Tvivel & Pepp

79

Det är tyst här.
Jag tror jag genomgår någon form av kris.
Allting som rör min konst, mina talanger och min framtid har plötsligt blivit väldigt jobbigt att deala med. Det är jobbigt att gå omkring och veta att man besitter en form av kraft, men samtidigt inte vet hur man ska utnyttja den.

Överallt jag går får jag höra att jag är fantastisk på det jag gör, att jag borde byta yrke omedelbart och att det bara är en tidsfråga innan någon ”riktigt lyckligt lottad” hittar mig. Hela mitt liv har jag fått beröm för min talang att förvandla allt jag tar i till guld, oavsett vad för kreativitet jag har att göra med.

Jag är ingen renodlad fotograf, jag är inte enbart en tecknare och jag är heller inte en designer – jag är en bubblande kreativitetsbomb som sprätter ut mig själv på allt som finns runt omkring mig….  Det är fantastiskt, men väldigt…. förvirrande?
Ena dagen vill jag bara rita. Andra dagen bara fotografera. Tredje dagen undrar jag vad fan jag såg i de två första och fjärde dagen blir jag lyrisk över något nytt påfund.

Det är jobbigt att känna sig så underlägsen sina egna förmågor.
Jag vet att jag kan, men det är bara jag själv som hindrar mig – hungriga demoner inuti mig som tuggar på min livsgnista och min framtidssyn. Gör mig kvitt dem?

Undertiden jag skriver det här känner jag bara att det är så himla löjligt.
Vad har jag att oroa mig för? Varför är jag så elak mot mig själv? Varför tar jag inte tillvara på dagara? Varför ger jag upp så lätt? Jag har ju världens chans att bli något och så låter jag det bara sippra ner mellan fingrarna på mig… för att jag är rädd.

Rädd för att misslyckas. Mitt perfekta jag. Elin som aldrig misslyckas. Elin som ju alltid är bäst. På allt. Alltid. Kan jag inte bara ge fan i att alltid försöka vara bäst? Allt skulle bli så mycket lättare då.
Samtligt är det ju en drivkraft, så svår att blansera.

Lev livet och var glad, för fan – det är ju mitt motto. Mitt ledord.
Lev som du lär.

DU ÄR JU NOMINERAD TILL BLOGAWARS FÖR HELVETE!
Borde inte det säga någonting??? Ryck upp dig!!!

79 responses to “Tvivel & Pepp

 1. man riskerar alltid att misslyckas. men då har man i alla fall testat – och det är mycket bättre än att ångra att man inte testade… 🙂

 2. Ja, ryck upp dig nu! Största hindret här i livet är nog ens egna tankar. Jag tror att det är något positivt med att vara bra på många saker, så som du är. Då kan man släppa kreativiteten fri utan att behöva begränsas av sin egen förmåga. Man kan inte "tvinga" fram något, så saknar man inspiration ska man låta skapandet vila lite.

 3. jag förstår precis känslan! Men jag tror, eller vet, att du kommer lyckas om du försöker. Det beror ju på "hur" man vill lyckas. Men du kommer inte att misslyckas om du vill lyckas 🙂

 4. Det är detsamma jag lider av. Jag är oxå en kreativitetsbomb. Jag får idéer om allt möjligt, men vad gör jag. Ingenting. Det beror inte på att jag måste vara bäst på allt, utan jag vet helt inte vart jag ska vända mej med idéerna eller hur jag ska hantera min "gåva". Jag menar, jag kan ju inte hålla på och explodera hela tiden och till ingen nytta. Ska man explodera, borde jag göra det i ett gäng som håller på med idésprutning. Det dumma är att mina idéer är så vitt skilda, ena dagen är det en väska andra dagen en säng… Vilket forum behöver en spretande idéspruta/bomb?
  Puss! Du är helt enkelt omöjlig att sätta i ett fack…

