Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Ett steg ner - ta två upp


Det finns så många aggressiva människor där ute.
Som flippar ur av minsta lilla och inte tänker längre än vad näsan räcker.
Varför inte bara ta livet med en nypa salt... Inte gå in med den där negativa inställningen hela tiden... resa ragg innan man fått grepp om situationen. Skita ner livet för både sig själva och andra...

Lägg istället på ett skratt när ni blir irriterade över någonting. Fråga och red ut när ni inte förstår. Ta ett steg tillbaka när ni brusar upp - när allt dalat kommer det inte vara så allvarligt ändå.

Var en glad människa. Alla andra blir gladare då.

92 comments on “Ett steg ner - ta två upp”

 1. Härlig inställning!!!!
  Ska försöka bli mer positiv!

  /christine

  Läs punkterna här ovan, där finns svar på de flesta av era frågor.

 2. Bra inlägg, jag instämmer helt! Jag vill inte ha såna personer runt mig, dom tar så mkt energi från mig, och den energin kan jag lägga på något annat!

 3. Efter 6 år i resturangbranchen kan jag inte annat än att hålla med. Så mycket skäll har jag fått för saker jag inte kan rå för och situationen blir aldrig ett dugg bättre heller. De som behåller en trevlig ton vinner mest! 🙂

 4. Tack vare din blogg drömmer jag konstiga drömmar, hahahaha, skojja, nejmen jag drömde igen om dig (konstiga jag), fast det var någon slags twilightblandning.Jag drömde att twilight-skådespelarna kom till sverige och du var typ någon fotograf som skulle fotografera de, haha kommer inte ihåg mer..

 5. sv: Bröllop är underbart, jag har ju tom planerat mitt eget en gång (som det känns nu var det tuuuusen år sen men egentligen bara något år sedan). Mitt hjärta blir varmt av att människor älskar varandra så mkt att de vill vara tillsammans för alltid!!

  Ja, jag tänkte det ^^

 6. Så sant! Du är klok du 😉
  Det humör och den inställning man har smittar ju av sig på andra, så har man ett dåligt humör gör man lätt alla andra sura också och det är ju inge bra! Bättre att sprida massa glädje istället 😀

  Okok, vad roligt att de kontaktade dig! Vad spännande att din fotografkarriär verkar komma igång 😀 Du kommer klara nya fotouppdrag alldeles galant tror jag!

 7. har själv väldiga aggression problem. Försöker alltid tänka "varför blev jag arg? Finns det någon bakgrund till att jag blev arg och är den vettig så att det ger mig lite rätt att bli arg för detta?"
  Men det är svååååårt när man väl brusar upp sig.
  Alltid lätt att tänka vad man ska göra och veta vad som är det bästa att göra, men det är så svårt (iallafall tills man lär sig) att bara göra det.
  Jag har alltid avundas dem som kan ta allt med en nypa salt. Själv blir jag irriterad för minsta lilla, och det gör att jag blir irriterad på mig själv, för ja.
  Oj vad långt det blev ^^
  Ajja, jag håller med dig, men det är tufft för dem som har problemen.

 8. Om man ska köpa en digital systemkamera för första gången, och inte riktigt har någon aning om vad som krävs. Vad för kameror bör man kolla efter, vad för egenskaper? Jag vill kunna ändra slutartid mm, men. Resterande vet jag ingenting om. :/

  Tacksam för svar, om annat - tack för en otroligt bra blogg!

 9. Intressant det där med att du stängt av högerklick, jag läser din blogg genom ett Rss feed så jag har aldrig märkt det 🙂 (kan högerlicka bilder och länkar)
  Jag tror inte det finns något alternativ till högerklick.

 10. Bra skrivet! Nåt att lägga på minnet, både när det gäller en själv OCH de människor man väljer att omge sej med.. Livet blir så mycket lättare med ett leende!

 11. Visst, man borde vara positiv, glad osv, men i praktiken är det faktiskt inte lika lätt som du får det att låta. Är man väl nere i skiten är det svårt att ta sig upp. Det räcker inte alltid med att ha viljan. Man kan inte styra över sina känslor. Är man ledsen inombords, på riktigt alltså, blir man lätt bitter, sur och arg automatiskt. Små saker blir stora. Det är inget man väljer. Ingen vill väl vara en agressiv och negativ människa egentligen? Tror att de som är så har sina grunder och då är det kanske fel att dömma ut dom.

  Känns mest moralkaka över hela inlägget även fast tanken kring det var väldigt god och jag vet att du bara menar väl.

