full screen header

Olympus Pen F

Vad gör man när man fått låna en ny kamera igen? Inte testfotar man MED den inte, nej.
Man fotar AV den. Det är inte lätt med snygga prylar... ;)
 
 
 
 
 
 
I somras fick jag långtidslåna en Olympus OM-D E-M5 Mark II. Efter det var jag helt hundra säker på att det var den kameran som skulle bli min för resten av livet (mja, så funkar det ju inte riktigt i teknikvärlden, men ändå, ni hajjar haha), men nu har jag alltså fått möjligheten att låna ytterligare en modell. En Olympus Pen F.
 
Jag har inte hunnit fota med den än, men det ska i alla fall vara steget upp en nivå från OM-D'n. Jag minns att jag tyckte att OM-D'n var det vackraste jag sett när jag lånade den och att jag i samma veva tyckte att Pen'en kändes stor och bufflig. Men jag tar tillbaka det nu, för plötsligt känns valet inte så enkelt längre. Pen F'en är riktigit jäkla stilig (yes, I'm all about the looks hehe) och förmodligen minst lika bra.
Ska bli kul att testa och se vad jag tycker! :D
 
Förresten, har ni någon fotopryl som ni gärna skulle vilja att jag testade och skrev en recension om? Let me know!
11 kommentarer

Vecka 4 | 2017

Denna veckan har jag varit på ARUBA! (noo shiiet, ni måste vara så trötta på mig nu haha!)
Det har varit en sjukt bra vecka. Bästa resan någonsin!

Ögonblick från min vecka
Vid ett av strandhusen som man kan hyra på Renaissance island. Alltså vaaattneeeeet?!
 
 Renaissance island och Fishermans Hut - vår favoritstrand.
 
Finaste tjejen <3
 
Man kan ju bara inte låta bli att ta fotbilder?! hahah
 
Efter den här resan är min favoritfärgkobo grönt + turkost :))
 
Ett av tre strandhus som man kan hyra på Renaissance island. SÅ MYS! (kolla hängmattan ute i solen)
 
Glad tjej hela veckan :))
 
Emelie hade en episk gravidfotografering på Flamingo Beach. En rosa dröm! 😍
 
Alltså kariiiibien?!
 
Det var lite kaos med alla sandkorn och all vår kamerautrustning... haha.
 
Vi lyckades uppgradera till Business Class tre timmar innan flygets avgång. DRÖMMEN!
 
Jag har aldrig åkt Business innan och har heller aldrig varit med om en mer fantastisk långflygning. Fällde bara bak stolen, la mig på sidan med min lyxkudde och filt och stensomnade. Vaknade när frukosten serverades precis innan landning i Amsterdam. :))
 
Vi landade i Sverige i en minst lika magisk solnedgång som de vi varit med om på Aruba. Hemma <3
 
 
Saker jag tänkt på
» Att jag vill designa en kameraväska! HUR kul hade inte det varit? :D
 
» Jag och Filip har bestämt att vårt framtida flickebarn ska heta Ninja Warrior Atta Kero. Atta(c)k-ero. Tänk vilket episkt ögonblick när varje ny lärare ska ta närvaron i skolan? Haha. Nä okej, så taskiga ska vi såklart inte vara, men ändå ;)
 
» Att jag behöver en NEJ-månad. Jag tror jag har nämnt det rätt nyligen, men alltså på riktigt. Det hade vart suveränt. En månad när jag säger nej till alla resor, aktiviteter, jobb osv som inte handlar om mitt redan schemalagda arbete på Indiska eller saker jag gör med min pojkvän/syster. Ge mig tystnad och stillhet haha.
 
 
Tips, favvisar och annat kul
» Igloomeditation. Lite lustigt att jag precis varit i Åre, när jag veckan efter sitter på planet och läser i en av tidningarna i stolsryggen att man kan testa på meditation i en igloo uppe i backen i Åre. Hur coolt?! Måste testas på!
 
 
Förra året då...? Gjorde jag inget speciellt... men det var veckan innan jag åkte till Kalifornien!
Emelie, tänk att vi lyckades klippa till med en resa till värmen tillsammans nästan exakt ett år sedan den förra??
25 kommentarer

Aruba Snapshots

Det känns både skönt och lite "fan varför gick det så fort för?!" att vara hemma från Aruba.
Här kommer en himla massa tankar och bilder från min resa (en travel guide kommer nästa vecka!)
 
 
 
 
 
 
 
Jag har aldrig sett mig själv som en person som reser jorden runt och upptäcker nya platser. Jag är så himla kluven med allt vad "att resa" heter. Å ena sidan är det jättespännande, inspirerande och nervkittlande (som denna fantastiska resa varit!). Och å andra sidan är det lite ångestframkallande och "för stort" för mig. Vet inte hur jag ska förklara. Jag känner mig lite så som Therese Lindgren beskriver sin ångest - att hon vill göra en massa saker, men att det dyker upp en massa oroskänslor som sätter käppar i hjulet. Men precis som hon, så har jag bestämt mig för att rycka ut käpparna och köra på ändå. Och det är då jag får uppleva saker som jag aldrig trodde att jag skulle få vara med om.
 
Det känns så overkligt att jag har varit i Karibien. Jag har badat i det turkosa havet, lekt med snäckor på stranden, minglat bland flamingos, promenerat mellan palmer och kaktusar. Jag. Jag som bara för några år sedan aldrig varit utomlands. Jag som blir lite orolig när jag är hemifrån.
JAG har fått uppleva detta.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det har varit fem fantastiska dagar på Aruba tillsammans med Emelie, som för övrigt är den bästa resekompisen man kan tänka sig! Fy farao vad roligt vi har haft det. Och det är nästan lite läskigt ibland hur lika vi tycker, tänker och reagerar på saker och ting. Som den uppenbara grejen att vi nästan gör i brallan när ljuset är sådär fantastiskt vackert ute. Eller sånna där saker som man sällan pratar om - som att vi är lite kvällströtta och tycker att det är jobbigt när folk vill "ut och härja" på kvällarna (för att utnyttja varje minut utomlands), när man kan ta det lugnt och krypa ner i hotellsängen, för att reflektera över dagen som varit och verkligen njuta och ha semester. Eller att vi är sånna där som snöar inne på saker, så när vi gillar något så måste vi köra på det varje dag tills vi tröttnar - oavsett om det är musik eller mat. När vi var på Santorini åt vi Chicken Souvlaki nästan varje dag i en vecka. Denna veckan åt vi pannkakor till frukost på samma restaurang nästan alla dagar.  Slöseri med matupplevelser kan vissa tycka - skönt att slippa tänka och käka gott, tycker vi! ;)
 
Vi åkte i alla fall till Aruba för att genomföra ett projekt som vi filat på sedan i somras. Båda våra Youtubekanaler är inblandade och även två väldigt trevliga samarbetspartners, som vi är väldigt stolta över att ha med oss på vårt äventyr! Mer info om det kommer SNART, så stay tuned ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
Nä men Aruba var verkligen över alla förväntningar. Min första känsla är bara att jag vill dra med mig Filip nästa gång och ligga och mysa i strandkanten hela veckan. För det är ett riktigt romantiskt paradis.
 
Jag gillar verkligen små länder och öar. Det känns mycket mysigare och mer "hemtrevligt" än stora ställen. Så det är kanske inte så konstigt att Aruba, Santorini och Island (ja, Island får räknas som litet) fightas om platsen som mitt absoluta favorit-resemål.
 
Hur många av er som läser har varit på Aruba och vilka var era favoritställen? :)
37 kommentarer