full screen header

Därför behöver du en ritplatta! | + Meetup & tävling!

Det här inlägget är i samarbete med Wacom
 
 
 
HÖRRNI! Aaah! Känns så himla kul att få göra detta samarbete med Wacom, eftersom jag är helt jäkla beroende av min ritplatta... De ville göra något kul i mina kanaler, så jag tänkte att vi kunde ta tillfället i akt och göra en ordentlig video om ritplattan! Jag pratar om varför en ritplatta är bättre än datormusen, hur en platta fungerar och ger lite tips och trix på vägen när man är en ny ritplatta-användare - videon hittar ni längst ner!
 
 
Träffa mig på Fotomässan!
Jag har inte haft en meetup på länge och har dessutom aldrig haft en helt ensam, så jag är skitnervös nu faktiskt... tänk om ingen av er kommer?! Jag kommer i alla fall att stå i Wacoms monter mellan 12-14 på fredag den 11 november och svara på frågor om ritplattor och redigering - skulle vara så roligt om ni ville komma förbi och kramas med mig.
 
 
Vinn en ritplatta
Jag tävlar också ut en likadan ritplatta som jag har (Wacom Intuos Pro Medium), så kika in på min instagram om du vill delta :D
 
 
 
 
 
 
Jag bad er ställa frågor som jag kunde besvara i videon och vill bara tacka för alla frågor jag fick!
Jag försökte sammanfatta allting så bra som möjligt, men hade säkert kunnat babbla på i 20min till, för det går att säga så himla mycket! <3
Spara
15 kommentarer
Ebba H

Underbara Elin! Så så så bra video. Du är en sådan inspirationsboost! <3

Svar: Tack så jättemycket! <3
Elin Kero

Gjertrud

AHHHHH etter å ha sett videoen fikk jeg omgående lyst på ett sånt brett å innser at det er det jeg bør ha til min nyinnkjøpte Imac! Syns du forklarte godt jeg, så godt at jeg føler jeg MÅ ha ett sånt brett da jeg skal redigere bilder på Imacen min.....Jeg tagget og heiv meg på å krysser fingrene.

Svar: Haha! Vad glad jag blir!! :D
Elin Kero

Ellen Lindberg

Jag har en ritplatta, men tyvärr använder jag den så himla dåligt. Inser nu att jag verkligen borde sätta mig ner med den och börja på riktigt. Tack för inspirationen och peppen!

Svar: Men yeah! Kör hårt! :-*
Elin Kero

Johan Ankarbäck

Det var en bra video. Har alltid undrat hur en ritplatta fungerar men aldrig kommit mig för att testa. Verkar ju riktigt smidig att jobba med. Kanske får bli en framtida investering :)

Svar: Tack så mycket! :D
Elin Kero

Skogsrået

Fick långlåna en ritplatta från Wacom för ett par år sedan och saknar den helt galet mycket. Otroligt användbart redskap även för oss som bara hobbyredigerar - något jag inte ens ger mig på sedan jag lämnade tillbaka plattan - och gillar att teckna digitalt. Kul för dig att ha ett så passande samarbete :) Snacka om handen i handsken för ditt personliga varumärke.

Hade jag bott närmare så hade jag lätt kommit och gett dig en kram på fredag. Lycka till!

Svar: Men verkligen! Och så himla synd - hade varit så roligt :D :-*
Elin Kero

Sara Rödett

Skulle vara kul att vara med, men eftersom jag redan har vunnit en ritplatta av dig tidigare (är sååå glad för det ska du veta! :-D) så känns det lite onödigt, haha. ;-) Men ja, ritplattan är ett så fruktansvärt bra redskap både till redigering och måla digitalt med. Jag älskar min, men har inte PS längre (får köpa det i framtiden) så får vänta några månader till tills jag använder den igen. :-)

Tack för en grym blogg och för att du är du! <3

Svar: Haha! :-*
Elin Kero

Emschen

Sparar videon till när jag är lite piggare.

Jag har en ritplatta och den är suverän men jag har bara en liten, önskar att jag hade en större.

