full screen header

Uppsala

 
 
 
Canon EOS 5D Mark II + Canon EF 24/1,4L II USM
 
 
Så har man en ny stad på sin karta. Uppsala har jag förstås alltid vetat om, men jag hade aldrig varit där personligen fram till i slutet av sommaren. Det enda jag visste var i princip vart det låg och att det är värsta studentstaden - att man är lite coolare än alla andra om man pluggar på universitetet i Uppsala liksom... ;) Sen hade jag väl något vagt minne av att jag läst något om någon domkyrka (sånt som man bara lägger på minnet om man själv är uppväxt i en stad som Skara, som också har en pampig domkyrka). Haha.
 
Fjärde största staden i Sverige. Stockholm, Göteborg, Malmö.... Uppsala. Hade förväntat mig något stort och så kommer man hit och så känns det som värsta mys-stan i storlek med Skövde (som har ca 55 000 invånare.. hehe). Surprise! Folk cyklar som galningar här. Första (och enda) gången jag cyklade blev jag brutalt omcyklad, någon plingade ut mig på en väg som jag kände mig safe på och folk kollade snett. Syntes väl på mils avstånd att jag var en utböling... ;) Men jag lär väl mig!
 
Och Uppsala är fint på hösten! Fast allt är fint på hösten... Oktober måste vara årets allra vackraste månad :)
23 kommentarer
Rebecka Vigren

Välkommen hit, välkommen hem ;)

Svar: ;)
Elin Kero

Joanna-Livet med Asperger syndrom och kronisk smärta

så fina bilder

Isabella

Skövde har faktiskt nästan 55 000 invånare och inte 35 000 som du skrev... ;)

Svar: Jaja färre än Uppsala hursom haha ;)
Elin Kero

Jarina

Så fina bilder! :)

Josefine

Ett litet Uppsalatips: https://uppsala-kronikespel.org/
Var med som stand-in några gånger, supermysigt och intressant om Uppsalas historia.

Svar: Åh det måste vara den föreställningen som vi gick förbi i augusti! Vi hörde en massa röster och när vi kom fram var alla utklädda och jag ba yeeeaaah ;D ;D Dock frös jag väldigt mycket då, så vi kollade bara i 5min... :)
Elin Kero

Johanna

fina bilder!

Yohanna af Skovde

Har aldrig vart i Uppsala, men bara hört bra om staden. Att den är sjukt fin!

Erica

Så fina bilder! Har inte heller varit i Uppsala faktiskt, men verkar vara en otroligt fin stad som man får besöka någon gång i livet. :D

Amanda

Happ. Där fick jag hemlängtan.... ;)

Sharon

Vilka underbara bilder! Har själv aldrig varit i Uppsala, men har hört mycket om det. Får nog åka dit och själv ta mig en titt någon vacker dag!

Lovisa

Kul med bilder som en verkligen känner igen! Jag bor i Uppsala så svårt att inte känna igen sig där runt domkyrkan (:! Superfina bilder.

Svar: Det är så fint där! :D
Elin Kero

Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula ★

Jag tycker mycket om Uppsala. Var där en del som tonåring, shoppade mest och promenerade runt i stan men det är väldigt vackert där.

Philip

Bästa med Uppsala är garanterat kungshögarna och Gamla Uppsala!

Annie - Fotograf i Linköping & Stockholm

Uppsala är verkligen en fin och mysig stad, min brorsa bor där, men jag har inte varit där så ofta, :P

Julia

åh du borde åka ner till lund och hälsa på, vi har också en jättefin domkyrka, massa mysiga hus och helgalna cyklande studenter! :)

FrökenTV, bloggen om tv och film

är så himla fint där

Caroline

Men gud, var du i mina hemtrakter :D Synd man missade!
Uppsala må vara Sveriges fjärde största men är som du säger, inte så stort (då kan man ju tänka sig hur stora de andra på listan under är haha)...

I övrigt en bra stad att leva i skulle jag säga, nära till det mesta (Arlanda, Sthlm) men fortfarande behåller vi lugnet och ingen stress. Uppsala har verkligen sin charm, finns många fina områden häromkring du borde besöka med kameran... :)
//Carrooo

Svar: Kom gärna med tips på bra fotoställen! :D
Elin Kero

Matilda

Haha, det råder total cykelanarki i Uppsala! Folk cyklar fort, mot rött ljus och på fel sida av vägen! Men man lär sig att se upp. :)

Alice

Åh, vad fina bilder! Flyttade själv till Uppsala från Stockholm denna höst för att börja studera och älskar staden. Stressen som finns i Stockholm ser jag inte här. Det är nog mitt livs bästa beslut, haha! Har dock inte så många tillfällen att ta fram kameran, men idag kunde jag knäppa lite bilder innan solen gick ner. :)

Svar: Håller verkligen med! Trivs riktigt bra här, men måste ge mig ut på lite utflykter och leta fotoplatser :D
Elin Kero

Sofie

Åååh vad kul att du verkar gilla Uppsala! Jag har bott i Uppsala typ hela mitt liv och jag älskar den här stora men ändå mysiga staden. Du har verkligen fångat det fina och mysiga med Uppsala i dina bilder. :)

Svar: :D
Elin Kero

Viktoria

Kul att du hittat hit till Uppsala! :)
Ett tips på bra fotoställen är Hågadalen-Nåsten som är ett naturreservat precis i utkanten av stan med den nordligaste kungahögen från bronsåldern! Superfin natur och häftig historia.
Sen finns det ju många fina gränder i själva stan :)

Svar: Men åh tack för tips!! :D
Elin Kero

Ellen [Hälsoboost]

Kul att du flyttat till Uppsala! :D Jag är uppväxt där (inte i stan men strax utanför). Några tips på fina ställen är dels Uppsala högar i gamla uppsala, Ulva kvarn (!!), Hammarskog och sen så gillar jag stigen längs med ån som går genom hela stan, men kommer du förbi studenternas idrottsplats en bit så har du superfina gamla träd där! Och engelska parken är otroligt fin, den ligger bakom carolina rediviva!

Svar: Jag har inte flyttat till Uppsala, men min pojkvän bor där :) Tack för tips!! Uppskattas väldigt :D
Elin Kero

Ellen [Hälsoboost]

Oups, sorry :) Fick känslan att du hade flyttat dit när jag läste kommentarerna på inlägget ;P