full screen header

Creme Cup

 
Creme Cup // Mac
 
 
Jag har aldrig varit en läppstiftstjej, men det kanske mest beror på att jag inte riktigt hittat något som passar mig..
Men efter att mina läppar äntligen läkt så fint, så bestämde jag mig för att jag skulle köpa mig ett riktigt fint ett för att fira. Satt hemma och kollade runt på typ en miljard "My favorite Lip Products"-videor på Youtube och nästan samtliga nämnde Macs nude lipsticks på ett eller annat sätt. Så jag drog till Åhléns City för att se färgerna IRL...
 
..vilket jag ganska snart ångrade eftersom det stod typ ett dussin andra ivriga kvinnor och trängdes just vid läppstiften och vägrade gå därifrån. Jag tog ett varv och kollade på lite andra ointressanta sminkprodukter och hoppades att de skulle bli klara. Inte. Så ställde mig två meter ifrån och låtsades se extremt upptagen ut, medan jag väntade på första bästa möjlighet att få en plats om någon drog. Men ingen rörde en fena och jag konstaterade att jag ändå inte skulle palla stå där och känna att folk tittade mig över axeln... och då kom jag på! Att Mac ju finns i PUB-huset typ 200m bort - så jag sprang dit! Och det var tomt! Så jäkla go känsla.. stod där själv och tog min tid (tänkte på alla de stackarna som utsatte sig för trängseln inte långt därifrån, men som samtidigt gjorde mitt liv så mycket enklare hehe) och hittade favoriten efter att ha swatchat samtliga läppstift i hela stället.. hehe.. Creme Cup blev det!
 
 Och plötsligt förstår jag varför alla älskar Macs läppstift. Konsistensen är underbar!
 
 
 
 
32 kommentarer

En regnig dag i mitt liv

 
 
 
Att det spöregnar utanför fönstret, utan minsta tecken på att sluta, hindrar inte mig från att ge mig ut. Inte för att det var sådär jättemysigt - gick mest och frös om fötterna - men ändå! ;) Åkte ut till handelsträdgården och köpte mig en sån där sicksackbuske som jag bloggade om för några dagar sedan. Och så blev det en kruka med rosor, för att de adderar lite färg och vårkänslor till allt det stilrena som jag har hemma :)
 
Annars då? Det tre månader långa helvetet med mina läppar är över! Visade sig att det var svamp tillslut i alla fall. Det var det jag var inne på först - som första läkaren påstod inte var möjligt för "svamp har man i munnen", varefter han skickade iväg mig och skyllde på att jag led av vanlig vintertorrhet. HA! Andra läkaren brydde sig åtminstone, även om han tyvärr hade fel - jag led inte av svinkoppor. Efter att jag inte ville gå på fler läkarbesök som inte gav mig något och efter en massa googlingar, så ville jag köpa receptfritt kortison på apoteket, men det fick jag inte för att kvinnan som assisterade mig var säker på att det var någon form av allergi - så hon bad mig gå därifrån och testa själv hemma, för att se vad jag kunde vara allergisk mot. Blev sur för jag hade "testat hemma" tillräckligt, men gjorde det i alla fall, vilket inte ledde någon vart (eftersom det uppenbarligen inte var nån allergi). Sen ringde jag sjukvårdsupplysningen och fick till svar att jag skulle testa ännu mer hemma med naturläkemedel. Vilket inte heller hjälpte. Och sen för en vecka sen säger en kompis att jag måste prova Daktacort, som är en kräm mot svamp med kortison i. EN KOMPIS tipsar mig om detta. Och det försvinner DIREKT.
 
Tack Nathalie, du har räddat hela mitt humör! Haha.. Gud vad jag är lycklig!
Ska fira genom att gå och köpa ett läppstift, för att sminka mig runt munnen har jag ju bara kunnat drömma om!
 
 
 
 
 
23 kommentarer

10 saker man kan göra när man har tråkigt

Så som det brukar se ut i bloggen 
 
 
Så som det brukar se ut hemma ;)
 
 
↠ Springa skiten ur sig. Är supereffektivt för mig med kombinationen 'ha tråkigt' och 'dålig inspiration' - det bästa jag kan komma på nu för tiden är nämligen att snöra på mig skorna och springa mig så trött att jag inte orkar vara rastlös längre..
 
↠ Göra en fotobok. En väldigt tidskrävande aktivitet, så det här skulle jag absolut göra om jag hade en hel oplanerad dag framför mig! Har sjäv inte lyckats åstadkomma en färdig fotobok ännu, men håller på med en som jag ska beställa från Blurb!
 
↠ Planera sin framtid! Gör en mini-bucketlist för sommaren, planera din verksamhet (om du vill frilansa), fundera på vad du kan göra för att din blogg ska bli bättre.. eller typ.. skriv listor! Vilka yrken du skulle kunna tänka dig att ha, vart du skulle vilja på, vart du vill resa osv.
 
↠ Skissa på & utföra DIY-projekt. Sy nya kuddfodral, klä om/måla om möbler, spraya detaljer med kopparfärg eller bygg en egen mini-fotostudio! Jag funderar t.ex. på att spika ihop plankor för att ha olika "bordsskivor" att fotografera mot och så håller jag på och letar efter en låda som jag kan piffa till och använda på pakethållaren på min cykel (skulle underlätta så mycket när jag cyklar till Ica!)
 
↠ Rensa minneskort och städar hårddiskar. Ja - det är dötrist - men det måste göras!
 
↠ Ta självporträtt. Kräver inte så mycket effort och då har man ju massa timmar uppbokade sen, eftersom man har redigering efteråt också! Läs mitt inlägg med Självporträtt-tips här!
 
↠ Ta bilen/bussen ut till något ställe man aldrig varit på innan. Dels får du frisk luft, men också chansen att hitta en ny favoritplats! Jag gör detta var och varannan vecka här i Stockholm för att lära känna omgivningarna bättre, men jag gör det också när jag är i Skara (där jag bodde i 19 år av mitt liv), när jag och mamma åker ut på fototurer. Dock kanske man behöver åka lite längre när man är på en plats som man känner så väl... :)
 
↠ Skicka brev/kort. Övveraska farmor eller kompisen på andra sidan Sverige (eller världen??) med ett egenfotat eller handgjort meddelande!
 
↠ Kolla på serier. Ja, jag vet, det är ju det första man gör när man har tråkigt! Därför ska jag tipsa om mina favvisar just nu:
Alla är fotografer, på SVT. Såklart!
Downton Abbeyfinns på Netflix. Har sett om alla säsonger nu och känner lika starkt varv två! haha!
Lark Rise to Candleford, också på Netflix. 1800-tal i England. Mysig, men lite långdragen efter flera säsonger.
(10 dagar till Game of Thrones s5-premiären, läääängtar!!)
 
↠ Improvisations-dansa!
Sätt på en megapeppande låt på spotify (typ den här?) och se till att ha både armar och ben i rörelse under HELA låten - kom igen nu! Fuldansa allt vad du har! Sen är du värd att lägga dig i soffan och kolla på serier igen! (Och ja, jag lovar, jag brukar göra detta............ haha
 
↠ Städa och lyssna på Källan-podcasten. Städa är sämst, men Källan är otroligt inspirerande och man tappar grepp om tiden!
 
Dessa punkter är basserade på vad jag brukar ägna mig åt i min ensamhet ;)
22 kommentarer