Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Trafikolycka

Idag krockade bussen, som jag och min syster satt på, med en personbil.
Vi var på väg från A6 och bussen skulle köra ut på den tvåfiliga vägen intill Rocksjön.
En personbil körde mot rött, busschauffören hann nätt och jämt sätta foten på bromsen och försöka veja, innan krocken var ett faktum och det högra hörnet smällde rakt in i passagerarsidan på personbilen.

Jag, syrran och en kille var de enda som stod upp i bussen.
Vet inte hur långt vi flugit, om vi inte stått och hållt oss i (för en gångs skull!).
Chockade. Fattade inte vad som hänt. Kollade ut genom fönstret.
Där stod den kvaddade bilen, vänd åt motsatt håll mot varifrån han kom.
30 minuter gick och köerna från stan ut till A6/motorvägen blev kilometerlånga.
Som tur var så hände det inget allvarligt. Mer än att bilen nog får skrotas, att hörnet på bussen blivit helt intryckt och att det låg glassplitter över hela vägen.

Nej fy det var något av det läskigaste jag varit med om....

105 comments on “Trafikolycka”

 1. Usch, vad läskigt!

  Har också varit med om ungefär samma sak faktiskt, fast det var inte riktigt lika stor krock, men man blev ju ändå lite skakis.

 2. Fan va äckligt, man tänker aldrig på att bussarna kan krocka.. kanske ska man börja med bälte i bussen 😛 Tur du inte skadade dig iallafall.

  In och kolla min Fotodagbok från Zakynthos.

 3. Ursch, det är verkligen riktigt, riktigt läskigt att krocka =( min Boyfriend krockade och hamnade på sjukhus, vi trodde att han skulle dö. När jag krockade ett år senare var jag livrädd.

  Tur att ni inte gjorde er illa! =)

 4. Ush, läskigt värre! Man tror inte sånt kan hända en själv förrän det verkligen gör det, hoppas ni mår bra 🙂

 5. usch vad läskigt.

  jag var med om en läskig grej för ett par månader sen. jag hade varit hos en kompis och haft tjejkväll, och skulle åka hem. jag fick skjuts av en kompis som hade sin moppe med sig, så jag satt alltså i bak och hon körde. när vi kom till korsningen vid "stora vägen", vägen mot jönköping.. där är det alltid mycket trafik, och det var sent på kvällen + att det regnade. vi närmade oss korsningen och hon körde alldeles för fort, ca 70 km/h. jag kollade åt höger och såg en bil komma i full fart, på vägen vi skulle korsa. jag tryckte lätt i min kompis sida för att hon säkert skulle se bilen, men det gjorde hon inte. dessutom är det en STOP-skylt där så man måste ju stanna. men det gjorde hon hursomhelst inte, utan körde rakt över i full fart. bilen kom mot oss, och jag var helt säker på att den skulle köra in i oss, och jag var livrädd. som tur var hann vi över, men det var precis - jag kände bilens vindpust i ryggen.

  min andra vän stod på andra sidan korsningen, hon hade ju stannat vid korsningen, och såg allt det här. hon sa efteråt att hon också trodde vi skulle bli påkörda, att det var otroligt nära.

  har aldrig åkt med tjejen som körde efter detta... är fortfarande rätt för att åka moped nu.

  jaja, hoppas ni klarade er! sånt här kan vara jobbigt även om det inte är allvarligt.. :/ kram!

 6. usch vad hemskt. bra att ni är oskadda iallafall! och chockade blir nog alla som är med om något sådant, såklart.

  ta hand om dej!

 7. Usch vad otäckt :S Men ändå tur att det inte var värre.

  Sen tycker jag att det var ena riktigt snygga bilder på dig!! 😀

 8. Shit, sådant är verkligen läskigt! Ser alltid till att hålla mig när jag står på bussen. Minns en hemskt olycka med en klass på min gammla skola. Bussen var helt knökad (vilket den gärna blir när det är en hel skolklass på den). Bussen krockade och eleverna flög ut ur framrutan. Flera stycken blev mycket svårt skadade och med handikapp för livet. Sådant ger en verkligen en tankeställare...

  BTW - har du alla The Sims spel? Har hört att man annars kan köpa billiga spel på Mediamarkt nu. Kolla in min blogg för mer The Sims tips! 😉

 9. Jag tänkte faktiskt på dig när jag såg det på texttv, eftersom du sa att du var påväg hem. Tur att ingen av alla inblandade blev allvarligt skadad.

