full screen header

En bild om dan'

 
 
Vid nyår bestämde jag mig för att jag skulle ta en vardagsbild varje dag, döpa till dagens datum, samt lägga i en mapp på hårddisken. Så att jag ska ha 365 bilder att titta på när året är slut. Jag ställer inga krav på de här bilderna - de kan vara tagna med både iPhone och systemkamera. Vara på något fint, eller bara på mitt stökiga rum. Bilder som bara är för skojs skull! :)
 
Dagens bild står för mitt humör just nu. Vaknade med migränlik huvudvärk och var nästan blind, så pass att jag inte såg ett skit på fler minuter... bara en massa sudd. Inte så lätt att få av alarmet då kan jag säga. På väg in mot skolan blev jag så jäkla åksjuk, vilket visserligen inte är så ovanligt för mig när jag åker buss.. men jag brukar aldrig vara åksjuk på tunnelbanan - och det var jag idag. Satt och hade jätteont i ögongloberna på genomgången med klassen. Kände mig helt borta. Åkte hem. Mådde illa hela vägen hem igen och trodde jag skulle behöva hoppa av och spy.. men det gjorde jag inte. Tog den här bilden till mitt "en bild om dagen"-projekt och nu ligger jag och undrar varför jag bloggar, när jag håller på att slockna.. haha.. Så kan det va!
 
Godnatt eller nåt!
44 kommentarer

Köpa, köpa, köpa

 
 
 
Det är så skevt. För ett år sedan kunde jag gå och spontanköpa skor för 800: en dag, kläder varje månad- och köpte program, medlemskap mm hit och dit utan att ens reflektera över det. Ganska stor skillnad mot förra helgen när jag unnade mig en pryl jag inte behövde för första gången sedan i somras; en kopp för 149:-. Haha. Välkommen till livet som studerande i Stockholm...
 
Inte för att det är kul att inte ha en så bra inkomst längre, men det är rätt skönt att vara så medveten om vad saker faktiskt kostar. Blir typ mörkrädd när jag tänker på mitt eget beteende innan. Det är typ i samband med detta som jag börjat störa mig på bloggar, för att jag inser att så många av de stora egentligen enbart handlar om vart man köper saker. Inget personligt, bara nya grejer, outfits, webshop-favvisar och önskelistor.
 
Ska jag säga, som precis postade en bild på en ny kopp jag köpte på Indiska.. ;)
Jaja, förhoppningsvis har jag lite mer substans än så.. ^^
42 kommentarer

Drink-montage

 
Foto: Skilla Glaslilja
 
 
På Fotoskolan STHLM studerar inte bara vi Bildbehandlare, utan också klassen som läser till Kommersiell Fotograf. Denna veckan hade vi ett samarbete, där fotograferna planerade och fotograferade en valfri drink, för att sedan lämna över bilderna till vår klass för efterarbetet. Jag jobbade med Skillas bild och jag tyckte väldigt mycket om hennes idé med glassplittret! Superkul var det! :D
 
När jag först tittade på bilderna så trodde jag att det skulle bli lite klurigt att klippa ihop dem, eftersom glaset inte är fotograferat riktigt från samma vinkel (det är vridet liiiite på ena bilden). Men tack vare att limen hängde ut på båda sidorna, så behövde jag inte matcha några kanter, så det var skönt! Det svåraste med bilden var istället att få till skuggan av vattnet, eftersom jag var tvungen att göra om den från en reflektion i en "sjö" med vatten under glaset till en skugga på en torr bakgrund. Men jag gillar utmaningar, det är så man lär sig!
 
Här nedan ser ni bilderna jag skulle bygga ihop för att få resultatet ovan!
 
 
 
 
 Förebilderna
46 kommentarer