Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Svar på tal / Mina tänder

Först vill jag bara tala om att det inte är jag som har gjort några val.
Det är inte mitt fel att jag inte kan äta ordentligt för mitt bettfel, likväl som det inte är mitt fel att jag inte kan le med tänderna utan att det ska kommenteras.

I grund och botten är jag bara så jäkla arg på tandvården som dragit mig till tandläkarstolen tio gånger fler än en normal unge, under hela min uppväxt för att göra undersökningar och dra ut tänder och att de ändå inte tyckte att mina tandproblem var "tillräckligt" för att få tandställning när jag gick i mellanstadiet.

Min pappa har väldiga problem med sina tänder och har alltid haft, vilket jag tyvärr har ärvt utav honom. Så som mina tänder ser ut idag har de inte alltid sett ut, utan det har förvärrats med åren. Även fast de förutspådde att mina problem skulle förvärras, även fast räls diskuterades fram och tillbaka i flera månader och även fast mamma blev förbannad på dem och sa att de skulle ta sig en titt på min pappa som haft problem hela livet, så bestämde de sig för att låta mina tänder vara.... enbart med en liten stödställning i gomen.

Dessutom flisade/skavdes emalj bort från mina framtänder, vilket de inte hade en aning om vad det berodde på, utan skyllde det på att jag förmodligen gnisslade tänder - även fast mitt bettfel gör det helt omöjligt för mina framtänder att överhuvudtaget nudda vid någon annan tand, vilket jag också sa... och de vred mina käkar ur led för att få dem att nudda vid varandra.. utan resultat.

Jag fortsatte gå på samma tandreglering med jämna mellanrum, ända fram tills jag flyttade till Jönköpingför två år sedan. Det första tandläkaren sa där när jag kom dit första gången var att jag förmodligen hade en sorts "sjukdom" i munnen som gjorde att emaljen försvann, samt att vi skulle vara tvungna att dra igång en minst två år lång behandling för att mina tänder skulle bli raka och för att fixa mitt bettfel.

Så tack för att jag inte fick min tandställning när jag var 13 år, trots att jag ville det. Hade det inte varit för dem, så hade jag inte behövt vara över 20 år med räls och heller inte behövt genomgå en operation för att fixa till mitt bettfel som jag har. Och då hade jag kunnat vara en snygg tjej med okej tänder som ler med öppen mun utan att må dåligt över det.

Jag har även fått bidrag (tack och lov), så att jag slipper betala för allt det här, eftersom de uppenbarligen bara dragit ut på tiden med mitt fall för att slippa stå för det.

Så nu vet ni det.


Ville bara tacka för alla kommentarer med pepp och beröm...
Och era egna berättelser.
Har läst igenom alla jättenoga, men har dessvärre inte tid att svara på alla enskilt, så jag tackar er alla här. Ni är (som ni förhoppningsvis redan vet) jättefina.
Tack!

185 comments on “Svar på tal / Mina tänder”

 1. Du är vacker och söt för precis vem du är och hur du ser ut. Kommentarer för sitt utseende kommer man alltid att få, hur man än ser ut, avundsjuka personer kommer det alltid att finnas. Lycka till med behandlingen, hoppas du får den hjälp du behöver!

 2. Va fan! Skit i idioter som kommenterar på det sättet, även om de "inte menar något illa" med det. Du är störtskön och så jävla skicklig på allt du gör och dessutom är det mer charmig om inte tänder (eller vad det nu handlar om) är hollywoodperfekt. Man tänker inte ens på att du har något "fel", om man nu inte, som vissa verkar göra, LETAR efter fel. Stå på dig helt enkelt! 😀

 3. det är grymt dåligt att de inte tog tag i det tidigare! men bara så att du vet tycker jag absolut inte att du ska skämmas för dina tänder! hade det inte varit för att de orsakar dig besvär i nuläget skulle jag ha sagt att du borde låta dem vara. bara för att ditt leende är så sött och dina tänder gör det så unikt och så "dig" på något sätt. men som sagt, om det orsakar dig besvär så är det klart att det ska åtgärdas.

 4. Jag har sagt det förr och jag säger det igen! Folk har fått över huvudet om rätten till att kunna yttra sig och de finner inge gräns. OCh dessvärre är det ännu mer normalt i bloggvärlden. Det är liksom något man bara ska "ta" som bloggare för att man väljer att dela med sig om sitt liv.

  Du ska för det första inte ens behöva usättas för dessa frågor eller besvara de. Den människan som ställde den frågan har varke skam i kroppen eller vett i skallen.

  Usch!

 5. Jeg synes du er søt/snygg jeg!! Pent smil har du og! Må jo ikke ha perfekte tenner for å ha det ;D Tenk om du ikke hadde hatt tenner i det hele tatt da? =P

 6. Jag förstår inte att folk inte kan tänka med sin hjärna de har innanför pannbenet innan de kommenterar. Du är en vacker, framåtddrivande och underbar tjej! Att du har tänder som inte är perfekta är väl inget att kommentera?

  Jag tycker du är ursöt som du är!

 7. Jag har inte ens tänkt på att dina tänder skulle se så "konstiga" ut! Jösses, att folk inte kan låta minsta lilla sak vara...

 8. Perfekta tänder eller inte, du är ursnygg i vilket fall! Hur som helst tycker jag inte att det ser ut att vara något som helst fel på dina tänder. Fortsätt big-smajla Elin! 🙂

 9. Perfekta tänder eller inte, du är ursnygg i vilket fall! Hur som helst tycker jag inte att det ser ut att vara något som helst fel på dina tänder. Fortsätt big-smajla Elin! 🙂

 10. Perfekta tänder eller inte, du är ursnygg i vilket fall! Hur som helst tycker jag inte att det ser ut att vara något som helst fel på dina tänder. Fortsätt big-smajla Elin! 🙂

 11. tycker ändå dina tandproblem gör ditt utseende ännu mer speciellt, och speciellt är alltid snyggt!
  och ärligt talat, har jag inte lagt märke till dem innan det här inlägget.

 12. Läste ditt gamla inlägg.. Gud vad jobbigt! Jag fick räls när jag var 18, det var kul när jag kunde ha fått det i femman. men innan dess hade jag lite som dig, glappet mellan tänderna var för stort och jag kunde inte bita av något ordentligt, nu kan jag det, och det är sååå skönt!

 13. Jag känner igen det där. Ditt problem är mycket värre in vad mitt var, men att ständigt behöva sitta i tandläkarstolen känner jag igen.
  Jag har dragit fem tänder och haft tandställning på uppe och nere i flera hår. Det är jobbigt!
  Dessutom måste min tandläkare varit inkompetent för efter 2 år med en tandställning uppe så stod inte mina tänder ut längre, men istället lite in ;o gaah.

 14. jag vill bara säga, att det är dåligt som fan av tandvården.
  jag har två kompisar som inte haft det så bra.
  men dem har fått hjälp direkt.
  och det var inget snack om saken om det var för lite eller för mkt problem i deras mun.
  jag vill bara säga att jag tkr du är fin som du är!
  ingen ska behöva elaka kommentarer för ngt man inte kan rå för,
  men kom ihåg du är fin!

