full screen header

På jakt efter nya fotobakgrunder

Inlägget är ett betalt samarbete med Bygghemma.se
 
 
 
 
Åh, vet ni vad jag ska göra nästa vecka? Jag ska plåta ett bokomslag!
Det ska bli en flatlay (bild rakt ovanifrån) och jag funderar på vad vi ska testa för bakgrunder. Som läget är nu, så har jag en otymplig träskiva, som jag byggde ihop i höstas, tre rullar tapet och tre stora, färgglada pappersark som bakgrunder. Men jag har använt samtliga väldigt många gånger nu och behöver lite mer variation.
 
Jag har testat väldigt många olika typer av grejer som bakgrunder genom åren, men tapetrullarna är definitivt mina favoriter. De kostar mer än vanliga pappersark, men de håller bättre (de går att rulla ihop enkelt, men blir inte böjda som vanligt papper som står ihoprullat under en längre tid) och de har oftast både väldigt fin struktur och naturliga mönster (om man köper av bra kvalitet).
 
Just nu är jag ute efter tapeter som jag både kan ha som underlag, samt som jag kan använda till att skapa illusionen av en vägg bakom ett bord. Till underlag letar jag efter marmortapeter eller tapeter som ser ut som träskivor (har hittat en del som ser riktigt naturliga ut - älskar det!) och till väggar letar jag 1. Neutrala toner med lite struktur, som jag kan använda till mer stillsamma och stilrena motiv. 2. Betong-lookalikes med mycket struktur, som jag använder när jag vill fota mer ruffiga och coola bilder. Samt 3. Vanliga tapeter, så att man kan bygga lite mer naturliga hem-miljöer.
 
Här kommer några favoriter:
 
 
 
 
Samtliga motiv hittar du bland Bygghemma's tapeter!
1. Ferm Living Marble 155   2. Boråstapeter Poetry 7121   3. Paintpart Lantligt & Modernt 4933-5
4. Arkiio Textures 2054-4    5. Duro Sten 352-11   6. Boråstapeter Falsterbo II 4027
7. Paintpart White & Gray 4963-4    8. Ferm Living Lines 171   9. Boråstapeter A Vintage Book 1677
 
 
Vilken gillar du mest?
Jag gillar alla på olika sätt. De med mer kraftig struktur använder jag mer sällan, eftersom de är mer "power" och oftast kräver en lite mer specifik idé. Medan de med svag struktur passar till allt, men blir lite mer anonyma och inte så "wow". Mest nyfiken är jag i alla fall på tapet-tapeterna på raden längst ned, eftersom jag ännu inte har några sådana i min samling. Tror att alla tre skulle vara skitsnygga med min träskiva som bord och så dukar man upp något lekfullt (kalas? pyssel?) framför nr 7 och 9, och något mer elegant (arbetsrum eller vardagsrum med inredningsdetaljer i guld och fylliga växter?) framför nr 8!
 
Åh! Blir så jäkla fotosugen när jag sitter och kollar runt. Tycker definitivt att inskaffandet av ny rekvisita eller bakgrunder gör otroligt mycket för kreativiteten. Det är så lätt att tröttna på det man har och jag är i alla fall en sådan som söker ständig förnyelse.
 
 
 
Haha. Jag kommer snart ha en hel tapethylla i stället för bokhylla hemma
- tänker mig att tapeterna kommer ligga uppradade som vin i en vinlällare. Välkommen till mitt crib! 😂
Spara
Spara
Spara
Spara
8 kommentarer
★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

Jättefina :). Brukar du köpa eller får du gratis? :)
Vet att man kan få prover ibland :)

Svar: Jag har köpt utgående rullar tidigare, men nu känner jag att jag vill ha något mer specifikt, så nu får jag köpa rullarna till ordinarie pris 😊
Elin Kero

Johanna

Det här var det perfekta tipset för mig just nu när jag ska börja med lite flatlays och stilleben och du har inspirerat mig till det!

Svar: Men vad roligt!! Älskar flatlays! Så himla harmonisk grej att plåta :D
Elin Kero

Josefine

Gillade seriöst ALLA! Så snygga!

Svar: Ellerhuuur?! Så svårt att välja :(((
Elin Kero

Daniella

jag har länge velat skaffa en marmor bakgrund till mina flatlay frukostbilder men inte haft råd att köpa en marmorskiva, detta var ju sjukt bra tips!

Hanna

Hej Nevnarien! jag har sådanna problem med photoshop eller adobe egentligen, hur gjorde du då du köpte dina adobe program? måste man dela det på avbetlaning, kan man inte betala hela summan direkt och det är dålig information på hemsidan och kundsupport verkar inte heller vilja hjälpa mig. Är verkligen sugen på photoshop men att det är s¨å osäkert med betalningen känns inte bra,,,

Svar: Nej, man betalar inte en klumpsumma längre, utan det är en prenumeration. Mycket bättre, tycker jag! Istället för att punga ut 10 000:- (vem gör ens det?) på en gång, så betalar du drygt 100:-, på samma sätt som du gör för Spotify, Storytel, Cmore mf. Inget skumt alls! :)
Elin Kero

Elsa

ah fan vilken nice tips! känns som om du alltid har så filuriga tips att dela med dig av. och angående att bli fotosugen måste jag bara passa på att säga att din blogg definitivt har den effekten på mig, nästan alltid. tack så mycket för det!

johanna

fina!

La Linda

Men GUD så sugen jag blev på att shoppa tapeter nu!! Galet bra samarbete. Hand i handske och jag glömde HELT att jag läste ett reklaminlägg (fast jag såg tydligt märkningen ;)). Heja!

Svar: Ellerhur! Älskar!! :D :D
Elin Kero