full screen header

Lyssna på mitt avsnitt i Fotopodden + Vlog

 
 
 
Här kommer ännu en vlogg! Jag tycker att det är så hiiiimla kul att filma vloggar! Jag vet inte riktigt vad det är, men förmodligen är det nog av samma anledning som jag gillar att blogga - eftersom båda kanalerna sparar på så många fina vardagsminnen <3
 
Den här gången får ni hänga med när jag spelar in ett poddavsnitt med Maria Ekblad, där vi pratade om att följa sina drömmar. Du kan lyssna på podden i Podcaster-appen i din telefon eller direkt här i bloggen! :D
 
 
 
 
Jag är också med Filip och hälsar på bästa Emelie Ohlsson i Linköping, där vi skjuter pilbåge, har mellomys och leker med Emelies lilla charmkisse Luna! Mycket härlig helg! :D
 
 
Förresten, tipsa gärna om bra poddar!! Just nu hinner jag lyssna klart Framgångspodden, Josefin&Vanja, Therese&Zäta & Zara Larssons podd fortare än de hinner uppdateras ;)
16 kommentarer

En weekend på Island

Den här helgen bjöd Wow Air med mig och Adaras-Ida på en helt magisk resa till Island!
Jag har varit på Island en gång förrut, men det gör ju inte att man tappar andan mindre direkt...
 
 
 
 
Ja i helgen har jag alltså varit på magiska Island igen. Det finns ingenting som slår det där landet. Island är nog den enda platsen i världen som jag känner att det inte spelar någon roll vilket väder det är. På något märkligt sätt är till och med igengrått väder vackert där. Jag vet inte hur det går till!
 
Hur som helst. Vi anlände till Reykjavik på fredag eftermiddag efter en liten busstur från flyplatsen i Keflavik. Vår resa och boende var fixade åt oss i förhand och vi hade fått information om att alla hotell typ är överbokade, men att vi hade fått ett rum på nya Oddsson Ho(s)tel, som är ett kombinerat vandrarhem och hotell. Där skulle vi bo första natten på vandrarhem och sedan få ett eget hotellrum.
 
Gissa då känslan i magen när vi checkar in och det visar sig att de uppgraderat oss till sviten?! Superfint och megastort rum, med utsikt över vattnet och bort mot bergen. Älskade framför allt den fina dagbädden (bild nedan) och att både handfat och toalett var helt rosa! Haha.
 
 
 
 
 
 
 
 
På kvällen satte vi oss trötta (efter en speedshoot i regnet precis utanför hotellet, med de gigantiska vågorna i bakgrunden) i Oddsson's restaurang och myste innan det var dags att sova. Där åt jag den godaste svampsoppan jag någonsin ätit. Vill ha receptet!
 
Jag går all in i det här med att representera Indiska och har på mig en av klänningarna från kollektionen Indigo Ocean. ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
Resten av helgen bar det av på äventyr - bland annat tog vi en bus tour till Jókulsarlon, men bilderna därifrån ska ni få se i ett annat inlägg. Sjukt ändå att vi hann så långt bort på bara en weekend, haha! Det ligger nämligen på andra sidan ön, ca 5 timmars bilfärd från Reykjavik.
 
Det har verkligen varit en toppenhelg! Tusen tack Wow Air och Oddsson Hotel, för en fantastisk upplevelse!
I sommar blir det faktiskt Island för TREDJE gången - ser redan fram emot det ;)
 
Och jag har lovat både en reseguide för Aruba och för Island - så de kommer att komma! Aruba skulle egentligen ha kommit upp för länge sedan, men det tog helt enkelt mycket längre tid att förbereda inlägget än vad jag hade förväntat mig och mycket annat har kommit emellan. Men det kommer! Stay tuned :D
 
 
 
 
 
Spara
16 kommentarer

Vecka 12 | 2017

Den här veckan har varit oerhört trevlig och härlig! Det känns som att det var väldigt länge sedan jag skrev (eller tyckte) det.
SKÖN känsla! Jag har njutit av vårvädret hemma och så åkte jag i fredags på en Weekend till Island!
 

Ögonblick från min vecka
Veckan började med det typiska marsvädret :))
 
Jag försökte mig på en långpromenad, men det var väldigt halt :(
 
Träffade min fina syster en snabbis över en kvällsfika. <3
 
Och promenerade hem i skymningen.
 
