full screen header

Köpa, köpa, köpa

 
 
 
Det är så skevt. För ett år sedan kunde jag gå och spontanköpa skor för 800: en dag, kläder varje månad- och köpte program, medlemskap mm hit och dit utan att ens reflektera över det. Ganska stor skillnad mot förra helgen när jag unnade mig en pryl jag inte behövde för första gången sedan i somras; en kopp för 149:-. Haha. Välkommen till livet som studerande i Stockholm...
 
Inte för att det är kul att inte ha en så bra inkomst längre, men det är rätt skönt att vara så medveten om vad saker faktiskt kostar. Blir typ mörkrädd när jag tänker på mitt eget beteende innan. Det är typ i samband med detta som jag börjat störa mig på bloggar, för att jag inser att så många av de stora egentligen enbart handlar om vart man köper saker. Inget personligt, bara nya grejer, outfits, webshop-favvisar och önskelistor.
 
Ska jag säga, som precis postade en bild på en ny kopp jag köpte på Indiska.. ;)
Jaja, förhoppningsvis har jag lite mer substans än så.. ^^
42 kommentarer
Rebecka

AA du har betydligt mer substans i din blogg. Tycker som du att många stora bloggar har blivit mer som reklamblad. "Konsumera mera" hoppas du haft en bra helg :)

Elin Magnusson

jag ser det mer som att ditt inlägg handlar om att du unnade dig en fin kopp, inte direkt "kolla vad jag köpte, nu är jag trendig" om du fattar va jag menar :)

Svar: Haha ja, jag fattar precis och jag är oerhört glad för att det uppfattas så :D
Elin [ n e v n a r i e n ]

Fru Boholm

Har tänkt på samma sak, att bloggvärlden ofta är en enda stor reklamfilm på ett sätt eller ett annat.

Jag tycker dock att din blogg är mycket mindre kommersiell än många andra, och det gillar jag :)

Maria Ekblad

Åh mer substans tycker jag verkligen att du har! Jag tycker det kan vara en svår balans ibland, då man vill visa upp något som man har köpt/tycker är fint/är glad över men inte vill bidra till massa köphets. Förhoppningsvis blir det väl någon bra balans :)

Svar: Ellerhur! Har tänkt på det en hel del.. det, plus att jag ibland kan vara verkligt nöjd med någonting och då vill jag bidra bara därför.
Elin [ n e v n a r i e n ]

Maria Ekblad

Sedan är det väl en balans åt egna hållet också, då det är ju faktiskt upp till läsaren att välja om man vill gå och handla eller inte ;) Men klart man ska fundera över vad man sprider för budskap i sin blogg :)

Anton

En klok insikt, och miljövänligt!

Matilda

Hög igenkänningsfaktor! Förut, med en lön som trillade in på kontot varje månad, sa det bara klick klick klick och så var en massa prylar beställda från diverse webshopar. Som student blir det ju inte så, och då blir de få prylar man köper så himla uppskattade - precis så som det ska vara!

Johanna

Jag ser att vi har samma sängram och gavel. Jag undrar lite vad du har på din sänggavel, för jag tycker att min sänggavel är så himla tråkigt pyntad, två lampor, en tavla..
Skulle vilja få lite "sänggavel-inspiration".

Svar: Haha jag tycker precis samma sak, har inte riktigt kommit på vad jag ska ha där än.. just nu har jag en lampa, böcker och de två "korgarna" eller vad man nu ska kalla dem.. lådorna.. med lock. haha :)
Elin [ n e v n a r i e n ]

Jennifer

Håller med dig... och har två turkosa av samma kopp :) Favoriter när jag känner för en gigantisk kopp! tack för en härlig blogg, lär mig så mycket intressant Kram /j

Myhrans

Himla fin kopp!