 5. Det är detsamma jag lider av. Jag är oxå en kreativitetsbomb. Jag får idéer om allt möjligt, men vad gör jag. Ingenting. Det beror inte på att jag måste vara bäst på allt, utan jag vet helt inte vart jag ska vända mej med idéerna eller hur jag ska hantera min "gåva". Jag menar, jag kan ju inte hålla på och explodera hela tiden och till ingen nytta. Ska man explodera, borde jag göra det i ett gäng som håller på med idésprutning. Det dumma är att mina idéer är så vitt skilda, ena dagen är det en väska andra dagen en säng… Vilket forum behöver en spretande idéspruta/bomb?
  Puss! Du är helt enkelt omöjlig att sätta i ett fack…

 6. Du ska inte satsa på reklambranschen då där du kan kombinera dina talanger?
  Ibland måste man ner i dalen för att komma upp på toppen igen! =)
  Du är bra men oavsett hur många som säger det så finns det bara en du behöver övertala. Dig själv, styrkan komemr inifrån.

 7. Det är förvirrande att leva i en värld där man har oändligt med valmöjligheter. Vi kan bli vad vi vill, bo var vi vill, vara vem vi vill osv och då är det lätt att det blir för mycket. Försök att leva i nuet och ta det som det kommer. Det kommer att bli bra oavsett om du satsar på foto, konst, design eller någonting helt annat 🙂

 8. Det är förvirrande att leva i en värld där man har oändligt med valmöjligheter. Vi kan bli vad vi vill, bo var vi vill, vara vem vi vill osv och då är det lätt att det blir för mycket. Försök att leva i nuet och ta det som det kommer. Det kommer att bli bra oavsett om du satsar på foto, konst, design eller någonting helt annat 🙂

 9. Ta det i din egna takt utan att känna någon press eller tvång. Kreativitet och vilja kommer när du minst anar det 🙂 Ha en fin kväll! / En jönköpingsbo

 10. Jag har samma problem fast helt annorlunda egentligen. Jag är skit duktig på matte, kemi, fysik och sånna "smart" grejer som folk kallar det. Men det är så inte jag. Jag är inte en sån som vill sitta inne på ett kontor, jag vill vara kreativ och duktig – som du, men det är jag inte och det tar på mig. Är du duktig på det du vill göra så ska du vara stolt, din dag kommer.

 11. Ta det i din egna takt utan att känna någon press eller tvång. Kreativitet och vilja kommer när du minst anar det 🙂 Ha en fin kväll! / En jönköpingsbo

 12. Jag förstår exakt vad du menar, jag är precis likadan. Man vet inte riktigt hur man ska ta tag i alla saker, iaf inte jag.

  Du är jätteduktig på allt du gör, iaf det du delar med dig utav i bloggen (som jag vet av). Du kommer hitta din väg, det behöver möjligtvist inte vara EN väg utan flera. Du har hela ditt liv framför dig och har all tid ivärlden att prova allt som du känner att du vill göra.

 13. Jag förstår exakt vad du menar, jag är precis likadan. Man vet inte riktigt hur man ska ta tag i alla saker, iaf inte jag.

  Du är jätteduktig på allt du gör, iaf det du delar med dig utav i bloggen (som jag vet av). Du kommer hitta din väg, det behöver möjligtvist inte vara EN väg utan flera. Du har hela ditt liv framför dig och har all tid ivärlden att prova allt som du känner att du vill göra.

 14. Jag förstår exakt vad du menar, jag är precis likadan. Man vet inte riktigt hur man ska ta tag i alla saker, iaf inte jag.

  Du är jätteduktig på allt du gör, iaf det du delar med dig utav i bloggen (som jag vet av). Du kommer hitta din väg, det behöver möjligtvist inte vara EN väg utan flera. Du har hela ditt liv framför dig och har all tid ivärlden att prova allt som du känner att du vill göra.

 15. du är GRYM elin!!
  Jag har läst din blogg ett tag, och jag ser verkligen upp till dig! du har så jäkla skön stil, du tar fantastiska foton, du ritar som jag aldrig sett någon rita, och vi ska inte ens tala om alla jättesnygga illustrationer! tveka inte på dig själv, du är BÄST!!

