full screen header

Året 2016

Beskriv året med tre ord
Lyckligt, spännande & nervkittlande
 
Så plötsligt kom året när min största dröm slog in: "Att kunna leva på det jag älskar att göra".
I maj registrerade jag Elin Kero AB och den 1 september stod jag utan anställning eller utbildning. Utan trygghet, men med en sådan enorm frihet - det går inte att beskriva känslan! På något sätt har jag alltid trott att det varit ett nästan ouppnåligt mål och att det skulle vara så himla svårt? Men så tjoff, var det som att någon drog ur proppen ur badkaret och jag drogs med. Nu sitter jag här och det känns så himla naturligt: Att få vakna varje morgon och istället för att vara en del av besättningen, så står jag vid rodret. Framtiden känns om möjligt ännu mer spännande än den gjort tidigare!
 
I förra årets sammanfattning skrev jag att jag skulle 'ha mer självförtroende i mitt arbete' och det har jag definitivt haft. Det kom av sig själv när jag bestämde mig för att köra! :D

 
Årets bästa bild:
Årets bästa bild är ingen bild, utan en video! Jag blev väldigt intresserad av rörlig bild det här året.
 
 
 
 
 
Vart reste du?
Till San Diego i Kalifornien, till Island och till New York! 
 
Island har varit ett av mina drömresemål under väldigt lång tid och det var precis lika vackert och storslaget som jag förväntat mig - om inte mer! Nästa år bär det av tillbaka till den lilla ön i norr, även denna gång för en workshop tillsammans med Emelie Ohlsson.
 
 
 
New York
 
Island

Kalifornien
 
 

Vad såg du mest fram emot?
Att få uppleva hela året tror jag. Det var väldigt spännande allting. De sista tre månaderna på Fotoskolan, när vi jobbade stenhårt med våra portfolios. Vår slututställning i Kungsträdgården, som jag och Annika Östman jobbat natt och dag med. När vi tog examen på min födelsedag. När jag startade Elin Kero AB och jobben började trilla in... och det tog aldrig slut?! Releasen av Canon EOS 5D Mark IV... hehe.. där jag hade "för-köat" i 9 månader. ;)
 
Men jag såg också fram emot andra saker, som att kunna spontanhänga med syrran (hon hittade eget boende precis innan jul förra året) när jag vill! Och såklart att få spendera ännu ett år med min pojkvän <3
 
 
 
Gjorde du något som du aldrig gjort förut?
Jag startade aktiebolag :)) Sen fäktades jag med både enhands- och tvåhandssvärd! Det var coolt... :)) Jag började med veckosammanfattning på bloggen, som är så himla fint att titta tillbaka på! Så glad att ha alla dessa minnen från sådant som jag annars inte skulle ta kort på <3
 
 
 
 
När vi skulle lära oss att fäktas med enhandssvärd och jag kände mig som en episk krigare med min träpinne ;)
 
 
 
Vilket datum kommer du alltid att minnas?
3/6 - När vi tog examen. Det var en magisk dag, först med fika i parken utanför skolan, där jag (av alla ca 40 elever) fick ett stipendium. Och sen när jag mötte upp familjen på Heymarket, där jag fick sitta och öppna presenter (för ja, det var min födelsedag) vid ett runt bord i baren och jag hade en heliumballong som så vackert märkte ut att "här sitter det minsann ett födelsedagsbarn" hehe.
 
16/7 - När jag fyllde år så fick jag en spavistelse med övernattning på Yasuragi tillsammans med Filip i present av honom. Jag hade aldrig varit på spa innan, så jag hade inga direkta förväntningar. Kan ju säga att det var en av de absolut bästa dagarna det här året. Det var så rofyllt, avslappnande och så romantiskt?! Vi har hunnit vara på spa ännu en gång efter det och det var lika mysigt det - vill jämt gå på spa med Filip!
 
 29/10 - Så mycket blandade känslor för detta datum. Å ena sidan var jag hög på "jag klarar allt"-känslor efter att ha varit på det första mötet på Indiskas kontor, där jag klickade superbra med marknads-Elin och vi bestämde att jag skulle plåta deras Cashmere-kollektion och pressbilderna till SS17-kollektionen. Men å andra sidan hann jag bara precis ut från deras kontor innan mamma ringde och berättade att Ada efter en tids sjukdom skulle få somna in och mitt hjärta gick i tusen bitar. Lilla kissen </3
 
 
 
 
Min födelsedag på Haymarket med familjen
 
Examensutställningen i Kungsträdgården - här med Emma Grann
 
 En vlogg om examensveckan! :D
 
 

Vilka låtar kommer påminna dig om 2016?
»  Breathe med Seeb/Neev. Är galen i den här låten! Blir typ helt borta när jag lyssnar på den 😂
 
» This is What You Came For med Rihanna och Calvin Harris. En sån där pepplåt som påmminer mig om alla vinstolotter jag dragit det här året.
 
» Starboy med The Weekend. Vars sound på något sätt påminner mig om att saker förändras och att det är lite läskigt, men jävligt spännande på samma gång!
 
