När en dag utan smink var otänkbart

 

Det fanns en tid när jag var tvungen att fixa mig till tänderna innan jag plockade fram kameran för att ta självporträtt. Det berodde mest på att jag led av acne under många år och då var det helt otänkbart att jag en dag skulle kunna gå runt utan smink ens en hel dag. Jag trodde ju att jag skulle ha acne resten av livet och jag minns att jag tänkte att jag nog alltid skulle behöva ha foundation på mig – även när jag blev gammal.

Acnen försvann tillslut när jag började närma mig 25, men då fick jag ju mina eksem.. haha. Och istället för att täcka ansiktet med smink för att gömma min acne, så har jag numera sällan smink för att inte trigga mina eksem. Och jag kommer på mig själv med att tänka att jag kanske aldrig kommer att kunna bära smink på samma sätt igen. Jag om älskar känslan av att måla en perfekt vinklad eyeliner.

Samtidigt vet jag ju att acnen försvann, så det kan mina eksem också göra. Jag läste någonstans att det är vanligt att kvinnor runt trettio får eksem och jag försöker vara hoppfull och tänka att det kanske går över. Det har ju gjort det förr – även om jag inte var lika intensivt drabbad då.

 

 

Det har i alla fall varit svårt att vänja mig vid hur jag själv ser ut på bild utan smink. Inte för att jag inte tycker om mitt utseende, men för att jag tagit hundratals (kanske tusentals?) bilder på mig själv under tolv års tid. På alla de bilderna har jag haft ett målat ansikte och man vänjer sig ju. Så det har känts så konstigt och ovant att se mina ögon helt nakna. Utan mascara och utan två perfekta, svarta linjer ut från två ögonvrår.

Men den senaste tiden har det blivit en hel del självporträtt utan varken smink eller fixat hår. Väldigt anonyma sådana i det här inlägget förstås, men det är själva grejen som är viktig för mig. Att jag ställer mig framför kameran utan smink. Att jag vänjer tillbaka mitt eget ansikte. Att jag känner att jag varken behöver borsta eller locka håret för att ta mysiga eller artsy bilder.

 

 

 

Jag var i alla fall på väg till bilen för att åka till Ica Maxi igår morse. Jag hade på mig den här klänningen och musik i öronen. Sen glömde jag bort att jag skulle handla, för jag fick syn på ett par syrenbuskar och kom på att det finns ett helt gäng sådana längs motorvägen, som ingen någonsin hinner njuta ordentligt av. Så jag gick dit och plockade mig en bukett och gick hem. Inspirerade av skuggan av mig själv med den vilda buketten i handen och drog fram min beige’a bakgrund. Gick loss med kameran. Älskar det dova ljuset i köket sådär tidigt på dagen.

Och ja, nu vill jag såklart ha beige’t på väggarna hemma också. Hur ska det här gå?!

 

Man kan ju inte ha samma businessporträtt till olika jobb

businessporträtt

Klänning från & Other Stories.
Canon EOS 5D Mark IV + Canon EF 35/2 IS USM

Jag har ju skrivit en himla massa om det här med att ta businessporträtt ur ett feministiskt perspektiv. Och jag är superglad nu när jag har de där bilderna på mig med rosa bakgrund, som jag tog för några veckor sedan. För dem kan jag skicka in i sammanhang där jag ska hålla föreläsningar eller ställa upp i intervjuer – och känna att ”om jag inte blir tagen på allvar nu, så finns det i alla fall ingenting mer jag kan göra åt det”. Haha.

Men så började ju tankarna gå i helgen… om jag skulle börja fotografera bröllop igen (exklusivt 1-2ggr/år) och då känns det inte lika skönt med de där bilderna. Vem vill ha en tuff och lite halvsur fotograf på sitt bröllop liksom?? Haha.. Så jag insåg att jag behöver ha lite olika bilder på mig själv, för olika typer av jobb. Och så gick tankarna innan jag ställde mig och fotograferade de här nya bilderna på mig i knallblå klänning.

