full screen header

Nu tar vi nya tag

 
 
 
 
Jag sitter och kollar igenom och gör backup på hela 2017 idag. Och då hittade jag en massa bilder, som jag helt glömt bort; bland annat den här från en ljummen dag i slutet på september, när hösten precis hade börjat kännas i luften.
 
Ibland behöver man bara få sova och när man vaknar upp igen så känns allting mycket bättre. Tack för att ni alltid delar med er (inte bara nu, utan alltid). Det hjälper mig att känna att det är okej att reagera starkt på saker som i det stora hela är rätt små och det hjälper mig också att se på saker med andra ögon. Som med den här bilden jag pratat om i förra inlägget till exempel. Jag funderar på om jag kanske ska passa på att ta fler bilder, när jag ändå åker ned till Jönköping igen. Eller hälsa på vänner, som jag annars inte hinner träffa, för att mitt schema alltid är så fullt.
 
 
 
 
 
 
Och drömlägenheten blir inte vår (den har skenat iväg i pris), men jag tänker att det faktiskt finns lägenheter med betydligt bättre läge än den. Lägenheten i sig var allt jag kunde önska mig. På med en trygg bostadsrättsförening, flera gemensamma lokaler där man kan pyssla och umgås, bara några steg till bussen och en sjö precis nedanför tomten och jag bara woooow!
 
Men det kanske ändå var liiite långt till skogen? Om man får vara petig. Nu gäller det bara att vara tålmodig och hoppas att det går att få såhär många rätt igen. Har suttit och kollat nu och det finns väldigt mycket fina lägenheter och framför allt med skog och sjö runt hörnet. Men det är ju alltid något som stör. Typ... konstig planlösning, för små fönster, fönster i fel vädersträck, för mycket träd för fönstren, lägenhet på bottenplan, att man ser in till grannen, ingen plats för tvättmaskin osv.
 
 
 
 
 
 
Jaja, håll tummarna! Vi kanske inte hittar någonting den kommande veckan, men det kommer ju ut nytt hela tiden. Nu ska jag dra och köpa något gott att äta och njuta av snön som knakar under fötterna (ja, uppskattar snön mycket mer nu när jag fick lämna Jönköping och idén om den där bilden haha)
 
Massa kramar! <3
10 kommentarer
Anna-Maria

Även om det inte alltid känns så så tror jag, eller i alla fall försöker i tala mig, att allt som händer har en mening. Man kanske inte ser det idag eller imorgon men på lång sikt vill jag tro att det finns ett syfte med allting. :) Eller så är det bara mitt lite naiva sätt för att orka med när tuffa saker händer... :)

Svar: Haha ja men jag försöker tänka så med.. Om inte annat så finns det inte bara ETT rätt svar på en fråga (eller en situation), utan flera.. så även om det inte blir det man tänkt, så finns det andra "rätt" :)
Elin Kero

Felicia

Var planerar ni att flytta? Uppsala/Stockholm? Lycka till med sökandet! <3

Svar: Det blir Stockholm! :)
Elin Kero

Isabell Andersson

Så viktigt ändå att få känna sina känslor. Hur små eller stora dom än är. Man SKA "skrika ut" sin ilska, sorg, irritation, vad man än känner, för annars blir man inte av med den. Valfritt sätt att göra det på dessutom! ;) Så good for you som ventilerade när det behövdes. Hoppas det löser sig med bilden!

Angående lägenhetsköp så är mitt tips bara att ha is i magen. Det kommer inte gå direkt och man kommer förmodligen inte få den lägenhet man tror är sin drömlägenhet. Och med tiden sänker man kraven. För ärligt så har man nog lite höga krav sådär i början, det har vi alla. ;) Och en jäkla vacker dag så hittar man den lägenhet som kommer att bli ens egen. Man kanske inte ens tror det när man först ser den. Vi letade lägenhet i 1,5 år. Jag trodde aldrig vi skulle hitta något och jag bröt ihop över varje förlorad budgivning som drog iväg över vår budget. Samtidigt som marknaden skenade iväg var dag som gick. Men sen klickade allt och en lägenhet vi först tackade nej till blev tillgänglig igen och vi slog till och vi känner oss så hemma idag. Det var helt rätt för oss. Så ha tålamod och ett öppet sinne! Ni kommer hitta rätt till slut!

