full screen header

Mitt andra bokomslag!

 
 
 
 
Woho! Min fina vän Linda Hörnfeldt (som står bakom Influencers of Sweden) har släppt sin debutbok Yrke: Influencer (reklamlänk) och det är JAG som har plåtat omslaget (och bilderna på Linda i boken)! I oktober la jag upp en video där ni fick kika in behind the scenes när vi tog bilden och igår landade den äntligen i min brevlåda - wow!
 
Är så himla nöjd med hur omslaget blev! Vilket team vi är - jag, Linda och Emilia (som har gjort kalligrafin)! Det är verkligen något speciellt att hålla någonting fysiskt i sin hand, med ens bild på. Finns inget som slår det! Och färgen på boken passar så sjukt bra in i mina färger på mitt skrivbord också. Lite extra kul är det ju att majoriteten av allt som syns på bilden är mina grejer - som också står på mitt skrivbord i detta nu. Haha.
 
Ska bli så kul att börja läsa - GRYMT jobbat Linda!! <3
 
 
 
 
 
23 kommentarer

Hur jag skapade "Prinsessan och björnen"

Hade egentligen tänkt att lägga upp den här videon på söndag
men kunde bara inte hålla mig, så här kommer den! :D

 
 
 
Alltså det är SJUKT vilken respons jag fått på den här bilden?! Den här bilden (och hela projektet som fortsätter), kom verkligen från djupet av mitt hjärta och på något sätt så känns detta som en ytterligare bekräftelse på att om man som kreatör gör någonting till fullo för att man själv älskar det, så kommer det att tas emot bättre av andra. Så är det. Och ändå är det så svårt att våga satsa.
 
Men nu har jag gjort det. Mitt konstprojekt är igång och det är så många hjul som rullar. Visste ni att den 20 november i år, så är det exakt 100 år sedan John Bauer miste livet ute på Vättern? 20 november. Då vill jag ha en vernissage i Jönköping med alla mina bilder - printat på handgjort papper från Småland.
 
Det är en DRÖM!! :D :D
28 kommentarer

Prinsessan och björnen - och mitt nya fotoprojekt

Den här bilden är min fotografiska tolkning av John Bauers "Stackars lilla Basse" från 1912.
 
 
Canon EOS 5D Mark IV + Tamron 24-70/2,8 VC USD G2
 
Sammansatt av tre olika bilder i Adobe Photoshop CC:
Bakgrunden är fotograferad i Småland, flickan är fotograferad i studion och björnen är köpt på Adobe Stock/James.
 
 
 
Åh, vad glad jag är över att äntligen få visa upp den här bilden! Jag har under så många år, drömt om att göra en serie bilder inspirerad av John Bauer och nu händer det alltså. Första bilden är klar, efter många om och men. Tanken är att det ska bli en serie på fem bilder, så jag håller nu på att planera inför skapandet av de resterande fyra.
 
Precis som jag skrev i mitt inlägg med Mina mål för 2018, så har jag väldigt svårt att ta tag i större projekt. Förmodligen för att jag aldrig sätter några mål, utan att det stannar vid ett gäng bra idéer. Fram till i julas, så var det här John Bauer-projektet precis så: En idé om ett fotoprojekt, som jag inte tog tag i på fler år, eftersom jag inte hade satt upp något mål med varför jag skulle genomföra det.
 
Men så kom jag och Emelie på att vi skulle utmana varandra att fota något som vi aldrig brukar fota och filma det hela på Golden Hour-kanalen. Jag utmanade Emelie att fotografera stilleben och hon utmanade mig att fotografera ett barn. Specifikt en treåring. Och eftersom jag inte ville fota vanliga barnbilder (som jag inte får någon användning av), så bestämde jag mig för att fotografera något sagorelaterat. Det var då jag kom på att jag ju hade mitt vilande John Bauer-projekt och hans illustrationer föreställer till största del just... barn!

 
 
 
Såhär ser originalet ut! Illustrerat av John Bauer
till "Oskuldens Vandring" av Helena Nyblom
i "Bland tomtar och troll" från 1912.
 
 
Så det kommer inom kort (förmodligen på söndag, men vågar inte lova, eftersom man aldrig vet vilka hinder man stöter på på vägen, host host...) en video med material, där ni kan se precis hur jag gått till väga för att skapa den här bilden! Ska bli så kul att få visa den för er också! :D
 
Jag har saknat att skapa avancerade Photoshopkreationer och jag har saknat någonting eget och mer planerat. Och det här känns verkligen så spot on mig. Åååh, jag är så himla glad och typ... lyrisk över detta. Ser så fram emot att få skapa mer, mer, mer!
 
 
Intresserad av denna bild som print?
Skriv upp dig på den här listan, så får du ett mejl så fort bilden finns att beställas :D
 
Klicka gärna på Gilla om du gillar bilden och projektet :D :D
40 kommentarer