 

Bröllopsfotograf

 

Så den översta bilden i inlägget och porträttbilden här ovanför till höger, använder jag nu i min prislista. Blev väldigt bra faktiskt – till och med jag vill anlita mig 😉

Och här är förresten den där blå klänningen från & Other Stories, som jag la upp en bild på i min veckosummering igår! Förstår ni vad jag menar med ovanligt stark färg för att vara mig?! Den är ju jättefin. Verkligen. Men jag vet inte hur mycket jag skulle använda den? På bröllop vill jag ju inte dra till mig mer uppmärksamhet än vad jag redan gör, när jag springer och klickar med två olika kameror… och till vardags är den för fin. Och jag går bara på lite mer casual fester… Aaaah! Det är inte värt att köpa en klänning för typp 900 spänn och sen knappt använda den. Men det sved verkligen att lämna tillbaka den. För jag kände mig verkligen fin i den och det kändes coolt att ha hittat en färg som jag passar i.

Och PS. Jag är besatt av knä- och vadlånga klänningar. Så SKÖNT att det är inne, så att det finns massor att välja på! 😀

 

Bröllopsfotograf

Min vecka i bilder | v20 2018

Ah jag vet, nu är jag superefter här, men jag har haft så mycket att göra och varit så trött, så jag har helt enkelt inte orkat blogga – och det blir ingen video på Youtube den här veckan heller :”(

Köket/vardagsrummet som badar i solnedgångens orangea sken… Blir lika hänförd varje kväll!

 

Den här veckan körde jag min inspirationsföreläsning med tema redigering, tillsammans med Wacom på Scandinavian Photo Vasagatan! Och det var så himla kul att träffa er alla som kom!

 

Efteråt körde jag en liten privat genomgång av Grålager med Caroline Frankensjö, Jacqueline Wester och Linda Hörnfeldt :))

 

Sen gick vi över till Vigårda och käkade burgare tillsammans med gänget från Wacom 😀

 

Grannkatten på flykt, efter att ha smitit in hemma hos oss för tredje gången 😂
(Jag tycker ju förstås bara att det är jättekul, men Filip är allergisk, så han tycker inte riktigt att det är lika kul..)

 

Här har jag befunnit mig i stort sett hela veckan…

 

Och jag har varit typ såhär trött pga lite för mycket inplanerat samma vecka. Fick dock vila hela fredgen, så på lördagen vaknade jag upp tipp-topp-glad och med två kameror runt halsen!

 

Det var nämligen dags för en bröllopsfotografering med min tidigare bekanta, men numera vän, Emilia och hennes Micke! Jag sa ju, när jag startade mitt bolag i maj 2016, att jag inte skulle fotografera mer mot privatpersoner. Och det ska jag väl inte… typ. Men nu har jag börjat fundera på om jag ska ta 1-2 bröllop per år. Exklusivt liksom. Så att det finns en chans att få sina bröllopsbilder signerade Elin Kero, men att platserna är väldigt begränsade. Ska fundera lite till!

 

Vi var i alla fall i Bergianska trädgården och jag svimmade typ när jag hittade den här platsen. Liksom VAAA?! Hur perfekt kan det bli med en blå bänk på en brygga och ett blommande äppelträd som hänger över?! OM jag får visa bilder för Emilia och Micke, så kommer ni få se på bloggen om några veckor <3

 

Med på bröllopet hade jag den bästa assistenten ever – Louise! Vad hade jag gjort utan henne?!
Här testflög vi drönaren innan det var dags för gruppbilden.

 

Den här veckan fick jag också feeling inne på &OtherStories. Faaan vad mycket snygga grejer de har!
Köpte den där tunna, luftiga, rosa klänningen som är perfekt att tassa runt i när det är för varmt för att ens ha på sig kläder. Och den här blå härligheten.

Kunde dock inte behålla båda, eftersom kläderna inne på Stories kostar sina kronor och det slutade med att jag lämnade tillbaka den blå klänningen. Så himla ledsamt egentligen. För det är första gången jag känt att jag verkligen passat i en så stark färg. Kändes som att den där blåa tonen väckte liv i färgerna i min hud och i mitt hår. Jag som annars bara brukar se ut som ett jämngrått papper innan jag fått lite färg av solen haha…

 

Här har vi en skitnöjd kille (och en skitnöjd tjej bakom kameran), som precis köpt sina första utemöbler! Två stolar från Rusta, haha! Så nu har vi suttit ute och ätit på terassen två kvällar (vi invigde grillen idag!) och det är officiellt sommar på riktigt! 😀

 

 