 15. Jag kikar in i din blogg regelbundet. Jag har aldrig reflekterat över dina tänder. Du har ett vackert, smittsamt leende som lyser upp.
  Jag tycker däremot att det är dålig av tandvården att de behandlade dig på det viset. Bra att de har tagit sitt ansvar och att du får bidrag till det du ska göra nu.

  Och inlägg som börjar med orden "inte för att vara taskig" och liknande är menade att vara just det. Annars skulle man hålla tyst.

 16. Men Elin... Jag blev helt mållös. Måste dock bara säga att du är vacker, ditt leende är vackert.
  Det var dålig tandvård du hade när du var yngre. Tycker bara att talar massa skitsnack...
  Och kom ihåg: du är vacker, både på insidan och utsidan, och du behöver inte skämmas för dina tänder! Så strunta i vad denna människa tycker.

 17. Jag måste bara säga att vem som än sa det här så har denna uppenbarligen ingen aning om hur "fula" tänder man kan ha. Jag tycker personligen inte att jag ser något större fel på dina tänder men om du har problem med bett och sådant är det såklart skitjobbigt. Staten borde ge tandställning för sånt för jag vet att det var därför jag fick tandställning. Och ärligt talat - varför hänga upp sig på en liten grej hos en person när resten är mer än bra?

 18. Ditt leende är vackert och unikt. Jag ser inget fel på dina tänder. You go girl

 19. men vilken knäpp kommentar, att man ens får för sig att fråga nåt sånt.. att du har så stora problem med tänderna som du skriver om är inget som jag i alla fall har lagt märke till på dina bilder 🙂 du är jättefin hela du!

  och du, härliga låtar du hade i musikinlägget, gillade speciellt shadow gallery - comfort me 🙂 aldrig hört talas om det bandet förut! måste kollas upp mer 🙂

 20. Ååååhhh, jag blir så arg varje gång jag ser något sånt här! Har ungefär samma problem som dig, för enligt min tandläkare när jag var 13/14 skulle jag endast få skönhetsfel som det heter. Små sådana. Idag har jag en tand längre in en de andra och en tand på väg inåt och jag är lika gammal som dig och få betala multum om jag ska ha det fixat vilket jag ska göra när jag gått ut skolan och börjar tjäna pengar då ska jag ta mig tusan skaffa mig en tandställning på insidan tror jag. Trött på tandläkare som inte säger sanningen. Hade de berättat att skönhetsfelet skulle bli stort hade mina föräldrar sagt att jag skulle haft tandställning men nu skulle det ju inte behövas.. suck

 21. ÅH! Jag rent ut sagt hatar folk som ska anmärka allt. Man är inte perfekt! Jag till exempel har väldigt sneda tänder (som jag tyvärr ärvt utav pappa också) och dessutom en vit fläck på ena framtanden. Folk frågar och frågar "Brukar inte du borsta tänderna?". Då blir jag så arg så jag vet inte vad...

  Men nu senaste året har jag lärt mig att acceptera det. Du är vacker när du ler, det är liksom du!

  Kraam. ♥

 22. Shit. vilka människor det finns..
  Ja har haft tandställning och mina tänder är iiiinte bra, så man får inte hundra % fina tänder bara för det. Inte alltid man kan göra åt allt i munnen om man inte vill dra ut flera tänder och sätta in lossas vem fasen vill det 🙁

 23. Jag hade inte ens märkt något innan det här inlägget/ den där kommentaren 😛 Märkligt.

  Skönt att det ordnar sig nu i alla fall även om det är sjuuuukt mycket försent för att vara acceptabelt!

 24. tur att du får bidrag, jag vet hur det känns.. det nog ska jag få tandställning efter 1 års tjatande.. när alla klasskompisar tar bort sin får jag mig :p men ja.. hellre fina tänder som sagt.. man vill ju kunna le och sprida glädje! 🙂

 25. Du är absolut inte ensam! Jag har ett stort överbett som jag har väntat i år på att få göra något åt, nu sitter jag här, fyller 19 till hösten och ska få räls. Hur kul känns det? Jag ser redan ut att vara 4 år yngre än vad jag är, och så ska jag få räls?!

  Jag kan inte heller bita av plast grejerna på kläder, eller käka hamburgare normalt. Jag kan inte äta godis "fint", jag måste trycka in dem så långt in på mungipan så jag har nu munsår.
  Så nu till hösten ska jag få tandställning som jag ska ha i 1½ år sen blir det operation, sen räls i ½ år till. Jag kan inte vänta till detta är över.

  Ville bara säga att du inte är ensam om detta, och det är så skönt att veta att jag inte är ensam. För det känns som om alla har snygga tänder, förutom en själv.

  /Emma

 26. Så fruktansvärt onödig kommentar... Även om personen i fråga (förhoppningsvis) inte menade nåt illa så är det ändå en onödig kommentar. Det är ju knappast så att du inte är medveten om det! Hur som helst så tycker jag att du är så otrooooligt söt! Perfekta tänder eller inte! Tror att många hade vart glada om dom såg ut som du! 🙂 Ha en bra kväll!

 27. Oj jag har aldrig tänkt på dina tänder. Men så brukar det ju vara..mest en själv som ser det och inte omvärlden 🙂

  Jag vet hur det är att vilja ha tandställning och inte få det men jag hade ju bara ett "skönhetsfel" eller vad man nu ska kalla det och inte något så allvarligt som dig!

  Jag har en vän som genomgått en käkoperation av något slag, kanske kan vara skönt att prata med någon som genomgått något liknande? Säg till i så fall 🙂 Hon kanske läser din blogg redan vem vet 😉

  operation låter inte så roligt, men jag vet hur det känns att inte vilja le med öppen mun så tro mig du kommer må otroligt mycket bättre efter operationen 🙂 Att våga le utan att hålla för handen för munnen is the shit 😉

  Jag tycker dock att ditt leende är fint nu med och har inte ens tänkt på dina tänder 😉

 28. Tycker du har ett jättefint leende och har inte för en sekund reflekterat över att det skulle vara något konstigt med det. Och som någon skrev, vore det inte för att det orsakade dig så mycket problem så rent estetiskt tycker jag inte att det finns några skäl alls för att göra något åt dem (hoppas dock att det ordnar sig nu så du slipper alla problem). Folk är dumma i huvudet som inte har bättre för sig än att ställa enfaldiga frågor.

 29. Först och främst, du är den sötaste personen på jorden no matter what.
  För det andra, jag tycker dina tänder är charmiga.
  smile on 😉

  Men det är jäkla skit att tandvården kan hålla på sådär. 🙁

 30. Åh ett litet tillägg.
  Jag kan inte bita ihop ordentligigt med mina tänder där fram... Men icke kan man få tandställning för det :/

 31. Jag måste nog säga att tack vare att du är som du är, ursöt, charmig och att du vågar vara framför kameran OCH le (med eller utan att visa tänderna) gör att även jag kanske kan våga göra det. Nu har jag inga planer på att lägga ut några bilder på mig för jag är tydligen ful som stryk men iaf tänkte börja öva på att stå framför kameran och le även om mina tänder är snea och jag säkert är snyggare med stängd mun. I alla fall det är bra att du vågar stå upp för dig själv. Det gör inte jag.
  Det blev nog en lite rörig kommentar men det jag ville komma till egentligen var att du har inget att skämmas för och folk är riktigt elaka när de kommenterar (vet själv sedan jag bloggade), varför de är så elaka just gällande folks utseende är sjukt. De har inte "rätt" att kommentera det och hävda att de kan vara hur otrevliga som helst. Tyvärr så saknar merparten av det svenska folket numera rent vanligt hyfs.