 16. du är GRYM elin!!
  Jag har läst din blogg ett tag, och jag ser verkligen upp till dig! du har så jäkla skön stil, du tar fantastiska foton, du ritar som jag aldrig sett någon rita, och vi ska inte ens tala om alla jättesnygga illustrationer! tveka inte på dig själv, du är BÄST!!

 17. känner igen mig lite i det du säger, jag tröttnar alltid snabbt på saker, vill se resultat direkt och absolut inte misslyckas! för hur skulle folk reagera då, om de såg att jag inte var så perfekt som jag försöker framstå?
  antar att det bara gäller att försöka tänka om, att även om man inte lyckas perfekt eller kanske rent utav misslyckas, så ändrar det inte dig som person och heller inte folks känslor för dig. vi får nog ta oss lite båda två här 🙂

  din blogg är jättefin btw, o du verkar vara hur bra som helst! 🙂

 18. Jag känner verkligen igen mig i det du skriver… jag är själv en fotbollsintresserad estet som har många intressen och olika talanger men alldeles för lite tid. Fotboll, film eller skriva? Det går liksom inte välja och att balansera kan ibland vara väldigt svårt 🙁 Känns som att jag ibland knappt får tid över till vänner vilket både jag och mina vänner lider av. Det handlar om att prioritera sådant som man mår bra av.

  Jag tycker du är jätteduktig i allt du gör. 🙂 Både foto och illustration och allt annat. Du borde inte behöva känna någon press. Du kan väl visst hålla på med alla intressen samtidigt, vad hindrar dig egentligen? 😉 Mår du bra av det – så fortsätt. 🙂
  Var bara dig själv. Var bara Elin. Det brukar gå bäst då 🙂 Kram!

 19. tänk bara på att ingen är perfekt, man kan bara göra så gott man kan…och oftast så är man mycket bättre än man tror…men tvivla är bra, det får en att tänka! du är snart ur din svacka ska du se! =)
  en stor söndagskram!!

 20. tänk bara på att ingen är perfekt, man kan bara göra så gott man kan…och oftast så är man mycket bättre än man tror…men tvivla är bra, det får en att tänka! du är snart ur din svacka ska du se! =)
  en stor söndagskram!!

 21. Hej! Vilken cool blogg du har!! kikar in för första gången idag (såg din blogg i veckorevyn) =).

  ha det gott! kikar nog in igen!
  kram

 22. Jag (tror att jag) vet exakt hur du känner dig. Jag får också höra att jag är duktig och kreativ och man kanske inte har rätt att klaga på att man är duktig på många saker, men det är så svårt när man inte tycker om att fatta beslut. Ibland har jag tänkt att: "fuck this, jag skaffar ett jobb där jag ska knappa in siffror i en dator och slipper tänka" men sedan blir jag så nere och vet att jag måste vara kreativ.

 23. du anar inte hur mycket jag känner igen mig i det du skriver. jag älskar att rita, fota, layouta och skriva, och här går jag sam/språk på gymnasiet och pluggar häcken av mig hela helgerna. har knappt nån tid för kreativiteten som ändå hela tiden tar över mig. jag har ingen aning om vad det ska bli av mig, men det kommer fan lösa sig, det vet jag!

  du är i varje fall grym, och jag ser upp till dig.

 24. Det är inte enkelt, någon gång, att hålla modet uppe och ständigt leva livet och vara glad. Man har sina dagar när saker och ting känns svårt och hopplöst. Men de här dagarna, jag tror att man måste ha dem, för att verkligen känna sen att man klarar saker och ting, att man kan ta sig fram genom att leva livet och vara glad – de allra flesta dagarna!

  Jag är precis likadan. Tex när det kommer till att plugga vidare. Någonting inom mig, menar då på att jag kommer vara mycket sämre än de andra i gruppen. Att jag inte kommer ha någonting att komma med, jämfört med dem!
  Saker och ting skrämmer mig. Jag har bestämt mig, för att jag ska kunna bli kvitt vissa grejer som hindrar mig, ska jag till en början bege mig till Oslo och söka jobb. Något som röster i mitt huvud länge har sagt att jag inte kommer klara. Min deadline för avresa är 12 oktober. Så nu jävlar!

