Jag har flyttat min blogg till en ny address. Besök mig där!
Gå till nya bloggen

Fotografen, det är jag - snart? Eller?

image825

Jag har suttit här ikväll och tittat på bilder. Tänkt och tyckt.
Idéer rusar genom mig.
Jag vill så himla mycket.

Jag vill så himla gärna fotografera.
Jag önskar att någon där ute var villig att låta mig fotografera henne.
Med mina trevande kameraklick och försiktiga inzoomningar.
Shit.
Jag vill ta modellfoto!

Men jag har ingen kamera...
...ännu.

Ingen som är min egen.

Jag ska bannemej skaffa en. För det är det jag vill.
Och ni som känner mig, vet att jag älskar att fota.

Och den dagen... jag står där med kameran i hand... som bara är min...
Får jag fota dig då?

🙂

18 comments on “Fotografen, det är jag - snart? Eller?”

 1. Kan du göra mig vacker på bilderna så får du gärna ta kort *ler*
  Men jag är inte photogenic (eller hur sjutton det nu stavas...).

  Funderar förresten på den där bakningen... om vi hinner med det? Jag funderar på att kanske baka imorgon, men har ingen aning om jag kommer få tid och möjlighet till det än...
  Vi kan ju påskbaka annars? *ler*

  Svo så gott nu!

 2. Du kan få komma till min studio i borås, låna min kamera och fota mig om du har lust 😛 det är sällan fotografer får kort på sig själva

 3. Du får mer än gärna fota dans, jag har alltid velat ha någon som fotar när jag dansar, blir så sjukt snyggt!! Annars tror jag du får hitta en annan, jag fastnar inte på bild 🙂

 4. Jag ser inte vad det är för Canon-modell på bilderna men jag har precis investerat i en Canon Eos 400D och älskar den! 🙂

 5. Shit, du verkar ha så många talanger så jag blir lite smått avundsjuk! När det gäller fotandet, har du gått någon kurs eller nått? Ha det bra!

 6. gud vad du har utvecklats. du har blivit så extremt duktig, du är min inspiration. det är du som fått mig att vilja bli bättre och bättre! och du får fota mig när som helst haha 😉

 7. Hej Elin.
  först ville jag ursäkta att jag uttrycker mig ibland lite konstigt. det beror på att jag inte har bott i sverige så länge .

  jag har nu läst mer eller mindre alla inlägg av din blogg från dagsläget till 2007. och precis på den här post kände jag mig tvungen, att kommentera / kontakta dig.

  jag är Frank ( tysk ) Pappa av en tonårig dotter ( Maeva )som börjarde precis utbildningen på gymnasiet som fotograf / produktdesigner. hon har många likheter med dig. fotat sen hon var 4-5 år gammalt, vldig interesserad av skapa bilder och lika sprallrig som du =).
  jag personligen har fotat nu i exakt 40 år, vilket inte betyder att jag är bra men vill seger att jag älskar medium fotografi sen jag var lite.
  för min dotter har jag skapad en ung (lite ädre än du ) yrkesfotograf som mentor, för att du vet. om papa seger att en bländare gör så här, då stämma det inte. men om en yrkesfotograf seger samma sak...... dååååå.
  hur som helst. genom att kika genom dina bloggs videos och mer kan jag ser en fantastiskt utveckling. en av dina videos har jag nyligen kommenterad ( sagan om hur elin började fota ) för att jag tyckte att du uppmuntra unga personer på ett väldig fint sätt. och även om du tycker att det var lite suddig, så tyckte jag att den var glasklart. jag ga min dotter upgiften att spara video i hennes länkar och kika de minst en gång per veckan tills hon kan den in och utvändig.
  jag som papa stötter min dotter med att förbereda lite kontakter (fotografer redigerare osv) och håller just nu på med att förhandla med en schweizer mästarefotograf om en praktik/assistentplast för 2-3 månade i nästa eller övernästa år. utöver det arrangera jag lite interessantare shootings för henne ( nyligen gjorde vi en så kallad "colour splash shooting" och "mjöl shoot" där vi färgade mjöl eller vatten och kastade det på våra modeller. nästa shoot kommer vi vara i en skog med färgad rök och barocka klädningar ( nära din hemmatrakt =). om jag fattar rätt är du från skara ?!. jag bor i broddetorp på andra sidan hornborgasjön. jag hoppas att min dotter får lite inspiration av dig. du är härlig okomplicerad och "fresh" vad det gäller dit skrivande och pratande i filmen. det verkar 0% stelt.

  en fråga har jag till dig. jag tycker det är svårt att hitta kvinliga inspirationer för att de flesta kvinnliga fotografer är redan så successfulla eller uptagen att det är omöjligt att får tag i de. sen är fotografens värld lite dominerad av män, vad det gäller kurser eller workshops. ger du utöver dina fototräff workshops här i skaraborg eller har du lust ( naturligtvis måt betalning om det behövs ) att vara med på en av våran shoots, eller att tar en ung assistent som kan lära sig lite av dig ?

  Jag hoppas att du hittar åtminstonde tid att svara, vet dock att det här business är väldig tufft och tidskrävande.
  Har det så gött så länge =)

  // Frank