full screen header

Frågor & Svar #3 / Framtidsplaner & favoritfotografer

Här kommer fler frågor som ni ställt i kommentarsfältet! Tycker det är supermysigt att sitta
och svara på det ni undrar över. Och kul att veta att många av er uppskattar det också! :D
 
 
Vad har du för framtidsplaner? Var bor du? Man? Barn? Jobb?
Hmm... planer vet jag ej (det enda jag vet är att jag absolut inte vill ha några kids) , men drömmen är att gifta mig, bo på Gotland, ha två-tre katter (längtar tills min livssituation låter mig springa till närmsta katthem och adoptera! haha) och jobba som mångsysslare inom foto. Hamnar jag inte på Gotland så kan jag tänka mig att flytta söderut till Skåne eller faktiskt tillbaka till Jönköping igen. Frilansa eller jobba på en byrå spelar ingen roll. Det viktigaste är att jag får bo naturnära, så att både jag och mina katter kan springa omkring ;)
 
 
 
 Visby hade varit mysigt att bo i, åtminstone ett år eller så! :D
 
 
Jag undrar om du inte skulle kunna ta upp ett inlägg eller så lite om dina favoritfotografer och annat som ger dig fotoinspiration? :)
När det kommer till favoritfotografer så har jag inte så många på det sättet.. jag fastnar oftast inte vid personer utan snarare vid enskilda verk. Men okej, om jag ska säga några, så Leonard Green (den första fotografen jag fastnade för, för massor av år sen!), Lina Tesch, Danelle Bohane och Erika Gerdemark! :) Vill ni se vad jag inspireras av så kan ni kolla in min Pinterest! :)
 
 
Vad hände med dina kissar? Var är de nu?
Min första ragdollkisse Diesel fick vara hos oss i ett år... innan han insjuknade i FIP, en obotlig sjukdom som stänger av alla inre organ och vi var tvungen att avliva honom endast 15 månader gammal. Hjärtekrossande. Kommer aldrig någonsin glömma den kvällen jag låg med hans svalnande kropp på mitt bröst efter sprutan med överdosen av sömnmedel. Tårarna rinner varje gång jag tänker på det.
 
Min andra ragdollkisse Alvin bor kvar hos mitt ex. Det var inget lätt val att ta, men det var för Alvins bästa och jag kunde inte vara egoistisk och ta honom med mig. Jag kan åtminstone vara glad över att han lever och har det bra, även om det inte är jag som får mysa med honom varje kväll mer än i mina drömmar. </3
 
 
 
 
Jag och Alvin <3
 
 
Roligt med sådana här Frågor & Svar-inlägg då och då! :) Vad brukar du göra med dina vardagsbilder? Skriver du ut och sätter in i fotoalbum eller liknande eller får dem ligga på en hårddisk? Funderar själv på vad jag ska hitta på med mina bilder, känns så synd att dem ska ligga på en hårddisk och bara vara så att säga..
Just nu gör jag inget med dem, vilket är väldigt trist (har gjort två klipp-o-klistra-album 2008-2009, men det var det). Har dock förberett mycket för att göra en fotobok för varje år, men det har som inte blivit av ännu. Så det är det jag vill göra i alla fall! En stor, fin, inbunden bok! :D
 
 
Du åkte ju förra året på en fotoresa till USA. Jag ska åka i år på en likadan resa. Kan inte du skriva ett inlägg om tips vad som är bra att ha med och vad man inser där borta vad som skulle varit kul att ha med (utrustning)?
När jag åkte iväg så hade jag med mig min Canon EOS 5D Mark II, ett Canon 35/2 IS USM och ett Canon 135/2 L USM. Det enda jag kände att jag saknade var min blixt, men jag fick låna en av deltagarnas blixt en stund i Las Vegas, så det var kul! Det bästa med att åka med på en fotoresa på det sättet är just att man kan låna och testa mycket av andra - så det gjorde vi en hel del (i vissa fall var det extra trevligt med vidvinkel t.ex. och då var det någon som hade ett vidvinkelobjektiv med sig!)
 
