Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Verklig skönhet


Fotade med Canon EF 50mm f/1,8 II

Jag älskar blommor. Jag älskar inredning.
Och båda tillsamans ska vi inte tala om!
Jag funderar allvarligt på att förstora upp dem och låta dem hänga på min vägg i sovrummet.

Bilderna är tagna hemma hos Eriks mamma,
som verkligen har smak för inredning.

Hon bor i en lägenhet i ett gammalt, ursnyggt hus. Till att börja med så älskar jag fönstren i äldre lägenheter. Sånna där 6- & 8-glasfönster... Högt till tak, djupa fönsternischer, kakelugn och hela kittet....
Inte nog med det, så går alla rum i ljusa sandtoner och jag älskar verkkligen sandfärgat/beige/brunt ihop med vitt, det ger ett så rent och mjukt intryck...
Det ihop med trämöbler, mjuka tyger och noga välarbetade detaljer kan inte bli något annat än fantastiskt...

Jag älskar att vara hos Lena.

39 comments on “Verklig skönhet”

 1. Jag tycker okså om inredning 🙂 Jag skall bli Ingenjör (elr hur det nu stavas) och hus och inredning m.m 🙂

 2. Jag tycker okså om inredning 🙂 Jag skall bli Ingenjör (elr hur det nu stavas) och hus och inredning m.m 🙂

  - glömde skriva namn-

  2008-07-10 @ 16:48:42

 3. Jag tycker okså om inredning 🙂 Jag skall bli Ingenjör (elr hur det nu stavas) och hus och inredning m.m 🙂

  - glömde skriva namn-

  2008-07-10 @ 16:48:42

 4. Jag hållerm ed dig att de är en oslagbar kombination med sand/beige/bruna toner med vitt och trämöbler och sånt. Men gamla kakelugnar, de får mig att spy 😀 Kanske för att jag mer föredrar det nya och morderna även om jag mer börjar falla för äldre prylar.. Gamalt och lite retro 😀

 5. Jag är ochså tokig i blommer 🙂 I mitt fönster nu står ett par gula orkidéer som är galet fina.. Små kär i ditt nya objektiv ochså, fina bilder och jag tror bild nr 1 skulle bli riktigt fint förstorat, fint med fönstret som blänker i bakgrunden och ljuset 🙂

 6. Tack för ditt snabba svar. =D

  Okej ja en fototeknikkurs kanske vore något. När man nu ska hinna med det. Får kika på det. =)

 7. Blommor är sjukt tacksamma motiv 🙂 Jag är också fota-blommor-nörd till 100%, kan jag tala om...

  Lite synd är att det lätt, som här, blir så skarpa kontraster mellan ljust och skuggat. Har du tillgång till reflexskärm? Då får du ju mjukare övergångar och bilden blir mer enhetlig. De här bilderna skulle vara fantastiskt fina om du hade haft en sådan! Du är så himla duktig.

 8. Jag har hittat till din blogg från Mettes fotoblogg. Duktig du är!

  Fina bilder dessa två, tycker dock det är lite synd att det finns en del utfrätta högdagrar i dem båda. De hade varit ÄNNU bättre med lite annan exponering. Tycker jag... 🙂

 9. svar: Fotar du i raw? Har du CS3? Om ja på båda dessa kan du återställa högdagrarna om de inte var utfrätta i originalet med hjälp av reglaget "återställning" i Camera Raw.

 10. ULRIKA: Nej, varken eller. Började med att fota i raw, men hittade inget bra program för det, blev bara omständigt att lägga in bilderna i datorn...

  Nån gång i framtiden kanske det blir ett CS3 :/

  Får ta och köpa en reflexskärm ^^

 11. ok, jag förstår. Vad synd! Så duktig som du är så tycker jag du behöver ha det bästa hjälpmedlet. Skulle lyfta dig ytterligare att fota i raw, jag lovar! hoppas det kan lösa sig framöver! Ser fram emot att följa din utveckling oavsett. Lycka till!

 12. Haha, jag upptäckte precis att din blogg passar väldigt bra i mitt vardagsrum, med designen och så 😛 För övrigt har du en underbar blogg!

 13. Jag älskar också blommor och inredning. Orkidéer är min favoritblomma, de är så vackra! Har flera stycken hemma i både vitt och lila. Hennes lägenhet låter väldigt vacker som du beskriver den. Jag gillar när det är ljust och luftigt! Och stora fönster älskar jag!

 14. Jag älskar också blommor och inredning. Orkidéer är min favoritblomma, de är så vackra! Har flera stycken hemma i både vitt och lila. Hennes lägenhet låter väldigt vacker som du beskriver den. Jag gillar när det är ljust och luftigt! Och stora fönster älskar jag!

 15. Jag älskar också blommor och inredning. Orkidéer är min favoritblomma, de är så vackra! Har flera stycken hemma i både vitt och lila. Hennes lägenhet låter väldigt vacker som du beskriver den. Jag gillar när det är ljust och luftigt! Och stora fönster älskar jag!

 16. Du tar så underbara bilder, du själv är så underbar, tar vackra bilder & är så fin. Du har sådan cool stil som jag helt enkelt älskar, så fin! 🙂 Och att du gör så VACKRA illustrationer, jag bara gapar när jag kollar på dem, så vackra, helt .. jag finner ingen ord för det 🙂 Elin, du är bäst! Det ska du veta, tack för att du gör det du gör, tack för att jag får kika in och kolla dina vackra bilder och allt.

  du är fin! 🙂

  kram!

 17. Du tar så underbara bilder, du själv är så underbar, tar vackra bilder & är så fin. Du har sådan cool stil som jag helt enkelt älskar, så fin! 🙂 Och att du gör så VACKRA illustrationer, jag bara gapar när jag kollar på dem, så vackra, helt .. jag finner ingen ord för det 🙂 Elin, du är bäst! Det ska du veta, tack för att du gör det du gör, tack för att jag får kika in och kolla dina vackra bilder och allt.

  du är fin! 🙂

  kram!

 18. Du tar så underbara bilder, du själv är så underbar, tar vackra bilder & är så fin. Du har sådan cool stil som jag helt enkelt älskar, så fin! 🙂 Och att du gör så VACKRA illustrationer, jag bara gapar när jag kollar på dem, så vackra, helt .. jag finner ingen ord för det 🙂 Elin, du är bäst! Det ska du veta, tack för att du gör det du gör, tack för att jag får kika in och kolla dina vackra bilder och allt.

  du är fin! 🙂

  kram!