Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Katter och Sims3Annas söta och charmiga kissekatter.
Hittade dem när jag satt och rensade på hårddisken för att få plats med Sims3 (yes jag fick det i present.. haha)
Appropå Sims3, så måste jag faktiskt säga att jag är lite besviken 🙁
Visst, det är ett jättesmart upplägg det här med hur man helt kan byta färg, struktur och mönster på precis allt till exakt den man vill... Och förstås jätteroligt att gå runt i kvarteret och väldigt moderna snygga menyer...

...men jag vet inte om det är för att jag har vant mig vid alla mina downloads i Sims2... eller om det faktiskt är så att figurerna ser sjukt "datorspelsaktiga" ut nu. Så runda i ansiktet.. så runda ögon.. Kläder utan former... så animerat och leksaksaktigt..  Inte alls verklighetstroget... eller ja inte för att de gamla var verklighetstroget heller, men figurerna såg inte ut att vara hämtade i vilket annat spel som helst i alla fall... Och det är störigt att man måste hålla in musknappen för att flytta sig i stan. Blir bökigt på något sätt.. I Sims2 räckte det ju med att föra musen åt det hållet man ville titta..

Får se om jag ändrar åsikt när jag kommit in i det i alla fall, just nu känner jag mig handikappad...

93 comments on “Katter och Sims3”

 1. Skriv gärna en recension om spelet sen!

  Skulle vilja köpa det men vill höra folks åsikter och tankar om det först 🙂 <3

 2. jag känner verkligen igen mig i det du skriver! jag köpte sims3 igår och är också besviken! trodde verkligen att det skulle vara bättre. men men.. man vänjer sig kanske.. saknar iaf sims2 "/

 3. Håller med, jag fortsätter nog hellre att spela The sims 2. Jag trodde att 3an skulle vara bättre men blev besviken.

 4. Jag fick precis samma reaktion! Det var liksom inte sims jag spelade utan ett helt nytt spel. Plus att hudfärgerna inte ser riktigt svenska ut? Fast jag har väl också fastnat i mina simsdownloads. Nu väntar jag i alla fall på downloads till sims3 så att man kan få fina gubbar och fina hus och möbler... Blev riktigt besviken!

 5. Jag håller med litegrann, faktiskt.

  Just nu gillar jag 2an bättre, men jag tror att det till stor del kan bero på ovana och att man inte riktigt kommit in i spelet ännu. Samtidigt gillar jag många av de nya funktionerna.

  Minusen är att 1. man kan inte "peka utåt kanterna" som man kunde i sims 2 (varför inte, vad är grejen?)

  2. Simmarna ser om än mindre verklighetstrogna ut nu, eller ja. Och kläderna(!) Jag gillar hur man kan välja accesoarer och skor osv, men kläderna är vidriga.

 6. Ja, jag blev också riktigt besviken. Hade förväntat mig något bättre än The sims 2 (2:an var som 1:an, fast mycket bättre). Med trean känns det nästan som utvecklingen gått tillbaka. Jag vill ha massa downloads, ringa o höra om nån vill gå på dejt, skaffa företag osv osv... Känns som att... Nä... Tror faktiskt trean floppar, men lär nog ändå köra det ett tag. Har ju varit trogen simsare i nio år så. Haha.

 7. Det där om att man måste hålla in musen, det behöver inte vara så. Det finns en inställning som man kan kryssa i så man kan bara föra musen till kanten så flyttas "kameran".

  Håller med dig om hela utformningen av människorna, och kläderna.

  En annan grj jag är väldigt missnöjd med är hår. Det finns jättenågra stilar och ingen är speciellt snygg.

  Men kul spel i alla fall!

 8. Jag har också tänkt tanken att grafiken är sämre på något vis.

  En sak som jag också har tänkt på, som jag inte har bestämt mig än för om den är positiv eller negativ, är att det inte verkar vara lika mycket fokus på familjelivet och så som det var i sims 2. Nu är det så mycket annat runt omkring, så många funktioner. Men men, man vänjer sig säkert!

 9. Blev själv en aning besviken på Sims 3. Men det där med att man inte kan "röra musen fritt" så låter det som det är en inställning man kan ändra, har för mig det i alla fall. Kantrullning.. Eller fönsterrullning heter den tror jag, det kanske hjälper dig.

  Ha det bra!

