Hur vi handlar – en mycket intressant historia

48


Detta var den enda bilden som blev bra.
Jag var alltså jobbig heelt i onödan…. 😉

Erik och Elin är på väg till ICA.
Hemifrån, längs Brahegatan och ända bort till Drottninggatans kors håller de varandra i handen. Elin skrattar och tjoar. Försöker få Erik på gott humör. Men han är trött, så det går inge bra….

Elin tröttnar och tar tag i kameran som hon har med sig. Börjar fotografera ett par skor som hänger i ledningen ovanför gatan. Erik stannar till en stund. Elin skynda dig då!
De fortsätter gå.

På Myntgatan börjar Elin fotografera i princip alla hus hon ser. Erik tycker hon är jättejobbig som stannar var femte meter för att fota något (till synes) ovässentligt.
Elin klickar av säkert tjugofem bilder upp emot ett av husen. När hon tar ner kameran så ser hon att det står en gubbe i ett av fönstren och glor på henne. Frivillig modell kan tänkas. Synd att han inte syntes på de färdiga bilderna sedan.

De går in på ICA och handlar. Erik tror sig se Amy Dimonds. För visst var det hon? Elin skiter i vilket och är märkbart ointresserad.
Erik speedar iväg genom affären för att få allt överstökat och Elin flaxar runt mellan hyllorna så snabbt hon kan för att hitta allt på inhandlingslistan och samtidigt hinna ikapp Erik. Tillslut har hon fått med allt. Till och med tacobrödet.
Meeeh… Jag vill ju ha smååå brööd… gnäller Erik.
Jahopp.

Ut ur affären och Elin är ännu mer fotosugen än innan. Erik blänger på henne. Men kom nu dååå.
Elin räcker ut tungan och fotar Erik i hans absolut mesta blängtillstånd.
Erik går iväg. Elin fotar. Erik går. Elin fotar lite till.
Sen tar hon fart och springer ikapp Erik  – det fortaste hon kan. ICA-kassen hänger knappt med.

Precis när hon hunnit fram till honom, hittar hon något nytt att fota och stannar till.
Erik går. Elin fotar. Erik går. Elin fotar lite till.
Erik är vid det här laget tillbaka i Drottninggatan-korset och Elin rusar ifatt igen (hon springer så snabbt att benen knappt syns).

Det måste ligga något magiskt över det korset, för Elin antar precis samma sinnesstämning som innan – dvs skrattig och flamsig. Börjar hoppa och studsa och skratta åt ingenting.
Erik blir sur, för han tror att hon skrattar åt honom.

Elin försöker hålla sig. Men det går inte. Och så skrattar hon hela vägen hem.

SLUT! 😉

48 responses to “Hur vi handlar – en mycket intressant historia

 1. hahaha 😀 (y) jag o min smabo va nyss iväg o handla vi med, men de va inte lika kul, på vägen dit vare de iaf, jag fota o hoppa runt, o då va han glad.. sen på vägen hem bråka vi hela vägen, och de gör vi nog än…

 2. HAHAHHA

  låter lite som när jag och min pojkvän går.. 😛 Fast jag fotar inte..bara brukar stanna ändå oO,

  hehe kul historia 😀 Och var det verkligen Amy Diamond =O ?

 3. hahaha, vem ska man tycka mest synd om? Erik som får dras med Elin en sådan dag, eller Elin som får dras med Erik?

  Äsch, tycker nog mest synd om Erik. Han vinner den här gången (jag vet hur irriterande småsaker kan vara när man är trött). Men jag hade GÄRNA gått och handlat med dig – any day! ;D

 4. Du är så duktig på att återberätta grejer du varit med om så att man fastnar. Jag sa högt till mig själv "hon är så kul" när jag hade läst färdigt. Ha en bra kväll!

 5. Elin, jag har en fråga. Förra gången jag var ute och fotade så hade någon pillat på min kamera och gjort om så att jag fotade i nef istället för jpg. Och nu har mitt photoshop försvunnit och jag vill inte ladda ner det olagligt. Snälla, vet du inte hur man kan göra det utan PS? Tacksam för svar.

 6. Ja, det är ungefär så jag har kännt mig idag. Bara studsat fram och tillbaka, flummat och så vidare. Idag har varit en bra dag !

 7. Hahaha. det där låter nästan som när jag går tilssammans med grabben tex på stan och får för mig att ta kort på ngt…Jag har ju bara en enkel liten digital som får rum i jackfickan så den är med nästan jämnt och han tycker det är så pinsamt när jag tar upp den….och går oftast åt ett annat håll…Frågar en stund senare om jag är klar annars tänker han ta bussen hem….det får jag höra allt för ofta :0)…men jag fotar tills jag är klar och han får vänta :0)…

 8. Hej Elin!

  En liten rad vill jag skriva till dig och säga att du har varit en stor inspirationskälla! Du är en helt underbar tjej och en otroligt duktig fotograf! Jag läser din blogg varje dag och det är nästan så att jag kan säga att den hjälper mig i livet ALOT! Jag spelar "wow" och till och med i spelet finns det folk som är döpta efter dig 🙂 Många varma kramar /Angelica

 9. Haha du är så himla härlig! 😀

  Min pojke får med stå ut med massa klick, vänta och åter vänta när kameran ska med på promenader! haha

 10. hahaha. du är rolig du elin 🙂 alltid roligt o läsa med för man vet precis vad du beskriver och hur det ser ut iom att man bor i jönköping med 😀

 11. Hahaha så gullig historia!

  Sitter och funderar på om Erik inte riktigt var på humör eller om du bara var OERHÖRT jobbig! 😉

 12. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!! Hell..här har vi elin jag känner!

 13. Haha, klockrent! "Det är ju som att vara ute och gå med en hund som ska stanna och lyfta på benet vid varenda dj_vla buske den ser…" var den sura kommentar jag fick från min frustrerade sambo sist jag hade med kameran ut 😉

  //Stina

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.