Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Studiofrågor


Eftersom kameran är med på bilden, vad har du då använt för kamera för att TA bilden?
Studiobilderna är tagna med Canon EOS 30d - som vi lånade av en kille som heter Gustaf, till vårt "matuppdrag".

Kan du inte lägga upp förebiden?
Jooo det kan jag absolut göra 🙂 Här har ni före och efter:

Jag blir lite nyfiken på vad det är för studiolampor ni använt?
Ja det är alltså Jespers prylar, så jag kan tyvärr inte svara på det, men han skrev i alla fall så här:

Mirakel studion är köpt på kaffebrus.com. De säljer studiokit till bra priser. De här blixtarna är bara på 110 w, perfekt för produktfoto men för porträtt är det lite för lite kräm i dem.

18 comments on “Studiofrågor”

 1. Hej Elin!

  Jag är en liten amatörfotograf måste jag väl säga med en Canon eos 400D, och jag vill införskaffa mig ett nytt objektiv. Men jag har ingen aning om vad jag ska ha för något, har du något tips?

  Tacksam för svar! =)

 2. Oh, det var jag som tjatade om förebilden 😀 Tackar så mycket för att jag fick se ! Visa det gärna på fler bilder du tar, det är spännande att se hur mkt / lite du gör om bilderna 🙂

 3. Kommer inte ihåg 🙁

  Det var så här att vi hade en lektion och vi skulle börja kolla i genom allas porträtt. Då började han (Sten-Yngve Johansson, jag tror att han är ny för i år) med dom "bästa", som han gillade bäst liksom... Vi hann inte med allas porträtt på den lektionen, så vi skulle se resten på nästa. Men jag gick bara på första och din illustration var med på första lektionen så det var ju en av dom bästa! 🙂

  Du har talang... Som du säkert är trött på att höra vid det här laget! ^^

  Kram på dej!

 4. Hej Elin!

  Jag har en enda pyttefråga bara, hur gör man länkfärgen i kodmallen? Inte i stilmallen, i kodmallen! =) Vore tacksam för svar.. =) Ha det fint!

 5. Hej Elin!

  Kom in på denhär bloggen, http://matildahammar.blogg.se/, och såg att ovanför sin profilbild så har hon exakt samma "blommönster" som du. Är det en tillfällighet, eller har hon kopierat från dig? Ville bara tipsa dig om det. Kram på dig och din braiga blogg! 😀 <3

 6. Läs punkterna här ovan, där finns svar på de flesta av era frågor.

  Folk är nyfikna som tusan. Men snyggt blev det med glasskiva under. ^^,

 7. Är du nöjd med 400D? Jag har 450D och tycker att bilderna blir lite suddiga. vad ska man ha för objektiv när man ska fota snygga närbilder på folk med massa detaljer och att all bakgrund blir suddig?

  Lägg gärna till din blogg på http://www.startblogg.se om du vill få lite mer trafik till din blogg

 8. DAVID: Den duger - men som du säger - bilderna blir lite smått suddiga och gryniga - i alla fall när man förstorar upp dem.

  Som nybörjarkamera är den ju bra, men jag som vill kunna jobba med min kamera och få betalt för det, känner ju att jag behöver något lite mer avancerat...

  Du ska ha ett objektiv med låga bländarvärden.. jag har tex. canon EF 50mm f/1,8 II - gillar det jättemycket 🙂

 9. Ok, tack för ditt svar. Jag fotar med det jag fick med kameran Canons 18-55 EF tror det är f/3,5 på den. Köpte sedan en zoomobjektiv på 75-300 men den använder jag aldrig nästan.

  Ska som du skriver skaffa mig en med låga bländarvärden, det är svårt att få till bilder som verkligen blir riktigt skarpa och fina.