full screen header

Vecka 4

Den här veckan har vart en typisk mittemellan-vecka. Vädret har vart supertrist och jag har inte gjort någonting. Men man behöver sådana veckor också, ellerhur? Höjdpunkten på veckan har varit att jag fått hjälp att göra en logga! Ni ska få se snart, den blev fin!!
 
 
Ögonblick från veckan
Den här veckan har jag inte gjort ETT SKIT.
 
Vårt vackra Narnia blev plötsligt såhär fult...
 
Men mitt hår och ljuset på väggen var i alla fall fint en av dagarna!
 
Minus för att alla veckans planer blev inställda, men plus för att jag spenderat massa dagar med il killus misterioso :)
 
Vi var på äventyr i Kungens Kurva. Och det var typ det ;)
 
 
Saker jag tänkt på
» Att jag glömt ansöka om ESTA inför USA-resan. Turligt nog så gällde min ansökan från förra gången jag var där fortfarande. Piew!
 
» Att jag vill shoppa en ny garderob. NU.
 
» Att det positiva med vädret åtminstone är att jag kan ha på mig kappan igen utan att frysa arslet av mig :D
 

Tips, favvisar och annat kul
» Bloggbusiness Podcast! I det länkade avsnittet blir jag intervjuad om bloggande, fotograferande & min depression.
 
 
» The Physician, en film som jag såg häromdan, som tilltalade mig absolut mest pga de vackra landskapen, alla kläderna och för färgerna och bilden. Älskar filmer som får mig att vilja springa ut och skapa :D
 
 
Nu ska jag gå tillbaka och mysa med min kille, hoppas ni har en skön och slapp söndag! :D
10 kommentarer

Frågor&Svar #14 - Varför just foto?

Hur visste du att du ville satsa på just foto? Du har ju många talanger förutom att fota, det vill säga skriva, sy och rita.
Hur visste du att det var just foto du ville satsa mest på?
 
Det är något som jag känt tydligt inombords. Att det inte finns något annat som jag skulle kunna tänka mig att ha som arbete - det andra är roligt, men inte SÅ roligt. ;) Som t.ex. att sy - det är inte roligt för själva sömnadens skull, utan mer för utmaningen och resultatet. Sen att teckna har jag aldrig kunnat göra på beställning, så det var heller inte fråga om att kunna arbeta med det. Och skriva... det vill jag göra, men det är inte tid för det nu. Det är en sån där sak som får komma längre fram i livet, när mina bokplaner gräddats ordentligt och mina andra hobbys inte tar så mycket tid ;) Foto däremot - det är NU och det är det bästa jag vet! :D
 
 
 
 
 
 
Hade du ett företag förut? La du isf ner det? Var det lätt/svårt?
 
Ja, jag hade företag, men la ner det i början av 2014. Allt är svårt när man inte kan någonting och jag kunde ingenting, så jag tyckte att det var väldigt svårt med bokföringen. Självklart kan man få hjälp med sådant, men jag tyckte ändå att det var jobbigt att inte ha koll - det är något som jag ska ändra på tills det är dags nästa gång. :)
 
 
 
Vi har fått i uppgift att fota bilder som ska bli svartvita och jag undrar om man bör tänka på något särskilt när man tar svartvita bilder?
 
Egentligen bara två saker:
» Att inte fota direkt i svartvitt, utan att göra bilden svartvit i Photoshop efteråt - så att man har ett val att kunna "gå tillbaka" och göra bilden till färg igen, om man känner för det.
» Att svartvita bilder behöver mer kontrast än färgbilder - så kräma på med kontrast! Annars är det bara att köra :)
 
 
 
Bilden på Angelica efter att jag gjort den svartvit med ett klick vs efter jag lagt på en massa kontrast! :)
 
 
 
Ang. inlägget "Vecka 3":
Det hade varit väldigt kul att se/få veta hur du går tillväga när du fotograferar för att få exponering, färger mm. bra när du fotar en datorskärm (alt. tv-skärm) så som du gjorde i det här inlägget :)
 
Jag brukar bara ställa ner skärmstyrkan på datorn till lägsta (eller näst lägsta) och sedan fotar jag. Inga speciella inställningar eller så alltså. Det man kan tänka på är att det kan bli lite konstigt med färgerna pga. att ljuset från skärmen är åt det blå hållet, medn ljuset i alla lampor vi har inomhus är mer åt det gula. Så för att inte få färgkaos kan man passa på att fota datorskärmar dagtid (eftersom ljuset utifrån också är åt det blå hållet - så det matchar bättre). :)
 
 
 
Manteln är mer mörkgrå - som den högra bilden! :)
Bildcred: Therese (högra bilden) och le böjfrend (högra bilden)
 
 
Blir så inspirerad av alla dina bilder, det ser så magiskt ut! Har ögnat igenom lite av sago-avdelningen här på bloggen efter hur din mantel ser ut. Är det du som har sytt? Hur är den uppbyggd? Den ser i alla fall fantastiskt ut (som alla era kläder) och skulle vilja göra mig en egen. Undrar om du vill visa upp manteln (och andra detaljer som är med på sagoäventyren) lite extra någon gång?
 
Manteln köpte mina föräldrar till mig på min allra första Medeltidsvecka 2006, från någon av dem som sålde på marknaden. Den är uppbyggd av 7 kilar och har en ganska liten, rundad huva Jag vill sy en egen någon gång när jag inte har något roligare syprojekt på gång (lär väl aldrig inträffa då haha!), för jag tycker att det är snyggare med en spetsig luva och skulle vilja ha en mantel i ytterligare en färg (brun eller vinröd, få se....).
10 kommentarer

Min fotoutveckling

Del 1 - Mina allra första bilder
Jag kollar igenom min äldsta hårddisk och tittar på bilder som jag inte har sett på många, många år...
Från tiden innan jag köpte min första egna kamera! Enjoy ;)
 
 
 
Här kan ni se fler klipp på min Youtubekanal.
 
17 kommentarer