Sådant jag tänkt på

» Det mest fantastiska som finns är ju när man hittar låtar som får själen att dansa i ett konfettiregn inombords. Jag är ganska mycket en antingen-eller-person. Antingen är det konfetti, eller så är det ”ok”. Men så händer det ibland att jag hittar en låt där bara en kort sekvens i låten skapar det där magiska konfettiregnet och resten är ok. Sånt i-landsproblem, men det är så frustrerande?! Cut The Cord med Shinedown är en sådan låt. Bryggan älskar jag – men framför allt den sista halvan av refrängen. De är uppbyggda på samma sätt och vi pratar alltså om ca 7 sekunder/del (totalt ca 42sek)  som är så fantastisk. Så det är ingen låt som jag kan ha på repeat, eftersom jag inte vill höra på det andra… haha… Eller alltså, det är en bra låt, men inte en repeatlåt i övrigt… haha.

» Ja, jag ska bli bättre på att publicera dessa inlägg på söndagarna som jag brukar… har bara varit så himla trött de senaste söndagarna.. haha! Aaaah! Och typ lite trött på processen som det innebär att redigera mobilbilderna, föra över dem till datorn, blogganpassa dem, ladda upp dem, skriva bildtexter osv… Har ju ändå gjort detta varje söndag i 2,5 år nu… Kanske behöver en ny rutin?

» Kan inte Bloglovin bara ta och svara och HJÄLPA MIG med min blogg ellerrrr?! Less på att ingen får några notiser när jag uppdaterar :'(

 

Tips, favvisar och annat kul

» Flowcup. Jag har precis hört talas om det här företaget, som säljer menskoppar. För varje menskopp vi beställer här i Sverige, så doneras en kopp till en ung kvinna i södra Afrika. Fantastiskt initiativ tycker jag <3

» All The Stars – Kendrick Lamar & SZA. Här är det konfetti, vänner! Jag har blivit helt BESATT av den här låten! Haha. Det var länge sedan jag snubblade över en låt som jag sedan kör på repeat typ femtiotre gånger per dag. Men det här är en sån här låt. Och jag fuldansar som en galen människa till den också :)))

 

Det var allt för förra veckan det! <3

Hur jag gjorde min tavelvägg

I det här inlägget berättar jag om hur jag gjorde min tavelvägg inne i mitt hemmakontor!

Samtliga motiv i det här inlägget är från Dear Sam. Det här inlägget är inget samarbete,
men motiven beställdes till ett samarbete som gjordes på min Youtubekanal.

Jag fick frågan om jag använt något speciellt program för att göra min tavelvägg. Svaret på det är väl både ja och nej. Jag använde mig av Photoshop, men det var lite klurigt. Måste jag medge.

Först sparade jag ned alla motiv som jag gillade från butiken jag skulle beställa från. Sedan drog jag in dem i ett tomt dokument i Photoshop. Därefter tog jag bort alla bilder som jag tyckte stack ut för mycket ur helheten. Det var inte så många, men den rosa arkitekturen och den svarta korpen fick ryka.

Målet var sedan att skära ner motiven till ca 2-3 i varje stilkategori. Mina kategorier var; rosa motiv, mörkt motiv, samt ljust motiv. Och det innebär alltså att jag satt och tog bort bilder en och en utifrån vilka jag kände minst för.

 

Välja ut bilder till tavelvägg

 

Kvar blev ungefär tio bilder, som jag sedan försökte matcha ihop till en snygg tavelvägg i Photoshop.

För att göra det så enkelt för mig som möjligt, så mätte jag väggen. Den är två meter lång från kanten på hyllorna och ut till fönstret. Så i Photoshop öppnade jag ett dokument som var 2000 pixlar. En pixel för varje millimeter av väggytan. Och sedan lekte jag mig fram med storlekarna på tavlorna. A3-bilder är ca 30x40cm, så i Photoshop var de alltså 300×400 pixlar. På så sätt kunde jag se på ett ungefär, hur stor del av väggen som tavlorna skulle täcka i verkligheten.

Jag använde mig av Lager > Lagerstil > Ramlinje (stroke) i Photoshop, för att lägga på ramar i olika färger.

Därefter tog jag en bild på rummet och la in mitt digitala motivkollage:

 

Skapa en tavelvägg: Min skiss

Se hur tavelväggen kommer se ut innan du beställer tavlor

 

Skapa en tavelvägg: Resultatet

Resultat av tavelvägg

 

Det är ju såklart att få skissen precis som verkligheten. Speciellt om man höftar så mycket som jag gjorde… haha. Men man får i alla fall ett bra hum om hur ens tavelvägg kommer bli. Jag tycker att det blev väldigt likt!