 10. Jag har fått sims3 idag och inte hunnit instrallerat men jag tror att dom kommer göra expansionpack som med sims2 å sims1, och man vänjer ju sig! Jag var också beroende av downlouds förut (är fortfarande) och kunnde inte köra utan (dom såg så fula ut). Även om det är skit nu så kommer nog ea games fixa det på nått sett. Och nån dag kommer sims4 och man kommer inte kunna slita sig från sims3.

  Okej nu till det jag ville säga: As gulliga katter! värkligen, min kompis har nästan lika dana och dom är jätte söta! hihi ps. du är en bra fotograferare (jätte bra)!!

 11. Mysig kissemisse! 🙂

  Åh, dina skor på headern är sååå snygga!!! ;D

  Hur började det när du började få en massa prenumeranter? :S

  Vad är det som gör att folk vill fälja en blogg? 🙂

  Ha de bra! 🙂

 12. Skulle gärna vilja köpa det, men tkr också att de ser så.. overkliga ut, tyvärr. Men gör gärna en recension av spelet, det skulle vara sjukt snällt för oss som vill köpa det, men tvekar lite! 🙂

 13. Jag råkade bara klicka in på din blogg nu, för första gången. Måste erkänna att det är en skitfin blogg och att du verkar ha grovt många läsare ! Det som förvånar mig mest är att de flesta kommentarerna är positiva, till skillnad från tillexempel Desiree Nilsson och Paulina Danielssons kommentarer på deras bloggar!

 14. Jag köpte precis Sims 3 idag, hoppas inte jag blir lika besviken.. Sitter ju här nu och väntar som en tok på att det ska bli färdiginstallerat :/

 15. CELINE: Ja ellehur! Jag har blivit väldigt skonad från sådant.. men å andra sidan så uttrycker jag mig inte på samma sätt som dessa tjejer och skriver inte saker med viljes för att folk ska reta upp sig 🙂

 16. Förstår precis vad du menar jag hade också sims2 men tog bort det sen nu är jag jätte besviken på 3:an, pga man kan inte bygga hus ju utan att ha en familj?

  Det va ju det jag tyckte mest om att göra. 😛 hehe.

 17. Du ska inte behöva hålla ner musknappen.

  Det ska du kunna ändra i inställningarna 🙂

  Kram

  Jättefina bilder på kissemjauen

 18. På tal om sims så spelar jag bara sims1 för att jag tycker om det bäst, jag har provat sims2 men det blev för mycket för mig. Iallafall vad jag skulle fråga var om du vet hur man får en ny soptunna som är utanför huset ifall man råkar radera den?

 19. Jag håller med dig fullständigt! det känns som att 2an är bättre. och det är väldigt jobbigt när man ska flytta runt i bilder tex när man ska möblera, att man måste hålla in musknappen :S

 20. Hmm, ja resor är ju inte heller gratis. Bara att ta sig mellan Nyköping och Linköping för mig blir ju ett påslag på 250 kronor bara i resekostnader (för att inte prata om tiden). Vet du, att det är inte så konstigt att de flesta som hör av sig är utifrån...om du känner till uttrycket att ingen blir profet i sitt eget land haha, (skämt och sido).

  Jo men att jag undrar är för att jag själv precis fått min f-skattesedel och funderar lite på hur skattemyndigheten kommer reagera om vi inte tagit så många uppdrag. Det känns ju som att det går upp och ner det här. När jag sökte så hade jag 8-9 kunder som ramlade in, men sen dog det tvärt helt plötsligt. Fast jag ska vara ruskigt tacksam att jag har en man som ställer upp massor just nu. För när jag försökte göra det här med ett jobb vid sidan av så hade jobbet en tendens att ta över. Var försiktig Elin, du är så fantastiskt begåvad så drunkna inte bland breven. Se till och offra vad du kan för att ta dig dit du vill...

 21. om du menar att kameran inte rullar när du är vid kanterna, så är det en inställning. bara att gå in och ändra. 🙂

 22. jag var också besviken i början men nu tycke rjag att det är superbra! Ps. Det går att ändra inställningen så att du kan föra musen dit du vill titta.. gå bara in på inställningar och kryssa i en ruta, jag tror du kommer fatta hur du gör. 🙂

 23. håller med dig helt.. dock vet jag inte hur man ändrar stil på alla möbler än? :/ inte fattat det..

