full screen header

Bågskytte i vårskogen

Ja, som sagt, episk dag! Det var varmt och skönt, fåglarna kvittrade och blåsipporna blommade..
Och det gick förunderligt bra att skjuta med långbågen. Första gången jag skulle spänna den så tyckte jag att den var galet tung och jag orkade knappt dra bak armbågen ordentligt.. men ju längre tiden gick, desto lättare gick det och jag prickade bättre än vad jag gjorde med "den vanliga bågen" (den som Lovisa håller i handen på första bilden). Funderar på att köpa mig en egen långbåge. Det skulle äga!
 
Önskar att hela mitt liv var så här magiskt. Gör så gott jag kan, men tänk om man skulle ta och grunda en ny stad i Sverige, där det bara är tillåtet att bo om man alltid bär fotsida klänningar och eller mantlar. Istället för nattklubbar, så skulle det finnas stugor med öppna eldar, där man kunde dansa till sån här musik och de mest populära aktiviteterna skulle vara bågskytte, ridning, snide och måleri. Och i affärerna skulle man bara kunna köpa massa coola sagokläder och accessoarer. Fast mest skulle jag nog springa på kurser i läderarbete, så att jag skulle kunna göra massa själv.. För moderniteter vill jag ha, som toa och värme.. men med en liten twist ;)
 
Vilka vill flytta in med mig i denna stad? Och vad ska vi döpa den till?! ;D
 
 
 
Bilderna på mig är fotade av Therese aka Miaulin :)
56 kommentarer

Solskensdag med vänner

Lördagen var episk. Jag visste att den skulle bli episk, men jag förstod nog inte riktigt hur mycket, förrän jag stod med långbågen i hand, hela högerarmen täckt med armskydd och vänsterhanden i en fräck liten läderhandske. Det var dags för LOTR-sällskapets inplanerade sagokväll (och dag), som började med lite glasögonprovning och Chai Latte/Kaffe i Jönköping City, för att senare fortsätta med bågskytte och illsint jakt efter ett passande sällskapsspel (och vi insåg att utbudet är pinsamt dåligt här i Jönköping). Kvällen spenderade vi framför extramaterialet till The Hobbit, god mat och spel (vi nöjde oss med ett tillslut).
 
Denna gång var vi hemma hos Lovisa, som bor HELT fantastiskt i Huskvarna (dog nästan). Lägenhet i gammalt tvåfamiljshus, med stora, höga fönster, trägolv, massa roliga krypin, fabulös utsikt och galet vackert ljus från morgon till kväll.. Whaaa... Blev lite kär... Och jag som ända från det att jag flyttade till Jönköping fått lära mig att man ska sky Huskvarna som pesten.. hah.. Jag tror det är gräddhyllan på Bymarken som hittat på det för att övertyga sig själva om att de inte bosatt sig på fel sida... ;)
 
Skämt och sido... Makalös dag var vad det var och nu är jag bara sådär oerhört lycklig!
Lovisa och Therese, ni är fantastiska och jag tycker så mycket om er!!
 
 
 
Canon EOS 5d mark II + Canon EF 35/2 IS USM
23 kommentarer

Hairtalk Update

 
 
 
 
 
Här är första inlägget som jag skrev om min hårförlängning.
 
Hårförlängningen heter Hairtalk och sätts i med tejp.
 
 
Jag har nu haft mina extensions i lite över en månad och det är dags för någon slags update.
För det första: GFfjkbafjkbhejbwfq!! Jag älskar mitt hår!! Finns liksom inte ord! :D
De första dagarna med hårförlängningen så kändes håret väldigt tungt och ovant (inte så konstigt, hade ju typ tredubblat mängden hah) och jag var livrädd för att förstöra det. Så här en månad senare, så känns håret precis som mitt egna och jag tänker överhuvudtaget inte på att det är extensions som sitter i. Har ju redan skrivit i inlägget innan att jag ville ha just den här hårförlängningen, just för att metoden ska vara så skonsam för håret (har så tunnt, typiskt skandinaviskt hår, så tycker det är jätteviktigt), och det märks verkligen. Sedan har jag märkt att jag har blivit mycket mer bekväm med att ha uppsatt hår (hatade det innan), stort steg! Antar att det är för att tofsen inte är så där fjantig och slokande där bak längre, utan fyllig och härlig! :)

Det finns ju flera saker som man går och förväntar sig av en hårförlängning, men så finns det också bra saker som man inte förväntar sig.. och det är t.ex. att jag gått från att tvätta håret var tredje dag till var femte (!) dag. Och håret ser inte ens smutsigt ut. Sjukt. Haha. Eller ok, sista dagen har jag i torrshampoo, men ändå, det brukade jag ha dag tre också... Vet inte riktigt vad detta beror på, men bra är det i alla fall (jag tillhör dem som drar mig för att duscha, tycker det är trist.. haha).
 
Jag hade förväntat mig att det skulle bli jobbigt att tvätta håret, men efter några omgångar så kom jag in i en väldigt bra rutin: Först sektionerar jag upp håret (rullar upp varje rad av förlängning i varsin knut på huvudet) och under schamponering så fäller jag ned en sektion i taget, så att jag verkligen når in till alla fästen ordentligt. Sedan sköljer jag och har i hårinpackning i 30min medan jag glor på något program på play-kanalerna (tacksam för badkar!), sedan skölj och upp ur badet. Balsamet är ett leave-in-balsam, så det har jag i när jag har handdukstorkat håret. Smidigt!
 
Jag blev rekommenderad att inte ha några andra produkter än Hairtalk-produkter i håret, så har inte haft det och lockar man det så sitter lockarna ändå tills man tvättar håret nästa gång. Det är awesome! Synd bara att mitt egna hår inte går att tämja lika bra.. ;)
 
Jag är super-mega-nöjd! Men det märks nog ganska tydligt.. haha...
22 kommentarer