Det finns säkert enklare sätt att göra det här på. Speciellt om butikerna har en ett eget program på siten, där man kan testa sig fram med motiv i olika storlekar. Men jag tyckte att det här funkade bra för mig! Och det var väldigt kul!

En dröm jag har som jag vill uppfylla i livet

idyllisk trädgård

 

När jag startade mitt bolag i maj 2016 och började jobba heltid med mitt skapande, så hände det någonting inom mig. Det är märkligt när man gått och burit på en livsdröm och den plötsligt slår in. För mig blev det tomt på något sätt. Inte tomt som i ett ”djupt och mörkt hål”, utan tomt som i ”jag är lycklig, men vad fan händer nu?”.

Sedan dess har det varit som att någonting fattats mig. För är man en typisk ”drömmare”, så lever man på utveckling genom mål och önskningar inför framtiden. Jag har absolut haft mål under de två år som gått, men det har varit små sådana. Mål som jag löst över en tremånadersperiod.

Så nu sitter jag här en solig dag i maj och funderar.

Vad är det jag vill med livet nu? Vad är min nya livsdröm?

 

bara fötter i gräset tusenskönor sommarträdgård

 

Svaret på den frågan är nog ganska förväntad och egentligen självklar. Jag har tänkt på det, men har bara sett på det som en ”kul grej som kan hända någon gång” och inte som en faktisk livsdröm. Det blir så seriöst nu, men det känns viktigt att det blir det. Så att jag tar det på allvar.

Min dröm är att bo i ett hus, där man får vara för sig själv när man går ut. Ett hus, med en stor trädgård, där jag kan springa barfota bland syrenbuskar, äppelträd och vilda blommor.

Jag har inte ens sagt det till Filip än. Inte för att det är hemligt, utan för att jag insåg det typ nu. Jag började känna det långt in i magen när jag var på väg till Maria i torsdags. När jag satt i bilen och svängde av den asfalterade landsvägen och in på en slingrande grusväg, som inte tycktes ha ett slut. Långt ut bland åkrar och ängar, fågelkvitter, vitsippor och vakande granar.

Sedan kom jag hem till huset i Skara och tänkte att det inte är en tillfällighet att hjärnan varvar ned och själen får ro när jag befinner mig där. För i den trädgården kan jag virvla runt, medan gräset kittlar mina vrister och tusenskönorna fastnar mellan tårna. Jag kan slänga mig på rygg i sommarsolen och det enda jag hör är insekterna som surrar och fåglarnas kvitter.

 

sommar på landet i solnedgången

 

Det här betyder förstås inte att vi ska flytta igen här och nu. Jag menar, det tog mig åtminsone 10 år att förverkliga drömmen att ”jobba med att skapa”. Tanken för mig med en livsdröm, är att den ska ligga och pocka på mig i bakgrunden, tills rätt ögonblick infinner sig.

Tills dess jagar jag magiskt solljus längs väggarna i lägenheten här i Nacka och njuter av livet som nybliven sambo <3

Har du någon livsdröm?

 

Bågskytte blir episkt på bild

 

Sagosystrarna har legat lågt under vintern. Om jag ska vara ärlig så har jag inte haft lust att klä på mig sagokläderna en enda gång sedan vi sågs i november. Helt sjukt egentligen. Så blir det väl när mörkret lägger sig över jorden, man känner sig allmänt oinspirerad och har mycket att göra.

Men så började jag fläta mitt hår den här morgonen den 12 maj och med ens kände jag hur det började pirra magen. Sagopirret är nästan lika underbart som kärlekspirret, det kan jag lova. Och hela vägen ner till Göteborg och Bohus fästning, satt jag med ett leende på läpparna och med längtan i själen. Och episk sagomusik i lurana såklart!

 

Sagosystrar Female archer

 

Det här var i alla fall min look för dagen! Jag körde på den svala linneklänningen som jag sydde till Medeltidsveckan 2017. Till den blev det bågskytte-detaljerna (kogret, långbågen och handskarna). Och så en jävligt lång hårförlängning, som jag fick (!) i ett PR-utskick för några veckor sedan. Tack för det, Irresistible Me – kommer användas flitigt till alla sagotillfällen.

