full screen header

Vlogg: Paniksyr inför Medeltidsveckan

 
Imorgon kommer min Medeltidsveckan-vlogg upp på min Youtube, så stay tuned!! :D
7 kommentarer
johanna

den blev jättefin!

Linda

Åh vad stolt jag blir över dig =) bra jobbat!

Svar: Wie tack!! :D Jag har blivit mycket noggrannare med mina kläder sedan jag träffade dig ;)
Elin Kero

Jenni

Haha, känner igen tidsoptimismen! Jag och min granne fick för oss att göra dreads till hennes hår, lösa som hon kunde sätta i närsom hon ville. Hon skulle på festival så vi hade ett tidsutrymme att spela på. Det är lugnt tänkte vi - vem satt sista kvällen till sent på natten och gjorde klart de sista?? Haha, men satt även ute med musik i lurarna så det är ett bra tips där om man inte har inspiration eller lust :) Din klänning blev så sjukt snygg btw, blir också sugen att sy något.

Svar: Hahaha underbart! Ibland undrar jag om man inte jobbar bättre under press ;)
Elin Kero

Maria Linnea

Åh vilken härlig vlogg! Har en liten fråga som du gärna får svara på, allra helst i en video eller ett inlägg haha! Har du tips på vad man ska göra då det känns som att man sitter fast på ett ställe i fotograferingen. Känner liksom att jag inte lär mig någonting längre, och så känns det som att jag har fotat allt, men har förstås massor att läsa mig ännu, haha! Tack och kram! <3

Svar: Det här handlar nog mycker om brist på inspiration osv. Skrev ett inlägg om det ganska nyligen :D http://nevnarien.se/2017/july/att-hitta-tillbaka-till-lusten-att-fotografera.html Skulle i alla fall tipsa om samma sak.. plus att kanske skriva en lista över saker som du ännu inte kan, men vill lära dig. Och så bestämmer du dig för att lära dig :D
Elin Kero

Karin

Hej Elin,
Jag funderar på att köpa en begagnad Canon 5d MK II. Jag har inte alls råd med en så dyr kamera, är endast fotoentusiast inte proffs. Sett att du har använt den flitigt innan din nya MK IV. Vad har du tyckt om den? Vad tycker du om att köpa begagnade kameror? Eller ska man satsa på en billigare modell som man kan köpa ny? Jag vill ju gärna ha en full frame.... Har du upptäckt något negativt med full frame?

Svar: Jag har ingen erfarenhet av att köpa kameror begagnat, så kan inte riktigt komma med något vettigt att säga där. Mer än att fördelen med begagnat ju är att du kan komma undan väldigt billigt när du köper en avancerad kamera. Nackdelen är att du inte vet hur länge kameran kommer att hålla och du har ingen garanti på den.
Personligen gillar jag att köpa enklare kameror nya istället - för att "nyheterna" inom kameratekniken sträcker sig ända från budget till lyx och jag sätter mycket värde i tekniska nyheter. Men det är ju väldigt olika från person till person och vill du verkligen ha en fullformat så är ju andrahandsmarknaden guld för att hitta en och komma undan billigt. Det finns inga nackdelar med fullformat, mer än att om du gillar att fota fåglar och sport mm, där du behöver mycket zoom, så blir det dyrt till fullformat.

Om du är intresserad av att köpa en mark II'a så har jag en som jag använde det sista året innan jag köpte min mark IV. Jag vet tyvärr inte hur många exponeringar som den gått (en vän till mig har haft den innan mig), men jag gissar att det är lika många som alla andra mark II'or som ligger ute, som använts av hobby/yrkesfotografer osv. Kan nog bli svårt att hitta en som inte är använd :) Jag hade tänkt att ha den kameran som reservkamera, men det blir liksom inte så att jag använder den tyvärr. Mark IV'an tar hela mitt fokus haha :)
Elin Kero

Rebecka

Sååå spännande att se dig sy!! :D Blev själv peppad att sy något!
Har också en fråga, vart är den svarta kjolen ifrån?! Så himla fint fall i den! Passade dig superbra och önskar jag hade en likadan haha! ;)

Svar: Åh jag vet inte om du ser detta när jag svarar så sent, men den är från Gina Tricot! :D
Elin Kero

Ninni

Vad inspirerad jag blir till att själv börja sy igen när jag kollar dina videos :) kommer du att lägga upp bilder från dina fotoarbeten du gjorde under medeltidsveckan? de tjejerna som du fotograferade :) tyckte det såg häftigt ut

Svar: Det kommer jag absolut att göra! Har bara inte hunnit redigera bilderna ännu 😃😃
Elin Kero