  Sätt en deadline på något du med. Något som du har tänkt på länge, men inte riktigt vågat ta tag i det. Prata med kompisar om det. För det gör det svårare att låta det rinna ut i sanden…

  Kom igen Elin, och kom ihåg att vi är många som beundrar dig och din kreativitet. Men du ska aldrig tvinga fram kreativiteten för någon annans skull än din egen!

  Kram, Johanna

  (det här blev nog den mest snurriga och röriga kommentaren på länge…)

 25. Jag tycker du är sjukt duktig, du har alltid varit en förebild vad gäller din talang och som om inte det vore nog så är du en av få i bloggvärlden som tycks vara en snäll och klok tjej.

  Jag tror att mycket av det här kravet man känner beror på alla ögon man får på sig. Från början är allt så oskyldigt, man gör det man tycker är roligt på det vis man känner för. När man börjar bli uppmärksammad är förväntingarna så mycket större, det ska vara på ett speciellt vis och helt plötsligt handlar inte allt om att roa sig själv, utan också att täcka andras förväntningar. Det enda man kan göra är att köra sitt eget race, är det uppskattat därefter blir det svårt att få missnöje tillbaka, de som vänder sig till dig vet ju vad du går för, annars hade dom ju inte uppskattat dig från början 🙂 Ingen är heller perfekt, det kan också har sin lilla charm och personlighet i det man gör på ett bra sätt, sen utvecklas man ju hela tiden så allt blir ju bara bättre 🙂

 26. Hehe, jag känner igen mig i det du skriver! Jag är precis som du, fast inte lika duktig, men gillar at fota, teckna och vara kreativ helt enkelt. Och jag blev journalist in the end, liksom, på radio av alla ställen 🙂 Men kom i håg att du lätt kan kombinera alla dina talang! Jag jobber till exempel som freelance fotograf och webdesigner i tillegg til radiojobbet. Och det funkar! 🙂

  Jag tror INTE du behöver oroa dig, och en dag finner du ut vad du verkligen vill! 🙂 In the meantime: keep going! Du är så himla duktig, och vi vill se MER! 🙂

 27. Vet du, jag känner precis som du. Nu har jag börjat läsa reklam och grafisk design för att få någon struktur på det hela. Jag planerar att bli grafisk formgivare/art director och sedan frilansa med illustrationer och fotografering. Du känner inte för något sådant?

 28. Mycket i det du säger kan nog många känna igen sig i, jag är en av dom. Men jag tror att man måste få tvivla ibland för att kunna uppskatta och få ut sin kreativitet dubbelt så stort dagen efter. Man måste få vara förvirrad för att sedan blir allt så glasklart. Det är i alla fall vad jag tror är nyttigt. En tankeställare och sen full fart famåt igen!

 29. KRAM på dig Elin! Ibland måste man få fundera över vad man sysslar med och vad man vill. Försök att "bara vara" ett tag. Ta vara på dagen som en den kommer, och ta hand om dig!!!

 30. Vi har alla våra jobbiga dagar tjejen, jag hoppas att det känns lite bättre imorgon när du vaknar och fått sova ut – och att solen skiner – det brukar kännas lite lättare de dagarna som solen tittar fram nu när det börjar bli kallt brrr

  Du är ung fortfarande (jag vet – det är en klyscha – men du har en massa tid på dig att fundera ut vad du vill göra med livet.)
  Känn efter ordentligt och så kommer du att hitta dig själv!

  Stor kram!!

 31. hmm..mina tankar kring inlägget..
  Jag har nog aldrig fått det där berömmet och jag har fortfarande svårt att känna att det jag gör blir bra.
  kreativiteten är det inget fel på, den bubblar över och ibland tycker jag att jag gör några bra grejer.
  Men ändå sysslar jag nu med det jag sysslar med..försöker, kämpar..men är jävligt förvånad att jag sysslar med just detta….Jag vill utföra stora saker..men vet inte om jag har det i mig..hmm svammel svammel.
  Men det är väl det tvivlet ja som är största fienden.