Kände mig som en alv, så vi kan ju i alla fall låtsas att jag hade på mig öronen under hela den där frisyren, hehe…

Relaterat: Såhär såg det ut när jag sydde min sagoklänning

 

 

Kan ju säga att ungarna som befann sig på Bohus fästning just då, blev helt galna när vi kom. Det blev nog de vuxna också, men de visade det inte så tydligt. Vi tog t.ex. bilder tillsammans med två brasilianare, vars vän sa att vår uppenbarelse typ var det största som hänt dem under Sverige-resan. Haha! Alltid lika kul.

För nej, vi vandrar inte omkring obemärkta i de här kläderna 😂

Har ni saknat sagobilderna något? Eller är det bara jag?!

 

Min vecka i bilder | v18-19 2018

Födelsedagspresent

Det blir en ”det här har jag gjort den senaste tiden”-summering den här gången pga. utebliven veckosummering förra veckan. Så här är jag, på väg till min syrras födelsedagslunch den 10 maj!

Födelsedagsfirande

Syrran fyllde 22, så vi firade henne genom att käka Etiopiskt och överösa henne med presenter.

Min födelsedagspresent till syrran var ett gäng genomskinliga skolådor. Hon önskade sig det i julas, efter att ha sett en amerikansk youtubevideo, där en tjej hade köpt sådana. De visade sig dock vara väldigt svåra att få tag på och det blev ingenting av det till jul. Desto roligare då när jag fick upp en IKEA-reklam på FB för deras tillfälliga kollektion SPÄNST. Och den innehöll just transparenta skolådor. Detta typ fem-sex dagar innan hennes födelsedag. Jag ba ”ITS MENT TO BE!!” och blev eld och lågor. Älskar att ge presenter som mottagaren inte förväntar sig. Men såklart hade de sålt slut redan första dagen. Dock såg jag två dagar senare att de hade fått in sex i lager i Barkarby, så jag åkte dit på vinst och förlust. Lådorna fanns inte framme, men efter att en i personalen letat runt lite på returavdelningen, så kom hon ut och ba ”It’s your lucky day!”, med alla sex lådor. Fenomenalt! Och syrran blev jätteglad :))

Efter födelsedagsfirandet, så satt jag och Filip och myste i parken! <3

Alltså TRÄDEN och LJUSET just nu?! Går fullständigt bananas och nu är jag (efter snart 30 år i den här världen) säker på att maj minsann är min favoritmånad. Allt är så otroligt magiskt och man mår så bra när växtligheten expoloderar :’)

Var en sväng och hälsade på min fina vän Maria (AllTingsGreen)! Alltså herregud vilken mysig dag vi hade! För det första så är Maria bara en sån himla fin människa. För det andra så blev det kreativitet overload när man hänger med en kreatör som brinner precis lika mycket för skapandet som jag själv gör. För det tredje så bor hon ju på en plats som får en att tappa hakan.

Så vi satt och snacksade rispappersrullar med jordnötssås och drack hennes hemmagjorda rabarbersaft (muuuums!!) under hennes äppelträd. Det blir inte mer sommar än så <3

Hennes vovvar (Märta och Doris) är typ det gulligaste jag sett!

I helgen åkte jag till Göteborg för att hänga med mina Sagosystrar! Det var så sjukt länge sedan sist!

Vi var vid Bohus fästning och fotade nya, episka sagobilder. Här står jag i ett tokfint gammalt valv!

Och så var vi och besökte Spinneriet i Lindome, som jag hört så mycket om!
Där var det konst och inredning, så att det var svårt att hålla fingrarna i styr.

Det bästa som finns är ju att släpa in täcke och kudde till soffan, när man är trött och på myshumör! Här ska vi precis börja kolla på Eurovision! Håller fortfarande fast vid att det är pinsamt att Sverige skickat samma typ av unga kille de senaste åren. Kom igen nu liksom.. lite variation kan vi väl ändå ha?

För att det inte skulle bli för långtråkigt att köra hela vägen till Göteborg från Stockholm (var tvungen att ta bilen pga alldeles för mycket packning. VARFÖR har vi så mycket rekvisita?! haha), så stannade jag till i Skara på vägen ned och upp. Här har jag precis flugit drönare och ni ser väl hur lycklig jag blev över det materialet.. hehe

I Skara stod trädgården i full blom och mamma hade planterat en typ av tulpan, som var så jäääkla vacker!

