full screen header

Mesta vintern jag haft i Stockholm tror jag

 
 
 
 
 
 
Canon EOS 5D Mark IV + Tamron 85/1,8 VC USD
(Översta bilden är tagen med Canon 35/2 IS USM)
 
 
Jag måste bara flika in och säga att det ju är HELT SJUKT vilken sagovinter vi fick helt plötsligt?! Jag var ute och rände en stund igår och tog de här bilderna, men annars har jag inte riktigt haft tid att vara ute och fota. Vill fota sagobildeeeeerrr!!
 
Fick dock en chock när jag redigerade de här bilderna, för jag insåg hur mycket snö det kommit bara det senaste dygnet... Vi har en halvmeter nu, lätt. Sjukt mycket för att vara Stockholm! (och på förhand kan jag säga att JA, jag vet hur mycket mer snö det är i alla delar av Norrland. Det brukar vara så. ;)) Min bil startar inte och jag har massa PrintShop-relaterade, tunga och otymplga grejer att hämta över hela Tyresö, så jag har lite panik. Kan liksom inte bära 100 papprör hem själv, men jaja.. det löser väl sig!
 
NYHETSBREV
Fick några kommentarer runt släppet av min Print Shop, att ni var många som inte hade fått nyhetsbrevet som jag pratade om och jag vill bara säga att det är jag som har strulat till det lite! Eller jag trodde att jag hade gjort det smartaste valet, men det blev lite rörigt när jag omnämnde det i inlägget sen..
 
Jag har ju haft en popup på min blogg där man kan signa upp sig för att få veta när jag släpper min Photoshopkurs och det är inte det nyhetsbrevet som jag har skickat ut.. utan när jag la upp Bauer-bilden och insåg hur stort intresse det var kring den, så skapade jag en separat lista för enbart dem som var intresserade av den bilden.. och den listan länkade jag i efterhand på instagram/facebook/blogg och alla har nog inte sett den. Så det var till alla som signat upp sig på Bauer-bilden som jag mejlade ut info i samband med släppet av Print Shop'en. Ingenting har skickats till er som registrerat er via popupen, eftersom den listan är för alla som är intresserade av Photoshopkursen! <3
 
Så, har du inte fått något, så beror det mest troligt på detta! <3 Dock hade jag rätt dålig open rate på Bauer-bild-listan, så det kan ju hända att några inte fått de mejlen också. Fast man kanske brukar ha det, när man skickar nyhetsbrev? Det kanske inte är så vanligt att alla öppnar? Någon som brukar skicka nyhetsbrev som vet? :D
 
 
Hoppas att ni har det bra i snön och kylan! Här vet ni att det glittrat i sinnet i tre dagar nu <3
6 kommentarer

Min vecka i bilder | v8 2018

 
MÅNDAG. Veckan börjar med tränings-selfie ett av tre. Jag har haft ett sjukt trött träningshalvår, när varenda jävla löparpass varit rakt igenom dyng-motigt. Vet inte hur många gånger jag frustrerat tänkt "vad gör jag för feeeeeel?!" och kastat in handduken efter 3km i mitt långsammaste tempo, vartefter jag bara velat lägga mig ner och dö av trötthet typ.
 
Filip har i alla fall varit pepp och kommit igång ordentligt med sin löpning, så han har dragit ut mig de senaste veckorna... och vet ni vad? Den här veckan kändes det, för första gången sedan september, som att någonting klickade till. Jag lämnade dödsjobbigt-stadiet och klev in i det välkända skön-jobbiga springläget. SÅ JÄVLA HÄRLIGT!
 