  Sköt om dig (och lycka till med den vidriga svenska tandvården)!

 32. Har också haft massa problem med mina tänder, vet inte hur mycket jag har varit i den där stolen och lagat, justerat och fixat mina tänder. Inte förrän förr, förra året tror jag har jag sluppit massa tandläkar besök typ varrannan månad.

  Förstår verkligen hur du känner dig.

 33. Har också haft massa problem med mina tänder, vet inte hur mycket jag har varit i den där stolen och lagat, justerat och fixat mina tänder. Inte förrän förr, förra året tror jag har jag sluppit massa tandläkar besök typ varrannan månad.

  Förstår verkligen hur du känner dig.

 34. Har också haft massa problem med mina tänder, vet inte hur mycket jag har varit i den där stolen och lagat, justerat och fixat mina tänder. Inte förrän förr, förra året tror jag har jag sluppit massa tandläkar besök typ varrannan månad.

  Förstår verkligen hur du känner dig.

 35. Jag förstår om du själv kanske lider av dina tänder och du gör helt rätt i att fixa dom om du mår dåligt över det, kanske till och med får ont/besvär av dom. Men jag måste också påpeka att jag gillar tänder som är lite snea..:) Det är gulligt på nåt vis. Slutligen, tack för en bra blogg!:D

 36. Jag förstår om du själv kanske lider av dina tänder och du gör helt rätt i att fixa dom om du mår dåligt över det, kanske till och med får ont/besvär av dom. Men jag måste också påpeka att jag gillar tänder som är lite snea..:) Det är gulligt på nåt vis. Slutligen, tack för en bra blogg!:D

 37. Jag tycker du är jättefin som du är!
  Ingen är perfekt.
  Vissa kanske har problem med vikten, vissa med håret, vissa med ögonen, vissa med tänderna osv..
  Ingen människa är perfekt. Tkr inte man ska klaga på folk, man själv har ju ngn nackdel också.

 38. Jag har inte något bettfel men mina tänder är inte speciellt raka, men det finns ju absolut dom som har värre men jag ville ha tandställning men tandläkaren tyckte dock inte att mina tänder var i något behov av det. Men jag vill, Det är ju inte dom som ska leva med munnen direkt..Jag förstår dig till viss del. :/

 39. hej!
  först och främst vill jag bara säga att du är skit söt hur än dina tänder ser ut!
  förstår dock att du mår dåligt över detta, snea tänder är även något jag fått känna av och kommer ha resten av mitt liv, hade räls i ca två års tid men då jag är så jäkla trång i munnen växte en hel del av tänderna tillbaka så jag är inte så jäkla snygg i munnen jag heller och ler aldrig med öppen mun på bild :/
  lycka till med operationen och du kommer säkert bli skit snygg i käften sen 🙂

 40. Jag tycker ditt leende är fantastiskt vackert och tycker absolut inte du ska skämmas!
  Har själv sneda tänder och tycker det är jobbigt men vad tusan man ska inte behöva gå och oroa sig över det, fick inte heller någon tandställning så inte mycket att göra åt saken för min del. Har "bara" nån bakterie som käkar tusen hål i mina tänder men jag får nog leva med snett och trasigt.
  Tur ändå att du fick komma till en vettig tandläkare så du får ordning på kalaset och slipper vidare komplikationer.

 41. Jag tycker denna kommentar kan liknas med den som du fick om att din mamma skulle ha en gravidmage: Vissa saker frågar/påpekar man inte! Så är det bara!
  Man kan tycka saker, visst edet kan ingen göra ngt åt, men om det kan vara så att personen ifråga kan ta illa upp så får man faktiskt, ursäkta språket, hålla käften!

  Jag tycker inte att det är ngt fel med ditt leende, det är ju ditt, det är så du ser ut, det är den Elin Kero som vi alla tycker är toppen, som driver en jättebra blogg! Som är en Coool rockertjej(som många nog vill efterlikna).

 42. Det verkar inte som om jag behöver peppa dej, det har en massa människor redan gjort! 😀 Men jag kan ju inte låta bli att gå i taket igen... För det första är du super-söt och jag har aldrig lagt märke till att dina tänder inte skulle vara perfekta. För det andra så förstår jag dej FULLT UT. Hade EXAKT samma problem. Hela "baletten", borde ha fått tandställning som liten, "men det rättar till sej av sej självt...) Jo jäklar ja... Trotts att jag numera har självförtroende som inte går av för hackor så kniper jag käft på foton. Folk som ska anmärka kan dra år helvete! Man kan ju inte vara HELT perfekt för tusan!

 43. Jag förstår inte varför folk alltid ska lägga sig i andras ensaker.

  Jag tycker du är fin som du är, oavsett om dina tänder skulle vara raka eller inte. Jag som alltid har tyckt att ditt leende är charmigt. 🙂

 44. Jag förstår inte varför folk alltid ska lägga sig i andras ensaker.

  Jag tycker du är fin som du är, oavsett om dina tänder skulle vara raka eller inte. Jag som alltid har tyckt att ditt leende är charmigt. 🙂

 45. Jag förstår inte varför folk alltid ska lägga sig i andras ensaker.

  Jag tycker du är fin som du är, oavsett om dina tänder skulle vara raka eller inte. Jag som alltid har tyckt att ditt leende är charmigt. 🙂

 46. Jag satt länge och tittade på bilden och kunde inte komma på vad de är för fel på dom och hur man kan kommentera en sådan sak. Om jag får säga det själv, jag som haft rälls är dina tänder snyggare än mina. Men då slutade jag dock med efterskenan för tidigt :/

 47. Elin, du är så himla vacker tjej med ett underbart charmigt och fint leende! Att folk ens orkar kommentera ditt leende är ett mysterium för mig. Sluta aldrig att le och ju mer folk tjatar om dina tänder, desto mer ska du sträcka på dig och le! Stor kram!

 48. *
  *
  *
  EMMA: Precis! Jag känner igen mig i alla de där punkterna... att inte kunna bita av plastgrejerna på kläder, inte äta hamburgare utan att innehållet dras ut, bita av godisar längst inne i mungipan..... och slita isär bröd och kött... ibland får man liksom ta till nödknep som att bita av mot tungan .. om det går :S helt sjukt egentligen ju:P

  Tack för kommentaren + alla andras också förstås!
  kram
  *
  *
  *

 49. Jag har bara inte ens sett att du har haft något fel! Jag har verkligen inte sett att dina tänder är konstiga. Jag förstår inte hur någon människa kan skriva så? Tandläkarna sa så till mig med, det är inte tillräckligt för att få tandställning. Så jag vet hur du känner dig! Du har dock en mycket mer avancerande tandsituation än vad jag har. Lyssna inte på människan som skrev det, för du är verkligen supervacker med eller utan tandfel spelar ingen som helst roll! 🙂

 50. Jag har aldrig reagerat på dina tänder ser annorlunda ut förut. Du har ju ett jättevackert leende! Men nu när du nämner dem så tycker jag bara att de bidrar till ditt charmiga utseende.