 24. Jättefina bilder som vanligt! Skulle vara jättekul om du skulle kunna fixaa några bilder från spelet och så, och gärna skriva om det, jättekul =) Älskar din blogg!

 25. Håller med i det du säger om Sims3. Hade förväntat mig mer. Saknar fotoalbumet också där jag brukar skriva mina historier så man håller reda på vad som händer. Men annars blir det faktiskt bättre ju längre man spelar, tycker jag i alla fall.

  Skönt att slippa laddningstiderna också!

 26. Hej Elin 🙂

  Håller med dej om Sims3. Jag är galen i Sims, hade alla sims2 och alla "the sims".

  Detta spelet känns tvspelaktigt tycker jag.

  Men det där om att du måste hålla in musknappen när du drar dig i stan? Vet inte om någon annan redan har svarat på detta men..

  Det går enkelt att ändra så det blir som vanligt..

  Gå in på "alternativ" sen klickar du på "spelalternativ" den där lilla länken med "kugghjul" på typ. Sen, längst upp finns det en liten ruta som man kan kryssa i, och det står "kantbläddring" bredvid.

  Den kryssar du i 🙂

 27. Jag känner mig också vilsen när jag spelar the sims 3. Som det där med musen, man måste ju använda pilarna på tangentbordet för att kunna åka till höger eller vänster, eller upp och ner. jätte tråkigt.

 28. kan du inte lägga in nån bild på när du spelar sims ?

  eller någon video ?

  det skulle jag gjärna vilja se,

  jag har beställt sims 3 nu. men det är väl lite kul iaf ? så att ja inte slösat pengar på ingenting.

  du kan iaf lägga in en bild på ditt hus eller din familj i sims 3, skulle bli jätte glad av det 🙂 jag får sån inspiration när du lägger in saker om sims . det är verkligen roligt !

  kram

 29. Jag håller med! Jag tycker det är otroligt jobbigt att man måste hålla ned musknappen när man ska förflytta sig.. Jag ångrar nästan att jag köpte det, jag fattar ju ingenting.. jag är BESVIKEN på Sims3.

 30. Jag håller mig till tvåan ett tag till tror jag. kan inet överge ALLA mina snygga downloads än 🙂 Kanske köper trean i höst någon gång, jag får se. Men du får gärna berätta mer om spelet sen när du har trixat lite med det!! 🙂

 31. Du kan ju ändra i inställningarna, istället för att använda pilarna för att komma upp, ner, vänster eller till höger så kan man ändra så att man kan använda musen och dra 🙂

 32. Jaha, jag trode sims 3 skulle vara super bra men håller med dig om att gubbarna ser ovärkliga ut !

  Fast jag undrar bara , spelar du med sims 3 på samma dator där du har sims 2 ?

  Eller fick du avinstalera alla sims 2 spel ?

  Svara gärna för behöver veta 🙂

 33. Jag förstår egentligen inte var all negativitet och kritik kommer ifrån. The Sims är och förblir ett spel och det är fiktion - det är ingen verklighet. Varför ska då simmarna se ut som levande människor? Och vara smala som trådar? I The Sims 2 var de så smala att det såg onaturligt ut men nu i The Sims 3 har simmarna äntligen former.

  Att spela ett datorspel är en hobby och det är inte meningen att man ska spela med en karaktär som ser ut som en riktig människa. Och man kan faktiskt justera simmarna precis hur man vill - ändra kindbenen och ändra ansiktsformen så blir de smalare men har fortfarande former.

 34. LISA: Det är din åsikt och jag har min. Thats it.

  Jag har inte sagt att jag tycker att simmarna i sims3 är tjocka. jag tycker kropparna är bra och gillar att man kan justera deras storlek hur man vill. Det är ansiktena jag inte tycker om och de har ingenting med tjock eller smalhet att göra, utan bara intrycket av dem som vilken animerad gubbe som helst. Inte det sims jag fastnade vid helt enkelt.

 35. Du kan gå in på inställningar och ändra så går det att flytta sig runt genom att bara föra musen åt kanterna. Jag vart lite galen på det också. Men gå in på "alternativ" tror jag det är, så ska det gå att ändra där! Ha en bra helg!

