Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

AdisetHaha, Ada är så rolig.
Hon är inge vidare kelig av sig och vill oftast inte att man håller på med henne någonting, då springer hon bara iväg. Men när man ignorerar henne så följer hon efter en som en svans och ska vara percis där man är. Svårigheter att bestämma sig?

Sen sitter hon på en liten plätt någonstans, typ en platta i grusgången eller på kantstenarna runt rabatten och ugglar... (ja hon ser ju verkligen ut som en också, nu när det är vinter och hon har burrat upp sig) kollar sig omkring utan att ta notis om att man är där.

Hon totalvägrar kameran.
Det är inte så att hon springer iväg så fort man kommer farande med den, nej nej, utan hon väntar till man lagt sig ner på marken och fått in vinkel och fokus rätt... och precis då man ska trycka av - DÅ - springer hon. Sicken Sate!!

Om man inte är ruggit snabb förstås... eller lurar henne.
Det är faktiskt en rolig tafattlek det där... Ada kommer springande... och sen kommer Elin med kameran... Ada stannar... Elin ner i liggande ställning... ada springer.. Elin upp igen... Ada springer.. Elin efter.. Ada stannar...

Sen om man leker med henne.
Och hon ställer sig på bakbenen i luften efter en pinne och hon ramlar... då blir hon förnärmad och går sin väg, lägger sig i ett hörn med svansen omkring sig och surar... haha.

Jag älskar den katten alltså 😉

49 comments on “Adiset”

 1. Älskar katter, roliga djur 🙂

  Vi har två katter och den ena, Mjau som han heter, avskyr när man vill kela med honom och är snäll, då blänger han på en som man vore en idiot och sen sticker han. Men så fort jag kelar med den andra katten så kommer han farandes, rätt upp i knäet. Haha..

 2. Naaw vilken sötnos! Haha, katter är såna egendjur som man inte kan få dem till att göra vad man vill med men det är ju den stora charmen med dem också =)

 3. Katter är så roliga, de har verkligen egna personligheter 🙂 Här hemma äts det gärna både pepparkaka, päron och popcorn samtidigt som hon tittar på tv, helst "Funniest pets and people". Kul att se på när andra djur gör bort sig, antar jag 😉

 4. Hej! jag har alltid undrat hur man får bilder att ändras sådär, och har sökt överallt. Men vet liksom inte vilket ord jag ska söka på 😛 Vet att det kan vara jobbigt att förklara helt hur man gör. Men kan du bara ge något tips på vad man ska söka på? 🙂
  Mycket bra blogg btw !
  Kram Amanda

 5. Haha låter som ett höjdar objekt. 🙂

  Tänkte uppmärksamma dig om att på sidan med din utrustning så står det "Canon Speedlite 430EX II + Omnibounce
  Cyberphoto, 27190:-

  Extern blixt. Snabb och tyst uppladdning, relativt "enkel" att lära sig. Har köpt till en Omnibounce (det vita plastlocket) för mjukare ljus."

  27190 kostar ju inte en Canon Speedlite 430EX II med omnibounce. x) Tänkte bara så att du kunder korrigera. 😀

  Älskar din blogg Elin! Du är galet duktig. <3

 6. Vilka underbara bilder! Å, vad jag saknar att ha katt... Önskar att man kunde, men det känns bara fel mot katten när man bor i lägenhet på 3:e våningen.
  Men hon är fantastisk söt den där "lilla" svarta bollen. 🙂

 7. Haha, en av mina katter gör precis likadant om hon "tappar balansen" när hon står på bakbenen, hon blir skitsur och låtsas som att hon inte vill busa längre. Dom har väl lite stolthet i sig eller något. 😉 Katter är fantastiska djur och så jäkla egendomliga, inte alla som förstår sig på dessa varelser. 🙂

 8. Jag har en liten kissekatt på 2,5 år som sen födseln varit ondskefull. Verkligen! Hon är ond! Nu flyttade vi till ny lägenhet i söndags och sen dess har hon varit som en liten nallebjörn. Hon ska ligga så nära matte och husse var vi än är och gosa gosa gosa. Lustigt hur en katt kan vara så ond och osocial och plötsligt bli supergosig, snäll och hypersocial. Känns som jag tappade spåret lite när jag skrev nu, haha! Glömde vad min poäng var.

 9. åå, jag älskar de där bildspelen på henne 🙂 skit söta! Mina katter är precis likadana, och när man väl får ett läge så är ljuste/vinkel inge bra och sen när man har "åtgärdat problemet" är det försent 🙁 😉 God jul och kram till dig grymma bloggare!

 10. Haha, vad lustigt! Jag heter nämligen Ada & det är inte ett vanligt namn. Kul att katten heter det 😀

  Ha en bra dag Elin!

 11. i vilket program/hur gör du dina såna animationer eller bildspel eller vad det heter? 😉 coolt! 🙂

 12. haha vi hade också en katt som hette ada! hon såg nästan exakt ut som denna fast mycket mindre! hon är tyvärr död nu men..tyckte det var lite roligt eftersom det är rätt ovanligt namn ;d

 13. Hahaha, skrattar lite åt bilderna. Katter är så underbara när de ser helt "dumma i huvudet" ut. För någonstans ser de mänskliga ut (eftersom att man liksom lär sig deras uttryck och allt de säger med kroppsspråket) - det blir att de ser ut som om de inte fattar någonting när de får någonting på huvudet eller sådär.. tycker det är skitcharmigt och kan skratta riktigt högt åt det när våran katt gör någonting knäppt 😛

  Haha, söt historia du skrev om Ada 🙂 Verkar vara en skön katt 😉

 14. hej. jag fick precis ett tips om din blogg från en kompis. jag har nämligen ett problem med att hitta en bra systemkamera.. jag tänkte köpa en på rean. är Canon EOS 500D 18-55 IS en bra kamera för fina naturbilder och zoom ? jag skulle vilja ha en fotografs kommentar för jag är nämligen en nybörjare..

 15. Haha katter är verkligen för roliga. Har själv 5 st som man kan beskriva med 1000 ord om man så vill och ingen är den andra lik!