Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Lumix GF1 + Nikon 70-200

Monsterobjektiv på minikamera.
Den här kom Anders springande med på jobbet idag. Ser helt sjukt ut i verkligheten tycker jag!
Det går knappt och fota med dessa. Man kan ju inte hålla i kamerahuset och tro att man ska orka objektivet direkt.... Så jag höll objektivet stadigt med båda händerna och försökte "sikta". Sen ska man ju klicka av ett kort också. Omständigt värre.... Men självklart intressant!
Minikameran är en Panasonic Lumix GF-1 - en systemkamera i kompaktkameraformat.
Objektivet är ett Nikon 70-200/2,8 med bildstabillisator.
För att dessa ska passa sitter det en adapter mellan objektiv och kamerahus.

Skoj, ellerhur? 🙂

47 comments on “Lumix GF1 + Nikon 70-200”

 1. Haha, men hjälp! Ingen tvekan om var man borde sätta stativet om man skulle använda något sådant i detta fallet, och då menar jag inte på kameran. 😉

  Sen fattar jag inte hur det där blir att balansera, ett sådant objektiv väger FETT mycket (seriöst, jag orkar typ knappt hålla upp ett sådant). Med det kamerahuset lät det ju bli lite framtungt, eller? ;P

 2. Hej Elin! Jag måste tala om en sak för dig. Jag skulle gå in på din "videoklipp"-kategorin och vet du vad som hände när sidan laddade klart? Jo en grej kom upp och det ståd "Varning: Din dator kan skadas om du besöker den här webbplatsen!" Helt skumt. Klickar jag bakåt hamnar jag tillbaka där jag var innan jag klickade på den kategorin. Testa och se. Det är något som blockar. 🙁
  Hoppas du löser detta ganska snart.
  Massa kramar!

 3. Det där såg ju helt skumt ut!
  Du, jag har en fråga till dig angående en sådan ring som sitter på kameran för att få objektivet att passa, en objektivadapter om jag inte har helt fel för mig. Är det något Scandinavian Photo har fast för målet ett få Minolta objektiv att passa till Canon eos hus?

 4. shit vilken cool kamera, själv har jag en nikon d3000 som jag antar är en ganska budgetkamera, men funkar fint iaf 😉

  För er som gillar att handla kläder, har ni sett att man kan vinna ett H&M presentkort värt 2500:- på vinnarklicket.se ?

 5. Sv: Eller hur. Kan det vara någon som har kommenterat och lämnat nå skumt länkning eller nåt sånt. :S

  Förresten, den där objektivet ser inte lite stor ut. 😛 hahah

 6. sv: Ja, haha! Det var jag inte beredd på kan jag lova dig! 🙂

  Ja, den väggen va najs för ett tag sedan. Men det är inte alltid så bra att ha posters vid sängen då man själv sparkar och rör sig som ett hej-kom-och-hjälp-mig. Låt oss bara säga att hälften av alla posters ligger på golvet nu, haha!

 7. Hahahha... oj... d va ingen dålig sak ;)och jag som tycker att det är mycket att tänka på med min nikon 😉 men så e d väl när man e nybörjare =)

 8. Hej! Såg att du hade målat av "Lisaplace" och du är ju helt fantastiskt duktigt! Målar du av olika bilder, eller frågar folk dig om du kan måla av en bild på dem? Skulle varit jätte roligt om du hade målat av en bild på mig. Kram!

 9. testade samma sak med en gf1'a och nikons 105/f2.8vr macro för ett tag sedan. mycket spännande! Gf1'an är däremot en fantastisk liten skapelse må jag säga