Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Vilken tidning gillar du?

En tung eftermiddag när all orken ligger i en pöl innanför dörren när man kommit hem....
Då finns det inget bättre än att dra av sig obekväma kläder, slänga sig i soffan och läsa en tidning. Mitt favoritsnacks är tomater med örtsalt på (okej där ljög jag, det finns inget bättre än att moffa i sig en hel påse 300grams chips utan att tänka på konsekvenserna) och så den obligatoriska citrondrickan för 2:-/förpackningen, sen är kvällen räddad! Wiehu!

Tidningsmani.
Efter att ha läst slut typ alla tidningar som finns under min tid som sjukling, ger jag mig nu in på Cosmopolitan. Slutsats av allt tidningsläsande är att den tidningen som höll längst var Elle, den som tog slut innan jag hann vända första bladet var VR, tidningen jag gillar att ströbläddra i är Chic och tidningen "köper-aldrig-för-att-jag-förväntat-mig-att-innehållet-suger-men-insåg-sen-att-den-faktiskt-var-sjukt-intressant" var Solo. Haha.

Vilken tidning gillar du bäst? Eller har du också kategorier? 😉

102 comments on “Vilken tidning gillar du?”

 1. Läser gärna fototidningar, men de är sällan innehållen lockar, blir något nummer då-och-då som verkar mer intressant, annars gillar jag också Elle, mkt fina bilder att kolla på haha, ananrs vet jag inte. Beror mer på innehållet tidningarna verkar ta upp när ja läser på dem i affären.

  Synd att tidningar börjar bli så dyrt bara :/

 2. Haha, själv läser jag helt andra tidningar. Time, National Geographic och Situation Sthlm (när man får tag på den) hejar jag på. Modemagasin tittar jag i oftast bara för att se på fotografierna, och då blir det nog Elle. Men när man är sjuk är Kalle Anka det bästa botemedlet;)

 3. Chic, Frida och Elle är mina favoriter. VR läser jag också ibland, men den är typ som Frida fast Frida är roligare ^^

 4. Jag har nästan helt slutat läsa tidningar. Man hittar ju de flesta tips, trix och idéer på nätet idag. Men i helgen läste jag faktiskt både Plaza Kvinna och Cosmopolitan.

 5. hejdu!
  har en fotofråga.
  hur mycket vet du om polaroidkameror? vet du vart man kan beställa polaroidfilm? eller vad det kallas.
  och hur vet man vilken film man ska ha till vilken kamera?

  tack för en bra blogg! 🙂

 6. Solo och Cosmo e favorit! Min syster köpte Solo förra månaden så låg jag i badet och läste den. Blev glatt överraskad hur bra den var! Läste faktiskt igenom HELA tidningen!

 7. Är man sjuk är ju kalle Anka pocket en räddare i nöden! Men ska man ta tjejtidningarna så måste jag säga att ingen av dem faller mig i smaken. Tycker att det är alldeles för mycket kändisar och trams i dem. Vad hände med alla intressanta reportage?
  Så, tidningen HärligaHund eller ToppHälsa brukar slinka ner i kundvagnen. Eller varför inte Allt i Hemmet? (:

 8. jag läser de flesta tidningar som jag kommer över och som väcker något form av intresse - jag är rätt nyfiken av mig när det kommer till tidningsläsande. min absoluta favorit har länge varit ELLE, men på senare tid har Glamour blivit allt mer intressant. Cosmo är en tidning som jag tycker är helt ok och som alltid slutar med att jag köper eftersom jag läst ut allt annat.

 9. Jag kör på Cosmopolitan när jag väl går och köper en tidning. Vet egentligen inte vad det är som har fått mig att fastna för just den. Tror att det kan ha med deras design på framsidan att göra. Den är oftast enkel men informativ. Såklart är innehållet bra också, haha.

