full screen header

Att komma över en rädsla

 
 
 
 
 
 
 
I torsdags var jag tillbaka på Fotoskolan STHLM för att prata med eleverna om min resa inom fotografins värld. Jag snackade en hel del om mina projekt som jag pysslat med efter examen, men också om tvivel och motgångar. Sen blev det lite "efterhäng" i klassrummet och jag fick med mig några på middag/fika. Mys!
 
Dels är det så himla kul att få komma tillbaka till skolan och prata om just entreprenörskap (ska hålla workshop med tvåorna senare i höst), eftersom jag så länge tvivlade på om jag överhuvudtaget ens kunde bli egenföretagare. "Jag har inte rätt karaktär och egenskaper" har gått runt i mitt huvud för många gånger.
Sen har jag ju berättat tidigare att jag har haft sjuklig scenskräck. Och då menar jag inte det lite standard "Det är obehagligt att prata inför folk", utan ren och skär panikångest. Jag har både varit nära att svimma under en redovisning i skolan och vid ett tillfälle började jag gråta av pressen som kom av att ha så mångas uppmärksamhet riktad mot mig.
 
Men den senaste tiden har någonting hänt. Och när man pratar i ett sammanhang där man "passar in" och kan prata från hjärtat (snarare än att memorera en massa fakta), så blir det mycket mer avslappnat. För en gångs skull var jag helt lugn och mig själv. En helt underbar känsla efter alla dessa år! Ah!
 
 
Tack alla fina på Fotoskolan, för en supermysig dag! <3
Spara
16 kommentarer
Emma Fernhagen

Åh vad kul! kan inte du anordna föreläsningar som kan kan köpa en biljett till om du förstår vad jag menar haha? Skulle SÅ GÄRNA vilja höra om din resa, dina tankar kring fotograferingen osv. Har följt dig i flera år och skulle så gärna vilja träffa dig:)

Svar: Jag ska absolut fundera på det! :D
Elin Kero

johanna

kul!

Alma

Du kändes väldigt avslappnad, heja dig! <3

Svar: Wiiie tack! Jag kände mig också det, så himla, himla skönt! <3
Elin Kero

Rebecka Lilly's Kitchen

Wow vad häftigt!
Modigt av dig :)
Hoppas du har en bra helg Kram

Moa

Du var jätteduktig! Gick ju superbra!

Svar: TACK Moa <3 <3
Elin Kero

Annie

Åh vad duktig du är :-D Wow! Så sjukt imponerad över att du gjorde det!

Svar: 😍
Elin Kero

Amanda

Du var jätteduktig! Så roligt och inspirerande att höra dig föreläsa <3

Svar: Tack så jättemycket Amanda <3 <3 <3
Elin Kero

Christopher Nielsen

Starkt jobbat, du var väldigt inspirerade!

Svar: TACK <3 <3
Elin Kero

Elin

Gud va kul! Jag önskar att jag hade fått höra!

Svar: <3
Elin Kero

Linnéa Olsson

Det var så himla kul att lyssna på dig!! Så inspirerande och avslappnat. Tack för att vi fick lyssna :') Känner igen mig så mycket i det där med att "inte ha rätt egenskaper". Men du gav en allt hopp om att det finns olika sätt att driva företag på. Heja!!

Svar: Jag blir så glad av att höra detta! Det var precis det jag hoppades på <3 <3 Men man vet ju aldrig om de som lyssnar tycker att det är självklart <3
Elin Kero

Annie - Fotograf i Linköping & Stockholm

Härligt!!! :D Heja dig! :D

Beatrice Jakobsson - FOTOBLOGG

Tack för en grym föreläsning, du är en stor inspiration källa! :)

Svar: Tack så jättemycket <3 <3 <3
Elin Kero

Ida

Det var superintressant att få höra din historia och dina tankar, tycker du gjorde det galant! Kram <3

Svar: Wie vad glad jag blir! <3 <3
Elin Kero

Jarina

Men vad kul! Där hade man ju gärna varit och lyssnat :)

Jenny

Jag vet precis vad du menar! Pluggar till att bli lärare och när jag ska ha redovisning i nån kurs inför mina kursare/lärare blir jag så sjukt nervös. Men, dagen efter kan jag vikariera i en helt ny skola och prata på engelska inför 25 nya elever, och är jag inte nervös alls! Det beror verkligen på vilken kontext man är i för att det ska kännas okej.

Svar: Ja men verkligen! När man ska lära ut någonting eller dela med sig av sina erfarenhet så är det något helt annat än när man ska bli bedömd :/
Elin Kero

CJ

Vilken nostalgi att se fotoskolanlokalerna igen genom din lins. :) Heja dig, så grym och modig! <3

Svar: <3<3
Elin Kero