 32. hmm..mina tankar kring inlägget..
  Jag har nog aldrig fått det där berömmet och jag har fortfarande svårt att känna att det jag gör blir bra.
  kreativiteten är det inget fel på, den bubblar över och ibland tycker jag att jag gör några bra grejer.
  Men ändå sysslar jag nu med det jag sysslar med..försöker, kämpar..men är jävligt förvånad att jag sysslar med just detta….Jag vill utföra stora saker..men vet inte om jag har det i mig..hmm svammel svammel.
  Men det är väl det tvivlet ja som är största fienden.

 33. hmm..mina tankar kring inlägget..
  Jag har nog aldrig fått det där berömmet och jag har fortfarande svårt att känna att det jag gör blir bra.
  kreativiteten är det inget fel på, den bubblar över och ibland tycker jag att jag gör några bra grejer.
  Men ändå sysslar jag nu med det jag sysslar med..försöker, kämpar..men är jävligt förvånad att jag sysslar med just detta….Jag vill utföra stora saker..men vet inte om jag har det i mig..hmm svammel svammel.
  Men det är väl det tvivlet ja som är största fienden.

 34. Jag känner igen mig i det du skriver. Att brottas med sin egen kreativitet. Varje dag har det varit så för mig och det värsta är när man blir så trött på stridandet i huvet att man bara ger upp på allt kreativt bara för att få lite lugn. Och jag gillar det du skrev om att det är som en kraft… så nära man kan komma. det är som en källa inom en som drivs fram genom explosioner som skakar hela ens personlighet.

 35. Efter att ha läst igenom alla kommentarer ovan så känns min överflödig, men måste bara säga att du gjorde min dag! Känner igen mej så i det du skriver, att gå o bära på en massa kreativt som vill ut men inte riktigt våga göra det till verklighet. Känns så skönt att man inte är ensam, men va fan come on let's do it! Vad har man egentligen att förlora? Kanske får självförtroendet sej en liten törn om det inte går som det var tänkt, men då har man iallafall gett det en chans o alltid lär man sig något! Diggar din blogg grymt mycket, älskar dina bilder, teckningar o personliga stil. Du verkar vara en skön tjej helt enkelt!

 36. Behöver du välja? Dina talanger genomsyras av en röd tråd som binder dem samman. Och det är ju inte som en idrottsman (förlåt, kvinna!) som måste välja mellan fotboll eller hockey. Du kan säkert fortsätta jobba med dina olika begåvningar.
  Tänk på vad mycket du lyckats lära dig och åstadkomma hitintills! Jag är i alla fall grymt imponerad. Stanna upp en liten stund och försök landa i dig själv. Mångar kramar!

 37. ¨gud, jag känner igen mig i varje mening du skriver, det är som att jag skrivit detta från mina egna tankar.
  jag är också en kreativitetsbomb, och allt jag gör måste vara perfekt för att jag ska bli nöjd.

 38. Alla kan känna som du gör och det är svårt att inte känna så, för man vill ju alltid vara bäst, eller hur? (:
  Du kommer gå väldigt långt, det vet jag och många andra också. Vi är många som tror på dig och det du gör, för Elin, du är riktigt bra på det du gör, vare sig det handlar om ritning eller fotografering! Du är väldigt kreativ, som du säger, och det ska du ta vara på för din sorts kreativitet är något man inte ska släppa för det är något speciellt. Du kan få något så enkelt som att ta ett foto och göra det så vackert. Alla kan t.ex fotografera, för hur många idag har inte någon sorts kamera, men ditt sätt att ta foton på kan leva upp till det vi brukar säga "en bild säger mer än tusen ord" – man känner något varje gång man ser en bild du tagit och samma gäller när du ritat. Det är vackert, oavsett vad det är för motiv. Dina bilder och teckningar får mig ofta att känna mycket mer än vad ett proffs kan och det är unikt.
  Ta verkligen vara på det här Elin, för en vacker dag kommer du gå långt.