 36. Ja lite bakvänt är det men nog tycker jag att gubbarna är mycket mer trevliga nu? Men nog saknar man alla expacken men 2an kommer ligga kvar i burken ändå=)

 37. Sims 2 utan nerladdningar var iofs hemskt enligt mig... Det var ju nerladdade har, ogon och hudfarger som gjorde karaktarerna snyggare (som jag upptackte tack vare ditt inlagg om just det, tack!). Haller med om att ansiktena i sims 3 har lite dalig form, men bortsett fran allt det tycker jag att Sims 3 ar mycket roligare. Nu spelar jag verkligen, i Sims 2 byggde jag bara hus och gjorde familjer som jag oftast inte ens bosatte... Men det absolut basta ar att det inte tar san javla lang tid att ladda!! 😀

 38. gå in på inställningarna i spelet så kan du ändra att du kan flytta runt med att bara dra musen 🙂

 39. Ett tips till Sims3: I intställningsmenyn Alternativ kan man bocka in en ruta om man vill kunna flytta bilden med musen som i 1an och 2an.

  Köpte själv spelet idag och blev precis som du lite besviken, men när jag hittade inställningen blev det mycket lättare 🙂

 40. Hej igen x) Tack för att du svarade det var till en himla står hjälp 🙂

  Är ändå lite osäker på om jag ska köpa sims3 efter alla klagomål men har du alla sims 2 ellr ? För jag har alla instalerade utom familje kul Tror du det funkar ändå om jag instalerar sims 3 ?

  Föresten hade stavat fel när jag skulle skriva min blogg det var därför du inte kom in på den xD

  Tack för att du svarade och svara gärna påd enna med ses 🙂

 41. Jag tyckte med att det var sjukt jobbigt att man var tvungen att hålla in muspekaren när man skulle röra sig runt skärmen, men du kan ställa in det i inställningar! Så kika där så löser det sig =)

  Sen tyckte jag med att gubbarna var så runda i ansiktet, men jag bytte upplösningen och då blev det mycket bättre! Hoppas det hjälper lite, jag tycker iaf att Sims3 växer för varje gång man spelar det!

 42. Jag håller med dig! Är också lite besviken faktiskt. Fast ska nog ge det några chanser till och sen får vi se ifall man återvänder till hederliga sims 2 😉

 43. Jag tyckte också till en början att det var lite sämre än tvåan... Men spela vidare! 🙂 Det blir såå mycket bättre efter man riktigt förstått allt och gett det lite tid! 🙂

  Det där med musen kan man ändra i inställningar, under fliken Alternativ. Jag överlever inte utan det så 😉

 44. Jag är också besviken på sims 3. Tycker det är alldeles för mycket att hålla koll på, för mycket grejer att trycka på, och liksom att byta mönster på alla kläder och möbler tar sjukt lång tid...

  Hoppas du får en fin kväll!

 45. Det finns en inställning som gör att du kan röra staden som du gjorde i sims2!

  Jag är nöjd iaf för man kan ju fortfarande spela sims2 om man har lust 🙂

 46. Gud nevnarien, du är en sån grymt cool tjej som verkligen står för den du är! Din blogg är så grymt snygg och dina foton är underbara!

  Älskar din blogg tjejen! ;D

 47. Hej! 🙂 Nu antar jag att du har spelat Sims ett tag? 😉 haha.

  Är du fortfarande besviken på det? Jag ska antagligen köpa det, men det verkar vara så många som inte gillar det så jag börjar bli lite osäker på om det är värt pengarna.

 48. Celine&Nevnarien: Jag tror att du skonats från allt det där för att de som läser din blogg gillar det mesta med dig. För vissa är du säkert en förebild. du har ingen blogg som kretsar runt vad andra tycker om dig, utan du skriver det du vill och du är en snäll person innefrån och ut. och du gör liksom det en person ska göra, alltså inte bråkar och håller på. så det finns ingen anledning till att du ska vara hatad. du är en sån unik och vacker person elin. Och det tror jag de flesta som läser din blogg tycker!

 49. Man kan ändra inställnigarna så att man kan ha kantbläddring som det heter, tänkte bara att du ville veta det eftersom att du skrev att du tyckte det var jobbigt att hålla in musen.:)

 50. Man kan ju nog gå till alternativen och ändra så att man bara behöver just dra till kanten för att det ska flyttas. Själv kommer jag inte på vad det står för namn, men någonting med musen iaf. (;