 
 
Var i Uppsala förra helgen också och därifrån kom jag hem med ordentligt gäng Second Hand-fynd! De två största vaserna (som skriker lite i orange) + ljusstakarna (som gömmer sig i bakgrunden), ska jag försöka mig på att göra om i en video efter flytten. Kan bli spännande :))
 
 
 
TISDAG. Veckans första Yoga-morgon kommer här! Det var kanske lite väl optimistiskt att tro att jag skulle köra Yoga varje morgon, varje vecka, året om... för jag vaknar på så himla olika humör. Ibland är jag trött och seg, kanske lite på dåligt humör och då är Yogan perfekt. Men ibland är jag superpigg och på alerten och då har jag inte ro att sitta ned, utan vill göra av med en massa energi på jobbet eller på att springa. Så denna veckan har jag Yogat de dagar jag inte kört löparpass :)
 
 
 
Blev så harmonisk av Yogan, att jag blev lite väl tung och avslappnad i kroppen... så det första jag gjorde var att slå sönder ett glas med vänsterarmen. Det kändes som att det gick i slowmotion :))
 
 
 
ONSDAG. Löparpepp igen. Jag körde ett kort pass på 3,5km för att kunna öka takten. Har legat ganska jämnt på 6:35 i km/min det senaste och den här gången kom jag ned till 6:05. Nöjd! Men det är så snopet när man tycker att man springer sitt SNABBASTE NÅGONSIIIIN *YAAAY Jag flyyyyger!!* och så är det långsammare än ens "sämsta-dagsformen-ever-hastighet" för nio månader sedan... 🙄 Haha.. Målet är iaf helt klart att komma tillbaka ner till 5:10, som jag låg på i somras!
 
 
 
Sprang till Tyresö Centrum, så att jag kunde avsluta passet med att handla. Jäklar vad de bygger om alltså! Jag som vill ta en massa fina, mysiga och minnesvärda bilder på Tyrran, nu när jag ska flytta härifrån. <3
 
 
 
Läget ute vs inne denna veckan. Tycker fortfarande att det är sjukt att snön fortfarande ligger kvar?! Känns som att det har varit riktigt vinter i typ 1,5 månad nu! Så länge var det länge sedan vi hade snö sist alltså :D Och inne har det varit städat, men lite småkaos. Som vanligt reflekterar mitt hem mitt inre helt perfekt: Jag har varit på gott humör, men lite smått stressad och all over the place... hehe.
 
 
 
TORSDAG. 08.00 var jag och syrran på frukost-yoga-event på Orange County Foods och om någon undrar, så är det är jag som är den vita korven längst fram till höger, som ser ut att sitta på rumpan med putmage och en sopsäck på huvudet... hahaha....
 

 
Sen bjöds det på frukost i deras restaurang på Mäster Samuelsgatan :)
 
 
 
FREDAG. Jag fick låna min vän Emilias lägenhet vid St Eriksplan, för att fota produktbilderna till min shop! :D :D Så jävla härligt att leka runt med någon annans inredning - bästa jag vet haha...
 
 
 
SÖNDAG. Först öppnade jag min shop, med magisk respons och sedan sprang jag milen för första gången sedan augusti. VILKEN JÄVLA MAGISK DAG ALLTSÅ! Som sagt, någonting klickade till med löpningen den här veckan. Jag hade planerat att springa 5km, men kände typ redan efter 2km att "Idag. Idag är dagen som jag springer milen igen". Och det var det! Var inte det minsta trött efter vår 5km-runda, så tog ett varv till ba :))))
 
 
Sådant jag tänkt på:
» Att det är så lätt att hamna i en ond spiral.. typ nu när jag haft 0 energi till att springa, så har jag inte velat träna. Och när jag inte tränar gör jag inte av med tillräckligt mycket energi.. och när jag inte gör det, så kan jag inte somna på kvällarna, vilket gör att jag blir ännu tröttare... åååh... glad att jag (i alla fall just nu, tack vare bra träningsvecka) är ur skiten!
 
» SÅ GLAD att ni är så många som är glada för att jag öppnat shop!! Jag vågade inte hoppas på något större antal ordrar, så har inte förprintat någonting.. svårt att veta hur mycket bilder, emballage mm man behöver när man aldrig sålt något fysiskt förut, så det är spännande! Så nu har jag beställt en himla massa printar, rullar, kartonger, skyddspapper, etiketter mm och den kommande veckan blir det fullt ös medvetslös med att förbereda, packa och skicka alla ordrar! Ser så mycket fram emot det! För det är något himla mysigt med att slå in paket 🙈
 
» Har blivit helt besatt av de här ramarna utan bakstycke, men är det någon som vet om det finns något annat märke än Moebe och Umbra som har sådana? Finns det något bättre samlingsnamn på dem än "ram utan baksida"? Haha...
 