 12. Jo, men så är det ju. Jag har ju t.ex jättesvårt att se människor som inte hetsar upp sig över typ något. Förstår inte hur dom kan hålla lugnet när man själv sitter och skakar av ilska.
  Min pojkvän är sån och jag försöker väl att lära mig utav honom. 🙂

 13. Det är synd att det finns så många som reagerar agressivt så fort de känner sig hotade eller missförstår något.
  Snygga bilder. Den översta ser ut att föreställa två slemmiga aliens. Snygga aliens alltså.

 14. Precis så man ska tänka! Så tänker jag alltid
  "om man är glad själv så blir folk runt omkring också glada"

  Underbara bilder med! 🙂

 15. *
  *
  *
  CECILIA: Det bästa är väl att börja med en enkel systemkamera. Vet inget om andra märken än Nikon och Canon, men det finns ju säkert massor av billiga alternativ hos tex Sony och Pentax... men som sagt.. vet inte så mycket om dem.. Däremot så är ju Nikon D40 och Canon EOS 1000d två bra kameror i bra prisklasser. Där kan du välja att bara ändra slutartid och lägga resten av inställningarna på kamerans automatik, köra helt automatiskt eller helt manuellt 🙂
  *
  *
  *

 16. Se där, ja. Då har jag lärt mig något om kamerainställningar idag, eller vad man nu ska säga. Blir kanske mer användbar information när jag själv har en systemkamera, men ändå, haha!

  Och den där criss-cross-potatisen ska jag absolut titta efter! Undrar om det är svårt att göra själv nångång. Du har inte provat?

  Så var det om min drömbröllopsbukett (haha, mycket jag skrev på en gång). Jag ÄLSKAR närbilder och macro så ju finare detaljer något har desto nöjdare blir jag 🙂

 17. Det där är ett bra råd, vilket jag måste få in i skallen. Kan bli så himla irriterad över småsaker ibland så man först efteråt börjar skratta åt det, men jag ska nog tänka igenom det en extra gång när jag börjar bli irriterad så kanske jag får mig ett gott skratt istället (:

 18. SV: Ja de passade bra ihop. De är ju photoshopade till en del, så jag var lite nervös att mina "misstag" skulle synas på förstoringarna - men jag hade tur 🙂
  Har valt att ha turkos/mörkturkos som färgtema i mitt vardagsrum tillsammans med vitt, grått och svart. Därav färgerna som passade så bra ihop på korten!
  Tack för att du kikade in och svarade 🙂

 19. Underbara bilder, speciellt den första, helt magisk! 😮
  Jag har alltid varit den människan som deppar ihop över minimala ting, men till nyår så bestämde jag mig att försöka lägga av. Det får än att må så mycket bättre. Jag håller verkligen med dig.

 20. Jo man vill ju försöka.. men ibland är det svårt. Och tar då ett irritationsmoment plats i sämsta stund så är det lätt att det brister.

 21. Mmmm jag vill väldigt gärna känna att jag duger som jag är. Men när alla mina fotografvänner alltid vill plåta agenturmodeller som är 175 och trådsmala så känner jag mig...inte så jäkla fin 😉 Jag vet att jag blir bortvald på grund av min kropp och det känns jättejobbigt ;/

  Sedan är tyvärr jag väldigt duktig på att jämföra mig själv med andra i perioder, och just nu är jag inne i en sådan period.

  Jag har gått ner i vikt men jag har inte tränat på flera månader så det är bara mina muskler som har försvunnit 🙁 Jag har fått fett istället för muskler så jag har inte blivit smalare bara mjukare ;( suck

  Jag vill inte heller vara besatt av vikt men känns som vägen dit är lång? ;S Vet inte om jag kan kalla mig besatt heller iofs...men jag är ju inte nöjd och mycket sitter ju i mitt huvud.

  Jag vill så gärna vara stolt över mig själv och mina former men känns som det är svårt i dagens samhälle och jag har nog inte tillräckligt bra självkänsla för att lyckas med något sådant än på ett tag.

  Vad gör du när du börjar känna sådär? Hur tar du dig ur det? Jag blir bara nedstämd o vill ta mig ur det snabbt!

 22. Jag håller verkligen med dig! Inte ens när jag är sur och har en asdålig dag kan jag vara sådan, så fort jag träffar folk blir jag på bra humör, skrattar och har kul. Ingen idé att sura 🙂

  Underbara bilder också du! Älskar vatten <3