full screen header

Brevbärar-Kero

Min bästis elbilen och sen jag då, som sitter och täcker över mina mensfinnar... ;)
 
Sådant som får en brevbärare att gnissla tänder...
(värt att poängtera att detta var tredje dagen i rad jag var tvungen att hoppa ut och flytta på grejerna.. grr...)
 
Att gosa med katter ingår i jobbet ;)
 
Sånt som får en brevbärare att gnissla tänder #2 - Där skulle jag in var det ja...
 

Det känns grymt att vara tillbaka på posten i sommar! Bästa sommarjobbet, utan tvekan!
Varför? Jo, för:
1. Man får vara ute (och det är till och med härligt när det regnar - i alla fall om man sitter under tak som jag! hehe..)
2. Man jobbar 50% av tiden i ensamhet och har mängder med tid att sitta och filosofera och lyssna på bra musik.
3. Man jobbar 50% tillsammans med andra galningar. Och brevbärare har verkligen en speciellt jargong.. Stämningen är på topp!
4. Man träffar mycket trevliga människor ute på turen! Mest gamlingar som är så gulliga och älskar att prata.
5. Man får röra på sig!
6. Man behöver inte jobba helger!
7. Alla barn älskar en! (Eller det är kanske bilen de skriker efter, svårt att säga.. hehe)
8. Alla hundar hatar en (hmm, var det verkligen något positivt? ;))
9. Man behöver inte fundera på hur man ska sminka sig eller vad man ska ta på sig på morgonen - upp ur sängen och dra ba!
10. Det är kul att race'a mellan brevlådor!
 
Nu tar jag helg!
26 kommentarer

Everyday Random

 Kvällsljus aaaah <3
 
Två från min födelsedag tidigare denna månaden.
 
Vincent möter min mormor... och klickade direkt! :P
 
Jag och bestie <3
 
Skara, den ödsliga, men vackra staden där jag växte upp ;)
 
Den där dagen när jag råkade ha i för mycket olja i håret... haha!
 
 Tyckte det var så fint med konfettin! (Bilden är från studenternas kortege)
 
 
Vill bara tacka för alla fina, peppande ord som ni lämnat på mina senaste inlägg! Ni är helt fantastiska! <3 Måste ändå säga att jag har det väldigt bra för att ha det dåligt. Om man nu kan säga så.. haha... men jag antar att jag jämför alla dåliga  stunder med när jag var deprimerad. Och i jämförelse med det så är allt väldigt bra.... :P
 
Sååå... vad ska man göra i helgen då? Försöka övertyga någon stackars sate i den här byn att hänga med mig? Japp, tror det! :)
12 kommentarer

Frågor&Svar #5 - Snygghet, kameraskydd & sommarlov

Tänkte bara höra hur du tänker kring kameran osv. när du fotograferar i regn/snö? Själv är jag väldigt paranoid haha.. så tänkte höra om du skyddar på något speciellt sätt eller bara kör på som vanligt? :)
 
Jag har ju en fördel och det är att mitt kamerahus är allväderskyddat, men jag är lite skraj ändå och det är bara ett av mina objektiv som är skyddade, så jag brukar köra på såhär: 
 
 
 
 
Först skruvar jag på mitt motljusskydd, för att det skyddar linsen mot vattendropparna. Sedan en vanlig genomskinlig plastpåse (som kommer från frukt&grönt-diskarna på Ica hehe), vars öppning jag knyter runt motljusskyddet, för att sist säkra med en hårsnodd. 
Billigt och bra - men jag skulle förmodligen inte fotografera med det i hällregn liksom.. :P
 
 
 
 
Vad ska du pyssla med på sommarlovet nu då?!
 
Jag hade en vecka helledigt direkt efter skolan slutade den 5 juni, så då var jag hemma hos familjen och tog det lugn (och firade min systers student).
 
Nu väntar nästan hela resterande sommaren med jobb - på Posten! Yes, NOSTALGI! För den som inte vet, så jobbade jag på posten fram till våren 2010. Jag började mina äventyr bland brevlådorna i Lidköping någon gång under gymnasiet och jobbade sedan heltid de två sista åren i Jönköping. Nu har jag alltså precis börjat jobba här i Tyresö. Perfekt sommarjobb! Jag har 5min på cykel till jobbet (jämfört med mina 50min med kollektivtrafiken till skolan) och jag har verkligen lov från allt som heter "prestera kreativt". Skönt. Posten är världens bästa sommarjobb! :D
 
HAHA åh gud vad kul det är att läsa inläggen från tiden på Posten. Favoriterna är nog mitt Erkännande, inlägget om min Praoelev och den detaljerade beskrivningen av arbetskläder xD
 
Sista veckan innan skolan drar jag iväg på Medeltidsveckan på Gotland igen! LÄNGTAR! :D
 
 
 
 
Elin Kero, Posten 2015 Edition B)
 
 
 
Har du någonsin känt en orättvisa av att vara den "fula ankungen" eller att vara det syskonet som ser minst bra ut? Jag är 16 och är den i min syskonskara som ser minst bra ut och kan inte sluta må dåligt över det :( Hur klarar du av att ha en sån bombsnygg syrra?? Är jag den enda som känner såhär?
Tänker bortse från det fina påhoppet där och svara på frågan istället. ;)
Det känns som en typisk känsla som man har i slutet på högstadiet/början på gymnasiet. Jag kände själv så när jag var 16-17 år, dock inte mot min syster (som var 8 år at the time.. hehe), utan mot min bästa kompis. Ruggigt snygg, smal, flirtig och utåtriktad - alla såg förbi mig för henne. Jag mådde skitdåligt under den tiden.
 
Sen växte jag upp. Klart jag också har dåliga dagar ibland och önskar mig gener som Hanna fått eller önskar mig kroppen som jag hade när jag själv var i hennes ålder. Men sen får jag tänka på att Hanna också önskar sig gener som jag fick och att jag kommer sitta där om tio år igen och kolla tillbaka på där jag är nu och fråga mig "varför var jag inte nöjd?" :P Det är liksom ingen vits med att hålla på och oroa sig för hur man ser ut. Man får jobba med det. Slappna av och njut av livet - det är så mycket mer än hur man ser ut :)
 
 
Tycker det är så kul att svara på era frågor! Den här "följetongsstilen" passar mig betydligt bättre än den klassiska frågestuden. :D
31 kommentarer