Isabella - Szalai Fotografi

Ååh dem där korgarna/lådorna bredvid koppen, så sjukt snygga!
Jag är otroligt... sparsam av mig, faktiskt. Jag får ångest om jag spenderar för mycket pengar, vilket kan vara bra på sitt sätt i och för sig. ^^

Svar: Haha men ellerhur ;D
Elin [ n e v n a r i e n ]

Matilda

Fick samma problem då jag oväntat skaffade pojkvän två timmar ifrån där jag bor. Buss kostar ju faktiskt ganska mycket, dessutom vill man ju passa på att göra något tillsammans då man ses. Vilket betyder att det inte är kvar så mycket pengar till sådant jag skulle vilja köpa åt mig själv... :D Stora problem här... :D

Jessica

Ja det har du, alla dina fina tips och idéer :)

Malin

Är i precis samma sitts som du! Det är inte förän man inte kan köpa allt man vill ha som man ifrågasätter. Och pga det så har jag börjat fråga mig själv VARFÖR jag vill ha ditt eller datt. När det kommer till kritan behöver man inte konsumera som många gör. :)

Svar: Precis så jag tänker också! :)
Elin [ n e v n a r i e n ]

Camilla- AktivaDagar

Intressant inlägg och utveckling! Är lite på samma "resa" själv. Men för att jag valt att jobba mindre... Och leva mer...

Camilla- AktivaDagar

Intressant inlägg och utveckling! Är lite på samma "resa" själv. Men för att jag valt att jobba mindre... Och leva mer...

Frida

Oj, vilken intressant tanke. Håller helt med dig om att många bloggar känns vädligt ytliga och... fokuserade på inhandlande och konsumtion. Något som jag själv har mycket emot på grund av många anledningar. Som du säger så är det ju så mycket personligare när man kommer under det skalet, samtidigt som det ju även är bra för klimatet att sluta hypea konsumtion så.

Å andra sidan kollade jag precis genom min blogg och såg att de flesta av de senaste inläggen jag skrivit på något sätt kan kopplas till den ytlighet som vi båda verkar vara emot. Det är roligt det där, hur kritik mot andra kan förvandlas till egen självinsikt. Men jag måste säga att din blogg är mycket mer substantiell än att den bara handlar om inköpande - även om det ju är trevligt det med - och hoppas själv att jag kanske lyckas med något liknande. Kram!

Svar: Haha men verkligen.. Gillar att filosofera kring sådana saker och det är intressant när man får tar sig en funderare kring hur man själv lever.. och lär... :)
Elin [ n e v n a r i e n ]

Josefin

Jag håller absolut med dig! Jag brukar jämt klanka ner på min syrra som är en duktig shoppare haha ;) fast jag får samtidigt erkänna att nu när jag är inne på mitt femte år som studerande så kan jag längta lite efter att få köpa fina saker utan dåligt samvete. Eller ja, det är klart köpa saker man inte behöver leder väl till ett dåligt samvete för min del, men jag har alltid varit mer spara än slösa så det ska väl gå bra även när man har mer pengar i plånboken!

Tovvsan

Har faktiskt en likadan kopp, dom är superfina!

Anna

Väldigt fina korgar/burkar du har bredvid din kopp också! ;)

Rania

Det är så nyttigt att leva med mindre pengar! Har jag gjort länge nu, och allt jag handlar är väl genomtänkt och något jag behöver. Jag väljer också att hellre lägga lite extra på något som kommer hålla länge, är som är gjort i bra, naturliga material och gärna framställt på ett ok sätt. Dessutom väldigt härligt att leta saker man genuint gillar och känner passar in i ens hem, inte bara nåt alla har.

Väldigt fin mugg! En sån där sak man gärna skulle kunna ha hur många som helst. Känner igen mig i hur man spenderade förr, men visst är det skönt att känna förändring?

Askarna Bakom koppen dock, så fina! Var är de ifrån?