 10. Hej!

  jag ska lägga ner flera tusen på mitt hår snart, extentions och färgning, jag vill ha DIN och ALLA SOM LÄSER DETTA'a åsikt om vilken hårfärg jag ska välja.

  tack för din åsikt, ha en toppen dag.

  xoxo kait

 11. Det är läskigt det där med trafikolyckor. För några år sedan var jag själv med i en trafikolycka med buss. Bussen skulle köra rakt över en korsning där vägen man kör över är en 90-väg och blev framvinkad av en bil från vänster eftersom bilen framför den bilen hade svängt in från där vi skulle köra ut och den hade stannat upp. Busschauffören var ouppmärksam och tittade inte åt höger, och där kom det en lastbil i full fart, som tur var hann lastbilen väja åt sidan annars hade det blivit en krock rakt in i sidan på bussen, och vad som hade hänt då vill jag inte ens tänka på. Nu träffade den bara främre hörnet på höger sida, och visst flög jag (ut i mittgången) men några fler skador än blåmärken fick jag inte. Jag satt ner men hade inget bälte. Får fortfarande rysningar när jag ska köra över den där korsningen.

 12. otäkte det där med krasher, Var på vägen hem från Romme igår när vi såg en bil komma i motsatt körriktning och 50 meter framför oss fick den sladd och for av vägen och volta flera gånger, som tur va fick ingen av dom i allvarliga skador.

 13. nej, det gjorde jag inte heller.. var riktigt arg på henne efteråt, trots att hon bad om ursäkt. jaja, tur att inget hände iallafall! ha det fint 🙂

 14. Såg det! Vi var påväg till centrum och sedan såg jag ett gammalt par stå utanför en lite kvaddad bil och sedan såg jag bussen också... Tur att inget riktigt allvarligt hände då!

 15. Trafikolyckor är något av det värsta som finns. =/ Har man en gång varit med om det , fast inte någon blev skadad så är det ändå väldigt hemskt och jobbigt.

 16. Ouch, låter lite läskigt.. =(

  Men jag trodde att det var DU som var trafikfaran. 😉 Din rubrik, och så en stooor bild på dig i en skithet outfit. ;D

 17. Trafikolycker är hemskt :/ Tur att ni höll i er och klarade er bra, tur över huvudtaget att ingen skadade sig alvarligt.

 18. Jag såg dig och din syster idag när ni skulle in på Gina Tricot, det var lite coolt att se en känd bloggerska 😀 Tur att ingen skadade sig allvarligt!

 19. Svar: Ah, då köpte jag sådana men visste inte om jag var säker på att jag skulle använda dem eller om det var min stil så jag lämnade tillbaka dem men du är jättefin i dem och där fortfarande väldigt fina ;D

 20. Det var en trafikolycka här vi våran by vi 15 tiden, skoter mot personbil, skoterföraren var kring 17,18 års åldern.

  Fick lite panik när man fick veta att syrrans bästis hade fått en ny skoter dan innan..

  Men det var inte han, en annan kille som var våran föredetta matlagare på skolans son..

 21. alltid otäckt med trafikolyckor, tur att denna slutade bra.

  fan vad jag älskar rocklooken på tjejer. skitsnyggt! synd bara att jag inte tål musiken...förutom när jag spelar guitar hero det vill säga 😛

 22. Uj, vad hemskt! Var en gång med om en bilolycka, för några år sen, vi krockade med en älg. Om inte pappa skulle ha gasat på för fullt då han märkte att vi inte kunde undvika älgen så att älgen flög över bilen skulle älgen ha landat över baksätet och jag och lillebror skulle knappast ha klarat oss...

 23. Jag själv har bara varit med i en minimalkrock men jag har sett en riktigt obehaglig krock på väldigt nära håll och var väl ca fem sekunder ifrån att hamna i den själv. Bilen som blev påkörd bakifrån stog vid själva smällen 90 grader rakt upp i luften och det var stora rökmoln och massa glassplitter och så.. Kan säga att vi var fem sekunder från att vara bilen som blev påkörd bakifrån...

 24. Att bussen skulle krocka är typ det värsta jag brukar tänka ska hända när jag sitter på bussen. Tur att ni höll i er & att ni klarade er oskadda, och att bussen inte åkte supersnabbt.

 25. vet du vad..? jag tänker på dig varje dag, du ploppar upp i mitt huvud väldigt ofta. och varje gång tänker jag på hur cool du är, du är inte som alla andra, inte någonstans ! Jag ska bli som dig ! jag ska klä mig som dig , ja allt du nästan kan tänka dig , för jag diggar it ! jag ska ta o slänga alla kläder som är färglada o spara vita svarta o gråa. jag ska.. ALLT ! människa du är bland de coolaste i världen , och jag älskar de <3

 26. var oxså med den bussen satt nästan längst fram och man såg ju på långa vägar att hon körde när bussen sod still. fatta inte varför busschaförena inte kan ta det lite lungnare på vägarna. stackas lille tant. !

 27. Detta är enligt mig din absolut ballaste outfit ever, tänker alltid på den när jag inte vet vad jag ska ha på mig. U ROCK!