Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Tatuering och piercing

Det är rätt komiskt, att när man sitter och pratar om det, så dyker det plötsligt upp precis överallt sen efteråt...
Det är rätt många som vill göra det egentligen.
Antingen eller. Eller både och.

Jag skulle aldrig i mitt liv göra någonting av det.
För det första är det så köttigt att trycka en metallbit genom läppen/tunngan/whatever. Lika äckligt som det ser ut att trycka en "bläckpenna" in i huden och rita samtidigt som blodet sprutar.
För det andra tycker jag inte att det är så snyggt... i alla fall inte piersingar.

Snyggt på vissa möjligtvis.
Det skulle inte vara snyggt på mig. Det passar inte min personlighet.

Nej tack.
Rör inte mig med det där....

EDIT: Jag har faktiskt tänkt på att det skulle vara en fin grej att märka sig själv med typ sina barns namn eller något i den stilen... eller lägga en av mina egna illustrationer på mig själv. Alltså, jag tycker inte att själva tatueringen är ful så (möjligtvis övertatueringar... men i alla fall...) Det är mest grejen att det aldrig går bort och att det (verkar?) göra så himla ont! Vet inte om jag skulle palla med det....
Inget ont mot er som ska göra det!
Varför vill du? Eller varför vill du inte?

18 comments on “Tatuering och piercing”

 1. Hål i öronen har jag haft sedan 10års åldern. Men tröttnar jag på att ha örhängen så syns itne hålen om jag inte har örhängen någon dag.
  Men piercingar och tatueringar.. nja..
  Tatueringar kan man ju aldrig ta bort. Och vem säger att det är cool/snyggt med en tatuering när man fött några barn har bristning och börjarbli gammal? Skulle inte tro det..
  Och piercingar gillar jag inteh eller.. Det ser inte seriöst ut..

 2. nej och numer är man ju nästan orginell som INTE har något utav dessa två ting.

  vi får se det så, vi kommer vara snygga när vi blir gamla medans vissa kommer ha skröpliga tatueringar där man inte ens ser motivet ,-)

 3. Jag har 6 tatueringar. Ångrar vissa av dom tyvärr, men jag kan ju inte göra så mycket åt saken, haha. Dom är en del av mej nu helt enkelt. Visst kommer dom se dyng fula ut när jag blir gammal men nästan alla har ju tatueringar nu så ingen kommer nog att bry sej så mycket tror jag. Alla mina piercingar därimot har jag plockat ur...

 4. Jag har ju som du kanske vet en massa tatueringar och jag älskar det. Det är en del av min livsstil och ett av mina större intressen. Känslan när du har gjort en ny tatuering går inte atyt
  jämföra med någonting annat. Det är stort!

  Sen tycker jag att det är förbannat vackert med vältatuerade människor. Förädla skinnet liksom.

  Jag ångrar inte en enda tatuering jag har men jag ångrar däremot valet av tatuerare. Som tur är kan man snygga till det mesta i efterhand.

  Jag ska ju ändå leva i den här kroppen hela mitt liv, så varför inte göra den ännu vackrare än den redan är. Det är varför jag pysslar med det!

  När det gäller piercingar är jag däremot inte lika intresserad längre. Det kan va snyggt och liksom sätta "pricken över i´et" på vissa personer, men lååångt ifrån alla.

  Jag har tagit ur alla piercingar jag har haft utom en i örat. För mig har det iaf handlat om tonåren och kanske lite revolt en gång i tiden.

  Smaken är som baken, delad. Det är en himla tur tycker jag 😀

 5. Måste också tillägga:

  Att man inte skulle se seriös ut med kroppssmyckningar låter lite väl förlegat, enligt mig.

  Kroppen och huden åldras såklart, vare sig du har tatueringar eller ej. Så jag kommer nog ha viktigare saker att bry mig om när jag blir äldre eller har fött barn.

  Skillnaden mellan tatuerade och otatuerade är att tatuerade aldrig påpekar att du är otatuerad.

 6. svar: kollar runt lite, och din ska jag verkligen kolla in!
  omg skit snygg design du har, typ snyggaste jag har sett i mitt liv. aaavis 🙁

 7. Jag har både en tatuering och en piercing. Piercingen har jag i tungan, den var inte särskilt genomtänkt, utan den gjorde jag för att jag vann en valfri piercing som pris på en maskeradtävling ;P Tatueringen är mer genomtänkt, eftersom den faktiskt ska sitta hela livet. Jag tycker att det är viktigt att man tänker över en tatuering noga. Jag tycker att det är skitsnyggt, men på vissa passar det ju inte. Min sitter rätt "osynligt" ändå, så jag kan dölja den om jag skulle vilja. Jag älskar min tatuering och ångrar den inte en sekund. Har även en till inplanerad.

 8. Jag har alltid vart emot tatueringar men fick ett snilleryck i höstas och tatuerade mig. Jag ångrar mig inte men känns lite meninglös ändå. Sitter på ett diskret ställe och har ett betydelsefullt budskap för mig. Tråkigt nog så är det två till på ingång men ja, ingen tatuering utan bra budskap som jag kan stå för.

  Håller med dig angående piercing, där mår jag måttligt dåligt så det kommer jag aldrig att göra. Men tatuering trodde jag skulle vara värre än va det va. Blödde inte så jätte mycket (okej, jag gjorde en liten) och var en behaglig smärta.

