jag skulle gärna bo i Huskvarna eller Wetterslund...eller Dalvik igen. Om jag nu skulle flytta tillbaka till Jönköping 😛 Vacker bild du har tagit!

 10. Hej Elin!
  Är påväg att köpa ett 70-200 precis som det du provar. Men jag ska använda det till bröllop och porträtt och har ingen aning om hur objektivet presterar i dåliga ljusförhållanden. Det är lite det som gör att jag tvekar att köpa det.
  Om du har möjlighet och testa kameran i kyrkan eller på porträtt vore det jätteroligt och se bilder på bloggen på kvalité och hur det klarar höga ISO värden. 🙂
  Kram!

 11. Ni skulle tagit min brors lägenhet när han flyttade ihop med sin tjej. En lägenhet med utsikt över heeeela Vätternviken in mot stan (Dalvik).... =)

  Det var en lägenhet det! 🙂

  Nu bor de mitt i stan... kanske smidigt, men inte alls lika bra utsikt... den är minimerad till en innergård och några väggar på huset mittemot nu istället...

 12. haha bor preciiis till höger om din bild på gatan närmast ^^ Och kan lova dig att det kommer fler lägenheter i den delen av bäckalyckan för dom håller på att bygga lägenheter i stora gamla hus där 🙂

 13. Men i den delen av jkpg är det inte typ väldigt dyrt att köpa där, haft en kompis som bot i studentboende där och det var svinigt dyrt bara för en student :/

 14. Tyckte det där var super bra skrivit av dig! Alldeles rätt det du skrev! Lycka kan inte köpas av pengar 🙂