  Anldeningen till att jag verkligen tror på dig är för att jag själv vill komma någonstans i livet. Jag delar dina drömmar på ett eller annat sätt för jag vill bli stor och visa världen vad jag kan, jag vill bli lika bra på fotografi som du är idag, och ännu bättre, och jag vet att du också kommer bli bättre än vad du redan är, för man vill ju alltid bli bättre på vad man gör men man får inte ge upp.

  Hoppas du får en riktigt bra vecka nu och ta allt i din takt, vad du än gör (:

 39. Hej, jag har följt din blogg rätt länge nu och det här inlägget kände jag verkligen för att kommentera. Jag har exakt samma känslor för mig själv och min hundträning, ibland undrar jag varför jag inte tar och gör något vettigt av det, trots att jag är på god väg att göra det. Det känns inte som att det man gör räcker till.

  Kreativitet kan man, och ska man, aldrig tvinga fram. Det blir aldrig bra. Förr fotade jag, gjorde smycken och skrev massor, men sen det började bli påtvingat kändes det inte roligt längre. Med hundträningen försöker jag istället lägga det på en nivå där det fortfarande känns roligt och motiverande, för gör det alltid det så tröttnar man ju aldrig. Det låter rätt logiskt men jag tror inte alla tänker på det alla gånger.

  Därför tycker jag inte du ska se varken fotandet, ritandet eller bloggandet som något du måste göra, som om du är skyldig dina läsare det. För genom att göra det du har lust till och aldrig tvinga fram någonting så kommer du förhoppningsvis orka längre. Du ska göra det för din skull, för att du mår bra av det och för att du tycker det är roligt.

 40. Unna dig en stund av tomhet. Bloggen kommer alltid finnas kvar, det finns alltid något att återkomma till. Det ordnar dig ska du se 🙂

 41. Elin du är skitduktig och jag tror alla som läser din blogg är jätteglada över att få ta del av det du gör. även om du inte lägger upp så många bilder ibland eller inte alltid målar – vad spelar de för roll? Som sagt – lev livet och var glad :))) och jag röstade på dig på blog awards, du förtjänar VERKLIGEN att vinna! 🙂

 42. Jag förstår precis vad du menar. Jag har inte rört min kamera på flera veckor, jag bara tittar på den. Jag blir aldrig nöjd, ju fler bra bilder man tar, desto svårare är det att bli nöjd nästa gång!

 43. Läs punkterna här ovan, där finns svar på de flesta av era frågor.
  Jag känner igen mej i det du skriver… Man vågar inte testa för man är rädd för att misslyckas. Man får höra hur duktig man är och fortsätter att "safea" istället.

 44. Alltså. Du ska veta att du är en av mina största förebilder. Varje gång jag ska fixa mitt hår har jag alltid ditt hår i mina tankar, SÅ vill jag ha det! När jag fotar, så har jag din kvalitét på bilderna i huvudet, SÅ vill jag ha det! När jag försöker kladda till något på papper eller i illustrator, tänker jag på dig! Min bästa kompis brukar peppa mig när jag är nere, och säga: "Du vill väl bli som Elin Kero? Kom igen nu då?! Vad skulle hon göra?"
  Sitter och suger åt mig all inspiration jag kan få på din blogg! Så underbart att klicka runt här. Mitt fotointresse väcktes på grund av dig, har nu haft min Canon EOS450d i snart ett år, och det är ett av mina största intressen, på topp 1 delat med musiken. Sökte jobb som fotograf till lokaltidningen för en vecka sen, fick svar idag. Hade inte fått det. 50 sökande på 3-4 platser. De skrev att de kunde höra av sig om någon hoppade av. Blev jäkligt deppig när jag fick svaret, men sen tänkte jag; va fan?! Jag gjorde mitt bästa, det räckte inte den här gången… Det kommer allt fler chanser!

  HEJA ELIN KERO, du har lyckats fantastiskt bra den bit du kommit i livet. När jag är 21 skulle jag vara skitstolt ifall jag var en så duktig fotograf, illustratör, människa (<3). DU BETYDER MYCKET FÖR MIG!