Liie

Haha, jag både är och var i samma situation och är ganska glad över att jag inte har så mycket pengar numera. Det gör att jag slipper stressen över att tänka på vad nästa (onödiga) köp ska vara och det är SÅ skönt att inte dra på sig massa prylar man egentligen inte behöver. Så när jag väl köper något är det något jag verkligen vill ha och kan glädjas åt väldigt länge. Och bloggar blir förstås mycket trevligare utan köphetsen i varannat inlägg, bättre istället att några få men lite mer betydelsefulla prylar får synas någon gång då och då. Som nu, med din kopp :)

Frida

Jag kan bli helt matt på alla modebloggerskor som köper för att köpa och visa upp. Du har mycket mer substans och en ren inspirationskälla! Fin kopp var det också!

Ellen Lindberg

Det var likadant för mig förut, och idag unnar en sig saker för några få hundralappar. Kanske lär en sig med tiden? Hehe!

tommy

fina saker =)

Emma

Reklam är vad som utgör grunden för alla stora bloggare, egentligen lever hela media världen på reklam. Saken är väll den att vissa kan göra tillräckligt mycket annat bra för att en ska kunna bort se från allt detta. Och det tycker jag att du gör.

Så himla fin och bra är din blogg. Dyker alltid in när inspirationen tryter och lämnar alltid med ett leende! <3

Anna - annaskalla.se

Va mysigt det ser ut! Fin inredning :)

THIRIL THAMP

hej! letar du fortfarande bilder att få redigera? har precis kommit igång med mitt snapshotande igen och planerar nu en fotografering och tänkte att det kunde vara kul att låta någon annan redigera. behöver lite mål att sträva efter och sporrar i sidorna!

Svar: Just nu har jag maxat antalet bidrag och kan tyvärr inte ta emot fler! :)
Elin [ n e v n a r i e n ]

Cecilia

Jag gillar verkligen din design på din blogg.
Den är fin och enkel :D

Beatrice

Ok the million dollar question då, var är koppen ifrån? Fantastisk vacker!

Svar: Haha Indiska :)
Elin [ n e v n a r i e n ]

Karin

Du har definitivt mer substans i din blogg! Att du ens reflekterar över detta exempelvis...
Tror att många av våra stora bloggare skulle behöva leva som studenter, de flesta av dem har ju inte gjort det. Det betyder såklart inte att man måste svälta sig själv och aldrig unna sig saker, men att spontanköpa skor (som man i ärlighetens namn inte behöver) eller ens äga 50 par högklackade skor är ju faktiskt en egenskap man kan leva utan.
Jag upplevde faktiskt en stor frihet när jag blev det student, hur dumt det än kan låta. Jag bor i ett rum, som är precis tillräckligt stort för mitt behov och möblerat med möbler som ingår i hyran. Jag delar ett kök, för egentligen, behöver fyra personer en spis var? Att inte äga så mycket är frihet, men det fattar man inte när man sitter mitt i det. :)

Svar: Haha ja.. men jag tänker på alla som äger kläder/smink/smycken motsvarande en hel butik... Det är ju helt sjukt egentligen :D Men men ... Det kunde vart jag för ett år sen ;) Men som du säger.. det är lite av en frihet också. Det är skönt att inte känna behovet av att köpa nytt hela tiden.. För det var verkligen en jobbig känsla..
Elin [ n e v n a r i e n ]

Madeleine Parkenberg

Haha känner igen det där. Förut behövdes en ny klänning varje fredag och lördag, nu svider en dyr pasta liksom ...

Svar: Haha men verkligen! xD
Elin [ n e v n a r i e n ]

Sofia

Jag la 1500 i månaden på att pendla hela förra terminen så det känns nästan som att jag sitter på överflöd av pengar nu när jag är tillbaka på "mitt" campus igen. Vad gör jag av dessa? Sparar. Det är nu det märks hur ekonomiskt lagd en blir av att studera. :)

Svar: Haha men det är ju underbart! Och ellerhur! Jag vet inte hur jag burit mig åt nu men jag har lyckats spara undan mer under min studietid nu än jag gjorde när jag hade heltidsjobb haha... Ofattbart xD
Elin [ n e v n a r i e n ]

Felicia Engström Wihlborg

Älskar såna där koppar! Mysigaste någonsin att krypa ner och blogga om tankar med en kopp från typ indiska, te baljor forever!

