full screen header

En mindre bra dag i mitt liv

 
Plockade lite fina blommor i trädgården <3
 
 
Ibland har man en dipp och det har jag just nu. Tror det är en kombination av trötthet, samt mycket i huvudet och i kalendern, när det enda jag egentligen vill göra är att vara lilla sked i soffan och få pussar i håret. Så det blev ju inte bättre av att jag var tvungen att ställa in Valborgsfirandet i Uppsala, som jag sett fram emot. Istället för att hänga med Filip (och hans vänner), så sitter jag nu hemma i soffan med min vita favorittröja som jag spillt tomatsås på och dragit upp en massa trådar i, för att jag fastnade i en gren ute i trädgården när jag skulle plocka blommorna på bilden. K.U.L.
 
Jag har varit sådär oerhört lättirriterad hela veckan. Är det inte någon som har pratat med mig vid fel tidpunkt, så är det en gas-broms-gas-förare på tunnelbanan, eller killen efter mig i kön på Ica, som stod lite för nära mig och nynnade på någon påhittad, menlös sång. Eller varför inte kvinnan på apoteket, som började rekommendera parfymerade ansiktskrämer till mig när jag bad om en kräm för extremkänslig hy? Jag stör mig till och med på att förra inlägget jag publicerade är så extremt oinspirerande och ogenomtänkt. Sjukt trist bild osv.
 
Vet med mig att jag har svarat lite drygt på en kommentar, som egentligen var skriven i all välmening. Så förlåt, Sara om du tycker att jag var snäsig. Har till och med övervägt att mejla dig personligen och be om ursäkt. Det har liksom gnagt mig i typ fyra dagar, så nu känns det skönt att bara erkänna det, även om du kanske inte ens läser - eller förstår att jag menar dig...
 
Någon frågade mig vad jag gör när jag har en dålig dag och svaret är:
- Stänger in mig i mina hörlurar och pratar inte med någon.
- Tillåter mig att gå och "enbart i mitt huvud"-bråka med alla människor jag stör mig på i kollektivtrafiken.
- Kollar på allt som finns att kolla på, på alla playkanaler och Youtube, för att sedan grina när jag inte har något mer att kolla på.
- Fast nu kom jag på att jag inte sett senaste avsnittet av Outlander - YAY! En strimma av glädje..
- Käka chips med dipp till lunch.
- Plockar blommor, för att det är lättare att göra det, än att städa upp skiten man låtit stå i flera dagar.
- Cyklar, för att det inte är så påfrestande och jag känner mig oftast lättare av det.
- Lindar in mig i en filt och stannar där.
 
Osv, osv. Vad gör ni för att bli på bättre humör?
29 kommentarer

Snacka portfolio

Här hänger jag och mina klasskompisar i printsalen!
 
Vi ska ha portfolio-rådgivning, så jag printar ut alla bilder jag kan tänka mig att ha i portfolion,
så att jag har något att visa upp på mötet med Erik Thor, som är vår lärare.
 
Som vanligt är det en massa strul med skrivarna... så då är det tur att man är fler som kan hjälpa till ;)
 
Såhär (höger) kan det se ut om man råkat lägga pappret åt fel håll i skrivaren, så att den printar på fel sida. Kladdigt värre!
 
När jag printat ut alla bilder, så skär jag ut dem till små visitkort-liknande bilder.
 
I det här rummet gillar jag att hänga! Jag gillar att pyssla med printar. Se hur snygga ens bilder blir på papper :D
 
 
Sony a5100 + Sony 16-50mm
 
 
Det är full fart i skolan de här sista veckorna. Högt tempo och mycket att göra.
Den här veckan och de tidigare två, har vi haft Retusch-workshops. Dvs jävligt duktiga människor har kommit till skolan och berättat om sina jobb inom retuschbranschen och lärt oss en massa grymma tips och trix! 
 
Idag har vi även portfoliorådgivning, så jag har printat ut alla mina potentiella portfoliobilder (34st) i miniformat, som jag och min lärare sedan gått igenom och pratat om - villa ska bort? Vad saknas? Vad kan jag jobba lite mer på? Vilka måste absolut vara med? Osv. Väldigt roligt! Jag är ju lite det svarta fåret i klassen eftersom jag är den enda tjurskallen som inte kan släppa fotograferandet och har plåtat hela min portfolio själv. Kriterierna för alla bildbehabdlares portfolios (som är vårt examensarbete) är egentligen att man inte får tuscha egna bilder, utan att man ska hitta fotografkontakter och - som en riktig retuschör - bara jobba med andras bilder. Men jag är ju en mångsysslare, som inte kommer att klara av att jobba med endast en grej, så jag pratade med rektorn om saken och fick tillslut godkänt att göra en portfolio med mina egna bilder. Piew!!
 
Nä nu måste jag jobba vidare, så att jag hinner gå på AW med lite roligt retusch-folk!
11 kommentarer

His & hers

I samarbete med Daniel Wellington
 
Är du sugen på en egen klocka, så får du 15% rabatt på en hel DW-order med koden 'NEVNARIEN15' :D
 
 
Jag har två klockor - en med brunt band som den Filip har (men med en tavla i roseguld) och så den här svarta.
Älskar dem så sjukt mycket! De är nog faktiskt den accessoar som jag använder absolut mest (i stort sett varje dag. Har jag inte någon på mig, så är det förmodligen för att jag haft för bråttom på morgonen.. hehe) - både för att de är snygga och för att det ju faktiskt är väldigt härligt att bara kunna vrida på armen och kolla klockan, istället för att krångla med att hala upp mobilen... (JA, jag ANVÄNDER faktiskt klockan till det den är till för!! WOW! Haha) ;)
 
Well... jag gillar verkligen den här bilden. Jag tycker att den blev väldigt mysig på något sätt! Som ett - ja mysigt - porträtt på mig och Filip, men utan några ansikten. Eller så är det bara jag som tycker att den är speciell, för att jag känner igen hans arm lika väl som hans ansikte och skulle kunna identifiera den på tusen mils avstånd! ;) Han är bäst, min Filip. Superduperbäst!
 
 
- I samarbete med Daniel Wellington
10 kommentarer