full screen header

Före & Efter: Från grundkursen i Bildbehandling

 
 Foto: Sara Arnald
 
Just nu jobbar vi mycket med att få till korrekta hudtoner i Grundkursen i Bildbehandling på Fotoskolan.
Det är så hima kul att få lära sig alla tekniker så här ingående och dessutom att få veta hur man mer effektivt rättar till små problem i bilder. Den röda tråden i bilderna som vi jobbat med den senaste veckan är att samtliga har problem med gröna färgstick. Modellerna har blivit plåtade i strålande sol och i härlig grönska, som liksom.. reflekteras på huden - och det jobbar vi alltså med att få bort. Går bra tycker jag!
 
Varje gång vi känner oss klara med en bild så printar vi den på ett A4 och så får vi feedback av vår lärare (och även från klasskompisarna - det är kul att jämföra resultaten och se hur alla tänkt!). Just den här bilden har jag printat tre gånger för att fixa olika småsaker som "stör" i bilden. Gillar att få så petig kritik! Sista bilden hade jag t.ex. en alldeles för grön tunn, liten rand längs ett blad i bakgrunden och huden hade blivit lite röd på en fläck på näsan efter att jag hade lagt på lite kontrast. Så sånt får vi rätta till. 
 
Nu sitter jag och funderar på om jag ska kila hem från skolan eller om jag ska börja på nästa bilduppgift!
Fotoskolan STHLM Före & Efter Grundkurs bildbehandling Photoshop
27 kommentarer
Anna

Låter sjukt kul och lärorikt att gå på Fotoskolan!

Malin Huusmann

Din utbildning verkar ju hur kul som helst! Kommer jag att vara äldst i klassen om jag börjar nästa år när jag fyller 33?

Svar: Vi har 5-6 personer i vår klass som är 30+! Så håller trenden i sig, så kommer du inte att vara det :) De flesta är dock runt 25! :) Kul att du är intresserad av att börja!! :D :D :D
Elin [ n e v n a r i e n ]

Malin Huusmann

Då är det ju bara att börja träna! Och ålder är ju bara en siffra :)

Svar: Jag hejar på dig! Och ja, åldern är verkligen bara en siffra :)
Elin [ n e v n a r i e n ]

Sara

Låter ju verkligen som värsta drömutbildningen det där :D

Svar: Det är sjukt roligt och lärorikt!:D
Elin [ n e v n a r i e n ]

Pernilla Jungåker

Haha alltså Elin jag hittade detta gamla inlägget :D Åhhh va jag saknar dig! Har du någon ledig helg då jag kan komma upp snart och hälsa på?

http://xn--prlan-gra.se/2012/march/julia-roberts.html

Svar: HAHA! Åh jag älskar det inlägget, så himla roligt xD (Och din nya design är awesome!!) Och ja det har jag! Har glömt min kalender på skolan, men vi får ta en avstämmareimorgon eller något! :D :D
Elin [ n e v n a r i e n ]

Anonym

Guud vilken skillnad! Måste vara helt grymt roligt att gå sånna här kurser.
Skulle hemskt gärna vilja lära mig att fotografera någon gång! (Vem som helst kan ju ta kort, men jag vill kunna fotografera!)

Myhrans

Gud vad roligt!

Emschen

Hmm det här skulle jag ju kunnat. I somras fotade jag en tonåring som älskar klättra och bilderna blev bra rent motivmässigt men inte fotomässigt. Får nog sätta och kika lite på hur man gör det där. :)

Rust

Vilken skillnad, var tvungen väcka laptopen för att kika på bilden till höger, för i mobilen såg modellen ut som hulken.. men på lappen var färgerna mycket mer naturliga för mig.. (som är halvt färgblind vad det gäller grönt och gult) :)
Very najs!

Jessica

Det låter verkligen som att du har hittat en utbildning som passar dig :)

Elsa

Haha, tänk vad mycket fix som ligger bakom en enda bild!

Bella

Åh vad roligt de ser ut, och lärorikt!
Och ja, jag är avundsjuk ;p

Sara - Fitspo, fashion & food

sjukt fint resultat!

Tovvsan

Cool redigering!

Rebecca

Det är jättekul att läsa om din utbildning måste jag säga! Och du är så grymt duktig! Go Elin!

Svar: Wie tack så mycket! :D
Elin [ n e v n a r i e n ]

becca

Kul ! :)

Emelie

Wow! Jag blir så avis på dig som får lära dig en massa om det här! Kan tycka att just hudtoner är bland det svåraste, många gånger ser personer bara vita eller rosa ut... Tycker att din bild blev jättefin :)

Svar: Det är verkligen galet svårt! Men superkul när man börjar lära sig tekniken! :D
Elin [ n e v n a r i e n ]

Johanna

Snyggt!

Jag skriver om skönhet, tips, tankar och åsikter. Jag är även utbildad make-up artist och syster till Jocke i Paradise Hotel som går just nu. Kika gärna in! :) http://fames.se/gemini

Johanna

Snyggt!

Jag skriver om skönhet, tips, tankar och åsikter. Jag är även utbildad make-up artist och syster till Jocke i Paradise Hotel som går just nu. Kika gärna in! :) http://fames.se/gemini

Ida-Marie

Det finns faktiskt en FINLANDSSVENSK BLOGGARE som påminner mycket om DIN BLOGG! Kolla in det här:

http://ziio.se/2014/october/ser-du-likheten.html

:)

Laura

Jag gjorde också något liknande när jag gick på Photoshop kurs :)

Emil

Hur går det med din egna kurs i redigering? :))

Svar: Dåligt tyvärr! Haha... Men måste kämpa på ;D
Elin [ n e v n a r i e n ]

Frida - FotograFia

Skitsnyggt, kul att lära sig! :)

Nicole

Hej, vi är tre tjejer som startat http://Crush.spotlife.se och vill sprida ett nytt budskap som är riktat mot unga som är lite lost i livet. Precis som vi är, sångerskor och en dansare som försöker klara av det "riktiga" livet i Stockholm. om det låter intressant, eller du bara behöver en liten boost, kolla in!

Mvh N, G & E

Btw, jätte coolt hur duktig du är, har följt din blogg i flera år nu och jätte ballt att de din utveckling!
Ha de bäst
Kram

Alicia

Hej! Jag bor i Göteborg och min klass ska om några veckor åka till Stockholm. Vi har ett ganska tajt schema, men har lite fritid. Har du något tips på vad vi kan göra? (ska ligga centralt) Kram!!

Svar: Jag har ju inte bott i Sthlm mer än en månad lite drygt och har mest haft fullt upp med skolan, så är inte sådär jätteinsatt i vad som är roligast att göra direkt :) Men jag skulle tipsa omatt gå en sväng på söder - typ där Katarinavägen går ihop med Fjällgatan - superfint där! och Söder är fint i allmänhet! :)
Elin [ n e v n a r i e n ]

Alicia

Tack så mycket för ditt svar! <3
Gillar verkligen din blogg!

Adam

Hej,
jobbar som originalare och sitter mest med vektorprogram som illustrator och corel men blir allt mer och mer intresserad av bildbehandling vid sidan av. Men vet inte riktigt vart man ska börja liksom.. Började du med att göra massa tutorials eller började du direkt med kurser?

Svar: Hej!
Jag började med tutorials och sen när jag kände att de inte gav mig något, så började jag fundera på kurser :)
Elin [ n e v n a r i e n ]