Sen visade sig minsann vårtecknen!!
 
Och vi hade en vårmysig plåtning med en massa sticklingar. Här är Indiska-Linnea och min första ever praktikant Klara!
 
Vi fick låna växthuset hos Norrbys Trädgård i Tyresö - TACK för det :D
Norrbys har världens mysigaste café och lilla butik dessutom - stanna där om ni har vägarna förbi!
 
Vi käkade lunch på deras utesevering och det var så varmt och skönt mot husväggen :D
 
Min mysiga skog! Åååh, jag dog av det här ljuset, klippan och stigen mellan de smala stammarna <3
 
På fredagen flög Wow Air mig och Ida aka Adaras till ISLAND!!
 
 Jag var ute på morgonpromenad i Reykjavik och träffade på världens mysigaste katt, som ville med på promenaden <3
 
Reykjavik. Tänk att ha de bergen som kuliss hemma.... ååååh
 
Coolt grafitti-café!
 
Vi bor på Oddsson Hotel som är ett kombinerat hostel och hotell. Innan vi reste fick vi veta att det mesta i Reykjavik var fullbokat och att vi skulle bo i ett hostel-rum första natten. Gissa då om vi höll på att skita på oss när det visade sig att de uppgraderat oss till sviten! 😵
 
På fredagen spöregnade det, men det hindrade inte mig och Ida från att springa ut och fota!
 
Lördag = ROADTRIP! Vi åkte på en Bus Tour till Jókolsarlon. Skönt att slippa köra,
men trist med så korta stopp på vägen, mvh hann ju inte fota eller filma allt jag ville 😂
 
En paus i Wík.
 
En lunch på Fosshotel Glacier Lagoon, ett nybyggt hotell i närheten av Jókulsarlon (där det i övrigt knappt finns några hotell)
 
 De hade sjukt bra buffé!
 
 Jókulsarlon bjöd på STORM! Haha
 
Idag är det söndag och vi ska ut och roadtrippa själva innan det är dags att åka hem till Sverige igen.
 
 
Saker jag tänkt på
» Att det är jobbigt att äta var tredje timme när man reser. Mycket enklare hemma...
 
» Jag lyssnade på en podd i veckan (tror det var Josefin och Vanja), där de pratade om hur man så lätt placerar sig själv i fack. Som att "Jag är ingen morgonmänniska", vilket jag aldrig trott att jag är. Eller jag har tydligen bestämt att jag inte är det. Den här veckan har jag kommit in i en sjukt bra dygnsrytm, där jag går och lägger mig mellan 21-22 och hoppar upp ur sängen mellan 05-06 för att ta en morgonpromenad. Jag som inte ens gillar att gå (ja, där har vi ett sånt där fack till). Det är sjukt hur pigg och glad jag blir av att para promenera en timme på morgonen. Och det är inte ens jobbigt? Att promenera på kvällen däremot.... blä. För då har jag ingen energi. Så kanske är det därför jag aldrig gillat att gå? För att jag inte gjort det under rätt tid på dygnet?

» Att Island nog är det enda landet jag inte känner att vädret är något problem. Jag skiter i om det regnar eller stormar, eller är helt igengrått. Det är supermysigt ändå! (Kanske för att jag har med mig rätt kläder...?)
 
 
Tips, favvisar och annat kul
» Colder Heavens - Blanco White. Wow. En morgon den här veckan när jag skulle äta frukost, så satte jag på listan "Morning Acoustic" på Spotify och plötsligt går den här på. Den bara gick rakt in i mitt hjärta. Får typ rysningar bara jag tänker på det, älskar fiolen, så himla fin melodi! Har aldrig hört talas om Blanco White innan, men han verkar hyfsat okänd (?) med sina 1 360 gillamarkeringar på Facebook och drygt 200 000 lyssningar (bortsett från en avstickare) på sina mest populära låtar på Spotify. :)

 
Förra året då...? Då träffade jag också en gosig katt :)) Och jag trotsade mina rädslor och gick på Guldtuben helt själv. Får fortfarande ångest när jag tänker på det. Nej, galor är inget för mig.
Spara
Spara
Spara
12 kommentarer