 9. jag tror också att du inte passar i piercing
  jag vet inte om jag vill ha det, har faktiskt haft perioder då jag kollat efter sådan på internet - även om jag är för ung ^^

 10. Nja, själv tycker jag inte att piercingar och tatueringar är min grej. Piercingar tycker jag bara ser allmänt fel ut.
  Jag var dock inne på att skaffa en tatuering, ifall det blir så att man blir känd för sina illustrationer en vacker dag. Men isåfall hade den varit hyffsat liten och diskret.

 11. Allt detta skriver du, och så ska du själv rita min tatuering?? Känns inte det lite fel då? Varför skriver du allt detta precis när jag frågat och du tycker det ska bli jättekul? Eller det sa du väl att du tyckte?
  Sen vet jag inte hur man kan tycka att tatueringar och percingar är något som är rätt eller fel? Är inte det som att säga att det är rätt eller fel att ha tex blåa kläder. Eller vad som helst? Det kan ju vara rätt eller fel för en själv, men jag tycker det är fel att säga att det är fel generellt. Att alla har tatueringar tycker jag inte heller är ngt opersonligt. Asså, alla har inte samma tatuering. En del tycker jag är skitfula, och endel är skitsnygga... Alla bär ju kläder...eller? Är jag ute och cyklar nu?

 12. några synpunkter.
  När du är 60+, så är du skrynklig som satan, hela du hänger neråt och du blir grå hårig. Att du då är tatuerad tror jag inte direkt du bryr dig om.
  Alla som är minsta emot tatueringar säger alltid "hur snyggt e det när man blir gammal och skrynklig då?", ett enkelt svar på det är ju att du förmodligen har tusen andra saker att vara bekymrad över att så att om du har tatueringar eller inte spelar nog ingen större roll.

  Varför säger ni att man inte kan ta bort tatueringar? Tekniken för att ta bort tatueringar utvecklas hela tiden och blir bara bättre och bättre. Sen om du går och oroar dig för att "det inte går å ta bort", så ska du inte tatuera dig alls. För då har du förmodligen inte tänkt igenom tatueringen tillräckligt.
  Sara, känns lite sorgligt att du verkar tro att man tatuerar sig för att vara cool, det är väl kanske 1 av 1000 som gör det för att vara "cool", resten gör det för att dom tycker om konsten.
  Och hur vet du om du kommer se motivet eller inte när man blir äldre? Dom bilderna du har sett på gamlingar med tatueringar tatuerade sig för kanske 40-60år sen. Saker och ting förändras, och tatueringarna har blivit mycket
  bättre sen den tiden.

  Att man inte är seriös när man är tatuerad/piercad tycker jag är ganska fördomsfullt och förbannat ytligt. Jag har sett folk med tatueringar över princip hela kroppen, sen har dom tagit på sig kavajen och tagit sin portfölj och gått till jobbet. Allt handlar om hur du är som person, inte om hur du ser ut.

 13. Det är kul att läsa alla kommentarerna på inlägget.. Alla är vi olika individer, med olika tankar, olika stilar, olika åsikter..
  Att säga att det är snyggt eller fult, rätt eller fel, det är ju en individs åsikt.
  Sålänge man inte klankar ner på någon annans val tycker jag att alla har rätt att tycka vad man vill.

  Jag har 4 tatueringar å vet massor jag vill göra, men har valt att placera mina så de är lätta att dölja, men också lätta att visa om jag vill.
  Det är viktigt för mig.

  När jag tatuerade mig tredje gången gjorde jag en Betty Boop på ankeln, som jag tecknat själv.
  Praktiskt taget alla sa "Tänk om du ångrar dig!"
  Just pga av motivet.

  Ja, tänk om jag ångrar mig!
  Vems problem är det då?
  Jo, mitt..
  Jag väljer att ta det. Jag väljer att leva med mina tatueringar å jag älskar dem.

  Precis som så många andra skriver så när man är 70 å rynkig så är det nog det sista man bryr sig om, att man är tatuerad. Det är så vanligt att vara tatuerad så man kommer knappast vara ensam.
  Sedan måste jag säga att jag sett flera äldre som faktiskt går å tatuerar sig i den åldern. Vad är det som är fel med det?

  Piercingar har jag inga så väljer att inte yttra mig där.
  Men håller med om att det är otroligt fördomsfullt att säga att man inte ser seriös ut med piercingar (eller tatueringar).

  Men detta är mina åsikter, och ingen behöver hålla med 🙂

  Kul att du drog igång ämnet iaf! 🙂

 14. Hej.
  Gamla Nessa är piercad!
  Ont gjorde det inte.
  Snyggt?
  Ja, jag tycker faktiskt det!
  Jag vet inte om du lagt märke till dom.
  Många gör inte det och de flesta blir positivt överraskade.
  Jag vet inte om det har med min ålder att göra.
  Tror du det?
  Vad det gäller tatueringar så tycker jag lika där.
  Snyggt?
  Ja, det tycker jag.
  Sitter faktiskt och "gnuggar" på en till mig som jag tror ska bli bra!
  D. vill übermycket ha en Djurgården Hockey sköld på sin arm!
  Och jag tycker att det är okej, djurgårn läcker liksom ut genom huden från hans själ då!
  Nåja, du vet hur han är!

 15. Man blir beroende.. lite lustigt när jag tog ut alla mina piercing i ansiktet sa min sambo att jag såg "konstig" ut 😛 Ha!

 16. jag har en piercing i näsan och är jättenöjd över den! jag fick inte en annan stil, utan den blev pricken över i:et!