  Keep smiling!

 51. Tycker att du hade varit lika snygg även om du inte haft några tänder! 🙂 Fortsätt att le lika vackert som vanligt!

 52. shit va chockad jag blev när jag läste kommentaren.
  jag har alltid tyckt att dina tänder är otroligt fina, och skulle faktiskt själv vilja ha dom.

 53. Kan förstå frustrationen att det tar så lång tid. Mina tänder har det tjatats om i flera år, och tillslut för ca 3 år sen fick jag min tandställning. Jag har den fortfarande och tycker inte att det händer något.. Vill bara säga att jag tycker att du är skitsnygg som du är och har ett av de finaste leenden jag sett.

 54. jag älskar ditt fina leende! Det är så äkta!
  Sen är de ju synd att de drog ut så mycket på tiden så att du inte fick tandställning innan.

  ps. Du är en jättebra bloggerska! 🙂

 55. Dumma tandläkare!
  Jag har en knäpp tand som ser ut som två, den gör att hela min underkäke är sned eftersom det blir för trångt. På grund av det biter jag snett.. tycker att de skulle dragit ut den när den växte ut, men icke sa nicke. "Den ställer inte till med problem, så vi avvaktar". Nu finns det ingen tandläkare som bryr sig om det längre, men JAG bryr mig..
  Förresten har du ett fint leende, så strunta i den där kommentaren! 🙂

 56. Jag hade också otur med mina tänder. Sneda, för lite plats. Har haft tandställning sen 1an eller 2an och nu har jag fått räls så nu börjar det äntligen se bra ut. Det finns inte många kort på mig när jag ler med tänderna för jag har tyckt att det vart så fult. Jag vet precis hur det känns 🙂

 57. Jag har haft nästan exakt samme bett fel som du. Mina tänder nuddade inte varandra och jag kunde tex. inte dra bak framkäken bakom underkäken. Den satt liksom fast eller hur man ska säga, precis som den gjorde på pappa när han var mindre. Och först de de att jag skulle få tandställning i mellanstadiet, men när jag började högstadiet så ångrade de sig. Men när jag började gymnasiet så kunde ja ha sådana migrän attacker pga. bettfelet (tandbenet sitter ju fast i benen precis vid ögonen ;)) så att jag kunde svimma, och då ändrade de sig igen. Och tack och lov för det. Nu är det bara elva dagar kvar tills jag får ta bort den, och jag är glad så in i bomben. Så lycka till med operationen och allt. 🙂

 58. Jag tycker att ditt leende är hur fint som helst! Ingen har sagt att tänderna måste sitta perfekt för att vara fina. Ett leende handlar om så mycket mer än hur tänderna sitter!

 59. åh! till mig säger de också att mina tänder är tillräckligt fina för att behöva tandställning, jag har två vampyrtänder som jag verkligen vill få på plats, men tydligen inte :p

 60. Det är så starkt av dig att skriva om det här! Hoppas att allt kommer gå bra 🙂 Själv ångrar jag att jag inte tog tandställning när det var gratis, nu prioriterar jag inte att lägga pengarna på det tyvärr... Lycka till!

 61. När jag var liten efterfrågade jag också tandställning flera gånger..men tandläkaren sa "tänderna kommer rätta till sig när du växer"...men de gjorde de aldrig. Jag skäms för mina tänder, tycker de är jättefula och snea. Ler helst bara med stängd mun. Fick en ny tandläkare för inte så länge sedan som frågade..."varför har inte du haft tandställning"?? Tack! Blev så jäkla arg. Hon tog tandprov på mig och skickade till Försäkringskassan, tydligen har jag så snea tänder att tillomed Försäkringskassan betalar 50%...men detta betyder att jag måste betala 15.000 själv...PLus gå med Räls både uppe och nere. Tänk om jag fått detta när jag efterfrågade det? Då hade det varit fixat, samt gratis.
  Min nya tandläkare såg att jag såg bekymmrad ut när hon berättade att det kommer kosta ca 15.000 för mig...Hon sa att jag skulle tänka på att mina snea tänder var ju lite av mig också, av min personlighet. Jag är jag, och jag har några snea tänder..that´s life...det är ju faktiskt inte värre än så. Jag är en rolig, glad tjej som lever ett otroligt roligt och bra liv....vad är väl en sne tand?

  Så jag lever på, med mina snea tänder....och nu händer det faktiskt att jag ler ibland....med öppen mun...För jag är jag, och jag råkar ha snea tänder...vaddårå?

  Elin, jag tycker du verkar vara en så coool tjej, snygg, söt, rolig. Tycker synd om de människor som kommenterar dina tänder i din blogg, pinsamt.

  All lycka på operationen.

 62. Jag tycker du ska fortsätta le med tänderna och vara stolt! Du är grymt vacker, och det fulaste som finns är opersonliga Hollywood-smile. Kram till dig 🙂

 63. Om jag ska vara ärlig har jag faktiskt aldrig tänkt på dina tänder men du kanske inte ler så du visar dom på så många bilder, kanske är drf jag aldrig har uppmärksammat detta men jag vill bara säga att jag vet hur det känns att ha fel på tänderna och att folk påpekar det...mitten på min överkäke och mitten på min underkäke är en hel tand fel och ingen av käkarna är i mitten över huvudtaget och för att fixa problemet med att det var trångt i min mun drog tandvården ut min yttre högra framtand i överkäken så där har jag nu en hörntand som dom skulle slipa till inom ett år ( det har gått 4 men det gör inget för de har inte tid för det är inget akut)... tycker synd om dig för problemen med att äta, det måsta vara fruktansvärt jobbigt 🙁 stackare, det har jag aldrig upplevt förutom när käken hoppas fel o gör ont pga reumatismen vill säga men det är ju en annan sak och det går över efter någon timma så då kan jag ju äta igen... jag är också extremt spruträdd och så och jag har opererat mig i munnen fast dock bara när de opererade ut tänder som inte skulle kunna komma ner och att bli sövd var faktiskt inte lika farligt som jag trodde men får ett dropp får andas i en mask och dom pratar med en hela tiden och efter några minuter är man borta och när man vaknar känns det som en lätt bakfylla ungefär men jag behövde ju inte lida efter operationen som du kommer få göra, usch stackare <3<3 Hoppas allt kommer att gå bra! <3

 64. Haha shit vilken feg person som skrev det där.
  Inte skriva namn eller blogg. Vad visar det?
  Att personen är osäker. Ha en bra kväll.

  Förresten vad har du gjort idag?

