full screen header

Vi jagar solljuset längs med småvägarna

 
 
 
 
 
Canon EOS 5D Mark IV + Canon EF 35/2 IS USM
 
 
Några bilder från när jag var ute och fotade med mamma! Älskar att vara ute på fotopromenad med henne (att jag ens kallar det det, när vi mest åker bil haha). Vi har gjort det tillsammans i så många år nu och jag tröttnar aldrig på landskapet hemma på Västgötaslätten. Det är något speciellt där. Det är öppna ytor, men inte så öppet som i Skåne och det är också lummigt med träd och en del berg, men inte så mycket som här i Tyresö. :)
 
Idag ska jag dra på mig min nyinköpta regnjacka (som är så fin!) och åka in till stan för lunchdejt med Filip och sen ska jag på ett roligt möte, som jag ser fram emot väldigt mycket :)
 
Tack för den fina responsen från er det senaste! Älskar när ni kommenterar, för ni skriver så fina och kloka saker! :D
25 kommentarer

Om sponsrade inlägg, affiliate osv

 
 
 
 
Skinnjacka - gammal, men finns liknande här & här   .   Topp & halsband - H&M
Klocka - Daniel Wellington   .   Jeggings - Carlings   (adlinks)
 
 
Det är så känsligt det där med att tjäna pengar på sin blogg. Även om det inte borde vara det.
Jag blir ledsen när jag läser Jonnas blogg, för att hon måste stå ut med de där tunga orden och att det där ens ska behöva vara en diskussion. Sen blir jag glad, för att hon skriver precis allting som jag känner och tänker.
Jag har länge varit rädd för samarbeten och haft en ångestklump i magen när jag postar ett inlägg där det står "i samarbete med" lägnst upp. Även om jag älskar produkten och skulle ha skrivit inlägget även om jag köpt produkten själv. För att jag vet att det finns de som inte förstår och som inte vill förstå. Som tycker att jag är dum i huvudet av olika anledningar. Det går liksom inte att värja sig mot sådant - antingen är det det ena eller så är det det andra som är fel. Det kvittar hur mycket man försöker eller engagerar sig.
 
Men det känns ändå som att de flesta som läser min blogg förstår varför det finns affiliatelänkar i det här inlägget och varför jag gör sponsrade inlägg då och då. Och det känns skönt. Men det känns också skönt att bara få skriva detta och berätta. Lägga korten på borden och säga att jag vill tjäna pengar på bloggen. För det är väl inget konstigt med det? Jag vill tjäna så mycket som det bara går på bloggen (men på samarbeten som jag gillar), för det betyder att jag kan ägna mer tid åt den och till att skapa sinnessjukt bra material. Det påverkar liksom inte bara mig - det påverkar alla som läser. Därför förstår jag inte varför folk är så missunsamma mot t.ex. Jonna? Det är tydligt att hon sliter stenhårt med bloggen och att det inte alltid är så himla lätt. Det är helt orimligt att driva en blogg med proffsigt innehåll utan att tjäna någonting på den. Hur har folk ens mage att ställa ett sådant krav?
 
Som tur är så är jag ju lycklig som sällan får sånna kommentarer längre. Det känns som att ni förstår mig på alla plan - alla ni som läser. Ni förstår att jag behöver tjäna pengar på min blogg, ni förstår varför min uppdatering stundtals är hackig, ni förstår varför bilderna är svinbra ena stunden och skittråkiga andra stunden. Ni förstår varför jag är seg på att svara på kommentarer, att jag är en vanlig människa och ni dömer mig inte för att jag inte är helt perfekt. Det är jag så jäkla tacksam över.
 
Jag blev i alla fall egenföretagare på heltid den 1 september. Det innebär att jag inte är safe någonstans när det gäller pengar. Jag har ingen anställning att förlita mig på. Jag måste dra in pengar på alla sätt jag kan - och framför allt på alla sätt jag vill. Fotojobb blir det såklart, precis som jag sagt, men inte hela tiden. Kanske till och med mindre än jag trodde. Allt beror på magkänslan.
En del i min överlevnad är onlinekurser, en del är att sälja printar, en del är att erbjuda en "Redigeringsboost" (en slags privatkurs för fotografer som känner sig vilse i redigeringsdjungeln och som vill hitta sin identitet i efterarbetet) - och en del är bloggen.
 
En del i bloggens inkomst är sponsrade inlägg (som jag gjort under en längre tid nu) och en del är nykomlingen affiliatelänkar. Jag började använda mig av det på allvar någon gång i våras och tycker att det har gått helt över förväntningarna. Det drar ju inte in så att jag kan leva på det en månad direkt, men det är i alla fall nog för att hjälpa mig på vägen. Så nu har jag  signat ett premium-avtal med ett affiliate-företag, som ger mig ett gäng fördelar ekonomiskt, men som också kommer innebära att jag kommer att posta adlinks (t.ex. i inlägg med outfits och kollage) oftare på bloggen. En gång i veckan rättare sagt! Min förhoppning är att det ska bli mer outfits och mindre kollage (för att jag är så otroligt petig med vad jag postar, så går det att posta egna bilder, så gör jag hellre det än produktbilder. Ni vet hur jag är, hehe)
 
Nä, för viktigt är det att det som postas känns jag och att jag menar det jag skriver. Jag kan ärligt säga att jag inte kan skriva ett inlägg som jag inte menar till 100%. Det blir en block direkt. Jag är extremt picky och har senast igår tackat nej till ett fotorelaterat företag - trots rätt inriktning - för att produkten inte är det jag själv skulle köpa, utan jag skulle gå på en annan variant. Sånt är det.
 
Nä men jag hoppas att min magkänsla är rätt - att ni redan vet allt detta. Att jag egentligen kanske inte behövde skriva det här inlägget. Men det kändes i alla fall bra för mig, att få skriva av mig, så har jag gottgjort alla demoner i mitt huvud ;)
 
Shit, vad det var länge sedan som jag skrev ett sånt här långt inlägg?! Men jag gillar det. Kanske skulle göra det oftare? 😄
 
 
 
 
Spara
Spara
Spara
36 kommentarer

Hösten på landet

 
 
 
 
 
 
 
Canon EOS 5D Mark IV + Canon EF 35/2 IS USM
 
 
Jag har en sådan enorm höstfeeling! Innan jag åkte till NYC, så var jag förbannad över att sommaren redan var slut och att jag inte hann ta mitt "sista dopp", men nu när jag kommit hem, så är det bara pirr i magen. Jag tänker på alla dessa kvällar med tända ljus och rykande tekoppar, löven som faller från träden när man är ute och promenerar och att börja använda halsduk.
 
Sen kommer det ju finnas stunder när det inte är lika mysigt... som tex när jag vill fota och det blir mörkt alldeles för fort, men äsch ;) Just nu tänker jag bara på hur mysigt allt är!
Jag haSpara
24 kommentarer