 
Tips, favvisar och annat kul
» Anna Kubel. Jag är helt besatt av hennes instagram nu när flytten närmar sig med stormsteg... haha. Tänk vad man kan bli påverkad alltså.. nu vill jag bara inreda med grått och linne :))
 
» BaraVickan. När vi ändå är inne på intredningstjejer på instagram, så kan jag lika gärna tipsa om min senaste inspiration. Sen har hon ju världens gulligaste kattungar en bit längre ned i flödet också.... aaah...
 
Den här veckan tidigare år:
2016 - 2017

4 kommentarer

Nu finns min John Bauer-tolkning att beställa!

Det här inlägget är reklam för min egen shop
 
A3-storlek (intill ett vykort)
 
 
ALLTSÅ, JAG ÄR HELT I EXTAS! Hahahahahaha...
Här är min Print Shop!!! Jag smygöppnade den redan imorse, för alla som valt att prenumerera på mitt nyhetsbrev och det går inte att förklara pirret i magen, när ordrarna började trilla in! WOW! Vilken känsla alltså! Och era fina ord alltså... WOW WOW WOW! Kan liksom inte förklara hur det känns att få första ordern bara någon minut efter utskickat nyhetsbrev och att sedan få läsa att ni har längtat efter att den här dagen ska komma :')
Ska försöka samla mig nu, så att jag kan berätta lite hur det är tänkt:

Nu finns alltså "Prinsessan och Björnen" tillgänglig som poster, på matt papper - perfekt både innanför glas och med posterhängare.
Totalt finns bara 200 exemplar, fördelat på storlekarna 21x30cm (A4, 600:-), 30x40cm (A3, 800:-) och 50x70cm (1200:-). När 200 har beställt, så kommer bilden aldrig att säljas mer.

 
 
50x70cm
 
 
Jag har haft som mål i många år att "någon gång sälja printar". Men det har inte riktigt varit läge förrän jag la ut den här John Bauer-bilden och jag fick den respons jag fick. Nu kändes det mer speciellt på något sätt - eftersom jag har ett så speciellt motiv. 
 
Jag är verkligen så otroligt tacksam över genomslaget. Jag är jättenöjd med bilden (personligen så känner jag att det är den bästa bilden jag någonsin skapat) och hoppades såklart på att någon skulle vilja beställa, men jag hade aldrig trott att det skulle gå såhär bra och att jag skulle få så himla många fina meddelanden! Ni är bäst alltså! <3
 
Tack också till min fina vän Emilia, som lät mig låna hennes lägenhet, så att jag kunde fotografera produktbilder! Det är så himla mycket mer inspirerande att jobba, när man har tillgång till så många "nya" möbler och dekoration! (Jag har ju fotograferat sönder allt jag äger typ, haha...)
 
 
 
21x30cm (A4)
 
 
Appropå det här med KONST, förresten!
För något år sedan (förmodligen i samband med att det blivit allt mer populärt med butiker som säljer billiga och massproducerade posters), så blev det här med konst plötsligt väldigt viktigt för mig. Det kändes som att jag gick från att, bara allmänt "fylla tomma väggar" med random bilder, till att dekorera mitt hem med sällsynta skatter (konst!). Idag "samlar" jag på konsttryck som jag köpt antingen direkt från svenska (mestadels kvinnliga) konstnärer, eller från Limited Edition-butiker (har faktiskt precis beställt en ny, till vår nya lägenhet, iiih!).

Jag hoppas någonstans att du som vill beställa min John Bauer-bild, ska få känna samma sak som jag gjort, varje gång jag klickat hem ett konsttryck, försiktigt lyft pappret ur rullen, vecklat upp silkespappret och fått hänga upp bilden på väggen. För den känslan är verkligen så speciell! <3
 
 
Därför kändes det helt magiskt när jag
läste den här kommentaren från Johanna:
 
 
Massa kramar från jordens just nu gladaste tjej! <3
17 kommentarer