Förutom allt action, så har jag också gjort väldigt vanliga saker – som vart och handlat mat.

Vi har lagat mat i episkt ljus.

Jag har tänkt på hur mysigt det ser ut när man ser en liten skymt av kontoret ända från köket.

Jag har målat två fotobakgrunder (den här rosa och en beige).

Och min kropp har gått bananas med eksem och blåmärken. Supermärkligt. Men de verkar läka bra i solen.

 

Sådant jag tänkt på

» Att jag har fått sago-feelingen tillbaka efter en massa månader när jag varit totalt oinspirerad. SÅ HÄRLIGT! Nu längtar jag massor till Medeltidsveckan på Gotland! 😀

» Att jag har haft de sjukaste eksemen någonsin. Ni vet ju att jag har haft problem under några år nu och mina ”vanliga eksem” har mått riktigt bra den senaste tiden (typ varit borta). Men istället har jag fått nya, som betett sig väldigt annorlunda. Istället för att en yta blivit röd, narig och kli-ig, så har det kliat över hela kroppen (ej huvud, händer eller fötter) och jag fått massa utspridda prickar. Supermärkligt. Det känns lite som samma eksem/sår som min mamma har, men på andra delar av kroppen.

» Att jag är ganska så ordentligt piss-less på det här med ”Är du gravid?”, ”Du ser gravid ut” eller ”Grattis till tillökningen!”. Så jag skrev ett inlägg om det på Facebook. Förmodligen mitt första deep-shit-inlägg någonsin i den kanalen. Men jag kände bara att det behövde komma ut. Jag förstår att många menar väl och inte tänker ordentligt, men snälla: Läs det jag skrev och håll dina gravidtankar för dig själv.

 

Tips, favvisar och annat kul

Har inte riktigt funderat över det här…

Så blev mitt hemmakontor!

titta in i mitt hemmakontor

 

Äntligen kan jag välkomna er in i mitt hemmakontor! Det tog 1,5 månad att fixa i ordning här, men nu är allting klart! Och det har varit SÅ svårt att dölja det här rummet för er – så mycket tid som jag spenderar här.

Mitt hemmakontor: Före

före room makeover av hemmakontor målar om hemmakontor

 

Visst hade det varit underbart om jag haft en riktigt trashig före-bild? Så att jag kunnat stoltsera med min fantastiska makeover. Men familjen som ägde lägenheten innan oss hade verkligen väldigt bra smak – som ni ser. Så hade vi haft en unge på G, hade tapeten förmodligen fått stanna, men nu är det ju kontor som gäller!

Först rev jag ned tapeten och målade väggen i samma vita ton, som resten av rummet. Kan säga att jag var otroligt tacksam för att de tidigare ägarna lämnat kvar och (märkt upp!) färgbunkar till väggar, lister och tak. Vilket gjorde att jag bara kunde gå ned i källaren och hämta upp det jag behövde, redan första veckan. TACK för det.

 

Mitt hemmakontor: Efter

långt skrivbord i hemmakontor

EKET skåp, LIMMON bordsskiva (200x60cm) och ALEX hurts, SKRUVSTA skrivbordsstol från IKEA.

 

Redan innan vi började leta lägenhet, visste jag att jag ville ha ett kontor med mycket förvaring och öppna vägghyllor. Jag var dock inte helt hundra på layouten, eftersom jag ville ha skåpen under hyllorna och då blev det väldigt trångt med skrivbordet. Gissa lyckan när jag insåg att skåpen och hurtsen var lika höga? För då kunde jag vila bordsskivan ovanpå dem båda!

Tycker att skrivbordet smälter in bra i hyllväggen nu och bordsskivan/skrivbordsstolen döljer dessutom att skåpen inte riktigt täcker hela väggen. Jag har fått ett utrymme längst in i hörnet, där jag kan gömma undan stativ och liknande saker.

 

vägg med öppna hyllor i hemmakontor

Hyllplan i Furu (30x235cm), målade med två lager vit bets, för att man ska kunna se strukturen i träet.

 

Vi hittade också hyllplan som var i perfekt längd, så jag behövde inte såga till dem. Skönt! Det var bara att betsa på och slänga upp dem på konsolerna.

