full screen header

Så som medeltidare myser

Medeltidsveckan på Gotland... var ska man börja? Så mycket minnen som jag samlat där.
Så många nya vänner som jag har träffat. Så lyckligt och rofyllt varje ögonblick där är!
 
 
 
 
Vi börjar baklänges med min sista kväll i Visby. Jag spenderade den på stranden med ett blandat gäng av gamla och nya vänner, samtalandes om allt mellan himmel och jord på våra utbredda mantlar.
 
Om det är någonting som jag alltid velat vara en del av sedan jag för första gången kom till Medeltidsveckan, så är det en sån där mysig människocirkel på stranden, med lykta i mitten, där alla sitter och skrattar och sjunger till sent in på natten. Men det är svårt att gå och sätta sig i en sådan om man inte känner någon (eloge till alla ni som vågar det! Själv är jag alldeles för rädd för att inte ha någon att prata med eller veta vad jag ska säga).
 
Men så på senare tid har det bara smällt till och jag har lärt känna så många härliga nya personer. Och fler av dem som jag känner sedan innan har bestämt sig för att besöka ön just under Medeltidsveckan - superroligt ju! Så i år fick jag äntligen sitta i en sån där mysig människocirkel. Det var lika härligt som det alltid sett ut.
 
 
 
 
 
 
 
 
När solen gick ned flyttade några av oss ut till strandkanten och tittade på medan solen sakta försvann bakom horisonten. Ett alltid lika förtrollande ögonblick.
 
Sedan tändes lyktorna en och en i gräset utanför ringmuren och vi kurade ihop oss under våra mantlar medan mörkret föll och stjärnorna började glittra på himlen. Precis just då bestämde sig jag och tre andra för att ta ett nattbad i havet - även om vi alla hatar sjögräs och det är gott om sådant i Visbys vatten. Så våra skrik ekade längs hela stranden medan vi gick genom det luriga havsvattnet och jag antar att man i flera av de andra människocirklarna undrade vad i hela friden vi hade för oss där ute. I slutet försökte vi låtsas att sjögräset var en sommaräng och då gick det lite bättre... hehe...
 
 
 
 
 
 
Sista bilden fångade Matilde Brandt <3
 
 
När vi var tillbaka i cirkeln igen och lät håret torka, så fick vi besök av några som jag i vanliga fall skulle kallat främlingar - men på Medeltidsveckan är alla vänner, oavsett om man träffats eller ej - så vänner får jag väl säga ändå, även om jag inte kan namnet på någon av dem. De slog sig ned i gräset med oss och tog fram gitarren för att spela och sjunga för alla som ville höra. Samtidigt, en bit bort, spexade någon med eld och skuggorna efter andra lyckliga medeltidingar dansade under träden.
 
Det var en så otroligt underbar kväll!
16 kommentarer

Vlogg: Paniksyr inför Medeltidsveckan

 
Imorgon kommer min Medeltidsveckan-vlogg upp på min Youtube, så stay tuned!! :D
7 kommentarer

Vecka 32 | 2017

MEDELTIDSVECKAN JAAAO!
 
Ögonblick från min veckan
Veckan började egentligen redan på söndag kväll med invigningen av Medeltidsveckan på Visbys strand. Supermys som vanligt!
 
För tredje året i rad jobbade jag som en av Medeltidsveckans officiella fotografer :D
Är dock superlack för att jag saknar 2014 års pin. Vill ju ha en för alla år jag varit på veckan :(
 
 Mina sagosystrar tog en medeltidspaus i år, så jag bodde med denna tös! Isabella!
 
Att gå barfota längs Visbys gator, det hör till.
 
Jag sydde på en ny mantel! Det var så skönt att ha ett syprojekt under Medeltidsveckan,
så att man kunde sitta ned med det varje gång man blev lite trött och bara ville sitta och vila i skuggan :)
 
Jag köpte bland annat NYA PILAR!! Åh som jag längtat!!
Äntligen slipper jag mina orangea nockar, som jag alltid sitter och photoshoppar bort när jag tar krigarbilder!
 
Träffade dessa härliga häst-och-sagor-insta-ladies, som ni borde följa på instagram!
Säg hej till nordicespanola, matildebrandt (från Norge), fairytales_and_campfires och tales_by_sipo (från Danmark) :D
 
 Träffade även två riddare som skulle filmas/fotograferas i botaniska trädgården :))
 
Träffade såklart alla mina Medeltidsveckan-kollegor och vänner! (Shit vad många jag lärt känna nu? Så kul!)
 
Och en av mina tittare, Kajsa! :D :D :D Hon är så gullig!
Träffade många andra tittare/läsare också (blev helt överväldigad över hur många ni var?! Wow!) skicka gärna bild om du tog en med mig! :D :D Och älskar att min Youtube inte längre är en bi-grej, utan att folk faktiskt kommer fram och säger "jag tittar på dina videos!!" nu! :D
 
 Annars då? Jag hade ett gäng plåtningar (bland annat med detta coola svärd!) och filmade så mycket att jag nu har 200GB (!!!!) material bara från veckan...
 
Blev lite utmattad med jämna mellanrum efter alla intryck, så en morgon slappade vi i Östergravar medan solen blev allt starkare. GÖTT LIV!
 
Satt uppe på muren (där man får sitta, det finns en trappa upp) och tittade på utsikten. Mys!
 
Gick på marknaden... Älskar atmosfären här. Säckpiporna, trummorna och flöjterna.. röken och diset från eldarna, sorlet, dammet, de fina tälten vinden i träden och klingandet från bjällrorna runt folks fötter.
 
Visby <3 Alltså. Älskar hur innerstan klättrar på en sluttning och att man kan stå där uppe på kullarna i öster och blicka ut över murtornen och havet, som breder ut sig nedanför stadens fötter. Så jävla vackert så man smäller av. Och solnedgångarna.... Wow.
 
 ÄLSKAR RINGMUREN I DET MJUKA KVÄLLSLJUSET
 
Älskar stranden i solnedgången!
Tack Visby och tack Medeltidsveckan för ännu en magisk vecka. Längtar redan till nästa år <3
Men så länge ser vi fram emot MEDELTIDA JUL! :D
 
 
 
Saker jag tänkt på
» Att det är så skönt att bli riktigt ordentligt skitig och för en gångs skull känna att det inte spelar någon roll. Mina fötter har varit så lortiga att man inte sett vilken hudfärg jag har, jag har gått omkring med bös under naglarna och strävt hår. Kan inte förklara, men det har verkligen varit HÄRLIGT. Antagligen för att man blir så "rädd om allt" och "försiktig med vad man gör" när man är ren och fin. När man är lortig så skiter man bara i allt och lever.
 
» Att det är sjukt hur man kan känna sådana känslor som man gör under detta evenemang. Det går inte att beskriva pirret i magen och hjärtat som sväller. Åh!
 
» Att jag äntligen fattar hur jäkla gott rotsakspommes är?! ÅH, åt det varje dag 😂
 
 
Tips, favvisar och annat kul
» Den här gamla stress-artikeln från 1969. Dels skrattar jag, men sen funderar jag också på hur absurt det är när jag sitter i soffan och surfar samtidigt som jag tittar på TV... när folk 1969 tyckte att det var för stressigt med två olika tv-kanaler med olika tablåer.

 

Förra året...? Då var jag såklart också på Medeltidsveckan :))
Spara
16 kommentarer