  Puss och hej, Louise Johansson – Estetnörden från Vänersborg :]

 45. HEJ!!! Tycker du har en fantastisk sida och du är otroligt bra på det du gör!!! Kämpa på, en dag kommer du jobba 110% med detta!!! Jag lovar!

  Jag har kollat in dina fototips men jag skulle vilja ha mera tips! Kanske kan du skriva lite mera vid varje bild vilka inställningar du har när du tar olika bilder. Jag skulle behöva ha hjälp med ljussättning 🙂 Kanske kan du tips lite om det till en amatör. Vilka inställningar har du i kameran gällande filformat.

  Tack!

  /Linda

 46. YOU CAN DO IT!
  Tror alla förstår känslan.. du har ju dock en hel drös med fans som besöker din blogg trehundrafemtiotvå ggr om dagen..för vi vet vd du kan och vi gillar jättemycket de du gör.. =) kram

 47. Jag trodde jag var ensam om dethär, Men jag tror att om vi bara ger det lite tid kommer det lösa sig på egen hand
  Kram på dig tjejen!

 48. Jag känner igen det där. Men om du bestämmer dig för att börja plugga så kan jag direkt säga att universitetstiden plockar bort VÄLDIGT mycket av de där osäkerhetskänslorna man har. Man lär känna sig själv väldigt bra.

 49. Elin,
  jag rekommenderar dig bara EN sak – se upp för bananskal! Om du har visioner, idéer, tankar. Vägar du vill prova, saker du vill göra, kurser du vill läsa, resor du vill ut på… Gör det! Vänta inte! Och tro inte att du förlorar allt du har om du provar något nytt. Jag anser att man måste våga kasta sig ut, prova nya saker, våga utvecklas… och någongång, någonstans på vägen hittar man kanske det man verkligen vill göra. Sen kanske man senare hittar annat man hellre vill göra, och då fortsätter man bara resan, för livet är en resa.

  Och detta med bananskal? Jo, det är lätt att halka in på ett bananskal och sen bli fast i nåt man inte hade tänkt sig… Därav denna varning =)

  Kram på dig!

 50. Det är ungefär samma sak för mig… kanske aningen annorlunda. Jag kan sitta och få värsta "bra" idéerna, och sen när jag försöker uppfylla dom är jag alltid så överdrivet kräsen att inget blir bra i mina ögon eller att jag inser att det är omöjligt för att jag bara kommer misslyckas om jag tar mig an det…

  Men alltså, jag tycker (och jag slår vad om att jag inte är den enda som tycker så) att du är så sjukt bra på allt du gör, du är en grym fotograf, och skulle säkert lyckas skit bra i den branshen, du är så sjukt duktig på att rita och har din egen stil när du gör det, så du skulle säkert kunna imponera på många fler än vad du gör nu med dina illustrationer, och när det gäller din blogg + webdesign, den är ju totalt grym, så jag skulle tro att du skulle lyckas med att starta något företag där du säljer layouter till hemsidor/bloggar kalas bra! jag tror på det, och jag slår vad om att du säkert också skulle göra det om du släpper tanken med att alltid försöka vara bäst (för det är du redan! (; ) och lita mer på dina visioner om vad som kan lyckas, och sattsa allt på dem. (:

  Okey, nu är ju jag inte precis den som är bäst på att ge råd och sånt tjaffs (har aldrig varit det). Men ja, jag hoppas att du förstår vad jag menar… o;

 51. Det är många som har kanske lite för höga förhoppningar på människor man anser har "perfektion". Du är otroligt duktig, det kan du inte säga emot… men gör allt i ditt egna tempo liksom… och lyssna på dig själv i första hand.