Amanda

Fick med en Wacom (samma som du har) när jag köpte min 6D för två år sedan.. Förstod då inte vitsen med den eller hade utrymme då jag bodde på internat då. Sålde den. Det dummaste jag gjort! Kommer nog aldrig prioritera att köpa en själv dessvärre...

Svar: Åh neeeeej :(
Elin Kero

Angie

Hej! Underbar blogg!!!! I love it!!!

Jag är lite nyfiken på hur du jobbar nu för tiden? Använder du både lightroom & photoshop? Hur ser arbetsflödet ut från att du laddar in dina bilder till att du levererar dem till kunden? Hur tänker du då du får ett fotouppdrag, planerar du bilder/bilderna i förväg eller sker allt väl på plats? Hur kommer du på bildidéerna?
Du är så himla inspirerande så det vore väldigt intressant att får höra hur du göra och tänker kring ditt arbete!

Svar: Tack så mycket! :D Ska se om jag rymmer svaret på dessa frågor i mitt nästa frågor&svar-inlägg, annars kanske jag får göra ett separat inlägg om det eller en video :D
Elin Kero

BySiri - the life of a creative mind

Åh lätt att jag hade dykt upp på mässan om jag inte bott i Norge ! Tror knappast att du kommer stå för dig själv btw utan snarare bli översvämmad av läsare ^^

Katarina

Så himla kul! Bra med samarbeten som passar en som person och bloggare. :)

Vill passa på att säga att jag inte kan komma eftersom jag jobbar den tiden men vill skicka dig en virtuell kram iaf. Ha det fint på fotomässan! :)

Svar: Men verkligen! Det är såna här jag vill ha mer av :D Och synd! Jag misstänkte detta när jag valde tiden... att många förmodligen inte skulle kunna komma eftersom det är en vardag mitt på dagen, men så blir det när man själv är uppbokad påhelgen :(
Elin Kero

Emma

Du är så fantastiskt duktig på att ta foton! önskar att jag var lika duktig som du :-)
Har du något tips på kurser eller böcker med bra redigeringstips?

Älskar din blogg!

Svar: Men åh tack så mycekt!:D Jag ska faktiskt släppa en kurs, förhoppningsvis innan året är slut. Så stay tuned 😏
Elin Kero

Elin Arvegill

Åh - jag är svårt sugen på att vinna den där plattan - håller tummarna :) jag såg detta först nu så hade missat dig även om jag bott närmare. MEn virtuella kramar finns det gott om!

Malin

Tack för filmen för den gjorde att min ritplatta åkte fram igen och nu har jag gett mig den på att jag ska lära mig den. Du får väldigt gärna visa mer tips med ritplattan :)
Tack för en toppenblogg!

Svar: Men vad glad jag blir! :D :D :D
Elin Kero

Kristin

Hej! Jag funderar på att köpa en ritplatta, då jag efter din video har insett att det är verktyget jag behöver! Men hur fungerar den när man kör på dubbla skärmar? Hur navigerar man mellan dem när man har en ritplatta? I videon sa du att en stor lämpar sig för dubbla skärmar, men vad är det som gör att den är bättre än medium i det fallet?
Tack, för en grym video och inspirationskälla i stort!!

Svar: Hej! Vad roligt! Anledningen är att det är enklast att arbeta på en platta som är i ungefär samma storlek som skärmen man jobbar på. Har du en för stor platta så måste du dra pennan typ tre mil på plattan för att komma någonstans på skärmen och har du en för liten platta, så är det svårt med finliret eftersom du bara behöver flytta pennan några millimeter för att komma en bra bit på skärmen. När du har dubbla skärmar så ska båda skärmarna få plats på en platta, därför passar Large bäst :) jag tycker det är skitsvårt att sitta med medium på två skärmar (som jag har), så jag har stängt av ena skärmen i plattans funktioner. Inte supersmidigt, då tappar man liksom grejen med två skärmar. Men men. Det funkar så länge! :)
Elin Kero