full screen header

Julmys i studion & det här med konsumtion

Åh vad jag älskar att dra in julen! Finns nog inget som skapar så mycket myskänslor som det :)
ALLT fastnar på bild och gör mig nöjd. Fattar ingenting haha...
 
 
 
 
I ett avsnitt av Vlogmas förra året så visade jag er när jag gjorde en DIY stjärna av torra grenar som jag hittade i skogen. Där och då var det mest en rolig grej som jag ville testa och det är alltid skönt att få en anledning till att gå en runda bland tall och gran. Men den här stjärnan har verkligen gått och blivit en sak som jag numera ÄLSKAR. På ett sånt där djupt och innerligt sätt som man bara gör när man har skapat någonting själv, med sina bara händer. Materialet var helt gratis och fritt att hämta (det ligger alltid en massa döda grenar på marken, så det finns ju hur mycket som helst) och så hade jag lite hampasnöre hemma.
 
Jag känner verkligen att jag uppskattar det ännu mer nu efter en intensiv Black Weekend som blev till nån jävla Cyber Monday, som jag aldrig hört talas om och aldrig vill vara med om igen. Fick verkligen en sån otrolig tankeställare när mejlen och smsen drällde in i långa rader och bara gjorde mig illamående. 
 
Kanske gör det mig extra glad när jag tittar på bilderna här och inser att mycket av det som bildar mitt "drömskrivbord" är just DIY, gamla glasburkar som jag hittat hemma hos mamma, en vas som jag hittade second hand och som blev en ljusstake, hantverk direkt från en annan konstnär och så askar som bara paketerat "andra produkter" - sådana som vanligtvis slängs... Och det skriver jag inte för att "oh vad bra jag är", utan snarare för att poängtera för mig själv vad som faktiskt fäster sig i min själ. Vad som känns speciellt, in the end of the day.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nästa år vet jag vad som ska finnas med på "Mina mål för 2018". Mer DIY. Det är ju så himla roligt, stimulerande och det känns ända in i själen när man får hålla någonting som man skapat, färdigt  i sin hand.
 
På tal om mina mål... så kom jag precis på att det bara är två dagar kvar till det är december - hur sjukt är inte det?! Och det innebär att det är dags att börja fila på ännu en årsresumé och nya mål. Sjukt ändå... Det känns verkligen som det var nyss som jag satt och skrev - både här på bloggen och ett litet brev IRL till mig själv. Tänk att jag redan ska läsa det och utvärdera.
 
Blir nästan lite gråtmild när jag tänker på det. Men jag får hålla mig i skinnet - året är INTE slut än! ;)
8 kommentarer

Hur jag skapar mina Youtubefilmer | Del 2

Här kommer mina bästa tips för hur du kan tänka när du filmar och när du redgerar dina videos! :)
4 kommentarer

JULEN ÄR HÄR!

 
 
 
 
Idag är en dag som jag har längtat efter länge. För idag är första dagen på julen för mig!
Vanligtvis så brukar jag väl köra det här med julpynt och julgransklädning lite mer spontant de dagar jag känner för det, men idag skulle jag ändå plåta lite bilder med jultema, så då kunde jag lika gärna köra all in direkt! ;D Så klockan tio hängde jag på låset hos Blomsterlandet och grabbade en jättefin liten gran. Hade packat hela bilen full med grejer hemifrån (möjlig rekvisita till plåtningen idag) och blev faktiskt lite orolig om jag överhuvudtaget skulle få in granen i bilen, haha! Men det löste sig.
 
Sedan dess har jag plåtat, plåtat och plåtat. Redigerat, redigerat och redigerat. Jag har planerat den här plåtningen ett tag och planen var att bygga upp två olika "rum" i min studio. Så det var därför jag släpade med en massa grejer hemifrån - bland annat min cykel-låda och mina sängläder. Lite enklare att göra en fin säng av en luftmadrass, än en skiva frigolit och ett bord, det kan jag säga!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En jäkligt dum grej är att jag klockan 17.30 kollade min kalender för första gången sen typ.. i torsdags. Hade inte kikat på vad jag ska göra i veckan alls (hade någolunda koll, så tänkte inte att jag behövde). Gissa då paniken som uppstår när jag inser att en konsert som jag och Filip bokade för flera veckor sedna, är just IKVÄLL. Två timmar kvar till start och Filip sitter ovetande i Uppsala hahaha... Typiskt vi två. Glömska så det förslår..
 
Nu missar vi väl början, men hellre det än att stå där imorgon och känna att "jahopp, det var igår" haha... Nu måste jag fundera på vad tusan jag ska äta för någonting. Hade ju tänkt att åka hem och laga middag jag.. :))
 
 
 
 
11 kommentarer