full screen header

Snirkliga anteckningsböcker

 
 
 
Jag älskar Paperblanks anteckningsböcker! De är ju bara så himla vackra! Jag har en anteckningsbok i den här storleken sedan innan (som jag tyvärr kladdat sönder + att låset pajat, så där gråter jag lite, men men!) och en kalender från dem och här kommer alltså min tredje! Älskar att den är lite brun-röd med guldiga mönster.. vet inte vad det är med den men just denna tilltalade mig mer än någon av deras tidigare någonsin gjort - och så har jag inte sett just den förrut. Jag hade absolut inte planerat att köpa en sådan (just för att jag kladdade sönder den förra), men det gick bara inte att motstå. Och så kändes det ju lite speciellt att köpa den på Visbys museum också... hehe... Har redan börjat skriva i den och det känns betydligt bättre denna gången! :D
13 kommentarer

Visby ur alla vinklar och vrår

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Canon EOS 5D Mark II + Canon EF 35/2 IS USM
 
Jag hann promenera runt en hel del under den korta tiden jag var i Visby (framför allt eftersom den största tiden låg åt möte på Medeltidsveckans kontor och sedan aktiviteter tillsammans med dem). När jag kom sken solen, men den gick snart i moln.. tyvärr.. därefter småregnade det ända tills på morgonen när jag lämnade hotellet på söndagmorgonen för att åka hem, då molnen mirakulöst skingrade sig och lämnade efter sig ett hav av disigt solljus. Så jag tog min väska på axeln och promenerade från söder, en sväng i innerstaden, längs havet och sedan vidare hela vägen till flygplatsen. Det är nog första gången jag har gått till en flygplats. Man gör ju oftast inte det med tanke på tung packning.. och för att det brukar ligga så långt bort. Men i Visby tog det "bara" två timmar! :) 
 
Längtar tillbaka redan! :D
29 kommentarer

Sånt jag gillar att äta

 
Hirsgröt // Tomater med fetaost
 
 
FRUKOST. Jag har alltid haft problem med frukost. Mest för att jag inte gillar typisk frukostmat; jag äter t.ex. inte yoghurt och absolut inte fil. Mackor har aldrig vart min grej (går bara bra när det är matiga bröd, som till tacos, grekiska mackor och baguetter med massa, massa fyllning..). Så på senare tid har jag börjat äta hirsgröt! Ser inte mycket ut för världen, men det är glutenfritt, nyttigt och väldigt gott!
 
Hirsgröt: 2dl mjölk + 1dl hirsflingor + en nypsa salt (koka i kastrull eller värm i micron några minuter). Toppa med en klick honung, en skvätt mjölk och valnötter. Mums!
 
 
SNACKS. Jag försöker kontrollera mitt sockerberoende och har lyckats ganska bra på senare tid tack vare en skål körsbärstomater och fetaost. Antingen bara som det är eller med någon enklare dressing. Äter det typ var och varannan kväll.. haha!
 
 
 
 
Plockmat! Ah!
 

UNNA-SIG-KÄKET. Det bästa jag vet när det varit en lång dag och jag är helt sinnessjukt trött är att göra en tallrik plockmat, som i min familj även kallas "tisdagsspecial" då vi alltid åt det när pappa jobbade kväll och mamma inte orkade laga mat (hehe). Och gud vad jag älskade och älskar tisdagsspecial! Det bästa av allt var nog att det till detta var tillåtet att äta chips till maten. Så det är lite tradition att ha en skål med krispiga lantchips till (men det gör jag bara ibland nu för tiden).
 
Tisdagsspecial: Icas Prosciutto Crudo (lufttorkad skinka), Scan Deli Prinskorv, Kvibille Cheddarost, Röd Mangold- & Machesallad, körsbärstomater, fetaost & vinegrett på balsamvinäger, lite olivolja, italiensk salladskrydda och örtsalt.
 
Angående prinskorv, så fick jag en kommentar om det när jag åt det "in public" sist. Haha. Tydligen är det inte så vanligt att folk äter rå prinskorv? Jag började fundera på varför jag gör det och så kom jag på: När jag var liten och jag var med mamma när hon handlade till vår tisdagsspecial här ovan, så handlade vi alltid några delar från charken och varje gång hon beställde något, så fick jag alltid en prinskorv att äta på medan vi väntade på att få varan inpackad - och det var alltid sååå gott!  Så jag har bara fortsatt med det... ;)
 
Lite random för mig att skriva om mat... haha.. vad tycker ni om sånna här inlägg? :)
36 kommentarer