Svar: Tack för råd... jag har känt mig skitstressad och vi har bara hålit på i två veckor.. haha.. Är så rädd att vi ska vänta för länge och ångra oss, att vi inte tog en tidigare. Men jag antar att det inte blir så, utan att man lite glömmer dem man kikat på för "länge sen". Vi har ju lite mer eld i baken, eftersom jag redan bott där jag bott längre än vad som var avtalat från början och Filip har slutat plugga i Uppsala, så det finns ingen anledning för honom att bo kvar där.. Men jag antar, som du säger, att vi kommer sänka kraven med tiden. Känner redan efter att vi förlorade den här budgivningen, att jag inte har så höga förhoppningar, men att vi löser det 😂 Positivt är iaf att det är många lägenheter som känts tråkiga i annonsen, som varit mycket mysigare när vi kommit dit. Det kan alltså dölja sig många guldkorn där ute som vi halvt ratat :)
Elin Kero

Gjertrud

Blir spennende å følge leilighetsjakten. Håper dere finner det ultimate :) Jeg har ett lite spørsmål, når du bruker musikk i videoene dine, er det ett gratis sted du laster disse ned på, eller er det musikk du kjøper i iTunes?

Svar: Jag hoppas också! :D :D Och musiken jag använder kommer från epidemicsound.com - det är en prenumerationstjänst, där man genom att betala en summa per månad, får tillgång till ett gigantiskt musikarkiv :D
Elin Kero

Evelina H

Du är ju så duktig på redigering! Jag är helt novis men tränar på, hittar egna lösningar, ser tips från andra och tränar på som sagt.
Men en sagt jag inte riktigt förstått än är om jag tex redigerar en bild i PS och tex ändrar färgerna ganska rejält, kanske helt ändrar färg på en persons hår/kläder/bil och sen har 5 andra bilder jag vill redigera också - såklart vill jag ju då att när man kollar på alla bilder tillsammans så är det exakt samma nyanser i alla foton på det jag redigerat.
Hur gör man det? Det är säkert fler än jag som undrar över såna här basic frågor som kanske har jätteenkla svar, haha. :D

Svar: Hej! Det här är en ganska omfattande grej att göra :) Det finns inget snabbt trix som hjälper dig, utan du måste manuellt sitta och färgmatcha bilderna (något som kan vara svårt i början om man inte är riktigt säker på färgtonerna). Det här är en typisk grej som jag skulle vilja ta upp i någon av mina kommande Photoshopkurser.Om du inte redan är uppsignad på mitt nyhetsbrev, så checka in det här, så får du direkt veta när första kursen kommer! :) http://nevnarien.us15.list-manage1.com/subscribe?u=c32ac912631933e8ed5a58677&id=f607eaad1a
Elin Kero

Verena

Alltså första bilden!! Så himla underbar!!

Malin Bergsell

Känner av våren bara jag ser dessa bilder så galet fint :)

Frida Furberg photographer

Det kommer nog gå bra. Helt plötsligt dyker den rätta upp och så bara blir den er! :D

Ludwig Sörmlind

Jag är inte så säker på att saker och ting händer av en mening men jag är övertygad om att du snabbare än du tror kommer hitta en ännu bättre lägenhet som stämmer precis överens med dina förhoppningar.

Jag blir storligen imponerad över människor som håller fast vid sin övertygelse och inte tar genvägar eller nöjer sig med halvmesyrer. :)

Erica

Först av allt, helt underbara bilder! :D Du är så otroligt duktig! För det andra, ni kommer hitta er drömlägenhet. Även om det inte känns så just nu så kommer det när ni minst anar det :D