Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

HP & Maria


Två lite roliga bilder från i lördags.
Orkade nätt och jämt redigera dem. Är så sjukt trött.
Nä nu ska jag sova.

Godnatt.

85 comments on “HP & Maria”

 1. Hej, älskar verkligen din blogg! Jag har en fråga angående fotografier.. Jag har börjat fotografeta lite lätt med min nya systemkamera och jag är inte så duktig.. än 😉 Men min fråga är om fokus, har du autofokus när du fotograferar porträtt eller använder du dig av manuell fokus? 🙂 Kram!

 2. Hej Elin!
  Jag ville bara säga att du har en fantastisk blogg! Själv har jag nyligen startat en blogg som än så länge bara är i en prov-fas där endast mina närmaste är läsare. Men för att bli lite mer orienterad i denna stora bloggvärld har jag gjort en liten research kan man väl säga där jag provläst 31 bloggar och sedan haft en utrensningsprocess. Jag kan med glädje meddela att du är kvar bland de 11 som jag nu ska provläsa en längre tid och jag kan utan tvekan säga att din blogg är den snyggaste. Du tar vansinnigt bra bilder och du ger verkligen ett professionellt intryck. Stort grattis till en grym fototalang och lycka till i fortsättningen! Om jag tar min blogg till en öppnare nivå ska jag höra av mig och försöka bli din bloggvän. 🙂 Ta hand om dig så länge och keep up the good work! - Sofia

 3. Seriöst, hur lyckas du människa? oO' Du .. ååh, haha p ga dig som jag fottar och håller på med ps, lova mig en sak sluta ALDRIG blogga, för då dör jag nog !! x) ^^

  sv. visste inte att du brukade svara på kommentarer ;o haha ^^ <'33

 4. Naw.. HP ser söt ut i brunt förresten 🙂 men tyckte hon var jättefin i blont också..kanske för att jag själv inte har den hårfärgen ? (avis?)

  Och såg nu att du skrev om sabbaa..tråkigt det där 🙁 följde int ehan så mycket..besökte bara nån gång ibland..men har var skitduktig! Du får iallafall ALDRIG sluta blogga Elin för du är min favvobloggare½ :O kram ^^

 5. Hei Elin 🙂
  har skrevet til deg et parr ganger før, er desverre ikke så flink til å kommentere, men ville bare si at jeg har lest bloggen din i over 2 år nå, jeg elsker den! er innom flere ganger daglig, føler nesten at jeg kjenner deg, du er blidd en del av hverdagen min! Jeg ser virkelig opp til deg, bildene dine er fantastiske og det er du som har fådd meg til å begynne å blogge, det er du som har fådd meg til å starte å ta bilder og det er du som gir meg mot til å fortsette!
  Ville bare si at nå har jeg fådd meg svensk blogg og linket til deg, håper du kan ta en titt innom å si hva du synes, har ikke kommet så godt i gang enda siden jeg begynte i dag, men kommer nok mer etterhvert 🙂 Klem Christine fra Norge!

 6. Sv: Jag fotar med en Nikon D80 och mina bilder blir alltid så mörka och suddiga då jag tycker att bilderna alltid blir mörka så använder jag blixt.

 7. Hej elin, jag har ni fått hem ett filter Close-Up+10 såg att du hade detsammajag kanske gör helt fel eller så är de fel på själva linsen för allt är suddigt, det går inte att fokusera eller ngt :p vet du ngt om de skulle de vara snällt om du kunde svara :D?

  http://www.starcevic.blogg.se

 8. Las allt om mitt spannande liv i Ecuador....haha.
  Jag skoja bara med dig froken. Hur ar det back home?
  Jag sag dina bilder som du tog pa modellerna. Bra jobbat Elin. Jag visade dina bilder for mina nya vanner har nere och alla gillade dem. De trodde du var en kand fotograf men jag berattade att du tyvarr inte ar det....an.

  Hasta luego
  Dytte

 9. Alltid lika snygga bilder, du är verkligen min största inspirationskälla! Älskar dina bilder, åh vad jag kämpar på med min systemkamera för att ens få hälften så snygga bilder som dig 😉 Men en dag kommer det! Förresten är hon Maria så kusligt lik dig tycker jag. Ha det bra 😉

 10. Vad jag är avundsjuk på dig, du är så sjukt duktig på fotografering, redigering och allt 🙂 Försöker själv att lära mig, men det går ju inte lika bra x)

 11. Du tar riktigt fina bilder!!
  Såg längre ner att du hade köpt nya Closeup-filter, jag är sugen på att köpa ett men vet inte hur mycket nära man kommer med 10+. Kan du inte någon gång ta en bild med det så man får se? 🙂

 12. Hej! 🙂
  Jag håller just nu på med ett fotoprojekt till skolan. uppgiften är bla porträtt och läraren vill att fokus ska vara på ögon och resten oskarp. Men ett problem, han har inte nämnt HUR man ställer in detta. Tror du att du skulle kunna förklara det för mig i ett mail eller liknande? DEt skulle vara supersnällt. Jag använder mig av en systemkamera, en Nikon D40!
  Skulle vara väldigt snällt om du delade med dig av din kunskap! 🙂

  Superbra blogg!

 13. Hej, jag har en liten fråga som jag hoppas jag kan få svar på. Jag tycker att det är superkul att fota porträttbilder, men jag har ingen aning hur man får till det där ''suddiga'' i bakgrunden. Skärpan träffar liksom inte bara personen, utan även bakgrunden. Hur ska jag göra för att få endast personen i skärpa?

  Vore supersnällt om du svarade! 🙂

 14. Hej Elin, jag undrar om du någon gång skulle kunna visa hur man gör illustrationer i photoshop. jag har sökt jätte länge på olika hemsidor men det är så svårt att förstå=)

  förresten, dina bilder är underbara!!

 15. Svar: Ja det är skapligt sjukt, och ledsamt framför allt tycker jag. Det har blivit en väldigt stor skillnad på väldigt kort tid! 🙁 Jag vet att många pratar om att inte ha för smala modeller etv. Vecko Revyn drog ju igång med sin tjej tex..men hur många "större" modeller hade dom på blog awards för att ta ett exempel?

  Känns som många pratar om att förändra saker o ting men sedan inte gör något. Jag tror vi kommer fortsätta gå åt det smala hållet...faktiskt.