» Quinn And Valor, soundtrack till League of Legends. Orkar ej vilken "jag klarar allt"-melodi!
 
» Who's There av Peter Sandberg. Jag snubblade över den på Epidemic Sound och blev helt trollbunden, samtidigt som en massa bilder spelades upp inuti mitt huvud. Två dagar senare blev de där bilderna till film tillsammans med mina Sagosystrar!
 

Det här åstadkom jag under 2016!
» Jag och Annika fixade klassens examensutställning, med allt vad det innebär: Sponsorer, planering i lokal, mat, dryck, dekoration, tider, inbjudningskort, fotograf mm
 
» Jag tog examen i Bildbehandling från Fotoskolan STHLM
 
» Jag startade Elin Kero AB
 
» Jag började jobba heltid som frilansare
 
» Jag blev hooked på rörlig bild när jag skaffade min nya Canon EOS 5D Mark IV, som kan filma i slowmotion 😛
 
» Jag har varit en profil i fotovärlden under många år, men i år kändes det som att jag tog ett steg vidare och verkligen insåg vikten av mitt varumärke. Det har lett till otroligt många bra samarbeten och jobb!
 
» Jag fick så många grymma jobberbjudanden, att det här inlägget skulle bli för långt om jag nämnde alla 😳
 
» Tog en massa nya stilleben-bilder, eftersom jag verkligen fastnat för denna kategori bilder
 
» Jag har lyckats hålla igång min Youtubekanal med en video i veckan sen 1 juni och med videos varannan dag hela december! Youtube I love U!
 
» Jag rodde hem ett frilansjobb på 24h/vecka som inhousefotograf hos Indiska, med start 1 januari!
 
» Jag, Lovisa och Threse startade vårt instagramkonto Sagosystrar i slutet på 2015, vilket verkligen blommat ut under 2016 och i skrivandets stund har vi 8 322 följare! Folk har börjat komma fram till mig - inte för att jag "är Nevnarien", utan för att "är det inte du som är en av dem i Sagosystrar?" HUR COOLT?! :D
 
 
 
Jag och mina Sagosystrar <3
 
Min fina skrivbordshörna, där en massa idéer bubblat och klottrats över ark, efter ark av papper.
 
En av mina favoritbilder från 2016. 

 
Vad tänker du göra annorlunda nästa år?
Jag vill att det ska vara lite mindre yrkesfokus. Jag märker att jag blir hög på mitt jobb och mina tankar snurrar väldigt mycket kring prestationer. Jag inser att det varit viktigt med andrum, som när jag och Filip varit på spa. Eller allmänt när jag är med honom - då brukar jag lägga kameran åt sidan och vi gör andra saker. Typ spelar badminton, bakar, äter ute och myser i soffan. Sånt behövs! Så 2017 vill jag fokusera på att livet är bra även när jag inte uträttar stordåd.... ;)
 
Planer för 2017?
» Flytta ihop med Filip, längtar 😍
» Fotografera mer sagobilder!
» Och alltid, alltid göra precis det jag vill just NU!
15 kommentarer

Mode med extern blixt

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Modell: Hanna Kero    Foto & Retusch: Elin Kero
Canon EOS 5D Mark IV + Canon EF 35/2 IS USM + Canon Speedlite 430EX II
 
 
Det bästa med att plåta med Hanna är att man kan göra det väldigt spontant och att det ändå blir väldigt bra. Som den här fotograferingen till exempel. Vi hade nämnt kvällen innan att det hade varit roligt att ta några bilder i Calvin Klein-toppen och ett par jeans, men jag hade tänkte lite mer naturligt ljus... Vi var dock väldigt trötta på juldagsmorgonen, så vi orkade inte oss upp och göra oss klara förrän det var solnedgångsdags.
 
Så det blev att ta fram blixten istället och eftersom min sändare gått sönder, så är jag låst till att ha blixten direkt på kameran (har man en sändare och mottagare så kan man flytta blixten och ha den vart man vill i rummet). Direkt rakt-på-ljus är inte riktigt min grej, så jag hängde upp vita lakan och riktade blixten rakt åt höger-sidan - in i lakanen, så att ljuset fick studsa in i dem och tillbaka på Hanna. Voilá - mjukt ljus! (Vill ni se exakt hur, så syns det i videon här)
 
Min syster är för övrigt så himla proffsig. Jag har ju plåtat henne typ hundra gånger, men jag slutar aldrig förvånas. Det är så lätt att tappa fokus när man plåtar så intensivt som vi brukar göra, men hon gör aldrig det. Hon är alltid 100% på, superengagerad och vet precis vart hon har sin kropp och sina vinklar. Jag hoppas att hon får gå vidare och göra coolare grejer än bara "plåtningar med syrran"framöver - vi måste ta och sätta upp en hemsida åt henne asap!
 
<3
18 kommentarer

Mina julklappar & fotograferar med syrran

 
En video med klipp från vår julafton och juldagen! Jag fotograferar med lillsyrran och visar mina julklappar :D
4 kommentarer