 65. Klart man kan ställa den frågan men sen kan man fråga sig själv vad man kommer få för svar. kan man tänka längre än näsan räcker så kan man nog lista ut att hade man behövt räls och blivit erbjuden den i tidig ålder, då hade man väll tagit den chansen ?

  Frågan känns som en anklagelse, att du hade det valet liksom. Att bara välja.

  Jag förstår dig måste jag säga. Jag har ett extremt fult överbett efter att jag sög på tummen rätt så länge när jag var liten. De fyra tänderna längst fram pekar ut. Jag ville så gärna ha räls och bad flera gånger om det, min mamma bad om det men dem nekade och sa att det bara var en skönhetsgrej. Resultatet är att jag hatar mitt leende och undviken att le och visa tänderna. Det är sjukt jobbigt att känna obehag av att le. När man som person skulle skratta hela tiden om det gick .. Livet är extremt orättvist ibland ...

  Hoppas de löser sig för dig iaf. Fast jag ska också erkänna att jag inte har lagt en enda tanke på dina tänder. Har aldrig tyckt dem sett konstiga ut eller något sådant. Tkr faktiskt du har ett fint och ärligt leende. 🙂

 66. Jag älskar de få bilderna på dig där du ler med tänderna just för att du har de tänderna du har. Jag tycker det är otroligt fin och personligt, och du passar faktiskt i det! Det är speciellt, och jag tycker inte att det är fult någon stans!

 67. jaiks XD jag har aldrig tänkt på dina tänder, men nu när jag gör det så ser dom ju inte alls konstiga ut :S inte värda kommentarerna iaf :P!"

 68. jag känner igen mig i mycket av det du skrev, kan inte heller le med tänderna, har aldrig gjort och det känns bara fel. har väldigt skeva tänder och trångt i munnen, för den är också väldigt liten. När jag var mindre drog jag ut en tvillingtand och nu ska jag dra ut fyra till under en månad och börja min process med räls, hade sån i gommen i mellanstadiet men det hjälpte tydligen inte.. ska börja gymnasiet nu i höst och jag hatar att jag kommer att få tandställning, kommer att gömma mina tänder ännu mer då. Men jag vet att jag kommer vara så tacksam när jag tagit ur den och vara glad över att jag gjort det. För annars om jag skulle ångra mig skulle jag aldrig kunna betala för den senare.

  Det är så sjukt dåligt att du inte fick den hjälp du skulle fått och det är så bra att du får bidrag till det nu!

 69. Jag säger detta HELT ÄRLIGT till dig nu. Jag tycker du har ett jättefint leende! Jag har aldrig tänkt på att dina tänder sett konstiga ut eller något. MEn jag vet hur det känns när man inte är nöjd med sitt leende. Själv har jag tvingats dra ut tänder (ej mjölktänder) för att dom inte fick plats och sedan gå med gluggar i minst ett år innan jag fick tandställning, som jag sedan hade i 2 år. Och OJ vad jag skämdes över mitt leende då. Jag mådde till och med psykiskt dåligt över det. Men nu är tänderna raka och fina, så all "smärta" då var värd det.

  Hur som helst, det var inte det jag ville säga. Utan, du har ett jättefint leende tjejen, även om dina tänder inte sitter perfekt! 🙂

 70. Har också problem med mina tänder, men jag tycker bara det är dumt av personen i fråga att skriva en sådan kommentar till dig. Att du ens orka ta dig tid att förklara, men du är bra Elin och du målar upp din text på ett riktigt bra sätt.

  Kram

 71. Ps, det är väldigt jobbigt att bita i en macka och behöva hålla skinka osv kvar med händerna för att man inte kan bita av ordentligt! Tex när man har gurka på eller vad som. Ds, Känns så väl igen mig!

 72. Jag tycker att dina tänder passar dig, jag kan inte tänka mig en Elin utan skeva tänder. Det är charmigt, ger dig karaktär.

 73. Sötnos, jag tycker du har ett fantastiskt leende och fina tänder. De är en del av dig. Att folk ens vågar gnälla, helt otroligt.

  Det är ett helvete du gått/går igenom, fattar inte hur folktandvården kan göra misstag om och om igen. Suck.

 74. Du som har så fint och unikt leende!
  Jag har samma problem som du med emaljen. Tandläkarna tjatar varje jävla gång "Du gnisslar ju tänder"! Fast jag inte gör det, pappa och farfar är lika.

 75. ja de är så bra med sånna där tjänster som visar liknande musik, där kan man hitta mycket kul! men själv får jag nöja mig med youtube, har inte förstått mig på spotify än, lite seg jag vet :p

  men de är ju bra det då att de inte syns så mycket i alla fall. men tråkigt att inte kunna äta riktigt, har en kompis som hade riktigt underbett så hon kunde inte heller äta, hon gjorde också nån slags käkoperation. hoppas du får din operation snart!

 76. Jag har samma problem & det är skitjobbigt !
  Det är därför jag heller aldrig ler på bilder, jag är alltid rädd för vad människor ska tycka .. Men egentligen ? Vem bryr sig ? & om någon skulle bry sig så kan jag över huvud taget inte rå för mitt skönhetsfel som faktiskt gör mig unik !!!

  / En tjej i storstan

 77. Jag har samma problem & det är skitjobbigt !
  Det är därför jag heller aldrig ler på bilder, jag är alltid rädd för vad människor ska tycka .. Men egentligen ? Vem bryr sig ? & om någon skulle bry sig så kan jag över huvud taget inte rå för mitt skönhetsfel som faktiskt gör mig unik !!!

  / En tjej i storstan

 78. Jag har samma problem & det är skitjobbigt !
  Det är därför jag heller aldrig ler på bilder, jag är alltid rädd för vad människor ska tycka .. Men egentligen ? Vem bryr sig ? & om någon skulle bry sig så kan jag över huvud taget inte rå för mitt skönhetsfel som faktiskt gör mig unik !!!

  / En tjej i storstan

 79. först och främst måste jag säga att jag verkligen inte ser något fel på dina tänder, du har ett jättefint leende ju!

  jag har varit med om precis samma sak. efter år av utredningar fick jag tandställning och tog nyligen bort den. jag blir så arg på att man ska behöva vänta i så många år för att få något gjort i munnen när det har behövts göras sedan man var riktigt liten. mina framtänder satt liksom ovanpå varandra och jag kunde inte heller bita av saker då jag hade ett glapp på över en centimeter både där bak och i fram, endast de fyra sista tänderna gick ihop. men nu är det fixat och det är jag jätteglad över, men jag blir bitter när jag tänker på hur lång tid det tog för dem att ta tag i det...
  jag hoppas det löser sig till det bästa för dig!

 80. STOR KRAM!

  Elin, jag gillar inte allt du skriver och visar (eftersom mode och kläder osv inte är mitt intresse) men personligare blogg får man leta efter. Du är uppriktig, och du är rak. En tjej som är stolt över vem du är. Me like. Du skulle sluta på postis och hjälpa unga vilsna flickor.

  Jag är dålig på att kommentera dina inlägg men idag fick jag faktiskt inte en chans att gå vidare utan att ge dig den sanna cred du skall ha.

