full screen header

Nu tar vi nya tag

 
 
 
 
Jag sitter och kollar igenom och gör backup på hela 2017 idag. Och då hittade jag en massa bilder, som jag helt glömt bort; bland annat den här från en ljummen dag i slutet på september, när hösten precis hade börjat kännas i luften.
 
Ibland behöver man bara få sova och när man vaknar upp igen så känns allting mycket bättre. Tack för att ni alltid delar med er (inte bara nu, utan alltid). Det hjälper mig att känna att det är okej att reagera starkt på saker som i det stora hela är rätt små och det hjälper mig också att se på saker med andra ögon. Som med den här bilden jag pratat om i förra inlägget till exempel. Jag funderar på om jag kanske ska passa på att ta fler bilder, när jag ändå åker ned till Jönköping igen. Eller hälsa på vänner, som jag annars inte hinner träffa, för att mitt schema alltid är så fullt.
 
 
 
 
 
 
Och drömlägenheten blir inte vår (den har skenat iväg i pris), men jag tänker att det faktiskt finns lägenheter med betydligt bättre läge än den. Lägenheten i sig var allt jag kunde önska mig. På med en trygg bostadsrättsförening, flera gemensamma lokaler där man kan pyssla och umgås, bara några steg till bussen och en sjö precis nedanför tomten och jag bara woooow!
 
Men det kanske ändå var liiite långt till skogen? Om man får vara petig. Nu gäller det bara att vara tålmodig och hoppas att det går att få såhär många rätt igen. Har suttit och kollat nu och det finns väldigt mycket fina lägenheter och framför allt med skog och sjö runt hörnet. Men det är ju alltid något som stör. Typ... konstig planlösning, för små fönster, fönster i fel vädersträck, för mycket träd för fönstren, lägenhet på bottenplan, att man ser in till grannen, ingen plats för tvättmaskin osv.
 
 
 
 
 
 
Jaja, håll tummarna! Vi kanske inte hittar någonting den kommande veckan, men det kommer ju ut nytt hela tiden. Nu ska jag dra och köpa något gott att äta och njuta av snön som knakar under fötterna (ja, uppskattar snön mycket mer nu när jag fick lämna Jönköping och idén om den där bilden haha)
 
Massa kramar! <3
0 kommentarer

Det finns dagar när till och med jag hatar snön

Lite bilder från en dag när jag som vanligt var helt förtrollad i snön.
Och så text från idag, när jag inte ens kan kolla ut genom fönstret av besvikelse för att det är vitt ute.
 
 
Kappa & mössa från Zara, Stickat från H&M, Väska från Sandlund / Hossain & Skor från River Island
 
 
 
Det har vart barmark ända sedan vinterns intåg i november, bortsett från några enstaka dagar av typisk "Narnia i två timmar, sedan omedelbart snöslask". I december var det lika sorgligt som vanligt, eftersom julen är lika med snö - men vi får ju aldrig någon. Nu har jag accepterat barmarken. Den är här och jag kan inte göra någonting åt det.
 
Men det är så himla IRONISKT när jag har suttit och väntat att snön ska komma i drygt två och en halv månad och så den ENDA DAGEN när det INTE får komma snö, så blir det SNÖSTORM?!?!?!?! Ska man skratta eller gråta?! Kanske skratta egentligen, men jag har gråtit hela förmiddagen. Jag orkar inte med det här.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så vad händer?
Jo, jag skulle ju publicera en video på Golden Hour i december, där jag visade er behind the scenes hur jag genomförde en plåtning. Till den här plåtningen hade jag varit i Jönköping och fotograferat bilder från sagoskogen här. Jag hade planerat plåtningen in i minsta detalj, haft en del ångest på vägen, men det var okej. Allt var perfekt. Ända tills bilderna från skogen försvann från min hårddisk och jag hade formaterat minneskortet. Filerna gick inte att rädda, trots flera försök. Så jag gjorde den här plåtningen med syrran för att vinna tid. För jag visste att jag skulle tillbaka till Jönköping några veckor senare (igår) och då kunde jag ta om bilderna. Ingen fara liksom.
 
Eftersom jag hade jobb inbokat hela dagen igår, så skulle jag inte hinna åka till skogen i dagsljus, så jag bokade en hotellövernattning och en extra dag i Jönköping (trots att jag har massor av saker hemma som jag behöver komma hem till och som stressar mig väldigt mycket). Det fanns en enda sak som kunde förstöra allting. Eftersom bilden jag ska fota ska föreställa en vår/sommarskog, så kan det inte vara snö. Så gissa den känslan när jag drog upp rullgardinen på hotellet för några timmar sedan och inser att det snöat hela natten. Och det har nu snöat oavbrutet sen dess.
 
DET HAR VARIT BARMARK HELA JÄVLA JULEN OCH PRECIS JUST IDAG SÅ DRAR EN SNÖSTORM IN?!?!?!?!?!
 
