full screen header

NA-KD

 
Get the look: Topp - Byxor - Halsband - Halsband - Örhängen  (adlinks)
 
Modell: Hanna Kero    Foto & retusch: Elin Kero
Canon EOS 5D Mark II + Tamron AF 45/1,8 SP DI VC USD
 
 
Här har vi tre bilder från en serie av två som jag fotograferat åt NA-KD!
En väldigt avslappnad plåtning där bara jag och min syster var på plats. Vi fick välja ut de två olika looks'en själva och fotografera hur och vart vi ville. Älskar att få så fria händer :) Jag valde den här rosa looken (surprise) och syrran valde den andra, lite tuffare, som ni såg i Behind The Scenes-inlägget.
 
Det börjar bli dags att uppdatera kameraväskan känner jag. Canon får gärna släppa en 5D mark IV-någonting snart, för det hade varit väldigt trevligt. Mycket har liksom hänt på de åtta (!!) åren som mark2'an funnits ute på marknaden. Sen har jag ju inget original 50mm heller. Jag gillar Tamron-objektivet (som jag använt till dessa bilder), men det färgblöder rejält och är inte tillräckligt snabbt för att kunna jobba professionellt med. Alternativet är Canons 50/1,4 som är så himla plastigt (och går därför väldigt lätt sönder), så jag har kollat på Canons 50/1,2 L. Dock färgblöder även det en hel del (dåligt!), så det känns inte helt hundra att punga ut 14 000:- för det, om jag ändå får sitta och kämpa i Photoshop sen. Får se. Canon, jag önskar mig ett 50mm i samma standard som mitt 35/2,0! Hade varit guuuuuuld!

Nä, nog snackat om utrustning. Hoppas ni har en kalasfin dag och gilla gärna inlägget om ni gillar bilderna! :D
 
 
 
 
 
Spara
18 kommentarer
Jessica

Så snygga bilder! Gällande 50mm-objektiv så har ju jag Sigma 50mm f/1,4 art som jag ääälskar! Det färgblöder lite, men tycker till och med den är bättre än Canons 35mm gällande det. Fotade ett helt bröllop med det och sen din utställning, och tycker att det blir så skarpa bilder. Om vi ses någon mer gång, kanske i höst, så får du gärna prova det :)

Svar: Jag har hört flera säga det - så jag kanske borde kolla upp det! Och vill gäääärna testa! Bara säga till om jag har något som du vill testa, så kan vi byta under en vecka eller så :-*
Elin Kero

Johan

Hej Elin.

Kan varmt rekommendera.
www.objektivtest.se
Kanske vet du redan om denna sidan eller (förmodligen) kolla på vad för objektiv du vill ha. Men den är riktigt bra den sidan. Med kunnigt folk som står bakom sidan och testerna.
Mvh Johan

Vega

Det är en helt annan nivå på dina bilder nu efter att du gått utbildningen. Du var väldigt skicklig innan också, men himlars vad du utvecklats under dom här åren. Nu är dina bilder på samma nivån som man ser i reklam för stora mode bolag och seriösa publiceringar. Du ska vara så jäkla stolt över vad du kämpat med i alla år och hur BRA du är!

Svar: Men åh, den här kommentaren gjorde mig SÅ glad! TACK så mycket! Det känns bra i hela magen att höra, blir superpepp! :D
Elin Kero

Sanne

Håller med en föregående talare här. Nivån på dina bilder har ändrats sedan du gått din utbildning. Fastän dina bilder var helt Wow innan, så har de en annan stuns nu. Du är så grym Elin. Hoppas du kan dela med dig av lite behind the scenes om hur du redigerar! Tror jag och många andra fotonördar skulle uppskatta det :)

Svar: Alltså detta gör mig SÅ himla glad!! TACK så mycket! <3 (Och jag sksa absolut dela med mig, väntar bara på att jag ska få loss lite tid till att jobba med det. Hittills är det så mycket annat som går före haha!)
Elin Kero

Johanna

Riktigt grymma! Du är få freakin' duktig och din syster gör ett grymt jobb framför kameran! :)

Svar: Tack så jättemycket Johanna! :D <3
Elin Kero

Malin Halvarsson

Alltså när du fotograferar modellbilder!! JAG DÖR, du e så grym!

Svar: Men ååååh taaaack snälla!! :D
Elin Kero

Annster

Otroliga bilder, wow :)

Jennifer Queen

Riktigt snyggt 😃

shanelle

Så grym du är! Håller med föregående talare angående nivån på bilderna du lägger upp, du var fantastisk innan också, självklart, men det är en helt annan känsla nu! <3

Svar: TACK så jättemycket! Blir så himla glad av att läsa detta! :'D
Elin Kero

Matilda

Alltså ni är sådant dreamteam du och Hanna, du är fantastisk bakom kameran och hon framför!

Svar: TACK! :D
Elin Kero

Jenni

Helt underbara bilder! Din syster gör sig verkligen på bild, en modell helt rätt av :)

Sitter också och letar nytt objektiv. Vill ha ett porträtt objektiv som man eventuellt kan zooma med då jag känner mig lite "låst" med mitt 50mm. Har f/1,8 och hade 1,4 innan men gillar faktiskt 1,8:an bättre??
Har funderat på ett 85mm i samma bländartal, men kanske känner mig låst även med det? Vill inte kosta på mig alltför mycket på ett objektiv prismässigt då jag vill kunna variera och byta emellanåt. Vad tror du är värt att satsa på för att kunna bryta mer mark med porträttfotograferandet? :)

Varma hälsningar Jenni

Svar: Hej Jenni :) Jag fotar inte med zoom-objektiv, så kan tyvärr inte rekommendera någonting där direkt och om du känner dig låst med en 85a är svårt för mig att svara på :) Jag hade kört med 50mm och 85mm, men så älskar ju jag fasta objektiv :D Kram!
Elin Kero

Lovisa

Så fina bilder!!

Johanna

snyggt!

Therese -miaulin-

Tänkte som nån ovan på Sigmas 50mm Art. Mitt 35mm är så grymt, färgblöder väldigt lite. Fattar inte hur jag ska kunna nöja mig med ett "vanligt" nu... Nackdelen är ju att dom är förjävligt tunga. Köpte Nikons 50mm för att ha ett lätt vardagsobjektiv, men använder det typ inte för att alla bilder med ljuskontraster blir lilagröna >:(

Svar: Men det låter ju sjukt bra! Tyngden är inga problem som läget ser ut nu, då jag inte kommer att fota vardagsgrejer med min Canon i fortsättningen. (Olympusen är grym till det) och på jobb gör det ingenting om det väger :D Hellre vikt än en jäkla massa färgblödning, blir gaaaaleeeen haha
Elin Kero

Alma

snygga bilder! Du har inte funderat på sigmas 50 ART eller? Har hört mycket bra om det, är lite sugen själv :) Läste också att Mark IV ska presenteras i augusti!!!

Svar: OMG det är ju SNART!! Ser fram emot så sjukt mycket :D Och jag har funderat på sigmas.. men det hade ju vart fint att ha ett original Canon... Men får väl bara inse att det inte kommer att hända ;)
Elin Kero

Michaela

Alltså, ni två är magiska tillsammans!

Hanna

Det där är helt fantastiskt fina bilder!

Annellisaa

Jätte fina bilder.