Är verkligen så himla nöjd med den här väggen! Det är alltid lite klurigt att inreda öppna hyllor, men jag är nöjd! Speciellt efter det att jag hängde upp min fina, rosa vimpel, som vi köpte till vår examensutställning.

 

minibyrå från IKEA

MOPPE minibyrå från IKEA. Ursprungligen i obehandlat björkplywood – jag har målat den vit.

bilder från fotoautomat inred med gröna växter i hemmakontoret

 

Jag känner väl också att det här är ytor som jag kommer ändra om hela tiden. Jag måste inte ställa upp dem helt perfekt nu. Utan jag kommer jobba med detaljerna med tiden. Mest nöjd med hur jag hade det i mitt förra boende i Tyresö, var nämligen sista halvåret innan jag flyttade. Så det ska bli spännande att se vad jag känner för att göra med det här utrymmet under åren vi kommer bo här.

 

tavelvägg i hemmakontoret

 

Alla posters och nästan alla ramar kommer från Dear Sam. Dem hade jag ett samarbete med på min Youtubekanal, när jag gjorde videon som ni ser här under!

 

Se hela processen – från början till slut – på Youtube!

 

Kom på min kostnadsfria inspirationsföreläsning i redigering

Obs! Jag har precis flyttat bloggen till WordPress – efter 11 år (!!!) på blogg.se
och bilderna har inte kommit med ännu – vi jobbar på det 🙂

 

Min photoshopkurs dröjer pga prestationsångest utan dess like. Så vad passar då inte bättre än att bjuda in till en en föreläsning med fokus på redigering? Så att väntan blir lite mindre olidlig 😉 Under föreläsningen kommer jag att prata om hur man förstärker känslan i ens bilder med hjälp av bildbehandling. Om hur ritplattan gick från att vara någonting som jag tyckte var coolt att klara mig utan – till att bli ett av mina absolut viktigaste verktyg. Jag kommer låta er kika på hur några av mina bilder är uppbyggda – både enklare vardagsbilder och mer avancerade skapelser. Sedan kommer ni få mina bästa redigeringstips, se lite före- och efterbilder, samt ställa frågor till mig personligen.

Var? Scandinavian Photo, Vasagatan
När? Torsdag 17 maj 2018, kl 18.30-19.30
Föreläsningen är helt gratis, så ingen anmälan krävs. Men var på plats i tid, så att du får sittplats.

 

 

Och det är inte bara min föreläsning som händer den här torsdagen, utan den är en del av en stor inspirationskväll (som börjar kl 17.00) hos Scandinavian Photo. På plats kommer det finnas elever från Fotoskolan STHLM, som sitter och redigerar bilder live (så passa på att ställ er och sup in hur de jobbar), Wacom är där och visar upp sina produkter och det bjuds på tilltugg.

Hoppas vi ses där! För jag är så taggad på att snacka bild med er!

Attenda gärna eventet på Facebook 😀

 

Ps! Kommentera gärna om det är någonting som känns märkligt med nya bloggen.

Det här ljuset går inte att beskriva med ord

Jag vet inte ens hur jag ska börja det här inlägget, för att solljuset i köket är så sagolikt vackert. Jag vet inte hur jag ska beskriva känslan jag känner jag tittar på det heller – eller när jag tänker på att jag bor här. I en lägenhet som ser så blygsam ut från utsidan, men när man kommer in så öppnar sig hela världens härlighet. Det har varit solsken många kvällar nu, men jag får aldrig nog utav det där orangeröda ljuset.

Och så bor jag här med killen, som kommer och pussar mig i pannan när jag sitter och jobbar för brinnande livet inne i kontoret. Som utan att tveka stiger upp ur sängen för att stänga av diskmaskinen som börjat pipa ”klaaaar!!”, när vi precis gått och lagt oss – så att jag slipper. Som är den finaste jag vet.

Prinsessan och björnen hittar ni i min Print Shop <3
Älskar hur den blev med en svart passepartout!

Jag har precis fått upp tre tavlor på väggen ovanför soffan och med ens kändes det mer hembonat och mysigt. Tänk vad bra det kommer bli när vi får dit en matta och en gardin. Och lite till! Steg för steg.. blir det här, från början, tomma utrymmet mer och mer till ett hem.

Ha en fin kväll vänner! <3