Det finns inte ord för hur arg, ledsen, besviken, hopplös, panikartad, stressad, onödig osv osv jag känner mig just nu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nej, jag kan inte göra ett undantag och låta det vara snö på bilden. Nej, jag kan inte ta en bild i skogen i Tyresö, när jag bestämt mig för en sagolig Smålandsskog. Nej, jag kan inte be någon annan ta bilden, för ingen annan vet hur jag tänker och vill ha den, eller förstår hur jag har planerat. Nej, jag kan inte skita i min grundidé och göra det lite halvdant. Jag är Elin Kero. Har jag bestämt mig för en sak och lagt ned såhär mycket tid, energi, pengar och har ett syfte med bilden, så kan jag inte ändra mig eller göra någonting "nästan bra". Det skulle slita isär min själ.
 
Åh, vad dramatisk jag är, tycker väl en del, men jag är en millimeterplanerande kreatör. Jag funkar så. Skapandet är mitt liv och det är det allt jag gör baseras på. Jag går alltid den extra milen när jag skapar. Och det ska jag göra nu också. TREDJE GÅNGEN GILLT, NU JÄVLAR, vad jag ska köra de där extra 66,4 jävla milen ned en jävla gång till och ta den jävla skogsbilden jag vill ha och det finns ingenting i världen som kan stoppa mig. Jag orkar egentligen inte. Jag är så jävla trött på det här och att allt med den här fotograferingen (som från början var en drömfotografering och startskottet för ett drömprojekt) gått åt helvete. Men jag orkar heller med känslan av att göra någonting 98% klart när man kan bli 100%.
 
 
Och parallellt med den här drömfotograferingen, så finns det en drömlägenhet. Här förstör snökaoset och hemma förstör folkkaoset. Här blir jag deppigare för varje snöflinga som passerar fönstret, för att den tar mig längre och längre bort från möjligheten att få den där bilden jag måste ha. Och hemma tickar hundratusentals kronor uppåt, samtidigt som jag driver längre och längre bort från huset vid sjön.
13 kommentarer

Min vecka i bilder | v2 2018

 
 
Veckan började med en soluppgång vid slottet tillsammans med Filip!
WOW vad ljuset är magiskt på morgonen. Blir lika överraskad varje gång jag stiger upp tidigt, haha.
 
 
 
Vi körde slut på alla tre batterierna till Måsart under morgonen, men mitt sug efter att flyga var ändå inte mättat,
så jag drog ut även en sväng i solnedgången. Denna gång från min favoritplats uppe på berget.
 
 
 
 Spännande saker händer, vänner! Mitt huvud kan inte sluta snurra kring Hemnet och lägenhetsvisningar 🤓
 
 
 
Jag har varit så extremt trött den här veckan. I stort sett varje eftermiddag har jag velat lägga mig
redan klockan 17, för att orken varit slut. Är det bara sån man är eller håller jag på att bli sjuk?
 
 
 
Den där morgonen vid sjön. WAH! Det var så pampigt att stå där uppe! ÄLSKAR höjder...
 
 
 
...och frost på träden :)))
 
 
 
Hängde med syrran i stan på torsdagen.
Vi käkade på Vapiano och fyndade julprydnader för tio kronor styck på Lagerhaus.
 
 
 
Doftade på syskonen till min nya parfym - ALLA är ju helt gudomliga?!
Här är favoriten för sommaren. Den doftade precis som en syrénbuske i en lummig trädgård!
 
 
 
Nu i helgen åkte jag hem till Skara och flög ännu mer drönare. Har längtat efter att testa den vid domkyrkan :)))
 
 
 
Och jag och mamma åkte på spontan-roadtrip till Kristinehamn för att kolla en butik som skulle stänga ner.
(En av mammas favoritbutiker som hon följer på Instagram - hon ville se den innan den försvann)
 
 
 
Fanns hur mycket fina möbler och dekorationer som helst (och idéer på hur man kan dekorera).
 
 
 
Sådant jag tänkt på:
» Att jag inte alls har gjort "det jag borde" den här veckan. Jag har kört lite på känsla och lagt ner lite för mycket tid på att skapa blogginlägg och video till Youtube och ingen tid alls på sådant som jag sedan kan fakturera för. Jaja. Sånt händer. Hoppas ni är glada i alla fall ;) Nya tag imorgon :)
 
» Är det normalt att DJI-appen vill att man ska uppdatera VARJE gång man är ute med drönaren? Man Fyra gånger på en vecka nu - kan den inte bara få vara uppdaterad och klar någon enda gång?
 
 
Tips, favvisar och annat kul
» Oprah Winfrey's tal på Golden Globe. Jag antar att ingen har missat detta, men jag var ändå tvungen att ta upp det, för att jag fick en tår i ögat när jag lyssnade igenom det tidigare i veckan.
 
» Kila Stadigt. Jag tycker det är jättekul med relations-program, oavsett om det är program man kan läsa, titta eller lyssna på. Mest för att allting inte är guld och gröna skogar och det är viktigt att få höra det. Kärleken har toppar och dalar, precis som humöret. Men även om man mår dåligt ibland, så är ju inte livet kasst så att säga ;) Det här är i alla fall ett relationsprogram på Youtube, lett av HannaPee och i det länkade avsnittet intervjuas Margaux Dietz och Jacob Liebermann. (Hoppas i hemlighet på att få se Kenza och Aleks i framtiden) :))
 
 
 
Den här veckan tidigare år:
13 kommentarer