 10. Innan var det alltid Starlet men sen det försvann har det blivit Cosmopolitan! VR är för enkelt, det känns inte som några längre reportage och Solo har jag också lagt i kategorin "köper-aldrig-för-att-jag-förväntat-mig-att-innehållet-suger".. 😉

 11. Förut läste jag också Cosmopolitan när jag ville bolla upp mig i soffan och slappna av, men tröttnade ganska fort på deras innehåll.. Numera är det typ Illustrerad vetenskap eller National geographic eftersom jag tycker sånt "onödiga vetenskap" är sjukt intressant 🙂

 12. Haha jag hade exakt samma tankar om Solo som du! Helt sjukt vad fel man kan ha, fattar inte varför jag alltid trott den var dålig tidigare? Hehe.

 13. Köper aldrig tidningar, men min pojkväns syster har alltid massor med tidningar hemma och där är solo min favorit, haha. Gillade vr som fan när jag var yngre men slutade läsa då Ebba blev chefredaktör..
  annars så funkar ju alltid lantbrukstidningarna pappsen har här hemma 😀

 14. Jag brukade läsa Starlet för några år sedan, den var riktigt bra! Tyvärr verkar det som att den är borta nu :/

  Typiska "tjej-tidningar" som Veckorevyn, frida, solo, cosmopolitan etc etc pallar jag inte läsa, det är bara en massa sex, sex, sex. Herregud, det finns väl annat att tänka på?!

  Webdesigntidningar är däremot väldigt roliga att läsa, skulle gärna prenumerera på någon om det inte vore för styckpriset på 149kr/tidning. Svider lite väl hårt ;D

 15. Det beror lite på, Fenix fungerar alltid (fast det är kanske för att jag är partisk och skriver i den? :P) annars så tidningar om scrapbooking, i synnerhet Scrapbook Inspirations. Och Hälge fungerar i alla lägen - så sjukt skön humor!

 16. Det fanns en tid (som slutade för ungefär ett halvår sedan) då jag läste SOLO varje månad. Denna period pågick i flera år, men slutade med att jag kände att det hela var fullkomligt meningslöst. Jag har inte saknat den sedan dess, men jag har inte heller läst någon annan tidning, tack och lov. Om jag ändå måste välja så är SOLO den bästa av alla modetidningar jag har läst, och kommer att förbli. Den är ju bara så härlig ibland. Nu känns det dock som att min fashionläsartid är förbi och jag har istället snöat in på gamla romaner och sådant fint, som man skulle haft ännu mindre tid att läsa ifall man hade haft massa tidningar på lager.

 17. Min favorit tidning är amerikanska GQ, den läste jag alltid när jag bodde där som utbytesstudent 😀
  BTW, du har en sjukt grym blogg. Jag älskar allt du publicerar!

 18. Marie Claire UK är min tidning-som-är-så-intelligent-för-en-kvinnotidning-att-jag-tvingar-mig-själv-att-gilla-den,
  Cosmopolitan köpte jag innan men jag har länge tyckt att den är mest intressanta rubriker på framsidan och sen skit som man inbillar sig själv att man måste veta på insidan,
  SOLO är den jag köper för att man får med gratis kajalpenna eller puder,
  Veckorevyn för att få lite enkel och rolig läsning som ofta lockar mig om det är en bloggare på framsidan eller typ "det stora kärleksnumret",
  ...men jag tror att det är Marie Claire Uk som är min favorit. Underbara och intressanta artiklar, plus allt som en "damtidning" har, och så är jag lite fascinerad av allt som har med England att göra så den är perfekt. 😉

 19. Jag läser Pondus och Nemi 😉

  Tjejtidningar brukar bara bli ibland, om det är nåt kul som följer med tidningen.. oftast VR, SOLO eller Glamour eller nåt.. 🙂

 20. Åh de tidningarna måste jag testa!