Utöver fotoutrustningen så hade jag med mig min dator, så att jag kunde sitta och redigera i bilen och på hotellrummen. Alltid kul att kika igenom bilderna tillsammans efter en lång och lyckad dag! :)
 
Annars, superviktigt att ta med varma kläder till San Fransisco! Alltså... vi hade ju vart lite väl optimistiska när vi tänkte på den stan och jag hade bara med mig ett par tunna långbyxor och en jacka - och det var SVINKALLT! Även en dag i juli.. Så ta med en riktigt tjock tröja och ett par ordentliga byxor, strumpor och skor.. :)
 
 
 
Death Valley / USA
 
Yosemite / USA
 
 
Hej Elin! Har läst din blogg ett tag nu och fullkomligt älskar den! :D Jag har själv fotat på amatörnivå i ganska många år, i princip helt självlärd, men har precis uppgraderat mig till en bättre kamera och känner att jag vill lära mig mer. Har du några tips på bra fotoböcker? Eller har du några andra tips på hur man kan lära sig mera, utöver att ta fotokurser? Tacksam för svar! :)

Läser tyvärr inga fotoböcker, så har ingen att tipsa om.. men älskar att kolla på Youtubevideos! Tex. Jessica Kobeissi, Jana Williams och Emily Soto. :)
21 kommentarer

Räddat en katt ur ett träd

 
Den räddade kissen och den senaste skoluppgiften (Foto: Elsa Soläng).
 
 
Det är slutrusch i skolan just nu - en vecka kvar till sommarlov och alla sitter inne på skolan till sent för att göra klart sina uppgifter. Tvåorna har avslutning idag, så vi ska snart på vernissage och allt känns bara väldigt somrigt och härligt!
 
Igår morse hittade vi en kisse som satt och jamade uppe i ett träd utanför skolan. Så sedan dess har det bara varit katt i huvudet på mig och idag på eftermiddagen lyckades vi äntligen få fatt på en arborist som kom förbi och hämtade ner den (brandkåren gör tydligen inte sådant längre här i Stockholm). Väldigt spännande att beskåda räddningen (har lagt upp några klipp på min Snapchat - @elinkero). Sedan fick han - en mysig ragdoll som heter Niro - spatsera runt inne på Fotoskolan STHLM tills ägaren kom förbi och hämtade honom. Åh, vad jag saknar mina Ragdolls nu... 
 
Nu ska jag printa sista uppgiften och sen vernissage som sagt! :D
9 kommentarer

När en god vän gifter sig

Efter en 'dagen före' och natt av storm och regn, vaknade vi till en makalöst vacker och solig bröllopsdag - TUR!
 
Jag försöker rädda frisyren, som vinden för länge sen slitit sönder... haha
 
 
 
Jag, brudparet och brudtärnan Mia har precis fixat bröllopsporträtten!
 
Sist Erik O figurerade i bloggen var nog när vi kastade ostbågar för sju år sen... haha!
 
 
Igår gifte sig min gamle gode vän Jesper (som jag läste Grafisk Design och Webbutveckling tillsammans med i Jönköping 2007-2008) med sin Rebecca. Det går verkligen inte att undgå hur mycket de hör ihop! Kul att hänga med Erik O igen också (som gick i klassen med mig och Jesper) och ha honom som bordsgranne! Jag har ju viss social fobi, så det kändes otroligt skönt att ha någon bredvid mig som jag känner (får totalångest om jag är "fast" i en middag, omringad av främlingar). Har nog iaf aldrig haft så roligt på en fest med så många nya människor förrut. Vi dansade hela natten lång, tog fula kort i "gäst-foto-soffan" i entrén och skålade i bubbel när Måns tog hem segern i Eurovision.
 
Tack Rebecca och Jesper för en fantastisk dag! :D
21 kommentarer