Vintergäck är Vårgäck

58

Vintergäck, som egentligen borde heta Vårgäck?
En till macrofotad rackare.. när solen behagade att titta fram, åtminstone för en kort sekund. Annars har jag en fin behind the scenes bild från den tuffa regnperioden i Skara… Ada är med såklart! 😉

58 responses to “Vintergäck är Vårgäck

 1. Kunde inte låta bli att småflina lite här hemma när jag tittade på den lilla bilden. SÖT ju! Den stora va magisk, japp det va nog de rätta ordvalet.

 2. Sv; Haha, ja det skulle verkligen vara nåt! 😀

  Vad söt Ada är 😉

  Och sjukt snygg bild, vad hade du för inställningar?

  Kram

 3. Jag gillar din stil, dina bilder. Du verkar vara en sån där skönt kreativ människa. Det är bra, mer såna åt folket! =)

  Gogogo

  kram,

  // J

 4. Fina bilder du tar! 😀

  Hey, förresten, vart är den där texten som jämt brukar stå här? Hur ska jag nu sticka ut i kommentatorsfältet? ^^,

 5. Den heter vintergäck och inte vårgäck därför att "gäck" kommer från verbet "gäcka", ett ålderdomligt uttryck för att luras, skämta eller driva med någon. Vintergäck kommer ofta tidigt på året, medan det fortfarande finns snö, och kallas följdaktligen så eftersom den "lurar vintern" genom att blomma så tidigt. Så nu vet du!

 6. ljuvligt fotografi! redigerar du dina fotografier så att bakgrunden blir ännu suddigare eller har du bara den inställningen på kameran? 😛

 7. Nej det borde inte heta vårgäck. Att blomman kommer upp medan snön är kvar betyder ju att den gäckar vintern… den gäckar ju inte våren!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.