  Jag äter sjukt mycket flingor just nu och då fick jag 2 tidningar på köpet - amelia. Jag har alltid vägrat läsa dom då jag trott att de bara står om smink dagarna i ända och annat trist men vad fel jag hade!
  Massa intressanta rörande historier i! 🙂

  Fast att det är min favorit tvivlar jag på.

 21. Älskar typ alla modetidningar med riktigt mycket bilder, eftersom att de ger mig mycket inspiration till bilderna jag ritar, t.ex. vouge. Annars gillar jag faktiskt "killtidningen" king.

 22. Elle funkar bäst av "svenska modetidningar", för min del. Är själv sjuk och har ägnat de senaste dygnen med tidningar och Internet.

 23. VR & SOLO är mina absoluta favoriter. har jag köpt båda dom köper jag cosmo. i yttersta nödfall glamour. haha jag lägger ner en förmögenhet på tidningar 🙁

 24. VeckoRevyn och Solo är mina favoriter, synd bara att VR tar slut så snabbt!

  Köpte Cosmopolitan en gång och det gör jag nog inte igen, tråkig som bara den!!

 25. Jag läser inga tidingar faktiskt. Endast fototidningar.. Har premmat på digitalfoto som suger. Ska börja köpa fotosidans magasin tror jag.

  Fast om bara digital foto kan sluta komma. Jag köpte ett halvårs premm men dem bara fortsätter att komma.. fattar inte ! Hoho.. 😉

 26. Läser helst inte tjejtidningar såsom cosmo eller vr. Möjligvis om jag slipper betala för dem för då kan det vara roligt att bläddra i dem och skratta åt allt ovettigt man kan hitta däri. Jag läser inga tidningar alls just nu:)

 27. I'M A SUCKER FOR VECKOREVYN, HAHA.. köper andra också 🙂 men veckorevyn kommer jag inte ifrån.. inte för att jag vill 😉

 28. Jag har väldigt svårt för svenska tidningar, för jag tycker att de är så oerhört tråkiga i sättet och ingen sticker ut i mängden. Det är en leende tjej på omslaget och handlar alltid om samma grejer, med samma ytliga intervjuer och allting som andas oginellt är borta. Därför premunerar jag på Interview Magazine, som har sitt säte i London. Andy Warhol startade upp den en gång för länge sedan och det är så äckligt snygga bilder i den (tror du skulle gilla det. Checka deras hemsida!) och kändisarna avslöjar sina djupaste hemligheter i bekväma intervjuer. Fantastiskt bra. Precis som det ska vara. Jag frossar alltid i utländska tidningar när jag har chansen.

 29. Lantliv - Livsstils/Inredningsmagazin
  Tove Hem & Trädgård - Livsstil/Inredning

  å ibland även
  CloseUp
  SwedenRockMagazine
  National Geographic
  Illustrerad Vetenskap
  + några av de populärvetenskapliga historiska tidskrifterna.
  Å en å annan pysseltidning för papperspysslare (INTE den svenska scraptidningen för den e riktig crap!)

  Sen läser jag andra tidskrifter med, hos vänner, om jag hittar något intressant nummer på Myrorna etc... dock inte skvaller eller såna där tjejtidningar/motsvarande för killar.

 30. Plaza Magazine är det enda som är något att ha på den svenska tidningsmarknaden om man frågar mig. Eventuellt även Plaza Deco, men det är bara för att jag är helt insnöad på design och arkitektur.
  Brukar annars aldrig köpa tidningar om de inte har some sort of kampanj på Pressbyrån där vissa bara kostar 39 kr. Då kan till och med jag roffa åt mig en Elle UK.

 31. Fotosidan och korsordstidningar is the shit! har helt slutat köpa "tjejtidningar", jag brukar kunna bli lockad av nån rubrik på framsidan, men jag blir alltid lika besviken på artikeln..

 32. Mina favorittidningar som jag även prenumerar på är Chic, Veckans Nu och SOLO. Köper även Cosmopolitan och Elle någon enstaka gång om jag är inte har någonting att läsa.