Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

E&E

Fy vad irriterande det är att färgerna försvinner när man sparar till jpeg!
Tyckte jag var smart sen när jag kom på att det blev bättre när jag sparade i png, men då blev det sämre vid uppladdningen på bloggen istället, så det kvittade ju i alla fall....

40 comments on “E&E”

 1. Erik är så gullig, han påminner om de där små hobbitarna i Sagan om ringen, med de där stooora ögonen och självfallet. Haha! (ta det inte fel nu bara, de är ju ursöta! :D)

 2. äsch, ni är skitsnygga ändå, så lite fel i färgerna gör ingenting! 😀

  fast det är klart, man blir ju sur när det inte blir som man vill.. :/

 3. Kan ju bara instämma, riktigt fina bilder! Det är ju till och med så att jag vill gå ut... jag får väl ge sorgen en tjotablängare och traska ut om det är sådär fint utomhus! :.)

 4. Alltså jag förstår inte vad som har hänt med upplösningen när man sparar på i jpg på blogg.se ! För några dagar sen tycker jag att det fungerade problemfritt men nu när jag lägger in bilder så blir de jättegrumliga / krusiga .. Undrar om det är tillfälligt ????

 5. .eps som Photoshop använder ger nog bäst färgåtergivning, men alla kanske inte kan se de bilderna...och vet inte bloggarna stödjer det filformatet. :/

  .png är nog det bästa alternativet då..

 6. Det är verkligen irriterande och tråkigt när man ser den stora skillnaden som blir när man laddar upp bilderna på bloggen! Men ni tog många fina bilder igår, ni verkar ha haft en mysig dag!!

  Har en rolig sak till dig förresten: http://inredning.webblogg.se/2008/december/veckans-favoritblogg-v-51.html

  Hoppas det är okej att jag gjorde en skärmdump av din header till inlägget! Säg till annars så tar jag bort den. Ha en bra dag!

 7. Det är verkligen irriterande och tråkigt när man ser den stora skillnaden som blir när man laddar upp bilderna på bloggen! Men ni tog många fina bilder igår, ni verkar ha haft en mysig dag!!

  Har en rolig sak till dig förresten: http://inredning.webblogg.se/2008/december/veckans-favoritblogg-v-51.html

  Hoppas det är okej att jag gjorde en skärmdump av din header till inlägget! Säg till annars så tar jag bort den. Ha en bra dag!

 8. Det är verkligen irriterande och tråkigt när man ser den stora skillnaden som blir när man laddar upp bilderna på bloggen! Men ni tog många fina bilder igår, ni verkar ha haft en mysig dag!!

  Har en rolig sak till dig förresten: http://inredning.webblogg.se/2008/december/veckans-favoritblogg-v-51.html

  Hoppas det är okej att jag gjorde en skärmdump av din header till inlägget! Säg till annars så tar jag bort den. Ha en bra dag!

 9. vad brukar du använda för färgrymd? vet att bilder med adobe rgb gärna blir dassiga och urblekta i firefox medan srgb blir bättre.

 10. Hade det problemet också, speciellt att färgerna blev värdelösa i firefox. Visar sig att firefox inte kan färghantera olika rgb typer. För mig blev det bättre när jag konverterade till sRgb istället för typ Adobe RGB som passar bättre när du ska framkalla.

  Vad har du för profil nu på dina bilder som du laddar upp?

 11. "Spara bilderna för webben" för det första blir bilderna betydligt mindre och därmed kommer bloggen att laddas avsevärt mkt snabbare (särskilt för mig som har en något långsam lina). Dessutom får du bättre färgbehållning vilket du själv ställer in.

  PNG skall inte användas på foton!

 12. Som några redan skrivit så tror jag det handlar om färgrymden, i photoshop ändrar du den genom Edit/Convert to profile. Där ändrar du från Adobe RGB (vanligast) till sRGB IEC61966.....

  Då borde det fungera 😀

 13. Gud vad fin design, kan inte du bara tipps mej om hur jag kan göra min fin, jag e inte så bra på sånt, menb något som e ganska lätt iallafall =)

 14. Har också problem med färgerna, blir mycket blekare när man sparar dem i jpeg 🙁 Men om jag markerar bilden och öppnar en ny vit sida i photoshop, du vet hur jag menar, och kopierar in bilden där, då får jag rätt färg :/ Det är lite jobbigt, men färgerna blir rätt för mig iaf 😛

 15. Om du fotograferar i sRGB ska du ha det inställt i PS också - välj det som standardfärgrymd. Det är mer mättnad och högre kontrast i färgerna, inte lika stort omfång som i Adobe RGB men tror inte att du ser någon skillnad - det är oftast finlir för tryck (om du inte fotograferar i sRGB så prova det men jag tror du gör det och att det är därför du tycker färgerna blir annorlunda). Om du har sRGB på kameran och har valt det i PS slipper du konvertera varje bild, då sker det automatiskt.

  sRGB är dessutom den färgrymd som "Bildvisningsprogrammet" i Windows använder.

  Ett tredje tips är att börja plåta i RAW och när du ska spara bilderna, konvertera dem direkt till jpg i sRGB. Men det viktigaste är att du har sRGB som förvald färgrymd i PS!

 16. Tänkte säga att du tar grymma bilder men det är ju lite fusk faktiskt. Med dessa modeller kan det ju inte bli dåliga bilder. 😉

 17. Vilken skillnad! Jag har sett på de här bilderna på min laptop och då har de sett fina ut men nu, när jag ser dem på min far&mors stationära är färgerna klara och alldeles underbara 🙂