  Jag gillar dig, din blogg och de av dina besökare som inte beter sig som idioter.

 81. jag har aldrig tänkt så om dina tänder... inte för att jag sett dig IRL men på bloggen... 🙂 kan tänka mig att det är jobbigt!

 82. Skaffade min räls för ett år sen nu drygt, när jag var 23. Fått samma fråga, brukar svara, ursäkta, men jag ville inte att DU och DINA skattepengar skulle betala min utseendefixering 😛 Jag jobbar, jag kan betala själv. hehe. Jag hade dock inga problem som du, utan bara utseendefixering typ 😛 Ville helt enkelt inte ha när jag var yngre, och känner mig bekväm med det nu så, varför inte. Kompisen köpte nya bröst för 30'000, kan väl jag också lägga lite pengar på mig själv oxå? 😛

 83. Jag har haft räls i två år, samt skenor efter det i ca 2år. I nu läget kan man inte tro att jag haft räls, tycker inte jag iaf. Tänderna har åkt tillbaka nåt så otroligt :/

  Skönt att du får bidrag, då det inte är DU som dragit ut på det! Tandvården är väldigt dyr i dagsläget, jag förstår ej hur dom tänkt att tex nån som ej har jobb ska kunna kolla sina tänder, eller laga hål osv, när en vanligt undersökning på 5min oftast kostar flera hundra :/

 84. Men, vad var det för tandläkare?? Jag hade inte på långa vägar sådana problem som du ser ut att ha o fick tandställning i lågstadiet utan snack. Något jag idag är glad över. Skönt om du kan få fixat det nu, o utan att behöva betala något speciellt. Lycka till 🙂

 85. Jag tycker du är fin som du är. Tänder som inte är perfekta kan vara charmigt och personligt, och det tycker jag du har.

  Kram

 86. Jag skulle betala mycket för att få ha dina fina tänder istället för mina ska du veta.

 87. Jag skulle betala mycket för att få ha dina fina tänder istället för mina ska du veta.

 88. ska jag vara ärlig så ser jag inget fel på dina tänder! 😮 mina tänder ligger på varann så mina framtänder trycks bakåt så de blir lösa 😮 tidsfråga innan jag tappar dem tycker jag. men tandläkaren säger att det inte är någon idé att ha tandställning :s

 89. Tänder hit, tänder dit. Du är en vacker kvinna och du har fanimej ett vackert leende också. Jag har faktiskt aldrig noterat att dina tänder ser ut som de gör och som de ser ut är inte tokigt alls.

  Dessutom hatar jag ytliga kommentarer. Varför bry sig om hur en människa ser ut när man skriver som du skriver, skapar det du skapar och är den du är? Det är allt som ska betyda något.

 90. Jag tycker det är så sjukt att du ens ska behöva ta upp detta! det är inte dina tänder som gör din blogg! 🙂

 91. Dom flesta som skrivit en kommentar i detta har något rätt. Vissa saker bör man inte fråga om, alla är vi olika ingen är(ska vara) den andre lik. Man säger ofta, ingen är perfekt! Men vad är perfekt? Det är det ingen som vet egentligen, alla har sin egen deffenition på perfekt men det står inget skrivet om vad perfekt egentligen är!

  Du är stark som orkar skriva detta, som du egentligen inte hade behövt ta upp för att det är din ensak! Du verkar vara en så underbar person Elin! Ta vara på det och fortsätt lee 🙂 För ärligttalat har jag inte tänkt på det förrän detta komm upp. Du är en otroligt fin tjej!

 92. Jag tycker att du har ett fint leende. Men det är jobbigare om man har problem av sina tänders funktion. Jag har själv gjort en stor käkoperation som 20+. Jag har haft stödställning, bettskenor och räls från det att jag var 11-18 ungefär. Ingen av de insatserna hjälpte. När jag var ca 21 påbörjades min tandreglering inför käkoperationen. Jag drog ut 6 tänder och fick räls både uppe och nere. Den hade jag i flera år för att jämna ut tänderna efter gluggarna där tänder suttit tidigare. Sedan gjorde jag en operation där man klöv käken och flyttade fram den lite. Den är fastskruvad med plattor under huden. Inget syns på utsidan. Det gick bra. Det gjorde inte alls så ont som jag trodde att det skulle. Jag blev lite blå och lite grön efteråt och var lite rädd för att folk skulle komma åt mina käkar och förstöra. Men 6-7 veckor med mat man inte tuggar gick över förväntan! De första åt jag bara flytande, sedan öppnade de upp lite och jag kunde äta fisk, ägg, keso och potatismos samt yoghurt. Jag tröttnade inte ens!
  Jag är nöjd att jag gjorde det. Och jag har en grymt häftig röntgenbild.
  Lycka till, EliN!

 93. du är sötast i alla fall! Du ska alltid le och visa tänderna, det är du och äkta glädje. Jag hade länge räls för mina tänder, jag vet hur det är. Det är inte lätt att alltid ignorera vad folk säger, man får försöka.

 94. Sv. Precis. Och om man nu måste veta varför en människa ser ut på ett visst sätt, om hon har ärr eller födelsemärken, ja vad som helst som sticker ut så kan man fråga på ett snällt sätt.

  Hoppas att du får en bra dag idag!

 95. ditt leénde är ju så himla sött! som sagt, hur kul skulle det va om alla gick omkring och såg likadana ut..

 96. Jag förstår precis hur du haft/har det med dina tänder. Jag är själv 18 och har sedan jag började tappa mina mjölktänder fått utstå mängder av tandläkarbesök där de dragit i princip alla mina tänder (då jag hade dubbla anlag och fick en extra uppsättning tänder efter att jag tappat mina mjölktänder) för att få plats med de nya. Till följd av detta så är tänderna i min mun så tätt sammanpressade att flera av dem står på sned för att de ska få plats. När jag var omkring 13-14 diskuterades det fram och tillbaka att jag skulle få räls för att rätta till mina tänder, men tillsist kom de fram till att det skulle vara en "skönhetsoperation" då jag inte har något bettfel. Så idag dras jag med sneda tänder som jag mer än gärna skulle vilja reglera för att de ska se okej ut, men det känns lönlöst då jag snart är så gammal att jag måste betala för behandlingen. Jag får helt enkelt dras med att mitt leende inte är det vackraste på jorden. Men alla är vi ju olika och unika, inte sant?

 97. hur fin är inte du? 🙂 ps snart fyller jag år, jag vill ha dig här då med de andra töserna 🙂 Smack

 98. Min mamma och lilla syster har en sjukdom där deras emalj försvinner från tänderna. Mamma har bara kronor i hela munnen i i porslin, amanda kan med komma att få det senare, än är hon bara 15. men dock har hon raka tänder, men sjukdomen har hon kvar.

 99. Jag vet verkligen hur det känns med att ha ett leende, då man inte trivs med sina tänder. Jag har själv varit i samma sits. Log aldrig öppet förut, höll alltid för handen eller så log jag helt enkelt inte. Vilket tog väldigt mycket stryk på mitt självförtroende. Men nu, har jag ett vackert leende och ett bättre självförtroende. Jag hade tandställning i över två år, jag tog bort den i februari. Och jag ångrar inte en sekund av mitt beslut!!