 52. hej, skulle vilja börja att säga att du har en grymt snygg blogg 😀
  och sen till det andra, Jag har hört att det är ett pogram som man använder för att fixa länkar i Headern och om du använder ngt speciellt pogram isf undra jag vad det pogramet heter? 🙂
  Du får ha en sån trevlig kväll 🙂

 53. Hmm.. det där låter väldigt bökigt. Men samtidigt förstår jag dig på något vis. Jag vet inte riktigt hur man ska tackla den där situationen, det låter verkligen bökigt när man liksom samtidigt som man känner allt det där sitter som ett frågetecken och undrar hur sjutton man ska bli kvitt det där… Svårt.

  Men Elin, du ska veta att bara för att du lutar dig tillbaka och försöker låta det komma som det kommer, så kommer du inte att förlora någonting på det överhuvudtaget. (Faktiskt!) Du har ingenting att stressa för. Egentligen – du lever för att må bra och så får vi bara hålla tummarna på att du kommer få ett "uppåtflyt" en härlig period och att en riktigt bra person får tag i dig och vips så kan du få ösa ut allt det där som glimtar så ofta i din kreativitetsådra. 😉

  Jag tror att man får försöka (jag säger inte att det är lätt) att slappna av. I hur man ser på det där, liksom… Stressar man upp sig över att "shit, varför tar jag inte taaag i det här, på riktigt, ordeeentligt?" när man samtidigt känner något slags obehag eller som om det vilar en läskig, okänd skugga över det – då får man kanske vänta lite. Tiden kanske inte är mogen då, man kanske behöver prioritera andra saker just då. Självklart ska man kicka sig i baken lite då och då – men du har visat att du har dina (underbart härliga) riktiga kick-stunder då Nevnarien-Elin med all sin kreativitet blomstrar, och det har du visat mååånga gånger. 🙂 Det finns där!! Och det springer inte ifrån dig. Och vi vet det! 🙂 Egentligen (som du säger själv) – vad har du att oroa dig för?

  Och vi, dina kära bloggläsare, är med dig. Och vi tror på dig! Wiie! Bamsekram! 🙂

 54. Hallå Elin! Tänkte bara fråga om du har bestämt dig för vad din fotobok du bloggade om ska innehålla? 🙂

 55. Åh tack snälla söta! Vad kul att du tittade in.. Jag har röstat på deg massa gånger också, alltså alla gånger jag röstat på mig själv!

 56. Ja, det finns så sjukt många som avundar dig på hur många sätt som helst! Jag är en av dem. Så ja, du är fantastisk när det gäller allt kreativt (vad jag har sett under detta året i alla fall) och ja, keep up the good work. För du är så grym! Hoppas det ryckte upp dig lite i alla fall 🙂

 57. Mitt tips är att läsa någon av Mia Törnbloms böcker, jag tycker hon är skitbra! Tror hennes första heter "Självkänsla, nu!" 🙂

 58. "Överallt jag går får jag höra att jag är fantastisk på det jag gör, att jag borde byta yrke omedelbart"

  Om du vill göra det så är det såklart det du bör satsa på. 🙂 Men jag tycker att det ibland kan komma en onödig press utifrån på kreativa människor att de bara ska slänga allt annat åt sidan och satsa på sin kreativa förmåga som yrke, oavsett om de vill det eller inte. Det passar ju inte ens alla – för vissa är det inte roligt längre när det blir ett yrke och ett måste.

  Det är ju inget fel med att ha ett "vanligt" jobb och syssla med sin form av konst på fritiden, eller jobba halvtid med det vanliga och resten av tiden med det andra.

  Min grej är att jag kan skriva. Därför förväntar sig en del i min omgivning att jag ska skriva romaner och grejer. Och då kan jag känna att det är rätt irriterande att de ser det som så självklart att för att jag skriver rätt bra så borde jag utföra det enorma jobb som det innebär att skriva en roman och i framtiden kanske tjäna pengar på det och "bli någon". Ja, jag tycker om att skriva, men jag har inga planer på att göra mitt skönlitterära skrivande till något sorts jobb (det räcker med att jag håller på att smyga mig in i journalistiken, hehe) och om jag någon gång går åt det hållet ändå så kommer det vara för att det är vad jag vill och inte för att jag "borde bli någon".

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.