Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Ögonreflektion & lite andra reflektioner...


Det var inte bara solglasögonen som reflekterade...

Tänk vad prylar man ska ha idag.
Jag gnäller över att jag inte har råd med en fullformatskamera, när jag faktiskt borde vara glad över att jag har en digital systemkamera överhuvudtaget. Jag vill ha en 20" iMac. Jag vill ha jag vill ha jag vill ha.

Ni skulle sett mitt rum när jag bodde hemma.
Jag saknar det. Mitt mysiga lilla rum....
9 kvadratmeter av vad jag skulle kalla ett skaparpalats i miniatyr.
En stor säng som täckte halva rummet, överöst med mjuka kuddar. Ett stort skrivbord i trä.... och miljontals pennor och pappersark.. som bara väntade på att bli ritade på. Jag hade (har) en stor A3-portfolio (som jag gjort själv) fullproppad med tecknade serier, akvarellmålningar och blyertsskisser. Varje dag fanns det något nytt i samlingen.
Och runt allt det... sex smala fönster intill varandra längs ena väggen. Draperade med skira gardiner... som böljade i vinddraget om somrarna.. 

Jag brukade sitta vid skrivbordet och lukta på grönskan. Lyssna på regnet. Och betrakta min egen spegelbild som rekflekterades i rutorna när det mörknat... (Det såg ut ungefär så här) Där har vi inspiration som aldrig tryter.
Mysigt, enkelt, underbart.

Det enda tekniska jag hade var en stereo (som var riktigt hypad!) och en grå tegelsten till laptop från stenåldern, som var så gammal att till och med windows 95 (som var på den) var sprillans nytt i jämförelse. Okej.. och så min mobil då. Fast jag var ändå rätt gammal när jag fick den. I jämförelse med ungar idag i alla fall...
Tänk.. nästan varenda kotte har ju en kamera idag till exempel.. och en dator.. och bredband...

Nej men jag är inte missnöjd.
Jag hade det bra utan allt det och trots att jag inte fick helt som jag ville (kanske tur.. hade ju inte velat bli bortskämd.. haha). Jag saknar nästan lite det där.. att inte vara så beroende av datorn.. och allt det där... "jag måste ha"-tänkandet...

Ha eller inte ha.. det är frågan.

43 comments on “Ögonreflektion & lite andra reflektioner...”

 1. Tänka sig att jag känner igen mig i precis allt du skriver, trots att jag är flera år äldre än dig (eller ja, tre är det väl?). Jag fick inte mobil förrän i högstadiet och kameran köpte jag när jag skulle fylla 21.

  Fast.. jag vill fortfarande ha en jävla massa saker 🙂

 2. Jag känner igen det där. Man tjatar på sina föräldrar jätte mycket när man var yngre och sen kommer syskon som inte behöver tjata så mycket.

 3. Barnen idag är nog lite smått bortskämda, men de är säkert också tvugna att tjata till sig saker då och då 😉

 4. mm, visst vill man slippa sitt beroende av datorn? Igentligen ska jag vara hur nöjd som helst. Men jag skulle ändå vilja växa upp utan att vara bortskämd! Man får inget att kämpa för annars. Men jag får fortfarande vara nöjd med det jag har. Mer kan jag ju inte begära. 🙂

 5. haha vilket härligt inlägg, känner igen mig såå! har en bror jag som fått allt mycket tidigare än jag trots att jag ville ha det då jag var i samma ålder som han men då var det liksom blankt nej "du är för liten" bla bla bla :p menmen, va gör väl de, man mår ju bra ändå 🙂

 6. Du har någonting inom dig som är fantastiskt. Den där skaparglädjen, den intuitiva kicken när du får inspiration, glädjen av att kreera och njutningen av att visa hur hårt du har jobbat. Du skriver riktigt bra, som i det här inlägget, så vilken reklambyrå kommer du att jobba på om några år? Kram!

 7. Hehe, nu ska jag skryta lite.. haha.. min pappa har nämligen köpt en 20" imac för inte alls så länge sedan. Är skitnöjd med den och typ avgudar den. Om du ska köpa en ny dator, köp en mac, de äger verkligen 😉

 8. Inte sällan ser man sig själv stå där med kameran i reflektionen från ögonen 🙂

  Såg att du ville ha en iMac, använder du Mac idag? Har du Aperture (programmet)?

 9. fin bild 🙂

  En 20" iMac skulle vara jävligt bra för mig nu..

  Min 17" iMac (:D) börjar bli gammal och seeg 🙁

 10. Det är faktiskt skönt att "Kämpa" för att få tekniska grejer. Jag har själv en egen dator, men jag tog över min syrras gamla, så den är inte direkt ny och mobil köpte jag själv med egna sparade pengar i slutet av sjuan. Det känns mer värt när man kämpat för vad man vill ha :)!

 11. Ja .... man kan aldrig få nog av saker .. och blir man någonsin nöjd? Tror inte det ....

  Men det man verkligen vill ha .. det är värt att skaffa - så det e bara att börja spara:o)

  Kram

 12. Tänk på att det finns så många andra plan att vara bortskämd på än det materialistiska. Ofta skuggar det ena över det andra, ett barn med mycket saker har oftast inte en lika bra familjesituation, inte lika mycket tid med föräldrar eller syskon. Det finns så klart men oftast inte.

  Känner igen mig i det du skriver, med känslorna. Jag är tacksam över att jag inte fick allt jag egentligen drömde om. För hade jag haft det så hade jag aldrig hittat till min kreativitet. Dessutom kan man bara se till dem som blivit stora, speciellt inom ex musiken. De som utmärker sig och är bäst är de som inte födes med guldsked i mun.

 13. Det här med mobiler. Min syster fyller 12 år på tisdag och då ska hon få sin FEMTE mobil!!

  Jag tjänade ihop till min första mobil när jag sålde jultidningar när jag gick i sexan. 😉

 14. ANONYM: Nej jag har ingen mac för tillfället och har heller aldrig haft... :/ Just nu sitter jag på min pojkväns dator och redigerar för det mesta.. men han har ju första tjing på den, så det händer ju att jag förpassas tillbaka till min lilla laptop som inte är någon direkt höjdare att sitta vid, eftersom färgerna och ljuset i bilderna blir fel på den skärmen :/

 15. Jättefin bild!

  Jag har nyligen skaffat mig min första systemkamera. Har inte haft något intresse för foto alls innan... men nu är det hur kul som helst att fota när det blir så fina bilder. Än är jag en riktig amatör men kul är det iaf!

  Ha en bra kväll!

 16. Alla i min klass har inte mobiler än. Kan inte förstå, en liten sak man/jag haft i fickan i så många år. Utbytta lite då och då för att de vart "för dåliga" och alla mina jämnåriga vänner. Har fortfarande inte fått någon? :O

 17. Snyggt!

  Gillar inte alla dina bearbetningar, men det där kan man inte värja sig från.

  Och btw. Japp, iMac är bästa grejen.