  Skit i vad andra säger om dina tänder, även om det är väääldigt svårt - för jag vet hur det känns. Men du är fin som du är! 🙂
  Kram kram / Jessica

 100. Du är så himla fin ändå, det var något jag aldrig hade lagt märke till, och jag har läst din blogg i 1 år.. det spelar ingen roll, du är lika bra i alla fall 🙂

 101. Mina tänder står åt alla håll och jag ler aldrig med öppen mun.Ständig huvudvärk för att mitt bett är skevt. jag försöker också få hjälp för det här, men har inte råd och att få bidrag är inte alltid lätt:(

 102. jag tycker inte det ät något fel med dina tänder !
  tänk bara om du skulle haft såna riktigt utåtstående tänder .
  inga har perfekta tänder 🙂

 103. Jag tycker dina tänder är vackra. Det säger jag inte bara för att.. Jag själv har "fula tänder" som de flesta kallar det. Ena min framtand är längre fram än resterande (kändistand som det kallas) och de nedre tänderna är lite huller om buller. Men på ett sett är det charmigt tycker jag, även fast jag ibland kan tycka att det är jobbigt. Dock har jag inget bettfel (vad jag vet) bara en pyttespringa (liiiitet överbett).

  Min mamma har raka uppe och huller om buller där nere, precis som jag. Det var en tandläkare som ville "kopiera" hennes tänder dvs göra avtryck till löständer eftersom han tyckte att de såg så naturliga och vackra ut..

 104. Jag tycker dina tänder är vackra. Det säger jag inte bara för att.. Jag själv har "fula tänder" som de flesta kallar det. Ena min framtand är längre fram än resterande (kändistand som det kallas) och de nedre tänderna är lite huller om buller. Men på ett sett är det charmigt tycker jag, även fast jag ibland kan tycka att det är jobbigt. Dock har jag inget bettfel (vad jag vet) bara en pyttespringa (liiiitet överbett).

  Min mamma har raka uppe och huller om buller där nere, precis som jag. Det var en tandläkare som ville "kopiera" hennes tänder dvs göra avtryck till löständer eftersom han tyckte att de såg så naturliga och vackra ut..

 105. Jag tycker dina tänder är vackra. Det säger jag inte bara för att.. Jag själv har "fula tänder" som de flesta kallar det. Ena min framtand är längre fram än resterande (kändistand som det kallas) och de nedre tänderna är lite huller om buller. Men på ett sett är det charmigt tycker jag, även fast jag ibland kan tycka att det är jobbigt. Dock har jag inget bettfel (vad jag vet) bara en pyttespringa (liiiitet överbett).

  Min mamma har raka uppe och huller om buller där nere, precis som jag. Det var en tandläkare som ville "kopiera" hennes tänder dvs göra avtryck till löständer eftersom han tyckte att de såg så naturliga och vackra ut..

 106. Okej, det verkar ju väldigt lika, sagital split tror jag operationen kallades. Och den kan man ändå inte göra som barn, så tänk inte på åren som förlorade. Då måste skelettet vuxit klart.

  Jag kanske kan visa upp någon bild på före och efter någon dag om du skulle vilja se.

  Jag tror jag hade tandställning i tre år först, sen operationen, sen tandställning i 2 år, sista tiden bara bakom och på natten.

 107. Jag tycker att du är jätte söt i vilket fall som:D Det är mer personlighet i ditt leende än i många andras ;D

 108. Jag måste faktiskt säga att jag tycker det är så himla sorgligt med folk som sitter och letar efter något de kan klaga på! Om man inte har något snällt att säga, så ska man inte säga nånting alls! Du är jättesöt Elin! Precis lika söt som din pappa verkar vara, det är bara bra att du är likt honom!!
  KRAM!

 109. Jag blev faktiskt lite tårögd när jag läste detta inlägg, pga min egna tandläkarskräck. Allt som du ska gå igenom, hade jag aldrig kunnat göra, jag hade förmodligen hellre levt med en sned mun :(. är så fruktansvärt rädd för allt som har med tandläkare att göra. I höstas borrade jag i en tand, jag blev bedövd och allt, men jag har nog aldrig varit så rädd och nervös i hela mitt liv. Tandläkaren sa till mig att andas lugnt, men mitt hjärta slog nog 1000slag i sekunden och jag flåsade väl som jag inte vet vad. Efteråt kunde jag inte gå tillbaka till jobbet, för jag mådde så dåligt av hela upplevelsen. Jag blir iaf väldigt imponerad när jag läser att du tänker gå igenom allt detta, det ger nog styrka till människor med samma rädsla som mig. Vad som än händer, så tror jag alla i din närhet, och alla vettiga människor som läser din blogg och träffar dig på stan, tycker nog du är riktigt vacker hur du än gör!
  be strong

 110. Jag tycker ditt leende är jättecharmigt. Det är folks "flaws" som gör dom vackra. Fast förstår det måste vara jobbigt att inte kunna äta ordentligt. Själv har jag också haft bettfel med för mig var det tvärt om. Tandläkarna bara packade på mig all skit som fanns men det blev bara värre, så jag slutade helt med allt och nu efter några år är allt bra.

 111. Undrar hur någon kan skriva nåt så elakt? Jag har då aldrig tänkt på att dina tänder ser konstiga ut, och gör fortfarande inte det!
  Jag förstår vad du menar, eftersom jag själv har behövt haft tandställning&mycket krångel, men trivs trots detta fortfarande inte med att le framför kameran till exempel. Fast hur många har perfekta tänder egentligen?
  Modigt inlägg! Kram.

 112. Undrar hur någon kan skriva nåt så elakt? Jag har då aldrig tänkt på att dina tänder ser konstiga ut, och gör fortfarande inte det!
  Jag förstår vad du menar, eftersom jag själv har behövt haft tandställning&mycket krångel, men trivs trots detta fortfarande inte med att le framför kameran till exempel. Fast hur många har perfekta tänder egentligen?
  Modigt inlägg! Kram.

 113. Undrar hur någon kan skriva nåt så elakt? Jag har då aldrig tänkt på att dina tänder ser konstiga ut, och gör fortfarande inte det!
  Jag förstår vad du menar, eftersom jag själv har behövt haft tandställning&mycket krångel, men trivs trots detta fortfarande inte med att le framför kameran till exempel. Fast hur många har perfekta tänder egentligen?
  Modigt inlägg! Kram.

 114. Det där lät verkligen inte roligt! Det är ju så många som får tandställning på grund av enbart skönhetsfel, som alltså inte har problem med tänderna. Själv har jag sneda tänder och en som står ut jätte mycket, dom har tjatat på mig att sätta in en tandställning, men jag vill inte ha någon. Har haft komplex för tänderna förut, men nu bryr jag mig inte längre. Jag tycker inte att man ska behöva rätta till något man inte lider av, då är det bättre att dom koncentrerar sig på sådana som verkligen behöver hjälp med tänderna å låter dom gå först i kön.
  Dessutom tänker jag fortsätta le med öppen mun trots min sneda tand, tycker folk att det är fult så är det deras problem...