Isabella Berger

Du som har varit på medeltidsveckan, om du inte hade haft vänner att åka dit med, hade du åkt dit helt själv ändå? Är nämligen sugen på att åka dit och då får jag åka själv haha. Så undrar väl mest om det är värt att åka även om man är forever alone. ^^

Svar: Åh jag hade faktiskt funderingar på att stanna några dagar längre, ensam, förra året.. men jag gjorde aldrig det för att jag fegade ur.. haha.. Jag skulle åka ensam om jag kände att jag inte hade några problem med att ta kontakt med folk där. För mycekt av känslan på veckan är att umgås med andra, likasinnade. De flesta är väldigt öppna på veckan, så man kan gå och snacka in sig var som helst, vilket är jäkligt trevligt! Men det kan ju vara skrämmande för många (bland annat för mig själv, även om jag försöker att utmana mig haha...) ;)
Elin [ n e v n a r i e n ]

Sandra Lundin

Har en sån kopp och älskar den så mycket! Råkade slå av örat (eller vad det heter :P) på den men dricker fortfarande ur den trots att det är lite varmt och krångligt. Underbar kopp!

Svar: Haha! Jag förstår dig - älskar den verkligen! :D
Elin [ n e v n a r i e n ]

Mia

Hittade din blogg idag, otroligt duktig är du på ditt område. Tips: Tävla hos min vän Carola: http://roomofkarma.se/:)

S

haha feel you!!

LN

Jag tycker det är så skönt att komma in på din blogg, för det blir en sådan fin paus i all köphets som finns på andra bloggar. Här kan jag titta på fina bilder och läsa tänkvärda texter.

Ibland går jag in och bara läser gamla inlägg för att få mysa en stund <3

Gillar verkligen din blogg, det gör många av mina dagar så mycket bättre att gå in här :)

Tess

Intressant. Jag har heltidsjobb och därmed "bra" med pengar, men är såååå less prylar! Jag handlar helst begagnat och tänker mig alltid för innan jag köper något. Går sällan på stan och shoppar, utan vill jag ha något funderar jag ett tag och beställer det sedan online oftast.

Förut var jag också sådan att jag kunde gå på stan och bara shoppa "för att", direkt jag hittade något jag ville ha.

Känns så skönt både ekonomiskt och miljömässigt att faktiskt tänka efter FÖRE :)

När Annie fotograferar i Kalifornien

Haha ja visst kan det vara supertligt ibland! Dock är jag personligen väldigt förtjust i inredning, särskilt om dem innehåller en skvätt DIY. :-) Modebloggar följer jag inte, jag ha min stil och lägger sällan pengar på kläder. Smycken vill jag helst ha äkta, för fejk blir så snabbt fula, men när det väl är äkta är jag rädd att tappa dem och för snål för att köpa dem...

Är däremot supersvag för ramar och askar... haha! Hemma i Sverige blev det alltid någon inredningspryl. Jag är bättre här borta, här funderar jag igenom varenda köp noga, men jag har lik förbaskat säkert 6 ramar och tre askar som jag inte har plats för men som ör så fina och annorlunda och som var så billiga att jag var "tvungen" att köpa dem...

By the way: kika in här om du vill se alvklänningen jag sydde förra året:
http://narannie.se/2015/january/nar-man-antligen-visar-den-dar-klanningen.html

Lina

Känner samma sak, med skillnaden att jag är 25 och ALDRIG haft råd att handla så mycket grejer till mig själv då jag bara haft timanställningar och gått +/- 0 varje månad sedan dess. Nu studerar jag och vet vad jag får in varje månad iaf, och jag tycker bara det är skönt även om det inte är mycket!

Håller med om att det är alldeles för stort fokus på "titta vad jag har" på de flesta bloggarna och att det är det som faktiskt säljer och ger en blogg många besökare. Helt sinnes.