 115. alla är en prinsessa hur man än ser ut
  plus att jag har inga problem med dina eller nån annans tänder:P

 116. Att folk ens bryr sej om att tänka på sånt? Skit i den komentaren för du är ju liksom skitsöt ändå. Ingen är perfekt, alla människor har brister, vissa mer synliga än andra. Jag har också tandproblem, två av mina tänder är helt åt helvete konstiga, men somsagt alla har nåt lite ''udda'', men det är väll dom små sakerna som ger personen sin charm ellerhur?

  Kram på dej!

 117. Hej Elin!

  Ville bara säga att jag tycker inte du ska vara rädd för att le för oavsett om du har bettfel och så så har du ett GRYMT FINT LEENDE! Så lova mig, sluta ALDRIG le 😀

  p.s älskar din blogg och dina bilder, fotograferar & målar mkt själv o får jätte mkt inspiration här ifrån! Hoppas jag blir lika duktig som du en dag 🙂

 118. Har oxå haft problem med tänderna men jag hade turen att få tandställning i tid så nu är det okey men inte 100% snygga.

  Tycker inte att kommentaren var visare snäll :/

 119. jag tycker du har ett jätte charmigt leende 🙂 tror jag har lite samma, men om jag skulle bli opererad så skulle undre delen av mitt ansikte förändras, och jag vet inte om jag skulle vilja det.. fast jag har ju några år på mig att tänka innanjag blir vuxen!

 120. Helt otroligt att någon kan skriva en sådan kommentar. En stor eloge till ditt svar. Jättebra skrivet inlägg.

  Den person som skrivit kommentaren vill jag sparka i ändan för vad f-n har han/hon med saken att göra. Förmodligen avundsjuka på en sådan söt och duktig tjej som du, jag har aldrig tänkt på dina tänder och ser heller inget fel i bilden du la upp. Ingen har väl perfekt rakta tänder utan att ha fått dom fixade??

 121. Jag skulle nog hellre ha dina tänder än mina egna. Jag kan inte ens le på bild för jag skäms så för mina tänder. Ibland funderar jag på om mina tänder ens kommer bli fina en dag, men ja, sånt som man inte vet i nuläget ;p

 122. det ska alltid finnas idioter med för mycket åsikter...
  tyvärr...
  man är den man är... och du är fin som du e!!

  förresten i morgon kommer det ett inlägg om bloggens intervju i tidningen.. verkligen superkul att denna resa snart är slut å ja e fru... kika gärna in och läs den imorgon

  kram

 123. Tragiskt, har hon/han gått och funderat på dina tänder? Då kan hon/han inte ha så mycket annat för sig.

  Jag har fått kommentarer för mina tänder i hela mitt liv. Som liten var det jätte jobbigt, men jag föddes med dom, och tänderna är en del av mig så varför skämmas?

  Ditt leende är helt underbart och jag menar det verkligen.

 124. Men stackars dig! Läste det gamla inlägget igen, och vill bara krama om dig!
  Själv har jag ''för tjocka'' framtänder, så jag kommer alltid ha en glugg där, vilket jag inte trivs med, och har typ inte ett ända leénde på bilder utav mig från åtta års ålder..
  Jag har aldrig sett något fel på ditt leénde och tycker det är jätte fint 🙂

 125. Um, igentligen vet jag inte vad jag ska kommentera men kände ändå att jag var tvungen och kommentera för ditt inlägg var rörande på nått vis, inte för jag har något men har haft bettfel, men det var inte så illa och jag fick hjälp med det innan det han och gå för långt, nu har visserligen samma bettfel kommit tillbaka men dem annser inte att det är såpass allvarligt nu så man ska vänta och se om det blir bättre.

  Jag tycker själv att detta var ett helt meningslös kommentar men som sagt kände mig tvungen. Och hon som har släppt den kommentaren så du skrev detta inlägg tycker jag ska tänka om lite också.

  Du är en sjukt bra bloggare, fotograf och allmänt fuskigt snygg människa, så ha det bra. 🙂

  // Karin

 126. Helt ärligt så tycker jag att du har ett helt underbart leende, du har ett fantastiskt utseende!!

  tack för en toppenblogg!!

 127. Dina tänder är charmiga Elin! Det tillhör din personlighet på något sätt, det är de som gör ditt utseende mycket intressantare. Jag har också fått klagomål på mina tänder, för att ena framtanden sitter lite på den andra. Men tandläkaren sa att dom inte skulle göra nånting åt det. Och jag har lärt mig att mina tänder passar till mitt utseende. Så utan dina söta tänder skulle du inte vara Elin!
  Min kompis Nathalie har en glugg mellan tänderna och det har hon också blivit retad för, men det finns även många som skulle vela ha glugg! Jag tycker det är gulligt med glugg. Så låt inte folk trycka ner dig med dumma kommentarer, dina tänder är fina som dom är och du har ett sött antiskte och söta tänder och det resulterar det fina utseende du har! 🙂

  Kram// Lisette

 128. Varje gång någon börjar en mening med "Inte för att vara taskig så är det just det den ska vara, taskig...

 129. Jag tycker bara det är sött då man inte har spikraka tänder, och på bilden tycker jag inte alls det ser konstigt ut, hade nog inte ens tänkt på dina tänder om du inta skrivit någonting om dom. Så tycker inte du ska behöva vara rädd för att le.
  Förstår att du vill fixa om du inte kan äta ordentligt dock, men utseendemässigt har du jättefint leende med stiliga tänder...

 130. Tss tyspikt folk att dom alltid ska klaga på något som inte anses tillhöra det normala. Vet du tjejen, normlat e tråkigt! Och du får en personlig look med dina tänder. Du är vacker!

 131. tycker du är vacker som du är 🙂

  Jag har också haft problem med mina tänder.. dragit ut nån tand och så. Men just nu har jag inget tillräckligt fel för att få tandställning gratis. Istället måste vi själv betala 25000 kr för det :/ Men jag har lärt mig att leva med min sneda tand och nu tycker jag att den ser helt ok ut faktiskt 🙂

 132. Jisses vad många kommentarer, jag orkar inte lläsa alla så jag kommer säker skriva något nu som redan har skrivits...

  För det första; Dina tänder gör ditt leende personligt och vem säger att bara raka tänder är perfektea tänder?

  För det andra; Jag finner det aptrist att folk alltid ska kommentera just såna saker,jag har själv liknande problem med mina tänder och det har jag då alltid fått höra taskiga kommentarer om...

  Detta har lett till att jag hatar att se mig själv på bild för det enda jag ser är mina tänder...

  Du är skitafin och extra söt när du ler som på denna bild... Så det så 😉

 133. och försök att ignorera mina stavfel så är du rar, jag ligger nämligen med laptopen på magen i ett mörkt rum...

  skyller ifrån mig

  😉

 134. Du är jättesöt som du är! Har faktist aldrig ens lagt märke till något med dina tänder. Har bara tyckt du varit väldigt söt som få. Ha det kanon / Sandra